Tillbaka till menyerna

Meny 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 56.9 gram

Fett: 72.3 gram

Protein: 69.4 gram

Energi: 1184.9 kcal

  • Måndag lunch 228 Kcal

    Kycklinggryta med tomat och bönor

    En god rätt med lågt kaloriinnehåll som mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vita bönor
    Dekoration
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skär squash i skivor.
    • Skala och hacka gul lök.
    • Skala och riv vitlök.
    • Skär kycklingfilé i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn lök och vitlök nån minut tillsammans med kyckling.
    • Strö på salt, peppar och basilika.
    • Tillsätt krossade tomater och vatten.
    • Smula ner buljongtärning och tillsätt squash och vita bönor.
    • Låt koka några minuter.
    • Dekorera med basilikakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vita bönor
    Dekoration
    • 1 st basilikakvist

    Måndag middag 306 Kcal

    Tonfiskröra med ägg

    En tallrik fylld med trevligheter - krämig tonfiskröra, ett kokt ägg och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka först sojabönorna någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en skål. Blanda ner keso, majonnäs, senap, rödlök, paprika och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenat i en skål och lägg på tonfiskröra, ägg, sojabönor och lite paprika.
    • Blanda broccoli med citronsaft och olja i en skål och lägg vid sidan av tonfiskröran.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta
  • Tisdag frukost 320 Kcal

    Chiapudding

    Nyttig chiapudding som blir godast att förbereda kvällen innan och sedan äta till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 320 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och vaniljpulver.
    • Efter ca 10 min, rör om ordentligt igen för att undvika att det bildas klumpar.
    • Låt stå och svälla i kylen i minst 1-2 timmar men förbered med fördel dagen innan.
    • Innan servering, rör runt och toppa med valfria bär och lite hackade mandlar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar

    Tisdag lunch 649 Kcal

    Grekisk Pokébowl

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 649 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl konserverade kikärtor
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk persilja
    • 2 msk rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 100 g grillade paprikor på burk
    • 6 st cocktailtomat
    • 6 st svarta oliver
    • 3 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronskiva

    Gör så här

    • Skölj kikärtor och lägg i en skål. Blanda ner citron, olja, persilja, lök, paprika, salt och peppar.
    • Lägg sallad i 2 djupa skålar och lägg på kikärtsalladen.
    • Smula över fetaost och lägg paprika bredvid.
    • Dela tomater och lägg på salladen tillsammans med oliver.
    • Dekorera med persilja och citronskivor.
    • Servera med ajvar relish.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl konserverade kikärtor
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk persilja
    • 2 msk rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 100 g grillade paprikor på burk
    • 6 st cocktailtomat
    • 6 st svarta oliver
    • 3 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronskiva

    Tisdag middag 745 Kcal

    Arabisk lammfärsgratäng

    Bjud familjen på en god och smakrik lammfärsgratäng. Spara resterna i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 745 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kg lammfärs
    • 1.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g krossade tomater
    • 5 st torkade dadlar
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st aubergine
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Äggstanning
    • 3 st ägg
    • 3 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek färsen tillsammans med lök, vitlök och riven ingefära.
    • Tillsätt alla kryddor, krossade tomater, dadlar, honung och ketjap manis.
    • Låt sjuda i 10 minuter.
    • Skär aubergine i små tärningar och stek några minuter i olivolja
    • Krydda med salt, peppar och torkade örter.
    • Lägg aubergine i botten på en ugnsfast form och häll över köttfärssåsen.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en bunke.
    • Häll över äggstanningen i formen.
    • Smula över fetaost.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Finhacka tomater, rödlök och persilja.
    • Dela och kärna ur granatäpple.
    • Dekorera gratängen med de finhackade grönsakerna, persilja och granatäpplekär

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kg lammfärs
    • 1.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g krossade tomater
    • 5 st torkade dadlar
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st aubergine
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Äggstanning
    • 3 st ägg
    • 3 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 st granatäpple
  • Onsdag lunch 228 Kcal

    Kycklinggryta med tomat och bönor

    En god rätt med lågt kaloriinnehåll som mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vita bönor
    Dekoration
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skär squash i skivor.
    • Skala och hacka gul lök.
    • Skala och riv vitlök.
    • Skär kycklingfilé i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn lök och vitlök nån minut tillsammans med kyckling.
    • Strö på salt, peppar och basilika.
    • Tillsätt krossade tomater och vatten.
    • Smula ner buljongtärning och tillsätt squash och vita bönor.
    • Låt koka några minuter.
    • Dekorera med basilikakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vita bönor
    Dekoration
    • 1 st basilikakvist

    Onsdag middag 306 Kcal

    Tonfiskröra med ägg

    En tallrik fylld med trevligheter - krämig tonfiskröra, ett kokt ägg och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka först sojabönorna någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en skål. Blanda ner keso, majonnäs, senap, rödlök, paprika och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenat i en skål och lägg på tonfiskröra, ägg, sojabönor och lite paprika.
    • Blanda broccoli med citronsaft och olja i en skål och lägg vid sidan av tonfiskröran.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta
  • Torsdag frukost 320 Kcal

    Chiapudding

    Nyttig chiapudding som blir godast att förbereda kvällen innan och sedan äta till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 320 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och vaniljpulver.
    • Efter ca 10 min, rör om ordentligt igen för att undvika att det bildas klumpar.
    • Låt stå och svälla i kylen i minst 1-2 timmar men förbered med fördel dagen innan.
    • Innan servering, rör runt och toppa med valfria bär och lite hackade mandlar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar

    Torsdag lunch 745 Kcal

    Arabisk lammfärsgratäng

    Bjud familjen på en god och smakrik lammfärsgratäng. Spara resterna i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 745 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kg lammfärs
    • 1.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g krossade tomater
    • 5 st torkade dadlar
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st aubergine
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Äggstanning
    • 3 st ägg
    • 3 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek färsen tillsammans med lök, vitlök och riven ingefära.
    • Tillsätt alla kryddor, krossade tomater, dadlar, honung och ketjap manis.
    • Låt sjuda i 10 minuter.
    • Skär aubergine i små tärningar och stek några minuter i olivolja
    • Krydda med salt, peppar och torkade örter.
    • Lägg aubergine i botten på en ugnsfast form och häll över köttfärssåsen.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en bunke.
    • Häll över äggstanningen i formen.
    • Smula över fetaost.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Finhacka tomater, rödlök och persilja.
    • Dela och kärna ur granatäpple.
    • Dekorera gratängen med de finhackade grönsakerna, persilja och granatäpplekär

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kg lammfärs
    • 1.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g krossade tomater
    • 5 st torkade dadlar
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st aubergine
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Äggstanning
    • 3 st ägg
    • 3 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 st granatäpple

    Torsdag middag 390 Kcal

    Jordärtskockssoppa med korv och morötter

    En värmande och god vardagssoppa med spännande smaker i. Toppa soppan med korv och morötter! Gör flera portioner och förvara i kylskåpet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g jordärtskockor
    • 4 dl hönsbuljong
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 2 st morot
    • 50 g salsiccia

    Gör så här

    • Skala och skär jordärtskockor i mindre bitar.
    • Lägg i en kastrull med olja.
    • Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i kastrullen.
    • Låt steka någon minut och häll på buljong.
    • Låt koka upp och sjud under svag värme i ca 20 minuter eller tills kockorna är mjuka.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
    • Tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
    • Späd soppan med vatten om det behövs.
    • Skala och skär morötter i bitar.
    • Skiva korven.
    • Hetta uppe en stekpanna och stek morötter och korv några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med morötter och korv. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g jordärtskockor
    • 4 dl hönsbuljong
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 2 st morot
    • 50 g salsiccia

    Torsdag mellanmål 319 Kcal

    Rosa smoothiebowl

    Härlig smoothiebowl med drakfrukt på toppen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Mixa ihop hallon, mango, banan och yoghurt till en jämn smoothie i en matberedare.
    • Häll upp i en skål.
    • Skär av skalet på drakfrukten och skär fruktköttet i bitar eller gröp ut med ett kuljärn.
    • Toppa smoothien med drakfrukt och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
  • Fredag lunch 434 Kcal

    Lax med grönsakshack och fetaost

    Snabblagad måltid som innehåller lax med grönsakshack och fetaost till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 434 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela laxfilén i 2 bitar och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alla grönsaker hastigt. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna över laxen och smula över fetaost och soltorkade tomater.
    • Gratinera i ugnen i ca 15-20 min. Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Fredag middag 708 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt! Pajen går bra att dela i portioner och frysa in matlådor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 708 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
  • Lördag frukost 254 Kcal

    Hallonsmoothie med basilika

    En mumsig hallonsmoothie där basilikan ger en extra god touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och lägg ner klyftor i en blender.
    • Tillsätt saften av ½ lime och lägg ner hallon och basilika.
    • Mixa och häll på havremjölk till en fin konsistens.
    • Spara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Lördag lunch 708 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt! Pajen går bra att dela i portioner och frysa in matlådor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 708 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka

    Lördag middag 392 Kcal

    Champinjonomelett med fetaost

    Har du provat att ha morot i din omelettsmet?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 4 st färska champinjoner
    • 2 cm purjolök
    • 1 st morot
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g fetaost
    Topping
    • 1 cm purjolök
    • 1 tsk sweet chilisås

    Gör så här

    • Skiva champinjonerna och strimla purjolök.
    • Skala och strimla morot eller riv grovt på ett rivjärn.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn champinjoner, purjolök och hälften av moroten i någon minut.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar och häll blandningen över.
    • Låt steka på medelvärme i 3-4 minuter eller tills omeletten blir fast.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på morot och fetaost.
    • Toppa med strimlad purjolök och sweet chilisås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 4 st färska champinjoner
    • 2 cm purjolök
    • 1 st morot
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g fetaost
    Topping
    • 1 cm purjolök
    • 1 tsk sweet chilisås
  • Söndag frukost 267 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple

    Snabb och smidig frukost som håller dig mätt länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop i 2-3 minuter.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med äpple och malen kanel.
    • Servera med valfri mjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Söndag lunch 422 Kcal

    Ugnsbakad lax med citronpesto

    Till den här fiskrätten kan du använda vilken fisk som helst, till exempel torsk, sej eller gös. Ugnsbaka fisken i låg temperatur för bästa resultat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk röd pesto
    • 1 dl parmesan
    Bulgursallad
    • 6 dl bulgur
    • 1 st grön sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.
    • Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. 
    • Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. 
    • Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter).
    • Skär sparrisen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal, sparris och tomater och rör om. 
    • Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med klippt gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk röd pesto
    • 1 dl parmesan
    Bulgursallad
    • 6 dl bulgur
    • 1 st grön sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria
Frukt/grönt
  • 2.5 st squash
  • 4.5 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 dl sojabönor
  • 5 msk rödlök
  • 0.75 st röd paprika
  • 15 g bladspenat
  • 0.25 st paprikaringar
  • 50 g broccoli
  • 4 msk citronsaft
  • 1 st citronklyfta
  • 65 g blandad sallad
  • 6 st cocktailtomat
  • 1 st citronskiva
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st aubergine
  • 2 st stor tomat
  • 1 st granatäpple
  • 3 st morot
  • 4 dl hallon (frysta)
  • 100 g mango (fryst)
  • 1 st banan
  • 100 g drakfrukt (pithaya)
  • 1 dl fänkål
  • 2 st paprika
  • 2 st salladsblad
  • 4 dl isbergssallad
  • 300 g cocktailtomater
  • 0.5 st gurka
  • 2 st apelsin
  • 0.5 st lime
  • basilika
  • 4 st färska champinjoner
  • 3 cm purjolök
  • 0.25 st rött äpple
  • 2 st citron
  • 1 st grön sparris
  • 3 tsk citronskal
  • 2 styck tomat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfilé
  • 95 g tonfisk
  • 1 st kokt ägg
  • 1 kg lammfärs
  • 7 st ägg
  • 50 g salsiccia
  • 850 g laxfilé
  • 500 g nötfärs
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
Torrvaror
  • 8.5 tsk olivolja
  • 800 ml krossade tomater
  • 1 dl vita bönor
  • 2 msk chiafrön
  • 0.2 dl mandlar
  • 4 dl konserverade kikärtor
  • 5 st torkade dadlar
  • 1 tsk flytande honung
  • 150 g mandelmjöl
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk solrosfrön
  • 6 dl bulgur
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1 st basilikakvist
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 2 msk gräslök
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk persilja
  • 6 msk ajvar relish
  • 1 kvist färsk persilja
  • 0.5 tsk curry
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 msk bladpersilja
  • 4 dl hönsbuljong
  • 0.9 tsk örtagårdskrydda
  • 2 tsk salt
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 tsk sweet chilisås
  • 0.25 tsk malen kanel
  • 2 msk röd pesto
Mejeri
  • 125 g keso
  • 2 dl sojamjölk
  • 375 g fetaost
  • 3 dl grädde
  • 252 msk crème fraiche
  • 1 dl sojayoghurt
  • 27 g smör
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl gräddfil
  • 4 dl havremjölk
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl parmesan
  • 125 g mozzarella
Övrigt
  • 5 msk majonnäs
  • 1 dl Bär
  • 100 g grillade paprikor på burk
  • 6 st svarta oliver
  • 250 g jordärtskockor
  • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 3 msk senap
  • 30 g svarta oliver kärnfria

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.