Tillbaka till menyerna

Meny för v 43

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 36.2 gram

Fett: 39 gram

Protein: 56.3 gram

Energi: 723.6 kcal

  • Måndag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Måndag lunch 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 278 Kcal

    Kycklingburgare med cheddar och jalapeño

    Kycklingburgare med hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cheddarost, skiva
    • 6 st jalapeñoskivor
    • 0.25 st paprika
    • 0.5 st salladslök
    • 40 g machesallad
    Dekoration
    • 4 st jalapeñoskivor
    • 2 stycken limeklyftor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och riv vitlök och blanda ner i färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma färsen till 4 tunna burgare.
    • Lägg cheddarost och jalapeñoskivor på två av burgarna och placera sedan en burgare ovan på vardera.
    • Lägg kycklingburgarna på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
    • Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter, tills burgarna är genomstekta.
    • Tärna paprika i små bitar.
    • Strimla salladslök.
    • Lägg en bädd av machésallad på tallrikar.
    • Lägg sedan på kycklingburgaren och toppa med paprika och salladslök.
    • Dekorera med jalapeñoskivor och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cheddarost, skiva
    • 6 st jalapeñoskivor
    • 0.25 st paprika
    • 0.5 st salladslök
    • 40 g machesallad
    Dekoration
    • 4 st jalapeñoskivor
    • 2 stycken limeklyftor
  • Tisdag frukost 288 Kcal

    Yoghurt med granola med tropiska smaker

    Supergod frukost med den hemgjorda granolan med tropiska smaker! (sök efter granolan i receptbanken)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål tillsammans granola.
    • 1 portion granola med tropiska smaker = 3/4 dl

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Tisdag lunch 390 Kcal

    Vegetarisk linspasta

    Smakrik och fräsch vegorätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 40 g fetaost

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skiva champinjonerna. Skala och skär moroten i tunna stavar. Skala lök och finhacka och riv vitlök.
    • Hetta upp en kastrull och stek alla grönsakerna med lök och vitlök i några minuter. Hacka den färska basilikan. Häll i krossade tomater, basilika, salt, peppar och örtagårdskrydda. Låt koka ihop 5 minuter.
    • Blanda ner pastan och lägg upp på tallrikar. Toppa med smulad fetaost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 40 g fetaost

    Tisdag middag 387 Kcal

    Tonfisksallad med granatäpple

    Snabblagad tonfisksallad med avokado, rödlök, paprika och toppat med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 387 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i tärningar. Finhacka rödlök. Skiva avokadon.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg avokado vid sidan om.
    • Häll av tonfisken och lägg över och toppa med granatäpplekärnor.
    • Strö på salt och peppar och servera med tomatsalsa. Dekorera med persilja.

    Tomatsalsa:

    • Finhacka gul lök och mixa med tomat. Krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Onsdag lunch 278 Kcal

    Kycklingburgare med cheddar och jalapeño

    Kycklingburgare med hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cheddarost, skiva
    • 6 st jalapeñoskivor
    • 0.25 st paprika
    • 0.5 st salladslök
    • 40 g machesallad
    Dekoration
    • 4 st jalapeñoskivor
    • 2 stycken limeklyftor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och riv vitlök och blanda ner i färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma färsen till 4 tunna burgare.
    • Lägg cheddarost och jalapeñoskivor på två av burgarna och placera sedan en burgare ovan på vardera.
    • Lägg kycklingburgarna på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
    • Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter, tills burgarna är genomstekta.
    • Tärna paprika i små bitar.
    • Strimla salladslök.
    • Lägg en bädd av machésallad på tallrikar.
    • Lägg sedan på kycklingburgaren och toppa med paprika och salladslök.
    • Dekorera med jalapeñoskivor och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cheddarost, skiva
    • 6 st jalapeñoskivor
    • 0.25 st paprika
    • 0.5 st salladslök
    • 40 g machesallad
    Dekoration
    • 4 st jalapeñoskivor
    • 2 stycken limeklyftor

    Onsdag middag 222 Kcal

    Torskrygg med smörstekta kantareller

    Härlig torskrygg som serveras med smörstekta kantareller till, toppa sedan fisken med persilja, örtkrydda och parmesan.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Gör så här

    • Tina fisken. Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs kantarellerna i några minuter.
    • Skiva squash och rödlök, lägg ner allt i pannan. Låt fräsa någon minut.
    • Salta och peppra fisken och lägg ner dem i pannan.
    • Låt filéerna steka några minuter per sida.
    • Strö på persilja, örtkryddor och parmesan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale
  • Torsdag frukost 253 Kcal

    Äggröra med rökt skinka

    Snabblagad frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt skinka
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.25 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg och mjölk  i en skål. Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran 20 sek på medelstark värme.
    • Lägg äggröran på en tallrik och servera med skinka, tomat och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt skinka
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.25 dl alfalfagroddar

    Torsdag lunch 387 Kcal

    Tonfisksallad med granatäpple

    Snabblagad tonfisksallad med avokado, rödlök, paprika och toppat med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 387 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i tärningar. Finhacka rödlök. Skiva avokadon.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg avokado vid sidan om.
    • Häll av tonfisken och lägg över och toppa med granatäpplekärnor.
    • Strö på salt och peppar och servera med tomatsalsa. Dekorera med persilja.

    Tomatsalsa:

    • Finhacka gul lök och mixa med tomat. Krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 339 Kcal

    Köttfärsgratinerad aubergine

    Spännande färsrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk malen curry
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm kanel
    • 2 msk basilika
    • 25 g fetaost
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginen på mitten. Gröp ur köttet och finhacka. Grilla skalet i ugn i ca 10 min.
    • Skala och hacka lök fint och riv vitlök. Stek nötfärsen med vitlök, lök samt auberginköttet i lite olivolja. Hacka basilika fint. Tillsätt salt, peppar, curry, spiskummin, kanel och basilika.
    • Lägg i blandningen i aubergineskalen. Toppa med fetaost och grilla i ugnen i 15 minuter. Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk malen curry
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm kanel
    • 2 msk basilika
    • 25 g fetaost
    • 8 st cocktailtomat
  • Fredag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Fredag lunch 222 Kcal

    Torskrygg med smörstekta kantareller

    Härlig torskrygg som serveras med smörstekta kantareller till, toppa sedan fisken med persilja, örtkrydda och parmesan.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Gör så här

    • Tina fisken. Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs kantarellerna i några minuter.
    • Skiva squash och rödlök, lägg ner allt i pannan. Låt fräsa någon minut.
    • Salta och peppra fisken och lägg ner dem i pannan.
    • Låt filéerna steka några minuter per sida.
    • Strö på persilja, örtkryddor och parmesan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Fredag middag 765 Kcal

    Lasagne med fetaost

    Bönlasagne som räcker till hela familjen eller går att frysa ned till matlådor, servera med valfri grönsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 765 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    • 60 g bönlasagne
    • 2 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 100 g riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 dl blandsallad
    • 3 tsk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Strimla selleristjälkarna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, hackad lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Rör ner krossade tomater, kalvfond och honung och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka upp grädde och mjölk i en kastrull och låt koka ordentligt tills såsen tjocknar.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg lasagneplattor i en liten ugnsform.
    • Lägg över köttfärsragu.
    • Smula fetaost över och häll hälften av gräddsåsen över.
    • Lägg på ett nytt lager lasagneplattor.
    • Häll resterande gräddsås över och strö på riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 30 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    • 60 g bönlasagne
    • 2 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 100 g riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 dl blandsallad
    • 3 tsk olivolja
  • Lördag lunch 339 Kcal

    Köttfärsgratinerad aubergine

    Spännande färsrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk malen curry
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm kanel
    • 2 msk basilika
    • 25 g fetaost
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginen på mitten. Gröp ur köttet och finhacka. Grilla skalet i ugn i ca 10 min.
    • Skala och hacka lök fint och riv vitlök. Stek nötfärsen med vitlök, lök samt auberginköttet i lite olivolja. Hacka basilika fint. Tillsätt salt, peppar, curry, spiskummin, kanel och basilika.
    • Lägg i blandningen i aubergineskalen. Toppa med fetaost och grilla i ugnen i 15 minuter. Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk malen curry
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm kanel
    • 2 msk basilika
    • 25 g fetaost
    • 8 st cocktailtomat
Frukt/grönt
  • 9 tsk färskpressad citronjuice
  • 6 tsk riven ingefära
  • 225 g broccoli
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 6 msk purjolök
  • 0.25 st paprika
  • 0.5 st salladslök
  • 40 g machesallad
  • 2 stycken limeklyftor
  • 100 g blomkål
  • 4 st morot
  • 5 st champinjoner
  • 1.25 st rödlök
  • 15 g rucola
  • 0.25 st röd paprika
  • 0.5 st avokado
  • 0.25 st granatäpple
  • 1 st stor tomat
  • 2.5 msk gul lök
  • 75 g kantareller
  • 0.25 st squash
  • 10 st cocktailtomat
  • 0.25 dl alfalfagroddar
  • 1 st aubergine
  • 2 st selleristjälk
  • 4 dl blandsallad
Torrvaror
  • 9 tsk olivolja
  • 1 portion granola med tropiska smaker
  • 100 g linspasta
  • 600 ml krossade tomater
  • 1 msk flytande honung
  • 60 g bönlasagne
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk färsk basilika
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 msk persilja
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 1 msk malen curry
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 2 msk basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk kalvfond
Mejeri
  • 2.5 dl grädde
  • 2 st cheddarost, skiva
  • 1 dl grekisk yoghurt 6%
  • 165 g fetaost
  • 1 msk riven parmesanost
  • 2 tsk smör
  • 1.5 msk mjölk
  • 100 g riven ost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfärs
  • 90 g tonfisk
  • 140 g torskfile
  • 2 st ägg
  • 20 g rökt skinka
  • 800 g nötfärs
Övrigt
  • 10 st jalapeñoskivor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.