Tillbaka till menyerna

Mat-sallader

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1253 Kcal

    • Frukost - 287 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad

    • Lunch - 397 Kcal

      Somrig räksallad med fetaost

    • Middag - 570 Kcal

      Het tonfiskröra i salladsblad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 41.1 gram

Fett: 80.8 gram

Protein: 97.1 gram

Energi: 1253.5 kcal

  • Måndag frukost 287 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Salladsblad toppad med en krämig tonfiskröra, rödlök och physalis på. Går utmärkt att byta ut tonfisken till tex, kyckling eller kalkon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 90 g tonfisk i vatten
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk kvarg 0,2 %
    • 2 cm purjolök
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl grönsallad
    • 2 st physalis
    • 0.5 msk rödlök

    Gör så här

    • Strimla purjolöken, hacka bladpersilja och rödlök och dela physalis.
    • Lägg tonfisken i en skål och blanda tillsammans med majonnäs, kvarg, purjolök, curry och bladpersilja (spar lite till dekoration.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran med sallad, physalis och toppa med lite rödlök och persilja.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 90 g tonfisk i vatten
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk kvarg 0,2 %
    • 2 cm purjolök
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl grönsallad
    • 2 st physalis
    • 0.5 msk rödlök

    Måndag lunch 397 Kcal

    Somrig räksallad med fetaost

    Rör ihop en härlig räksallad med fetaost och ta med ut på picknick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 dl blandsallad
    • 200 g tärnad melon
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st rödlök
    • 4 msk dill
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g räkor
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Lägg upp sallad på ett sort fat.
    • Lägg melonkuber i en skål.
    • Skär mango och avokado i bitar och blanda ner med melonen tillsammans med rödlök, dill, olja, salt och peppar.
    • Lägg över blandningen på salladen och toppa med räkor och fetaost.
    • Dekorera med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 dl blandsallad
    • 200 g tärnad melon
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st rödlök
    • 4 msk dill
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g räkor
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 0 st dillkvistar

    Måndag middag 570 Kcal

    Het tonfiskröra i salladsblad

    Servera en krämig tonfiskröra på ett salladsblad och toppa med finhackad paprika och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Servera röran på  salladsblad och toppa med lite finhackad paprika och dekorera med persilja

    Ingredienser

    1 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 kvist färsk persilja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 90 g tonfisk i vatten
  • 150 g räkor
  • 180 g tonfisk
Övrigt
  • 3 msk majonnäs
Mejeri
  • 2 msk kvarg 0,2 %
  • 100 g tärnad fetaost i olja
  • 2 msk gräddfil
Frukt/grönt
  • 4 cm purjolök
  • 1 dl grönsallad
  • 2 st physalis
  • 1 msk rödlök
  • 6 dl blandsallad
  • 200 g tärnad melon
  • 0.5 st mango
  • 0.5 st avokado
  • 2 st salladsblad
  • 0.25 st röd paprika
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 msk bladpersilja
  • 4 msk dill
  • dillkvistar
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 kvist färsk persilja
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!