Tillbaka till menyerna

Middag v33

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1046 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 119 Kcal

      Paprika- och tomatsoppa med gremolatatopping

    • Middag - 630 Kcal

      Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    • Mellanmål - 298 Kcal

      Frukostmacka med pålägg

    • Dessert

  • Tisdag - 1182 Kcal

    • Frukost - 185 Kcal

      Hallonsmoothie

    • Lunch - 630 Kcal

      Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    • Middag - 367 Kcal

      Torskrygg med laxrom och citronsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.8 gram

Fett: 77.2 gram

Protein: 62.1 gram

Energi: 1114.2 kcal

  • Måndag lunch 119 Kcal

    Paprika- och tomatsoppa med gremolatatopping

    Frys in en portion!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g grillad paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 4 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    Gremolatatopping
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk citronskal
    • 1 dl riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Häll av lagen från paprikan och dela med i mindre bitar.
    • Häll olivoljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och paprika någon minut.
    • Häll på krossade tomater, honung, smulad buljongtärning och vatten.
    •  Låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen.
    •  Späd med mer vatten om det behövs och smaka av med salt och peppar.
    • Gör gremolatan genom att finhacka persiljan och blanda med övriga ingredienser.
    • Fördela soppan i skålar och lägg på gremolata.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g grillad paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 4 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    Gremolatatopping
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk citronskal
    • 1 dl riven parmesanost

    Måndag middag 630 Kcal

    Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    Goda kalvfärsbiffar som serveras med en gräddig blomkålsmos - laga en extra portion och ta med matlåda till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda färs med salt, svartpeppar, ägg och grädde.
    • Forma till avlånga biffar och stek i smör runt om i ca 8 minuter.
    • Strimla bacon och bryn tillsammans med pinjenötter.
    • Blanda ner hackad bladpersilja och lägg över biffarna.
    • Servera med moset.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Måndag mellanmål 298 Kcal

    Frukostmacka med pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Filmjölkslimpa. Receptet hittar du genom att söka på Filmjölkslimpa i hälsobanken. Totala receptet för limpan är 12 portioner som kan skivas och frysas ner efter tillagning.

  • Tisdag frukost 185 Kcal

    Hallonsmoothie

    Ljuvlig hallonsmoothie med citrustoner!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 185 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Skär bort skalet på apelsinen.
    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Späd med vatten om det behövs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl is

    Tisdag lunch 630 Kcal

    Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    Goda kalvfärsbiffar som serveras med en gräddig blomkålsmos - laga en extra portion och ta med matlåda till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda färs med salt, svartpeppar, ägg och grädde.
    • Forma till avlånga biffar och stek i smör runt om i ca 8 minuter.
    • Strimla bacon och bryn tillsammans med pinjenötter.
    • Blanda ner hackad bladpersilja och lägg över biffarna.
    • Servera med moset.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Tisdag middag 367 Kcal

    Torskrygg med laxrom och citronsås

    Väldigt enkelt och gott recept på torsk med laxrom och citronsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strö på salt och peppar på torskryggsfiléerna och lägg på en ugnsplåt.
    • Lägg på en klick smör på varje torskbit.
    • Sätt in i ugnen i ca 12-15 minuter. 
    • Skala och skär morötter i stavar. 
    • Gör såsen genom att koka upp grädde i en kastrull.
    • Tillsätt citronsaft, buljongtärning och honung och låt puttra ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn morötterna runt om i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Blanda ner dill.
    • Lägg upp torsken på en bädd av morötter och toppa med rom. 
    • Vispa upp såsen med en stavmixer och häll över fisken.
    • Toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar
Frukt/grönt
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk citronskal
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.25 st röd paprika
  • 1 st apelsin
  • 1 dl hallon (färska)
  • 300 g morötter i olika färger
  • 4 msk citronsaft
Övrigt
  • 250 g grillad paprika
  • 1 skiva filmjölkslimpa
  • 1 dl is
  • 80 g löjrom
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk persilja
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 msk dill
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 4 st dillkvistar
Mejeri
  • 1 dl riven parmesanost
  • 4.5 msk grädde
  • 3 tsk smör
  • 1 skiva ost
  • 1 dl naturell yoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g kalvfärs
  • 0.5 st ägg
  • 70 g bacon
  • 25 g rökt skinka
  • 500 g torskrygg

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!