Tillbaka till menyerna

Maria s

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 47.8 gram

Fett: 78.7 gram

Protein: 69.1 gram

Energi: 1146.7 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Måndag lunch 289 Kcal

    Italiensk matlåda

    Rör ihop en italiensk matlåda som innehåller bland annat mozzarella, parmaskinka, rödlök och paprika! Enkelt att ta med som lunch till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 62 g mozarella
    • 3 st skiva parmaskinka
    • 5 st cocktailtomat
    • 1 st snackspaprika
    • 50 g grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva mozzarellan i skivor.
    • Lägg mozzarella, parmaskinka, tomat, paprika, grönsallad i en matlåda.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Lägg ner i matlådan tillsammans med valnötter.
    • Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 62 g mozarella
    • 3 st skiva parmaskinka
    • 5 st cocktailtomat
    • 1 st snackspaprika
    • 50 g grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 506 Kcal

    Köttfärsbiff med champinjonsås

    Laga saftiga köttfärsbiffar med smak av persilja och vitlök. Servera biffarna med blomkålsris och en gräddig champinjonsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 506 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    Champinjonsås
    • 150 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk persilja
    Tillbehör
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 msk persilja
    Blomkålsris
    • 0.25 st blomkål
    • 70 g frysta gröna ärter
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Hacka gul lök och persilja fint. Riv vitlöken.
    • Blanda ner tillsammans med färs i en skål och forma till 2 biffar. Salt och peppra.
    • Skiva champinjoner och skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn svamp och  lök någon minut.
    • Tillsätt grädde och persilja och låt koka ihop några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Riv blomkålen grovt och lägg i en skål.
    • Blanda ner ärtor, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runt om i ca 10 minuter.
    • Slå på ½ dl vatten och låt koka in.
    • Servera biffarna med blomkålsris, champinjonsås, cocktailtomater och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    Champinjonsås
    • 150 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk persilja
    Tillbehör
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 msk persilja
    Blomkålsris
    • 0.25 st blomkål
    • 70 g frysta gröna ärter
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Tisdag lunch 191 Kcal

    Grönkålssoppa med halloumi

    Soppa som är gjord på grönkål som bas! Går lika bra att byta ut grönkål mot broccoli och spenat om du föredrar det!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 191 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg grönkål, lök, vitlök, vatten och buljongtärning i en kastrull.
    • Koka upp och låt sedan småkoka i cirka 10 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Häll soppan i två matlådor med lock. Skär halloumin i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg på bägge sidor.
    • Skär sedan halloumin i bitar.
    • Vid servering: värm soppan och toppa med halloumi och färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Tisdag middag 506 Kcal

    Köttfärsbiff med champinjonsås

    Laga saftiga köttfärsbiffar med smak av persilja och vitlök. Servera biffarna med blomkålsris och en gräddig champinjonsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 506 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    Champinjonsås
    • 150 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk persilja
    Tillbehör
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 msk persilja
    Blomkålsris
    • 0.25 st blomkål
    • 70 g frysta gröna ärter
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Hacka gul lök och persilja fint. Riv vitlöken.
    • Blanda ner tillsammans med färs i en skål och forma till 2 biffar. Salt och peppra.
    • Skiva champinjoner och skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn svamp och  lök någon minut.
    • Tillsätt grädde och persilja och låt koka ihop några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Riv blomkålen grovt och lägg i en skål.
    • Blanda ner ärtor, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runt om i ca 10 minuter.
    • Slå på ½ dl vatten och låt koka in.
    • Servera biffarna med blomkålsris, champinjonsås, cocktailtomater och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    Champinjonsås
    • 150 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk persilja
    Tillbehör
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 msk persilja
    Blomkålsris
    • 0.25 st blomkål
    • 70 g frysta gröna ärter
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 168 Kcal

    Good Night Milky Drink

    En drink att se fram emot att avsluta dagen med! En mandeldryck som är rik på vitamin D och E och innehåller mycket proteiner. Stärker hud, hår och naglar och gör att du somnar sött!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 168 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 tsk salt
    • 1.5 tsk malen kardemumma
    • 5 st dadlar (färska)
    • 1.5 tsk kanel
    • 1.5 tsk vaniljpulver
    • 7 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg ner dadlar och kryddor i en blender och mixa hastigt.
    • Häll ner mandelmjölken, lite i taget och mixa till en jämn drink/smoothie.
    • Häll upp på glas eller i en flaska

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 tsk salt
    • 1.5 tsk malen kardemumma
    • 5 st dadlar (färska)
    • 1.5 tsk kanel
    • 1.5 tsk vaniljpulver
    • 7 dl mandelmjölk

    Onsdag lunch 761 Kcal

    Ostfyllda kalvfärsbiffar med granatäpple

    Kalvfärsbiffar kan man variera lite hur man vill, tex, som att variera att fylla biffarna med olika ostsorter eller variera med vilt, fläsk och lammfärs. Toppa biffarna med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 761 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grön paprika
    • 150 g fetaost
    • 350 g kalvfärs
    • 1 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st granatäpple
    • 1 msk smör

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna mitt itu och tryck ner osten i dem.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen medan du förbereder biffarna.
    • Blanda färs med timjan, salt, peppar, vitlök och grädde.
    • Forma färsen till 4 bollar.
    • Gör ett hål och tryck ner lite ost och granatäpplekärnor.
    • Sätt ihop och forma till en rund boll.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bollarna runt om i några minuter.
    • Ta ut plåten med paprikor och lägg biffarna på samma plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Strö över granatäpplekärnor om det har blivit några över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grön paprika
    • 150 g fetaost
    • 350 g kalvfärs
    • 1 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st granatäpple
    • 1 msk smör

    Onsdag middag 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg
  • Torsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Torsdag lunch 919 Kcal

    Biff Yakiniki

    En härlig och smakrik maträtt - Biff Yakiniki tillsammans med en quinoasallad! Går jättebra att byta ut yakinikusåsen till teriyakisås om du inte hittar den i butiken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 919 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön

    Gör så här

    • Gör först quinoassalladen genom att koka quinoa i lättsaltat vatten, ca 13 min.
    • Häll av vattnet och torka väl.
    • Häll olja och sweet chilisås i en skål och blanda ner quinoa, gräslök, salt och peppar.
    • Skär gurkan i bitar och dela sockerärtorna.
    • Blanda ner i salladen.
    • Strimla ryggbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biff, lök och vitlök några minuter.
    • Häll på yakinikisås eller teriyakisås och strö på sesamfrön.
    • Låt puttra 5 minuter och smaka av med ev lite flytande honung.
    • Häll upp i små skålar och dekorera med solrosskott.
    • Servera med quinoasalladen och skålar med saltade cashewnötter och rostade sesamfrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön

    Torsdag middag 403 Kcal

    Torskrulle med champinjoner, bacon och sparris

    Ugnsbakade torskrullar med både sparris, bacon och champinjoner till. Passar till en lördagsmiddag tillsammans med vänner!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 250 g sparris
    • 1 dl riven ost
    • 70 g bacon
    • 150 g skogschampinjoner
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Strö på salt och peppar på torskfiléerna.
    • Skala och finhacka lök. Skär bacon fint. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Fördela lök på fiskfiléerna.
    • Knaperstek bacon och lägg hälften över löken.
    • Skär av roten på sparrisen och lägg på fisken. Toppa med ost och rulla ihop. Fäst med en tandpetare.
    • Lägg fiskrullarna i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Dela champinjoner och stek i några minuter i smör.
    • Ta ut fisken och toppa med resterande bacon och färsk persilja.
    • Lägg champinjoner runt om och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 250 g sparris
    • 1 dl riven ost
    • 70 g bacon
    • 150 g skogschampinjoner
    • 1 msk bladpersilja
  • Fredag lunch 242 Kcal

    Spenatsoppa med ädelost och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g frusen spenat
    • 100 g broccoli
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    Topping
    • 50 g ädelost
    • 25 g valnötter

    Gör så här

    • Skala och hacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i någon minut.
    • Tillsätt vatten, fond, spenat och broccoli.
    •  Låt koka i 15 minuter.
    • Mixa soppan slät.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skål.
    • Smula över ost och toppa med valnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g frusen spenat
    • 100 g broccoli
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    Topping
    • 50 g ädelost
    • 25 g valnötter

    Fredag middag 761 Kcal

    Ostfyllda kalvfärsbiffar med granatäpple

    Kalvfärsbiffar kan man variera lite hur man vill, tex, som att variera att fylla biffarna med olika ostsorter eller variera med vilt, fläsk och lammfärs. Toppa biffarna med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 761 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grön paprika
    • 150 g fetaost
    • 350 g kalvfärs
    • 1 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st granatäpple
    • 1 msk smör

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna mitt itu och tryck ner osten i dem.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen medan du förbereder biffarna.
    • Blanda färs med timjan, salt, peppar, vitlök och grädde.
    • Forma färsen till 4 bollar.
    • Gör ett hål och tryck ner lite ost och granatäpplekärnor.
    • Sätt ihop och forma till en rund boll.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bollarna runt om i några minuter.
    • Ta ut plåten med paprikor och lägg biffarna på samma plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Strö över granatäpplekärnor om det har blivit några över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grön paprika
    • 150 g fetaost
    • 350 g kalvfärs
    • 1 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st granatäpple
    • 1 msk smör
  • Lördag lunch 761 Kcal

    Ostfyllda kalvfärsbiffar med granatäpple

    Kalvfärsbiffar kan man variera lite hur man vill, tex, som att variera att fylla biffarna med olika ostsorter eller variera med vilt, fläsk och lammfärs. Toppa biffarna med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 761 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grön paprika
    • 150 g fetaost
    • 350 g kalvfärs
    • 1 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st granatäpple
    • 1 msk smör

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna mitt itu och tryck ner osten i dem.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen medan du förbereder biffarna.
    • Blanda färs med timjan, salt, peppar, vitlök och grädde.
    • Forma färsen till 4 bollar.
    • Gör ett hål och tryck ner lite ost och granatäpplekärnor.
    • Sätt ihop och forma till en rund boll.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bollarna runt om i några minuter.
    • Ta ut plåten med paprikor och lägg biffarna på samma plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Strö över granatäpplekärnor om det har blivit några över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grön paprika
    • 150 g fetaost
    • 350 g kalvfärs
    • 1 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st granatäpple
    • 1 msk smör

    Lördag middag 557 Kcal

    Stekt fläsk med gräddstuvad blomkål

    En krämig gräddstuvad blomkål tillsammans med två skivor stekfläsk - servera med en grönsallad! Laga en extra portion och ät till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g stekfläsk
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Skär blomkålen i buketter och koka några minuter i vatten.
    • Häll av vattnet och häll på grädde och senap.
    • Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn fläsket några minuter.
    • Servera med sallad och den gräddstuvade blomkålen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g stekfläsk
    • 100 g grönsallad

    Lördag dessert 411 Kcal

    Smulpaj med äpple och kanel

    En fräsch smulpaj med äpple och kanel, servera den med en klick vaniljkesella - förvaras i kylen eller frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 st äpple
    • 1 tsk kanel
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    Tillbehör
    • 250 g vaniljkesella

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Skiva och skär äpplen i tunna klyftor.
    • Och lägg i en smord form.
    • Strö på kanel.
    • Blanda ihop smör, mjöl och sukrin i en skål eller i en matberedare.
    • Smula över degen på äpplena och sätt in i mitten på ugnen i cirka 20 min.
    • Servera med en klick vaniljkesella.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 st äpple
    • 1 tsk kanel
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    Tillbehör
    • 250 g vaniljkesella
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 3 st skiva parmaskinka
  • 250 g nötfärs
  • 350 g kalvfärs
  • 2 st kokt ägg
  • 300 g ryggbiff
  • 350 g torskfile
  • 70 g bacon
  • 100 g stekfläsk
Mejeri
  • 62 g mozarella
  • 154 tsk smör
  • 2.5 dl grädde
  • 3 msk havregrädde
  • 50 g halloumi
  • 7 dl mandelmjölk
  • 150 g fetaost
  • 1 dl riven ost
  • 50 g ädelost
  • 250 g vaniljkesella
Frukt/grönt
  • 11 st cocktailtomat
  • 1 st snackspaprika
  • 150 g grönsallad
  • 0.25 st rödlök
  • 4 st gul lök
  • 6 klyfta vitlök
  • 150 g champinjon
  • 0.25 st blomkål
  • 70 g frysta gröna ärter
  • 100 g färsk grönkål
  • 5 st dadlar (färska)
  • 4 st grön paprika
  • 0.25 st granatäpple
  • 250 g bladspenat
  • 1 st muskotnöt
  • 5 g solrosskott
  • 0.15 st gurka
  • 75 g sockerärtor
  • 250 g sparris
  • 150 g skogschampinjoner
  • 100 g broccoli
  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 3 st äpple
Torrvaror
  • 26 msk valnötter
  • 3 tsk olivolja
  • 1 tsk rapsolja
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 tsk honung
  • 2 dl vit quinoa, okokt
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl sukrin gold
Kryddor/smaksättare
  • 4.5 msk persilja
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.1 kruka färsk oregano
  • 0.2 tsk salt
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • 2.5 tsk kanel
  • 1.5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk sötstark senap
Övrigt
  • 3 msk yakinikusås
  • 300 g frusen spenat

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!