Tillbaka till menyerna

Meny 3 5:2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 559 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 370 Kcal

      Köttbullar med mynta- och tomatsalsa

    • Middag - 189 Kcal

      Spenatpaj med keso och ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1261 Kcal

    • Frukost - 363 Kcal

      Omelett på grönsaksrester

    • Lunch - 253 Kcal

      Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    • Middag - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Mellanmål - 88 Kcal

      Långpannebröd med frön

    • Dessert

  • Onsdag - 559 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 189 Kcal

      Spenatpaj med keso och ägg

    • Middag - 370 Kcal

      Köttbullar med mynta- och tomatsalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 912 Kcal

    • Frukost - 104 Kcal

      Skyr med jordgubbar

    • Lunch - 306 Kcal

      Tonfiskröra med ägg

    • Middag - 501 Kcal

      Ajvarlax med fetatostopping – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1058 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 501 Kcal

      Ajvarlax med fetatostopping – 2 portioner

    • Middag - 556 Kcal

      Hamburgare med coleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1101 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Middag - 544 Kcal

      Ketopizza med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1057 Kcal

    • Frukost - 374 Kcal

      Yoghurt med frukt och bär

    • Lunch

    • Middag - 683 Kcal

      LCHF Lasagne

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 29.3 gram

Fett: 60.8 gram

Protein: 64.4 gram

Energi: 929.2 kcal

  • Måndag lunch 370 Kcal

    Köttbullar med mynta- och tomatsalsa

    Mycket trevliga och smakrika köttbullar med en mynta och tomatsalsa till. Bjud familjen på en god söndagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk persilja
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    Mynta- och tomatsalsa
    • 6 styck tomat
    • 2 st citronklyfta
    • 2 msk mynta
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och riv löken grovt och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blandaffärs, persilja, senapspulver, salt och svartpeppar.
    • Forma till stora köttbullar och brun i en stekpanna i lite olivolja i c:a 5 minuter.
    • Häll på lite vatten och låt sjuda i ytterligare några minuter tills färsen är klar.
    • Hacka 4 tomater grovt och lägg i en skål.
    • Pressa lite citron och blanda ner mynta, honung, salt, svartpeppar och olja.
    • Skiva de två återstående och lägg på ett serveringsfat eller på ett bananblad (om du får tag i ett).
    • Lägg på de varma köttbullarna och servera med tomat-Salsan.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk persilja
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    Mynta- och tomatsalsa
    • 6 styck tomat
    • 2 st citronklyfta
    • 2 msk mynta
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja

    Måndag middag 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja
  • Tisdag frukost 363 Kcal

    Omelett på grönsaksrester

    Här kan du välja att inhandla grönsakerna som är med i receptet eller ta det som finns över i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner grönsakerna tillsammans med spenat.
    • Låt fräsa någon minut och häll ner äggsmeten.
    • Stek på låg värme tills omeletten blir fast.
    • Strö på lite riven ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Tisdag lunch 253 Kcal

    Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingfilén i lagom stora bitar och strö på salt och peppar.
    • Blanda tandoorimixen med yoghurt i en skål och vänd ner kycklingen.
    • Fördela kycklingen i en ugnsform och stek i ugnen i ca 15 minuter.
    • Skölj sjögräsnudlarna.
    • Skiva squashen i tunna stavar.
    • Skala och skiva moroten i tunna stavar.
    • Strima löken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka grönsakerna.
    • Tillsätt ingefära och riven vitlök.
    • Häll på honung och soja.
    • Strö över spiskummin och curry, låt steka i någon minut.
    • Blanda ner sjögräsnudlarna och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med kycklingen och gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil

    Tisdag middag 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Tisdag mellanmål 88 Kcal

    Långpannebröd med frön

    Ett snabbakat bröd - servera med färskost och valfri grönsak. Fungerar utmärkt till frukost eller mellanmål! Använd en halv burk 10% kesella i brödet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 88 kcal

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda ned resten av ingredienserna.
    • Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
    • Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
    • Skär brödet i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in.

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor
  • Onsdag lunch 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Onsdag middag 370 Kcal

    Köttbullar med mynta- och tomatsalsa

    Mycket trevliga och smakrika köttbullar med en mynta och tomatsalsa till. Bjud familjen på en god söndagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk persilja
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    Mynta- och tomatsalsa
    • 6 styck tomat
    • 2 st citronklyfta
    • 2 msk mynta
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och riv löken grovt och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blandaffärs, persilja, senapspulver, salt och svartpeppar.
    • Forma till stora köttbullar och brun i en stekpanna i lite olivolja i c:a 5 minuter.
    • Häll på lite vatten och låt sjuda i ytterligare några minuter tills färsen är klar.
    • Hacka 4 tomater grovt och lägg i en skål.
    • Pressa lite citron och blanda ner mynta, honung, salt, svartpeppar och olja.
    • Skiva de två återstående och lägg på ett serveringsfat eller på ett bananblad (om du får tag i ett).
    • Lägg på de varma köttbullarna och servera med tomat-Salsan.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk persilja
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    Mynta- och tomatsalsa
    • 6 styck tomat
    • 2 st citronklyfta
    • 2 msk mynta
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
  • Torsdag frukost 104 Kcal

    Skyr med jordgubbar

    Skyr med smak av vanilj toppat med färska jordgubbar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 104 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 3 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg upp en klick Skyr på en tallrik.
    • Skär jordgubbar och lägg runt om och toppa med lite tärningar som dekoration.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 3 st färsk jordgubbe

    Torsdag lunch 306 Kcal

    Tonfiskröra med ägg

    En tallrik fylld med trevligheter - krämig tonfiskröra, ett kokt ägg och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka först sojabönorna någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en skål. Blanda ner keso, majonnäs, senap, rödlök, paprika och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenat i en skål och lägg på tonfiskröra, ägg, sojabönor och lite paprika.
    • Blanda broccoli med citronsaft och olja i en skål och lägg vid sidan av tonfiskröran.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Torsdag middag 501 Kcal

    Ajvarlax med fetatostopping – 2 portioner

    Laxfilé med ajvar och en topping av fetaost, pinjenötter och lite finhackad bacon på - servera gärna med en grönsallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 501 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 msk ajvar relish
    • 75 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 25 g tärnad bacon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Lägg i en ugnsfast form och häll på ajvar relish.
    • Smula över fetaost och toppa med pinjenötter.
    • Ugnsbaka i ugnen i 15 minuter.
    • Stek bacon i en stekpanna och strö över.
    • Servera med en god, valfri sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 msk ajvar relish
    • 75 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 25 g tärnad bacon
  • Fredag lunch 501 Kcal

    Ajvarlax med fetatostopping – 2 portioner

    Laxfilé med ajvar och en topping av fetaost, pinjenötter och lite finhackad bacon på - servera gärna med en grönsallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 501 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 msk ajvar relish
    • 75 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 25 g tärnad bacon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Lägg i en ugnsfast form och häll på ajvar relish.
    • Smula över fetaost och toppa med pinjenötter.
    • Ugnsbaka i ugnen i 15 minuter.
    • Stek bacon i en stekpanna och strö över.
    • Servera med en god, valfri sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 msk ajvar relish
    • 75 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter
    • 25 g tärnad bacon

    Fredag middag 556 Kcal

    Hamburgare med coleslaw

    En god hamburgare med ost, sallad och tomat som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg rödkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och tillsätt till rödkålen.
    • Tillsätt senap, majonnäs, gräddfil, persilja och citronsaft och krama ihop tills allt är jämt fördelat.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Finhacka vitlöksklyftan och tillsätt till färsen tillsammans med kryddor och blanda om.
    • Forma till en stor biff och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek biffen några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt.
    • Lägg biffen på några salladsblad och toppa med ost, hamburgerdressing, tomatskivor, rödlök, persilja och gurka.
    • Servera med coleslaw.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag lunch 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Lördag middag 544 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola
  • Söndag frukost 374 Kcal

    Yoghurt med frukt och bär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad frömüsli. Receptet hittar du genom att söka på Rostad frömüsli i hälsobanken. Totala receptet för frömüslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Söndag middag 683 Kcal

    LCHF Lasagne

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 683 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat.
    • Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på resterande aubergineskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula chevréost över.
    • Gratinera mitt i ugnen i ca 40 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost
Frukt/grönt
  • 4.5 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 8 styck tomat
  • 3 st citronklyfta
  • 3.75 st champinjoner
  • 3.15 st rödlök
  • 1.25 st röd paprika
  • 25 g spenat
  • 2 st squash
  • 0.5 st morot
  • 40 g haricots verts
  • 40 g sockerärtor
  • 1.5 tsk ingefära
  • 5 st färsk jordgubbe
  • 1 dl sojabönor
  • 15 g bladspenat
  • 0.25 st paprikaringar
  • 50 g broccoli
  • 1.5 msk citronsaft
  • 2 st salladsblad
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 1 dl rucola
  • 0.2 st ananas
  • 0.25 st mango
  • 0.2 dl blåbär
  • 1 st aubergine
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g blandfärs
  • 10 st ägg
  • 200 g kycklingfilé
  • 95 g tonfisk
  • 1 st kokt ägg
  • 300 g laxfilé
  • 25 g tärnad bacon
  • 725 g nötfärs
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 500 g kycklingfärs
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk persilja
  • 2 msk mynta
  • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
  • 1 tsk japansk soja
  • 0.2 tsk spiskummin
  • 1 krm malen curry
  • 2 tsk brödkryddor
  • 1 krm salt
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1 msk gräslök
  • 14 msk ajvar relish
  • 1 tsk örtkrydda
  • 0.15 kvist färsk persilja
  • 1 msk bladpersilja
  • 1.9 tsk örtagårdskrydda
  • basilikablad
  • 1 tsk torkad basilika
Övrigt
  • 4 msk senap
  • 1 rulle smördeg
  • 600 g frusen spenat
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 2 st saltgurka
  • 30 g svarta oliver kärnfria
  • 0.5 dl rostad frömüsli
Torrvaror
  • 6.5 tsk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 0.5 tsk rapsolja
  • 1 tsk honung
  • 1 msk bakpulver
  • 60 gram sesamfrön
  • 60 gram kruskakli
  • 70 gram solrosfrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 msk pinjenötter
  • 400 g krossade tomater
Mejeri
  • 375 g keso
  • 52.5 msk smör
  • 3.5 dl riven ost
  • 0.33 dl naturell yoghurt
  • 1.33 dl gräddfil
  • 0.5 dl kesella
  • 0.5 burk skyr vanilj
  • 75 g fetaost
  • 1 skiva ost
  • 125 g mozzarella
  • 125 g riven mozzarella
  • 1 dl tomatsås
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2 dl grädde
  • 100 g chevreost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!