Tillbaka till menyerna

Meny 2 5:2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 480 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 374 Kcal

      Kycklingröra med råkost

    • Middag - 106 Kcal

      Stekta auberginer med feta och tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1034 Kcal

    • Frukost - 163 Kcal

      Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    • Lunch - 374 Kcal

      Kycklingröra med råkost

    • Middag - 498 Kcal

      Köttfärssås med glutenfri spagetti

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 557 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 360 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Middag - 109 Kcal

      Tomatsoppa med squash

    • Mellanmål - 88 Kcal

      Långpannebröd med frön

    • Dessert

  • Torsdag - 1190 Kcal

    • Frukost - 374 Kcal

      Yoghurt med frukt och bär

    • Lunch - 619 Kcal

      Lax med fetaost och pesto

    • Middag - 109 Kcal

      Tomatsoppa med squash

    • Mellanmål - 88 Kcal

      Långpannebröd med frön

    • Dessert

  • Fredag - 1153 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 619 Kcal

      Lax med fetaost och pesto

    • Middag - 534 Kcal

      Grekiska hamburgare med fetacrème

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1452 Kcal

    • Frukost - 374 Kcal

      Yoghurt med frukt och bär

    • Lunch - 534 Kcal

      Grekiska hamburgare med fetacrème

    • Middag - 544 Kcal

      Ketopizza med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1206 Kcal

    • Frukost - 278 Kcal

      Äggröra med grönsaker

    • Lunch - 648 Kcal

      Kebabsallad med sås

    • Middag - 280 Kcal

      Grönsakswok med biff

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 46.8 gram

Fett: 55.3 gram

Protein: 70.4 gram

Energi: 1010.2 kcal

  • Måndag lunch 374 Kcal

    Kycklingröra med råkost

    Passar utmärkt i matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika

    Gör så här

    • Hacka kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål. Hacka persiljan fint. Strimla purjolök och blanda ner i skålen tillsammans med mango chutney, majonnäs, gräddfil och persilja. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på en tallrik med salladsblad.
    • Skala och riv moroten och skär paprika i mindre bitar. Lägg vid sidan om kycklingröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika

    Måndag middag 106 Kcal

    Stekta auberginer med feta och tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 106 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st aubergine
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st rödlök
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk basilika

    Gör så här

    • Gör först tomatsåsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Häll på tomaterna och tillsätt honung, salt, peppar och torkad basilika.
    • Låt koka ihop under 10 minuter
    • Skiva auberginen i tunna skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn aubergineskivorna runt om.
    • Lägg upp på tallrikar och häll på tomatsåsen.
    • Smula över fetaost.
    • Skala och skiva rödlök och strö på osten.
    •  Toppa med färsk dragon.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st aubergine
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st rödlök
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk basilika
  • Tisdag frukost 163 Kcal

    Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    Lättlagad kesofrutti som fungerar både som frukost, mellanmål och efterrätt. Det går utmärkt att byta ut till färska jordgubbar eller till och med ett annat bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Tina jordgubbar och lägg i ett glas.
    • Lägg keso i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Blanda ner apelsinfiléerna i keson och lägg över jordgubbarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Tisdag lunch 374 Kcal

    Kycklingröra med råkost

    Passar utmärkt i matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika

    Gör så här

    • Hacka kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål. Hacka persiljan fint. Strimla purjolök och blanda ner i skålen tillsammans med mango chutney, majonnäs, gräddfil och persilja. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på en tallrik med salladsblad.
    • Skala och riv moroten och skär paprika i mindre bitar. Lägg vid sidan om kycklingröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika

    Tisdag middag 498 Kcal

    Köttfärssås med glutenfri spagetti

    Vem gillar inte köttfärssås?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Gör så här

    • Skala moroten och skär i tärningar. Skär selleri i små tärningar. Skala och finhacka löken och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås och örtkrydda. Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.  Lägg spagetti i en djup tallrik och lägg på köttfärssåsen. Dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti
  • Onsdag lunch 360 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    En god gryta för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Onsdag middag 109 Kcal

    Tomatsoppa med squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 200 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st squash

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och ingefära någon minut.
    • Häll på tomater, vatten, buljong och lite honung.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda 10 minuter.
    • Strimla purjolök och squash och lägg i en skål och servera som tillbehör.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 200 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st squash

    Onsdag mellanmål 88 Kcal

    Långpannebröd med frön

    Ett snabbakat bröd där varje bit innehåller 94 kcal - servera med färskost och valfri grönsak. Fungerar utmärkt till frukost eller mellanmål! Använd en halv burk 10% kesella i brödet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 88 kcal

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda ned resten av ingredienserna.
    • Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
    • Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
    • Skär brödet i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in.

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor
  • Torsdag frukost 374 Kcal

    Yoghurt med frukt och bär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad frömüsli. Receptet hittar du genom att söka på Rostad frömüsli i hälsobanken. Totala receptet för frömüslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Torsdag lunch 619 Kcal

    Lax med fetaost och pesto

    Bjud familj eller vänner, går bra att frysa in resterna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 75 g fetaost
    • 40 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk pumpafrön
    Tillbehör
    • 2 styck tomat
    • 1 dl rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Strö på salt och peppar.
    • Fyll med pesto, fetaost, soltorkade tomater och lägg på pumpafrön.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rucola, tomat och rödlök.
    • Toppa med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 75 g fetaost
    • 40 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk pumpafrön
    Tillbehör
    • 2 styck tomat
    • 1 dl rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Torsdag middag 109 Kcal

    Tomatsoppa med squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 200 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st squash

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och ingefära någon minut.
    • Häll på tomater, vatten, buljong och lite honung.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda 10 minuter.
    • Strimla purjolök och squash och lägg i en skål och servera som tillbehör.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 200 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st squash

    Torsdag mellanmål 88 Kcal

    Långpannebröd med frön

    Ett snabbakat bröd där varje bit innehåller 94 kcal - servera med färskost och valfri grönsak. Fungerar utmärkt till frukost eller mellanmål! Använd en halv burk 10% kesella i brödet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 88 kcal

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda ned resten av ingredienserna.
    • Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
    • Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
    • Skär brödet i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in.

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor
  • Fredag lunch 619 Kcal

    Lax med fetaost och pesto

    Bjud familj eller vänner, går bra att frysa in resterna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 75 g fetaost
    • 40 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk pumpafrön
    Tillbehör
    • 2 styck tomat
    • 1 dl rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Strö på salt och peppar.
    • Fyll med pesto, fetaost, soltorkade tomater och lägg på pumpafrön.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rucola, tomat och rödlök.
    • Toppa med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 75 g fetaost
    • 40 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk pumpafrön
    Tillbehör
    • 2 styck tomat
    • 1 dl rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Fredag middag 534 Kcal

    Grekiska hamburgare med fetacrème

    Hamburgare toppad med färska grönsaker och en klick fetacréme på. Lägg burgarna på en bädd av salladsblad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g fetaost
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 tsk smör
    • 4 st salladsblad
    • 2 styck tomat
    • 0.2 st rödlök
    • 2 msk grön pesto
    • 12 st svarta oliver
    Fetacrème
    • 100 g fetaost
    • 4 msk crème fraiche
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda med smulad fetaost, salt och svartpeppar och forma till hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och stek burgarna ca 7 minuter.
    • Smula ner resten av fetaosten i en skål och blanda med de övriga ingredienserna till fetacrèmen.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Skär tomaten i klyftor.
    • Servera hamburgarna på en bädd av salladsblad tillsammans med fetacrème, tomatskivor, rödlök, pesto och svarta oliver.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g fetaost
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 tsk smör
    • 4 st salladsblad
    • 2 styck tomat
    • 0.2 st rödlök
    • 2 msk grön pesto
    • 12 st svarta oliver
    Fetacrème
    • 100 g fetaost
    • 4 msk crème fraiche
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 374 Kcal

    Yoghurt med frukt och bär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad frömüsli. Receptet hittar du genom att söka på Rostad frömüsli i hälsobanken. Totala receptet för frömüslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Lördag lunch 534 Kcal

    Grekiska hamburgare med fetacrème

    Hamburgare toppad med färska grönsaker och en klick fetacréme på. Lägg burgarna på en bädd av salladsblad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g fetaost
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 tsk smör
    • 4 st salladsblad
    • 2 styck tomat
    • 0.2 st rödlök
    • 2 msk grön pesto
    • 12 st svarta oliver
    Fetacrème
    • 100 g fetaost
    • 4 msk crème fraiche
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda med smulad fetaost, salt och svartpeppar och forma till hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och stek burgarna ca 7 minuter.
    • Smula ner resten av fetaosten i en skål och blanda med de övriga ingredienserna till fetacrèmen.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Skär tomaten i klyftor.
    • Servera hamburgarna på en bädd av salladsblad tillsammans med fetacrème, tomatskivor, rödlök, pesto och svarta oliver.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g fetaost
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 tsk smör
    • 4 st salladsblad
    • 2 styck tomat
    • 0.2 st rödlök
    • 2 msk grön pesto
    • 12 st svarta oliver
    Fetacrème
    • 100 g fetaost
    • 4 msk crème fraiche
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 544 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola
  • Söndag frukost 278 Kcal

    Äggröra med grönsaker

    Gott och mättande med äggröra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st cocktailtomat
    • 0.25 st paprika
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 msk persilja

    Gör så här

    • Dela tomater och skiva paprika. Lägg på en tallrik.
    • Vispa ihop ägg och grädde  i en skål. Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran 20 sek på medelstark värme.
    • Lägg äggröran  på tallriken och dekorera med  hackad persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st cocktailtomat
    • 0.25 st paprika
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 msk persilja

    Söndag lunch 648 Kcal

    Kebabsallad med sås

    En enkel sallad med kebabkött och lite sås. Välj mellan kebabsås eller chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Gör så här

    • Stek kebabköttet i en stekpanna med smör.
    • Lägg upp sallad på tallrik och lägg på kebabkött, alla grönsaker och servera med såsen.
    • Toppa med jalapenos om du har hemma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Söndag middag 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, går alldeles utmärkt att byta ut köttet mot räkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skiva köttet tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefära och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lägg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g färdiggrillad kyckling
  • 900 g nötfärs
  • 600 g grytbitar
  • 6 st ägg
  • 600 g laxfilé
  • 500 g kycklingfärs
  • 150 g kebab (Hälsans kök)
  • 200 g lövbiff
Frukt/grönt
  • 0.75 st purjolök
  • 8 st salladsblad
  • 3 st morot
  • 1.25 st paprika
  • 0.5 st aubergine
  • 2.95 st rödlök
  • 3 st gul lök
  • 4.75 klyfta vitlök
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 0.5 st apelsin
  • 1 st selleristjälk
  • 150 g kålrot
  • 100 g skogschampinjoner
  • 150 g grönsallad
  • 2 tsk ingefära
  • 0.5 st squash
  • 0.2 st ananas
  • 0.25 st mango
  • 2 st färsk jordgubbe
  • 0.2 dl blåbär
  • 6 styck tomat
  • 3 dl rucola
  • 0.5 st röd paprika
  • 7 st cocktailtomat
  • 3 dl blandsallad
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st röd chili
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0.5 st gul paprika
  • 100 g broccoli
  • 100 g haricots verts
  • 100 g pak choi
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk mango chutney
  • 1.5 msk persilja
  • 0.33 msk basilika
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 0.25 tsk torkade örter
  • 1.5 msk färsk basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st oxköttbuljongtärning
  • 0.25 tsk kanel
  • 2 st lagerblad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 tsk brödkryddor
  • 1 krm salt
  • 6 msk grön pesto
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • basilikablad
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk färsk koriander
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 2 st inlagda rödbetor
  • 0.5 dl rostad frömüsli
  • 110 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 12 st svarta oliver
  • 2 msk chilimajonnäs
Mejeri
  • 3 msk gräddfil
  • 375 g fetaost
  • 1 dl keso, 4%
  • 55 msk smör
  • 0.5 dl kesella
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 4 msk crème fraiche
  • 125 g riven mozzarella
  • 1 dl tomatsås
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk grädde
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 600 g krossade tomater
  • 3 tsk honung
  • 100 g glutenfri spagetti
  • 1 msk bakpulver
  • 61 gram sesamfrön
  • 60 gram kruskakli
  • 70 gram solrosfrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 2 msk pumpafrön

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!