Tillbaka till menyerna

Mars 2022

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 252 Kcal

    • Keso med Ketomüsli och blåbär

      252 kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 449 Kcal

    • Frukost

    • Spenatvåfflor med getost

      449 kcal

      Spenatvåfflor med getost

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 17.4 gram

Fett: 17.6 gram

Protein: 12.8 gram

Energi: 350.3 kcal

  • Måndag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli
  • Tisdag lunch 449 Kcal

    Spenatvåfflor med getost

    En mättande och snabblagad spenatvåffla med getost och färska fikon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 449 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 3 st ägg
    • 100 g smör
    • 2 dl maizena
    • 2 dl havremjöl
    • 0.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk salt
    • 3 dl mjölk
    • 10 g smör
    Topping
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl valnötter
    • 1 tsk havssalt
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st färska fikon
    • 200 g chevreost
    • 1.5 msk dadelsirap
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser utan mjölken till våffelsmeten i en skål.
    • Häll på 1 dl mjölk och mixa till en jämn smet.
    • Häll ner den resterande mjölken och blanda om.
    • Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflor i smör.
    • Rosta valnötter i en torr stekpanna och strö på salt.
    • Ringla lite honung över.
    • Skär fikonen i klyftor.
    • Lägg spenat på varje våffla och toppa med chévreost, nötter och fikon.
    • Ringla lite dadelsirap över och dekorera med timjan.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 3 st ägg
    • 100 g smör
    • 2 dl maizena
    • 2 dl havremjöl
    • 0.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk salt
    • 3 dl mjölk
    • 10 g smör
    Topping
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl valnötter
    • 1 tsk havssalt
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st färska fikon
    • 200 g chevreost
    • 1.5 msk dadelsirap
    • 1 msk färsk timjan
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 110 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 200 g chevreost
Frukt/grönt
  • 1 dl färska blåbär
  • 75 g bladspenat
  • 2 st färska fikon
Övrigt
  • 0.5 dl rostad frömüsli
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 st ägg
Torrvaror
  • 2 dl maizena
  • 2 dl havremjöl
  • 0.5 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl valnötter
  • 1 tsk flytande honung
  • 1.5 msk dadelsirap
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk färsk timjan

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!