Tillbaka till menyerna

Matschema

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1458 Kcal

    • Frukost - 289 Kcal

      Chiafrögröt med hallon

    • Lunch - 409 Kcal

      Lammbullar i tomatsås

    • Middag - 760 Kcal

      Ugnsbakad laxsida med räk- och pepparotssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1050 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 409 Kcal

      Lammbullar i tomatsås

    • Middag - 635 Kcal

      Pestokyckling med squashtagliatelle

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1751 Kcal

    • Frukost - 289 Kcal

      Chiafrögröt med hallon

    • Lunch - 760 Kcal

      Ugnsbakad laxsida med räk- och pepparotssås

    • Middag - 702 Kcal

      Quinoasallad med rostbiff och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1507 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Fröbröd

    • Lunch - 702 Kcal

      Quinoasallad med rostbiff och fetaost

    • Middag - 585 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 805 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Fröbröd

    • Lunch - 585 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 6 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 44.4 gram

Fett: 71.7 gram

Protein: 68.3 gram

Energi: 1096.1 kcal

  • Måndag frukost 289 Kcal

    Chiafrögröt med hallon

    En skål fylld med härligheter - chiagröt med smak av hallon, med en topping av nötter och valfri frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön , mjölk och hallon  i en skål.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Toppa med hackad frukt och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Måndag lunch 409 Kcal

    Lammbullar i tomatsås

    Köttbullar gjorda på lammfärs tillsammans med en god smakrik tomatsås på. Detta recept kan du ha som tilltuggs mat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 3 msk bladpersilja
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk smör
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Skala och finhacka vitlök och lök och blanda ner i färsen tillsammans med ägg, grädde och persilja.
    • Smaksätt med kryddor, salt, svartpeppar och chiliflakes.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar.
    • Låt småputtra i 10 minuter.
    • Fördela köttbullarna i små tapasskålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 3 msk bladpersilja
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk smör
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 tsk torkade örter

    Måndag middag 760 Kcal

    Ugnsbakad laxsida med räk- och pepparotssås

    Riktigt god och lättlagad laxmåltid, perfekt till en lyxlunch eller till middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 760 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxsida färsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st citron
    Räk och pepparotscréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 80 g ishavsrom
    • 2 msk kaviar
    • 100 gram räkor i lag
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehöver
    • 6 st salladsblad
    • 6 st dillkvistar
    • 0.5 dl handskalade räkor i lag
    • 20 g ishavsrom

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen i en ugnsfast form, strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 15-20 min.
    • Efter 5 minuter, lyft bort citronen och lägg på ett fat.
    • Blanda créme fraiche i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg salladsblad på ett uppläggningsfat och lägg laxsidan över.
    • Lägg på citronskivorna och dekorera med dillkvistar.
    • Toppa med räk- och pepparrotscrémen över, extra räkor och ishavsrom.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxsida färsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st citron
    Räk och pepparotscréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 80 g ishavsrom
    • 2 msk kaviar
    • 100 gram räkor i lag
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehöver
    • 6 st salladsblad
    • 6 st dillkvistar
    • 0.5 dl handskalade räkor i lag
    • 20 g ishavsrom
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 409 Kcal

    Lammbullar i tomatsås

    Köttbullar gjorda på lammfärs tillsammans med en god smakrik tomatsås på. Detta recept kan du ha som tilltuggs mat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 3 msk bladpersilja
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk smör
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Skala och finhacka vitlök och lök och blanda ner i färsen tillsammans med ägg, grädde och persilja.
    • Smaksätt med kryddor, salt, svartpeppar och chiliflakes.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar.
    • Låt småputtra i 10 minuter.
    • Fördela köttbullarna i små tapasskålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 3 msk bladpersilja
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk smör
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 tsk torkade örter

    Tisdag middag 635 Kcal

    Pestokyckling med squashtagliatelle

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Använd en potatisskalare och hyvla ”tagliatelle” av squashen.
    • Fördela tagliatellen på tallrik.
    • Skär kycklingen i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    • Salta och peppra.
    • Häll på vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan och blanda ner paprika och tomater.
    • Ta av från värmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över tagliatellen och strö på parmesan och dekorera med lite persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja
  • Onsdag frukost 289 Kcal

    Chiafrögröt med hallon

    En skål fylld med härligheter - chiagröt med smak av hallon, med en topping av nötter och valfri frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön , mjölk och hallon  i en skål.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Toppa med hackad frukt och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Onsdag lunch 760 Kcal

    Ugnsbakad laxsida med räk- och pepparotssås

    Riktigt god och lättlagad laxmåltid, perfekt till en lyxlunch eller till middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 760 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxsida färsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st citron
    Räk och pepparotscréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 80 g ishavsrom
    • 2 msk kaviar
    • 100 gram räkor i lag
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehöver
    • 6 st salladsblad
    • 6 st dillkvistar
    • 0.5 dl handskalade räkor i lag
    • 20 g ishavsrom

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen i en ugnsfast form, strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 15-20 min.
    • Efter 5 minuter, lyft bort citronen och lägg på ett fat.
    • Blanda créme fraiche i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg salladsblad på ett uppläggningsfat och lägg laxsidan över.
    • Lägg på citronskivorna och dekorera med dillkvistar.
    • Toppa med räk- och pepparrotscrémen över, extra räkor och ishavsrom.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxsida färsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st citron
    Räk och pepparotscréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 80 g ishavsrom
    • 2 msk kaviar
    • 100 gram räkor i lag
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehöver
    • 6 st salladsblad
    • 6 st dillkvistar
    • 0.5 dl handskalade räkor i lag
    • 20 g ishavsrom

    Onsdag middag 702 Kcal

    Quinoasallad med rostbiff och fetaost

    Blanda ihop en matig quinoasallad med grönsaker, fetaost och rostbiff i. Perfekt att göra en extra portion så har du till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 702 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl vit quinoa, okokt
    • 100 g broccoli
    • 3 msk purjolök
    • 1 msk citronsaft
    • 1.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rostbiff
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st röd paprika
    • 3 st salladsblad
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Häll av vattnet och skölj.
    • Lägg quinoa i en skål.
    • Finhacka broccoli och blanda ner tillsammans med purjolök, citronsaft, olja, salt och peppar.
    • Strimla rostbiff och skär fetaost i kuber.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Lägg ett salladsblad i en djup skål eller på ett fat och lägg över quinoasalladen.
    • Toppa med rostbiff, fetaost och paprika.
    • Rosta frön i en torr stekpanna och strö på lite salt.
    • Ringla honung över och rosta några sekunder.
    • Strö på fröna över salladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl vit quinoa, okokt
    • 100 g broccoli
    • 3 msk purjolök
    • 1 msk citronsaft
    • 1.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rostbiff
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st röd paprika
    • 3 st salladsblad
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
  • Torsdag frukost 220 Kcal

    Fröbröd

    Dessa fröbröd går bra att portionsfrysa och ta upp under de kommande veckorna. Bred på en tesked smör och en ostskiva så får du en underbar frukostmacka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 st ägg
    • 3 dl riven ost
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl vita sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål (spara lite frön att toppa brödet med).
    • Lägg bakplåtspapper i en ugnsform med kanter, ca 25 cm x 30 cm.
    • Häll ner smeten och toppa med frön.
    • Grädda i ugnen i 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 st ägg
    • 3 dl riven ost
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl vita sesamfrön

    Torsdag lunch 702 Kcal

    Quinoasallad med rostbiff och fetaost

    Blanda ihop en matig quinoasallad med grönsaker, fetaost och rostbiff i. Perfekt att göra en extra portion så har du till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 702 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl vit quinoa, okokt
    • 100 g broccoli
    • 3 msk purjolök
    • 1 msk citronsaft
    • 1.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rostbiff
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st röd paprika
    • 3 st salladsblad
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Häll av vattnet och skölj.
    • Lägg quinoa i en skål.
    • Finhacka broccoli och blanda ner tillsammans med purjolök, citronsaft, olja, salt och peppar.
    • Strimla rostbiff och skär fetaost i kuber.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Lägg ett salladsblad i en djup skål eller på ett fat och lägg över quinoasalladen.
    • Toppa med rostbiff, fetaost och paprika.
    • Rosta frön i en torr stekpanna och strö på lite salt.
    • Ringla honung över och rosta några sekunder.
    • Strö på fröna över salladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl vit quinoa, okokt
    • 100 g broccoli
    • 3 msk purjolök
    • 1 msk citronsaft
    • 1.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rostbiff
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st röd paprika
    • 3 st salladsblad
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Torsdag middag 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Fredag frukost 220 Kcal

    Fröbröd

    Dessa fröbröd går bra att portionsfrysa och ta upp under de kommande veckorna. Bred på en tesked smör och en ostskiva så får du en underbar frukostmacka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 st ägg
    • 3 dl riven ost
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl vita sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål (spara lite frön att toppa brödet med).
    • Lägg bakplåtspapper i en ugnsform med kanter, ca 25 cm x 30 cm.
    • Häll ner smeten och toppa med frön.
    • Grädda i ugnen i 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 st ägg
    • 3 dl riven ost
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl vita sesamfrön

    Fredag lunch 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Lördag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
Torrvaror
  • 2 msk chiafrön
  • 0.25 dl blandade nötter
  • 200 g krossade tomater
  • 3 dl kaffe
  • 0.75 dl vit quinoa, okokt
  • 1.5 tsk olivolja
  • 4 msk solrosfrön
  • 1 tsk flytande honung
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 3 tsk rapsolja
Mejeri
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 2.5 msk grädde
  • 11 tsk smör
  • 4 dl crème fraiche
  • 3 msk riven parmesanost
  • 75 g fetaost
  • 3 dl riven ost
  • 125 g mozzarella
Frukt/grönt
  • 0.5 dl hallon (frysta)
  • 2 klyfta vitlök
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st citron
  • 9 st salladsblad
  • 1 st squash
  • 1.25 st röd paprika
  • 15 st cocktailtomater i olika färger
  • 100 g broccoli
  • 3 msk purjolök
  • 1 msk citronsaft
  • 5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 5 styck tomat
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk bladpersilja
  • 1 tsk örtkrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 msk pepparrot
  • 2 msk dill
  • 6 st dillkvistar
  • 3 tsk kycklingfond
  • 2 msk grön pesto
  • 4 kvist färsk persilja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk balsamico
Övrigt
  • 1 dl frukt och bär
  • 100 g ishavsrom
  • 27 st svarta oliver
  • 1 msk majonnäs
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g lammfärs
  • 4 st ägg
  • 300 g laxsida färsk
  • 2 msk kaviar
  • 100 gram räkor i lag
  • 0.5 dl handskalade räkor i lag
  • 300 g kycklingfilé
  • 25 g rostbiff
  • 400 g kycklinglårfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!