Tillbaka till menyerna

Marias

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 397 Kcal

    • Frukost - 50 Kcal

      Grön drink

    • Lunch - 96 Kcal

      Spenatsoppa

    • Middag - 252 Kcal

      Asiatiska räkor med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 951 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 229 Kcal

      Kyckling med örter

    • Middag - 470 Kcal

      Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 540 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 284 Kcal

      Rotfruktssoppa med lax

    • Middag - 126 Kcal

      Linsgryta från Mellanöstern

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 234 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Bananplättar

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 39.1 gram

Fett: 23.7 gram

Protein: 43.9 gram

Energi: 530.5 kcal

  • Måndag frukost 50 Kcal

    Grön drink

    Gröna bladgrönsaker är bra när du följer en Ketodiet där grönsakerna är något begränsade! Använd därför ofta och tillsätt gärna i maten. De innehåller inga kolhydrater och massor av järn, K-vitamin och bra antioxidanter.  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 50 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 150 g ananas (fryst)
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Riv den färska ingefäran fint. Lägg alla ingredienser i en blender.
    • Mixa till en drink.
    • Häll upp på glas och spara den andra portionen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 150 g ananas (fryst)
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 3 dl vatten

    Måndag lunch 96 Kcal

    Spenatsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 96 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st kokt ägg
    • 0.1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och 5 dl vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Servera soppan med ett hackat kokt ägg eller 25 g fetaost per portion och groddar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st kokt ägg
    • 0.1 dl alfalfagroddar

    Måndag middag 252 Kcal

    Asiatiska räkor med sjögräsnudlar

    En god asiatisk rätt där vi sparar tid i köket genom att använda frysta wokgrönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 199.99999995 g frysta skalade räkor
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk rapsolja
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ljus soja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tina räkorna.
    • Skala och riv vitlöken och ingefära fint. Hacka koriander och chili.
    • Hetta upp en wokpanna med rapsolja och woka grönsaker tillsammans med vitlök, ingefära och chili.
    • Vänd ner räkor och tillsätt sesamolja, sweet chilisås, soja, salt och svartpeppar.
    • Skölj sjögräsnudlarna i kallt vatten och blanda ner i wokpannan.
    • Blanda om och toppa med hackad färsk koriander.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 199.99999995 g frysta skalade räkor
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk rapsolja
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ljus soja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Tisdag lunch 229 Kcal

    Kyckling med örter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 6 tsk torkade örter
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 70 g rucola
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg kycklingfiléerna på en plåt med bakplåtspapper.
    • Blanda örter och olivolja i en skål tillsammans med salt och svartpeppar.
    • Bred blandningen på filéerna och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
    • Skölj ruccola och lägg den på ett stort fat och fördela de ugnsbakade kycklingfiléerna på salladen.
    • Toppa med färska örter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 6 tsk torkade örter
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 70 g rucola
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Tisdag middag 470 Kcal

    Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    Enkla lättlagade köttbullar tillsammans med en sötstark senapsgräddsås och lite grönsaker till! Laga en extra portion så har du till matlåda dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 470 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda ner riven vitlök och soja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Tillsätt senap, vatten, grädde och fond och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala morötter och skär i stavar.
    • Koka upp vatten med lite salt och lägg ner morötter, haricot verts och de frysta ärterna någon minut.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.
    • Häll på lite olivolja och blanda runt.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera köttbullarna med grönsakerna och kapris.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris
  • Onsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 284 Kcal

    Rotfruktssoppa med lax

    En kalorisnål men mättande soppa med goda smaker av rotfrukter och lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 200 g rotselleri
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 500 g vatten
    • 150 g laxfilé
    • 0.25 st purjolök

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skala och tärna rotfrukter.
    • Hetta upp en stor kastrull med olja och fräs löken.
    • Tillsätt grönsakerna och fräs några minuter.
    • Häll i vatten och smula i buljongtärningen.
    • Koka soppan i ca 10 minuter och smaka av med salt och vitpeppar.
    • Sänk värmen, tärna laxen och sjud laxen tills den är klar i ca 3 minuter.
    • Tillsätt purjolök i soppan strax innan servering.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 200 g rotselleri
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 500 g vatten
    • 150 g laxfilé
    • 0.25 st purjolök

    Onsdag middag 126 Kcal

    Linsgryta från Mellanöstern

    Smakrik och mättande gryta som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Gör så här

    • Finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs grönsakerna runt om.
    • Tillsätt alla kryddor och röda linser.
    • Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    • Häll upp i en skål och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Torsdag frukost 234 Kcal

    Bananplättar

    Goda plättar med smak av banan, toppa med bär och blodapelsin.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk turkisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med en klick turkisk yoghurt och bär och citrusfrukt

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk turkisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 1 dl Bär
Frukt/grönt
  • 280 g bladspenat
  • 150 g ananas (fryst)
  • 3 st selleristjälk
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1.5 msk färskpressad citronjuice
  • 2 st gul lök
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 0.1 dl alfalfagroddar
  • 250 g frysta wokgrönsaker
  • 2 tsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 1 dl färska blåbär
  • 70 g rucola
  • färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 4 st morot
  • 100 g haricots verts
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st rödlök
  • 200 g rotselleri
  • 1 st palsternacka
  • 0.25 st purjolök
  • 1 st banan
  • 1 st blodapelsin
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk ljus soja
  • 6.5 tsk torkade örter
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 1 msk sötstark senap
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 st kokt ägg
  • 199.99999995 g frysta skalade räkor
  • 600 g kycklingfilé
  • 300 g kalvfärs
  • 150 g laxfilé
  • 2 st ägg
Torrvaror
  • 1 tsk rapsolja
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 3.5 msk olivolja
  • 3 dl torkade röda linser
  • 200 g krossade tomater
Mejeri
  • 2 dl keso, 4%
  • 1.5 tsk smör
  • 0.5 dl grädde
  • 3 msk turkisk yoghurt
Övrigt
  • 0.5 dl rostad frömüsli
  • 1 msk kapris
  • 1 dl Bär

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!