Tillbaka till menyerna

Meny v.41

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1484 Kcal

    • Frukost - 324 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar och granola med tropiska smaker

    • Lunch - 713 Kcal

      Tacopaj med sallad

    • Middag - 447 Kcal

      Grillad kyckling med grekisk sallad och tzatziki

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 619 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 447 Kcal

      Grillad kyckling med grekisk sallad och tzatziki

    • Middag - 166 Kcal

      Het ratatouille

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1495 Kcal

    • Frukost - 324 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar och granola med tropiska smaker

    • Lunch - 519 Kcal

      Omelettrulle med kalkon och ost

    • Middag - 565 Kcal

      Köttbullar med bulgursallad

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ett kokt ägg

    • Dessert

  • Torsdag - 571 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 565 Kcal

      Köttbullar med bulgursallad

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 46.8 gram

Fett: 64.1 gram

Protein: 65.5 gram

Energi: 1042.3 kcal

  • Måndag frukost 324 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar och granola med tropiska smaker

    Så gott att ha sin hemgjorda granola och snabbt få till en hälsosam frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 3 st jordgubbar
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Gör så här

    • Dela jordgubbarna i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål, lägg på jordgubbarna och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 3 st jordgubbar
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Måndag lunch 713 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt! Pajen går bra att dela i portioner och frysa in matlådor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Måndag middag 447 Kcal

    Grillad kyckling med grekisk sallad och tzatziki

    Superfräsch rätt att njut av i sommar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.75 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    Tzatziki
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 10 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 msk persilja

    Gör så här

    • Marinera kycklingen i finriven vitlök, ketjap manis, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda 20 minuter.
    • Häll olivolja, balsamico, honung och örtagårdskrydda i en stor skål. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg i skålen. Tillsätt hackad persilja, salt och peppar. Blanda  om och lägg på fetaosttärningar.
    • Finriiv gurkan och pressa ut så mycket vätska du kan. Gör tzatziki genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Grilla kycklingen runt om i ca: 10 minuter. Servera med grekisk sallad och tzatziki.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.75 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    Tzatziki
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 10 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 msk persilja
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 447 Kcal

    Grillad kyckling med grekisk sallad och tzatziki

    Superfräsch rätt att njut av i sommar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.75 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    Tzatziki
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 10 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 msk persilja

    Gör så här

    • Marinera kycklingen i finriven vitlök, ketjap manis, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda 20 minuter.
    • Häll olivolja, balsamico, honung och örtagårdskrydda i en stor skål. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg i skålen. Tillsätt hackad persilja, salt och peppar. Blanda  om och lägg på fetaosttärningar.
    • Finriiv gurkan och pressa ut så mycket vätska du kan. Gör tzatziki genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Grilla kycklingen runt om i ca: 10 minuter. Servera med grekisk sallad och tzatziki.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Grekisk sallad
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.75 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    Tzatziki
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 10 cm gurka
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 msk persilja

    Tisdag middag 166 Kcal

    Het ratatouille

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar. Skiva moroten och dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop samt vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik eller lägg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola
  • Onsdag frukost 324 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar och granola med tropiska smaker

    Så gott att ha sin hemgjorda granola och snabbt få till en hälsosam frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 3 st jordgubbar
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Gör så här

    • Dela jordgubbarna i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål, lägg på jordgubbarna och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 3 st jordgubbar
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Onsdag lunch 519 Kcal

    Omelettrulle med kalkon och ost

    Rulla ihop en omelett och skär i bitar, eller linda in rullen i folie och ta med på en picknick. En god och mättande frukost eller lunch.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 519 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g rökt kalkon
    • 1 dl riven ost
    Topping
    • 1 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i äggblandningen.
    • Toppa med kalkon och ost.
    • Rulla ihop omeletten till en rulle och skär i bitar.
    • Servera eventuellt med lite färsk persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g rökt kalkon
    • 1 dl riven ost
    Topping
    • 1 msk färsk persilja

    Onsdag middag 565 Kcal

    Köttbullar med bulgursallad

    Köttbullar i gott sällskap!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 565 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl fullkornsbulgur
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 2 msk färsk persilja
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajjo
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 krm Srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 4 st cocktailtomat
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål. Skala och finhacka gul lök. Skala och riv vitlök. Tillsätt salt, peppar, örtagårdskrydda och ketjap manis. Blanda om och forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn köttbullarna 5 minuter på medelvärme.
    • Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
    • Skala och finhacka rödlök. Skala och skär morot i små tärningar. Finhacka persilja. Lägg bulgur i en skål och blanda ner rödlök, morot och persilja. Tillsätt citronsaft och olivolja. Salta och peppra.
    • Gör chilimajo genom att skala och riva vitlök i en skål. Blanda ner alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar.
    • Servera köttbullarna med bulgursalladen och chilimajo. Dekorera med tomater och persiljekvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl fullkornsbulgur
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 2 msk färsk persilja
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajjo
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 krm Srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 4 st cocktailtomat
    • 2 kvist färsk persilja

    Onsdag mellanmål 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 565 Kcal

    Köttbullar med bulgursallad

    Köttbullar i gott sällskap!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 565 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl fullkornsbulgur
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 2 msk färsk persilja
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajjo
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 krm Srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 4 st cocktailtomat
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål. Skala och finhacka gul lök. Skala och riv vitlök. Tillsätt salt, peppar, örtagårdskrydda och ketjap manis. Blanda om och forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn köttbullarna 5 minuter på medelvärme.
    • Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
    • Skala och finhacka rödlök. Skala och skär morot i små tärningar. Finhacka persilja. Lägg bulgur i en skål och blanda ner rödlök, morot och persilja. Tillsätt citronsaft och olivolja. Salta och peppra.
    • Gör chilimajo genom att skala och riva vitlök i en skål. Blanda ner alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar.
    • Servera köttbullarna med bulgursalladen och chilimajo. Dekorera med tomater och persiljekvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl fullkornsbulgur
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 2 msk färsk persilja
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajjo
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 3 msk crème fraiche
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 krm Srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 4 st cocktailtomat
    • 2 kvist färsk persilja
Mejeri
  • 2 dl grekisk yoghurt 6%
  • 150 g mandelmjöl
  • 27 g smör
  • 253 g crème fraiche
  • 3 dl riven ost
  • 1 dl gräddfil
  • 50 g tärnad fetaost i olja
  • 1 dl grekisk yoghurt
Frukt/grönt
  • 6 st jordgubbar
  • 2 st gul lök
  • 4 dl isbergssallad
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 st rödlök
  • 2.25 st paprika
  • 10.5 st gurka
  • 0.5 st Isbergssalladshuvud
  • 2.5 klyfta vitlök
  • 12 st cocktailtomat
  • 0.25 st squash
  • 2 st morot
  • 5 st champinjoner
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 3 dl rucola
  • 1.5 msk färskpressad citronjuice
Torrvaror
  • 2 portion granola med tropiska smaker
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 4.5 msk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 6 dl kaffe
  • 200 ml krossade tomater
  • 1 dl fullkornsbulgur
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk salt
  • 1 påse tacokrydda
  • 2 tsk ketjap manis
  • 3 krm örtagårdskrydda
  • 1 msk balsamico
  • 2.5 msk persilja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk torkade örter
  • 5 msk färsk persilja
  • 1 krm Srirachasås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 st ägg
  • 800 g nötfärs
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 60 g rökt kalkon
  • 1 st kokt ägg
Övrigt
  • 4.5 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!