Tillbaka till menyerna

matlådor

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 46.2 gram

Fett: 60.5 gram

Protein: 61.3 gram

Energi: 978.2 kcal

  • Måndag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Keso med frukt är både gott, enkelt och mättande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Måndag lunch 425 Kcal

    Tonfiskröra i omelettwrap

    En smidig och god lunch som du enkelt kan äta i farten, linda in wrapen i folie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål, men spara gärna lite basilika och gräslök till toppingen. Använd citronzest från en halv citron.
    • Knäck äggen i två skålar, två ägg i varje skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Toppa med lite basilika och gräslök.
    • Lägg cocktailtomater och oregano vid sidan om.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Måndag middag 299 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Tisdag middag 589 Kcal

    Fläskspett med fetakräm och grönsaksmos

    Laga en god lördagsmiddag och grilla lite fläskspett som du serveras tillsammans med en fetakräm och lite grönsaksmos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att lägga havrefraiche och fetaost i en matberedare och pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Mixa slät till en Créme.
    • Tillsätt citron, salt och peppar och lägg i en skål och blanda ner gurka.
    • Dekorera med citronzest och en gurkskiva.
    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili, riv ingefäran och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet i större bitar och lägg i skålen med marinad.
    • Trä på bitarna på spettet.
    • Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.
    • Dela och skär Romanesco och broccoli i buketter och koka upp tills de är halv mjuka.
    • Häll av vattnet och mixa med en stavmixer till ett mos, tillsätt smör och rör runt.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud
  • Onsdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Onsdag lunch 299 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Onsdag middag 303 Kcal

    Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    Fantastiskt goda biffar gjort på kycklingsfärs och vitlöksost. Denna rätt blir lika god med nötfärs om du inte gillar kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med kryddor. Forma till 4 små biffar och tryck ner färskosten i mitten.
    • Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö på pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15  minuter. Gör tomatsalladen genom att strimla rödlök och dela tomaterna.
    • Lägg i en skål och strö på salladskrydda.
    • Häll på olivolja och balsamico.
    • Strö på färsk timjan på biffarna och servera med tomatsallad och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Torsdag middag 589 Kcal

    Fläskspett med fetakräm och grönsaksmos

    Laga en god lördagsmiddag och grilla lite fläskspett som du serveras tillsammans med en fetakräm och lite grönsaksmos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att lägga havrefraiche och fetaost i en matberedare och pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Mixa slät till en Créme.
    • Tillsätt citron, salt och peppar och lägg i en skål och blanda ner gurka.
    • Dekorera med citronzest och en gurkskiva.
    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili, riv ingefäran och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet i större bitar och lägg i skålen med marinad.
    • Trä på bitarna på spettet.
    • Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.
    • Dela och skär Romanesco och broccoli i buketter och koka upp tills de är halv mjuka.
    • Häll av vattnet och mixa med en stavmixer till ett mos, tillsätt smör och rör runt.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud
  • Fredag frukost 263 Kcal

    Skyr med mango och blåbär

    En proteinrik osockrad yoghurtupplevelse med smak av mango. Toppa gärna mellanmålet med färsk mango och rostade mandlar och solrosfrön!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 burk skyr mango
    • 0.5 st mango
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 1 msk flagad rostad mandel
    • 1 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Lägg skyr i en skål och lägg mangobitar och blåbär över.
    • Toppa med mandelspån och solrosfrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 burk skyr mango
    • 0.5 st mango
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 1 msk flagad rostad mandel
    • 1 msk solrosfrön

    Fredag lunch 299 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Fredag middag 384 Kcal

    Salciccia- och grönsaksplåt

    Rör ihop en stor plåt med grönsaker och salciccia korv och toppa med valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st squash
    • 150 g chevreost
    • 2 msk flytande honung
    • 12 st valnöt
    • 400 g salcciakorv
    • 250 g cocktailtomater
    • 20 st svarta oliver
    • 2 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela squashen, gröp ur lite av innehållet och lägg det på en ugnsplåt. 
    • Smula osten och tryck ner i squashhalvorna. 
    • Häll på lite honung och krydda med salt och peppar. 
    • Toppa med grovhackade valnötter. 
    • Lägg halvorna på plåten tillsammans med korv i bitar, tomater och oliver. 
    • Skiva fänkålen och lägg på plåten.
    • Strö över salt och peppar och häll på olivolja. 
    • Ugnsgrädda i cirka 20 minuter.
    • Strö över färsk rosmarin och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st squash
    • 150 g chevreost
    • 2 msk flytande honung
    • 12 st valnöt
    • 400 g salcciakorv
    • 250 g cocktailtomater
    • 20 st svarta oliver
    • 2 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 47 Kcal

    Kaffedrink med kardemumma och kanel

    Starta dagen med en varm kaffe med lite smak av kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 47 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Lördag lunch 435 Kcal

    Proteingröt med banan och kokos

    Proteingröt med smak av banan och kokos, perfekt frukost inför ett träningspass!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 435 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl proteinhavregryn
    • 3 dl vatten
    • 1 dl havremjölk
    • 1 krm salt
    • 2 tsk agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st banan
    • 0.2 dl kokosskivor
    Topping
    • 0.5 st banan
    • 0.5 msk banan torkad
    • 30 g kokosskivor

    Gör så här

    • Koka gröten i en kastrull med vatten, havremjölk och en nypa salt några minuter.
    • Tillsätt agave och vaniljpulver.
    • Skala och skär mindre bitar av banan och blanda ner tillsammans med kokosskivor i gröten.
    • Servera med mandel eller havremjölk och toppa med torkad banan och kokosskivor

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl proteinhavregryn
    • 3 dl vatten
    • 1 dl havremjölk
    • 1 krm salt
    • 2 tsk agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st banan
    • 0.2 dl kokosskivor
    Topping
    • 0.5 st banan
    • 0.5 msk banan torkad
    • 30 g kokosskivor

    Lördag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Lördag mellanmål 263 Kcal

    Skyr med mango och blåbär

    En proteinrik osockrad yoghurtupplevelse med smak av mango. Toppa gärna mellanmålet med färsk mango och rostade mandlar och solrosfrön!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 burk skyr mango
    • 0.5 st mango
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 1 msk flagad rostad mandel
    • 1 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Lägg skyr i en skål och lägg mangobitar och blåbär över.
    • Toppa med mandelspån och solrosfrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 burk skyr mango
    • 0.5 st mango
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 1 msk flagad rostad mandel
    • 1 msk solrosfrön
  • Söndag frukost 47 Kcal

    Kaffedrink med kardemumma och kanel

    Starta dagen med en varm kaffe med lite smak av kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 47 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Söndag lunch 878 Kcal

    Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    Denna paj är perfekt att frysa in och ta upp vid behov! Om du vill göra en egen pajdeg så kan du använda dig av receptet nedan. Eget pajskal: 100 g smör 2 msk psylliumhusk 2 dl mandelmjöl 1 ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajskalet i en pajform med bakplåtspapper. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
    • Höj värmen till 200 grader. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färs, lök och vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt ajvar relish.
    • kär alla grönsaker i mindre bitar och stek i olivolja någon minut.
    • Fördela köttfärsen i pajskalet och strö över lite färsk oregano.
    • Lägg över grönsakerna och smula fetaosten över.
    • Lägg på strimlad rödlök.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över pajen.
    • Strö över lite örtagårdskrydda och grädda 25 minuter i ugnen.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Söndag middag 425 Kcal

    Tonfiskröra i omelettwrap

    En smidig och god lunch som du enkelt kan äta i farten, linda in wrapen i folie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål, men spara gärna lite basilika och gräslök till toppingen. Använd citronzest från en halv citron.
    • Knäck äggen i två skålar, två ägg i varje skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Toppa med lite basilika och gräslök.
    • Lägg cocktailtomater och oregano vid sidan om.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
Mejeri
  • 1.5 dl keso, 4%
  • 175 g halloumi
  • 1 dl havremjölk
  • 1 burk skyr mango
  • 150 g fetaost
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
Frukt/grönt
  • 0.5 st nektarin
  • 6 st hallon
  • 0.5 st paprika
  • 1.75 st broccolistånd
  • 0.5 st squash
  • 1 st rödlök
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 1 st gul lök
  • 100 g broccoli
  • 0.5 st citron
  • 1.5 st banan
  • 0.5 st mango
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 0.5 st orange paprika
  • 0.5 st röd paprika
  • 4 dl rucola
Torrvaror
  • 3.5 tsk olivolja
  • 3 msk solrosfrön
  • 2 dl proteinhavregryn
  • 2 tsk agavesirap
  • 30.2 dl kokosskivor
  • 1 msk flagad rostad mandel
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 msk färsk oregano
Övrigt
  • 0.5 msk banan torkad
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g nötfärs
  • 3 st ägg

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!