Tillbaka till menyerna

Mias V24

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 508 Kcal

  • Onsdag - 936 Kcal

  • Torsdag - 508 Kcal

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 32.7 gram

Fett: 44.2 gram

Protein: 30.8 gram

Energi: 650.7 kcal

  • Tisdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Tisdag lunch 294 Kcal

    Blomkålssoppa med pesto

    En lättlagad soppa med mjuka och fina smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 294 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1 tsk smör
    • 1 st blomkålshuvud
    • 4 dl vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk pinjenötter
    • 2 st skiva parmaskinka

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 ̊C.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Riv ingefära.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök, vitlök och ingefära.
    • Bryt blomkål i små buketter och lägg i en kastrull.
    • Häll på vatten och smula ner grönsaksbuljong.
    • Koka upp och låt koka tills att blomkålen blir mjuk, ca 10 minuter.
    • Häll över i en matberedare och mixa till en slät soppa.
    • Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt grädde och späd med vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg parmaskinka i en ugnsform med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Rosta pinjenötterna i en kastrull i någon minut.
    • Häll över soppan i djupa tallrikar, toppa med pesto, rostade pinjenötter och parmaskinka.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1 tsk smör
    • 1 st blomkålshuvud
    • 4 dl vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk pinjenötter
    • 2 st skiva parmaskinka

    Tisdag middag 207 Kcal

    Italiensk sommarsallad

    En underbar sallad med stekta grönsaker och mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 st basilikablad

    Gör så här

    • Lägg upp spenaten på ett uppläggningsfat.
    • Skär tunna strimlor av fänkål, paprika och rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek upp grönsakerna med salt och peppar.
    • Blanda mozzarella och tomater med den gröna peston i en skål.
    • Lägg på de ljumna grönsakerna och toppa med mozzarella- och tomatsalladen.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna och strö över salladen.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 st basilikablad
  • Onsdag frukost 289 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med kardemumma och kanel

    Här har vi blandat hallon och blåbär men har du ett favoritbär så går det bra att byta ut!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 3 st hallon
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på granola, hallon och blåbär. (1 portion granola = 3/4 dl)

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 3 st hallon
    • 0.5 dl blåbär

    Onsdag middag 647 Kcal

    Ugnsbakad lax med pesto och sötpotatispommes

    Pesto, mozzarella och pinjenötter ger den ugnsbakade laxen god smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 647 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk grön pesto
    • 100 g mozzarella
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 0.75 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 50 g rucola
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Salta och peppra laxen. Lägg laxen på en ugnsplåt. Bred på pesto på laxen. Skär mozzarella i skivor. Lägg mozzarellaskivorna på laxen med peston. Tillsätt örtagårdskrydda och pinjenötter.
    • Skala sötpotatis och skär i stavar. Lägg på plåten tillsammans med laxen. Tillsätt olivolja och örtagårdskrydda samt salt och peppar. Ugnsbaka tillsammans i 20 min.
    • Lägg rucolasallad på ett fat. Placera laxen tillsammans med rostad sötpotatis på rucolabädden. Dekorera med basilikakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk grön pesto
    • 100 g mozzarella
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 0.75 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 50 g rucola
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
  • Torsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Torsdag lunch 294 Kcal

    Blomkålssoppa med pesto

    En lättlagad soppa med mjuka och fina smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 294 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1 tsk smör
    • 1 st blomkålshuvud
    • 4 dl vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk pinjenötter
    • 2 st skiva parmaskinka

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 ̊C.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Riv ingefära.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök, vitlök och ingefära.
    • Bryt blomkål i små buketter och lägg i en kastrull.
    • Häll på vatten och smula ner grönsaksbuljong.
    • Koka upp och låt koka tills att blomkålen blir mjuk, ca 10 minuter.
    • Häll över i en matberedare och mixa till en slät soppa.
    • Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt grädde och späd med vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg parmaskinka i en ugnsform med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Rosta pinjenötterna i en kastrull i någon minut.
    • Häll över soppan i djupa tallrikar, toppa med pesto, rostade pinjenötter och parmaskinka.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1 tsk smör
    • 1 st blomkålshuvud
    • 4 dl vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk pinjenötter
    • 2 st skiva parmaskinka

    Torsdag middag 207 Kcal

    Italiensk sommarsallad

    En underbar sallad med stekta grönsaker och mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 st basilikablad

    Gör så här

    • Lägg upp spenaten på ett uppläggningsfat.
    • Skär tunna strimlor av fänkål, paprika och rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek upp grönsakerna med salt och peppar.
    • Blanda mozzarella och tomater med den gröna peston i en skål.
    • Lägg på de ljumna grönsakerna och toppa med mozzarella- och tomatsalladen.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna och strö över salladen.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 st basilikablad
Frukt/grönt
  • 3 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk riven ingefära
  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1 st blomkålshuvud
  • 65 g bladspenat
  • 1 st fänkål
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st rödlök
  • 120 g cocktailtomater
  • 3 st hallon
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.75 st sötpotatis
  • 50 g rucola
Mejeri
  • 1 tsk smör
  • 3 msk grädde
  • 125 g minimozzarella
  • 1 dl grekisk yoghurt 6%
  • 100 g mozzarella
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 4 msk grön pesto
  • basilikablad
  • 2 krm örtagårdskrydda
  • 2 st basilikakvist
Torrvaror
  • 4 msk pinjenötter
  • 1.5 msk olivolja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st skiva parmaskinka
  • 300 g laxfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.