Tillbaka till menyerna

Midsommar veckan

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1335 Kcal

    • Frukost - 213 Kcal

      Fröbröd – 1 långplåt

    • Lunch - 540 Kcal

      Skaldjurssallad med avokado och romsås

    • Middag - 582 Kcal

      Hjortgryta med salvia

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1024 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 558 Kcal

      Omelettwrap med tonfiskröra

    • Middag - 459 Kcal

      Kebabspett med ajvar och varma grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1317 Kcal

    • Frukost - 493 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag - 574 Kcal

      Stekt lax med jordgubbs- och mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 919 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 544 Kcal

      Ketopizza med kycklingfärs

    • Middag - 253 Kcal

      Varm avokadocréme med ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1594 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 501 Kcal

      Silltårta

    • Middag - 651 Kcal

      Afrikansk laxgryta

    • Mellanmål

    • Dessert - 442 Kcal

      Chokladtårta med jordgubbar

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 58.5 gram

Fett: 75.3 gram

Protein: 77.4 gram

Energi: 1237.8 kcal

  • Måndag frukost 213 Kcal

    Fröbröd – 1 långplåt

    En stor långplåt av fröbröd. Dekorera brödet med pumpafrön och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 213 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 70 gram solrosfrön
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 50 g smör
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk brödkryddor
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    Dekoration
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda alla ingredienser i en skål.
    • Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll ner smeten.
    • Strö på pumpafrön och valnötter och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Skär brödet i 12 rutor.
    • Förvara i frysen.

     

     

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 70 gram solrosfrön
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 50 g smör
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk brödkryddor
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    Dekoration
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter

    Måndag lunch 540 Kcal

    Skaldjurssallad med avokado och romsås

    En somrig sallad med skaldjur, avokado och romsås. Går utmärkt att byta ut sockerärtorna till sugarsnaps och även stenbitsromen till ishavrom om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 5 dl kokt quinoa
    • 10 st sockerärter
    • 1 st rödlök
    • 1 kruka krispsallad
    • 1 dl gröna ärtor
    • 5 msk färsk dill
    • 2 msk olivolja
    • 1 msk äppelcidervinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 2 st avokado
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 st kokt ägg
    Romsås
    • 2 dl gräddfil
    • 5 msk stenbitsrom
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningarna på paketet.
    • Strimla sockerärterna på längden.
    • Skala och finhacka rödlöken.
    • Bryt salladen i bitar och lägg upp på ett stort fat tillsammans med den kokta quinoan. 
    • Tillsätt alla grönsaker, dill, olivolja och vinäger och blanda.
    • Strö på lite salt, nymald svartpeppar och pressa lite citronsaft över. 
    • Skala avokadon, ta bort kärnan och skär i mindre bitar.
    • Fördela räkor och kräftstjärtarna över salladen och garnera med dill, de hårdkokta äggen och avokado. 
    • Blanda alla ingredienser till romsåsen och lägg en klick på salladen. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 5 dl kokt quinoa
    • 10 st sockerärter
    • 1 st rödlök
    • 1 kruka krispsallad
    • 1 dl gröna ärtor
    • 5 msk färsk dill
    • 2 msk olivolja
    • 1 msk äppelcidervinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 2 st avokado
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 st kokt ägg
    Romsås
    • 2 dl gräddfil
    • 5 msk stenbitsrom
    • 0 salt och vitpeppar

    Måndag middag 582 Kcal

    Hjortgryta med salvia

    En varm gryta med hjortbitar och färsk salvia i - en god fredagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 582 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g hjortkött
    • 2 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st aubergine
    • 400 g shiitakesvamp
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk salvia
    • 2 msk kalvfond
    • 2 msk fond
    • 4 dl vatten
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 20 st brysselkål
    • 2 dl grädde
    • 1 msk salvia

    Gör så här

    • Tina köttet om det är fryst.
    • Hacka den gula löken och finhacka vitlöken.
    • Skär auberginen i mindre bitar och skölj svampen.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn alltsammansrunt om i några minuter.
    • Krydda med salt och peppar och tillsätt salvia, fond och vatten.
    • Koka upp och låt sjuda under lock i 1-2 timmar, eller till köttet är mört.
    • Skiva rotfrukterna tunt och blanda ner i grytan tillsammans med brysselkål och grädde.
    • Låt koka i ytterligare 10 minuter.
    • Servera med färsk salvia på toppen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g hjortkött
    • 2 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st aubergine
    • 400 g shiitakesvamp
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk salvia
    • 2 msk kalvfond
    • 2 msk fond
    • 4 dl vatten
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 20 st brysselkål
    • 2 dl grädde
    • 1 msk salvia
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 558 Kcal

    Omelettwrap med tonfiskröra

    Denna omelettwrap går lika bra till stadig frukost som till lunch eller på picknicken. Mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 558 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl gräddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st små plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 2.5 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål och riv i citronskal.
    • Knäck äggen i en skål och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl gräddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st små plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 2.5 g smör

    Tisdag middag 459 Kcal

    Kebabspett med ajvar och varma grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 350 g nötfärs
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 3 msk persilja
    • 0.6 dl gräddfil

    Gör så här

    • Lägg köttfärsen i en bunke och blanda ner ajvar.
    •  Finhacka vitlöken och vänd ner i köttfärsen med salt och svartpeppar.
    • Forma till avlånga biffar och trä upp på spett.
    • Platta till dem och stek i smör några minuter.
    • Skär grönsakerna i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lite snabbt.
    •  Krydda med salt och peppar och vänd ner persilja.
    • Fördela grönsaksblandningen en tallrik och placera kebabspetten bredvid.
    •  Toppa med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 350 g nötfärs
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 3 msk persilja
    • 0.6 dl gräddfil
  • Onsdag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Onsdag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Onsdag middag 574 Kcal

    Stekt lax med jordgubbs- och mozzarellasallad

    En ljuvligt god och hälsosam middag/lunch - stekt lax med en somrig sallad! Passar utmärkt att bjuda dina gäster på under en sommarkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Jordgubbs- och mozzarellasallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Skär jordgubbar i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skär mozzarella i mindre bitar och blanda ner i skålen tillsammans med mynta, olja, salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxen och stek fisken i smör runt om, ca 3-4 minuter per sida.
    • Lägg ett salladsblad på en tallrik och lägg upp fisken.
    • Fördela jordgubbs- och mozzarellasalladen över. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna någon minut. Häll på en gnutta honung och strö på lite salt.
    • Toppa tallriken med solroskärnor och dekorera med apelsinklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Jordgubbs- och mozzarellasallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st apelsin
  • Torsdag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Torsdag lunch 544 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Torsdag middag 253 Kcal

    Varm avokadocréme med ägg

    En mättande och lyxig frukost som passar bra till helgen! Eller varför inte som en del i en mysig brunch?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk limesaft
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st ägg

    Gör så här

    • Gröp ur avokado och lägg i en skål.
    • Skala och pressa vitlöken och lägg i skålen.
    • Tillsätt salt, peppar, limesaft och persilja.
    • Mosa med en gaffel och blanda om.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smörj en liten ugnsform med olivolja och lägg ner avokadocrémen.
    • Knäck ägg över och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk limesaft
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st ägg
  • Fredag lunch 501 Kcal

    Silltårta

    Festlig silltårta som kan serveras tex, till midsommar eller påsk! Garnera tårtan med sill, rödlök och dill.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 501 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 200 g rostade pumpakärnor
    • 100 gram solrosfrön
    • 50 g smör
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 5 st kokt ägg
    • 200 g matjessill
    • 1 dl gräslök
    • 2 msk senap
    • 2 dl crème fraiche
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Mixa pumpakärnor och solrosfrön till ett grovt mjöl.
    • Nyp ihop med smöret och tillsätt salt.
    • Tryck ut massan i en springform och ställ i kylen.
    • Skala och hacka äggen.
    • Finhacka sillen och spara lite till garnering.
    • Blanda ägg, sill, gräslök och senap i en skål.
    • Vänd ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
    • Bred fyllningen över pajskalet och ställ kallt minst 2 timmar innan servering.
    • Lossa springformens kant och garnera med sill, rödlök och dill.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 200 g rostade pumpakärnor
    • 100 gram solrosfrön
    • 50 g smör
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 5 st kokt ägg
    • 200 g matjessill
    • 1 dl gräslök
    • 2 msk senap
    • 2 dl crème fraiche
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 0 st dillkvistar

    Fredag middag 651 Kcal

    Afrikansk laxgryta

    En härlig kryddig laxgryta, gott till lunch och middag - servera gärna grytan med en klick turkisk yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 651 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 4 klyfta vitlök
    • 1 st gul paprika
    • 1 st aubergine
    • 1 msk solrosolja
    • 1.5 st sötpotatis
    • 0.5 msk korianderfrön
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk hela tomater i burk
    • 1 burk kokosmjölk
    • 5 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g laxfilé

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär paprika och aubergine i mindre bitar.
    • Hetta upp en gryta med olja och lägg i lök, kryddor, grönsaker, sötpotatis, tomater och kokosmjölk.
    • Pressa i limen och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka i 15 minuter.
    • Skär laxfilén i mindre bitar och tillsätt i grytan och sjud i ytterligare 3 minuter.
    • Servera grytan med en klick turkisk yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 4 klyfta vitlök
    • 1 st gul paprika
    • 1 st aubergine
    • 1 msk solrosolja
    • 1.5 st sötpotatis
    • 0.5 msk korianderfrön
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk hela tomater i burk
    • 1 burk kokosmjölk
    • 5 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g laxfilé

    Fredag dessert 442 Kcal

    Chokladtårta med jordgubbar

    En somrig chokladtårta med jordgubbar och citronmeliss!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1 dl kokosmjöl
    • 1.5 dl sötströ
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 st ägg
    • 2 msk kakaopulver
    Fyllning och topping
    • 2 dl grädde
    • 500 g jordgubbar (färska)
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.5 dl hasselnötter
    • 0.2 kruka citronmeliss

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
    • Blanda mjöl, sötströ, bakpulver och vaniljpulver i en skål och häll på smält smör.
    • Knäck ner äggen och tillsätt kakao. Vispa ihop och häll smeten i en liten bakplåtsklädd form och grädda i ugnen i 15 minuter.
    • Låt svalna.
    • Vispa grädden. Skiva jordgubbarna.
    • Riv vit choklad och hacka hasselnötterna.
    • Lägg hälften av grädden på tårtfatet och toppa med jordgubbar, vit choklad och hasselnötterna.
    • Lägg chokladtårtan över och toppa med resten av grädden, jordgubbarna, chokladen, hasselnötterna. Toppa tillsist med citronmeliss!

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1 dl kokosmjöl
    • 1.5 dl sötströ
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 st ägg
    • 2 msk kakaopulver
    Fyllning och topping
    • 2 dl grädde
    • 500 g jordgubbar (färska)
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.5 dl hasselnötter
    • 0.2 kruka citronmeliss
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 11 st ägg
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 2 dl kräftstjärtar i lag
  • 7 st kokt ägg
  • 5 msk stenbitsrom
  • 600 g hjortkött
  • 100 g tonfisk
  • 500 g nötfärs
  • 800 g laxfilé
  • 500 g kycklingfärs
Mejeri
  • 125 gram kesella
  • 255.83 g smör
  • 3.1 dl gräddfil
  • 4 dl grädde
  • 2 dl havremjölk
  • 125 g mozzarella
  • 3 dl mjölk
  • 125 g riven mozzarella
  • 1 dl tomatsås
  • 1 dl riven ost
  • 2 dl crème fraiche
Torrvaror
  • 173.5 gram solrosfrön
  • 60 gram sesamfrön
  • 60 gram kruskakli
  • 2.5 dl linfrön
  • 4 tsk bakpulver
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 1 dl valnötter
  • 5 dl kokt quinoa
  • 6 msk olivolja
  • 3 dl kaffe
  • 2 dl havregryn
  • 8 st torkade aprikoser
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk solrosolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1.5 dl sötströ
  • 2 msk kakaopulver
  • 0.5 dl hasselnötter
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk brödkryddor
  • 3 tsk salt
  • 5 msk färsk dill
  • 3 msk salvia
  • 2 msk kalvfond
  • 2 krm torkade franska örter
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • 3 msk ajvar relish
  • 4 msk persilja
  • 2.5 tsk kanel
  • 5 krm torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.5 dl färsk mynta
  • basilikablad
  • 1 dl gräslök
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • dillkvistar
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.2 kruka citronmeliss
Frukt/grönt
  • 10 st sockerärter
  • 2 st rödlök
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 dl gröna ärtor
  • 1 msk citronsaft
  • 2.5 st avokado
  • 3.5 st gul lök
  • 9.5 klyfta vitlök
  • 2.5 st aubergine
  • 400 g shiitakesvamp
  • 3 st palsternacka
  • 3 st morot
  • 20 st brysselkål
  • 1 st citron
  • 5 st små plommontomater
  • 3 st salladsblad
  • 1.5 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st squash
  • 0.75 st äpple
  • 4 st aprikos
  • 600 g jordgubbar (färska)
  • 0.5 st apelsin
  • 1 dl rucola
  • 6 tsk limesaft
  • 1.5 st sötpotatis
  • 1 burk hela tomater i burk
Övrigt
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk fond
  • 1 msk majonnäs
  • 3 dl bär (frysta)
  • 200 g rostade pumpakärnor
  • 200 g matjessill
  • 2 msk senap
  • 0.5 msk korianderfrön
  • 50 g vit choklad (1 ruta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!