Tillbaka till menyerna

Lottas

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1187 Kcal

    • Frukost - 75 Kcal

      Bloody Mary Cleansing Drink

    • Lunch - 573 Kcal

      Kycklingrullar med getost

    • Middag - 540 Kcal

      Grönkålsgratäng med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 684 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 369 Kcal

      Omelett med grönkål och mozzarella

    • Middag - 315 Kcal

      Räktortellini

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 908 Kcal

    • Frukost - 178 Kcal

      Tomatsmoothie med vitlök och chili

    • Lunch - 540 Kcal

      Grönkålsgratäng med fetaost

    • Middag - 191 Kcal

      Grönkålssoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 560 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 191 Kcal

      Grönkålssoppa med halloumi

    • Middag - 369 Kcal

      Omelett med grönkål och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1000 Kcal

    • Frukost - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    • Lunch - 355 Kcal

      Rödbetsbiffar med fetaost

    • Middag - 349 Kcal

      Quinoasallad med stekt karljohansvamp

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 873 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 585 Kcal

      Spenatpaj med ädelost och timjan

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 288 Kcal

      Äpplelpaj med mascaronecréme

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 44 gram

Fett: 58.8 gram

Protein: 38.2 gram

Energi: 868.7 kcal

  • Måndag frukost 75 Kcal

    Bloody Mary Cleansing Drink

    En stark och mättande drink med mycket ingefära och cayennepeppar som sätter fart på förbränningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 75 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g selleri
    • 0.2 tsk cayennepeppar
    • 500 ml tomatjuice Granini

    Gör så här

    • Häll juicen i en tillbringare och pressa i citron och lime.
    • Skala och riv ingefära fint.
    • Blanda runt och tillsätt cayennepeppar, salt och svartpeppar.
    • Häll upp i glas  eller i en flaska – servera med en selleristång.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g selleri
    • 0.2 tsk cayennepeppar
    • 500 ml tomatjuice Granini

    Måndag lunch 573 Kcal

    Kycklingrullar med getost

    En smakrik och härlig rätt där bacon och getost tillsammans med grapefrukt ger en härlig smakupplevelse.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 573 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 130 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g chevreost
    • 40 g bacon
    • 2 dl blandsallad
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingfiléerna.
    • Lägg på osten och rulla ihop.
    • Rulla en baconskiva runt varje kycklingrulle.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingrullarna runt om i ca 10 minuter.
    • Lägg sallad på ett fat.
    • Skär bort skalet på grapefrukten med en vass kniv. Lägg frukten i handen och skär ut filéer och lägg över salladen.
    • Häll på olja och lite salt och peppar.
    • Blanda om och lägg upp på salladen. Lägg på kycklingrullarna och servera direkt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 130 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g chevreost
    • 40 g bacon
    • 2 dl blandsallad
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja

    Måndag middag 540 Kcal

    Grönkålsgratäng med fetaost

    En härligt rustik gratäng som passar utmärkt att äta som den är med den goda salladen eller servera som ett tillbehör. Som tillbehör räcker den dock till betydligt fler än det angivna antalet portioner.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär kålrot i tärningar.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och vitlök.
    • Lägg ner kålrot, grönkål och lök.
    • Stek några minuter och tillsätt grädde, senap, buljongtärning, salt och peppar.
    • Smula ner fetaost och häll ner allt i en ugnsfastform.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 min.
      Hacka grönkål grovt och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt, peppar och saften från en 1⁄2 citron.
    • Blanda runt.
    • Toppa med granatäpple och några skivor citron.
    • Servera gratängen tillsammans med grönkålssalladen och färska fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon
  • Tisdag lunch 369 Kcal

    Omelett med grönkål och mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 msk smör
    • 50 g färsk grönkål
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kålen någon minut.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål och häll i stekpannan.
    • Fördela mozzarella över och stek omeletten på svag värme i ca 3 minuter eller tills den är fast.
    • Gröp ur kärnor från granatäpplet och toppa omeletten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 msk smör
    • 50 g färsk grönkål
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 0.25 st granatäpple

    Tisdag middag 315 Kcal

    Räktortellini

    Tortellini på ett nytt och hälsosamt sätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g räkor
    • 150 g keso
    • 1.5 msk riven parmesanost
    • 1 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hacka hälften av räkorna och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, parmesanost och dill. Smaka av med salt, peppar och pressa lite i citronsaft.
    • Skiva squash på längden till tunna skivor så att det blir 8 långa remsor.
    • Lägg 2 skivor på en skärbräda och lägg 2 skivor till på andra längden och fläta in dem i varandra så att det bildar en botten.
    • Lägg på räkröran och lägg över squashlängderna så att det bildar ett paket.
    • Lägg paketen på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, dill, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Lägg ner de resterande räkorna.
    • Servera de varma paketen på en tallrik och häll på tomatsåsen.
    • Strö på lite riven parmesan och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g räkor
    • 150 g keso
    • 1.5 msk riven parmesanost
    • 1 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk riven parmesanost
  • Onsdag frukost 178 Kcal

    Tomatsmoothie med vitlök och chili

    En tomatsmoothie med mycket smak som sätter igång förbränningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 styck tomat
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 st selleristjälk
    • 0.3 klyfta vitlök
    • 0 jordgubbar
    • 0.3 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Skär tomater, paprika och selleri i bitar.
    • Riv eller pressa vitlök.
    • Lägg i en blender tillsammans med jordgubbar, persilja, chiliflakes, olja och citronsaft.
    • Mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 styck tomat
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 st selleristjälk
    • 0.3 klyfta vitlök
    • 0 jordgubbar
    • 0.3 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.25 st citron

    Onsdag lunch 540 Kcal

    Grönkålsgratäng med fetaost

    En härligt rustik gratäng som passar utmärkt att äta som den är med den goda salladen eller servera som ett tillbehör. Som tillbehör räcker den dock till betydligt fler än det angivna antalet portioner.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär kålrot i tärningar.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och vitlök.
    • Lägg ner kålrot, grönkål och lök.
    • Stek några minuter och tillsätt grädde, senap, buljongtärning, salt och peppar.
    • Smula ner fetaost och häll ner allt i en ugnsfastform.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 min.
      Hacka grönkål grovt och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt, peppar och saften från en 1⁄2 citron.
    • Blanda runt.
    • Toppa med granatäpple och några skivor citron.
    • Servera gratängen tillsammans med grönkålssalladen och färska fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Onsdag middag 191 Kcal

    Grönkålssoppa med halloumi

    Soppa som är gjord på grönkål som bas! Går lika bra att byta ut grönkål mot broccoli och spenat om du föredrar det!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 191 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg grönkål, lök, vitlök, vatten och buljongtärning i en kastrull.
    • Koka upp och låt sedan småkoka i cirka 10 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Häll soppan i två matlådor med lock. Skär halloumin i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg på bägge sidor.
    • Skär sedan halloumin i bitar.
    • Vid servering: värm soppan och toppa med halloumi och färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano
  • Torsdag lunch 191 Kcal

    Grönkålssoppa med halloumi

    Soppa som är gjord på grönkål som bas! Går lika bra att byta ut grönkål mot broccoli och spenat om du föredrar det!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 191 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg grönkål, lök, vitlök, vatten och buljongtärning i en kastrull.
    • Koka upp och låt sedan småkoka i cirka 10 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Häll soppan i två matlådor med lock. Skär halloumin i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg på bägge sidor.
    • Skär sedan halloumin i bitar.
    • Vid servering: värm soppan och toppa med halloumi och färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Torsdag middag 369 Kcal

    Omelett med grönkål och mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 msk smör
    • 50 g färsk grönkål
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kålen någon minut.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål och häll i stekpannan.
    • Fördela mozzarella över och stek omeletten på svag värme i ca 3 minuter eller tills den är fast.
    • Gröp ur kärnor från granatäpplet och toppa omeletten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 msk smör
    • 50 g färsk grönkål
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 0.25 st granatäpple
  • Fredag frukost 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Fredag lunch 355 Kcal

    Rödbetsbiffar med fetaost

    Gör dina egna goda rödbetsbiffar och servera med en fräsch sallad av morot, äpple och squash!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 450 g rivna rödbetor
    • 2 msk purjolök
    • 150 g fetaost
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna utom olivoljan i en bunke.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och klicka ut smeten.
    • Bryn biffarna tills de fått färg ca 2 minuter på varje sida.
    • Lägg biffarna i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Svarva eller strimla äpple, morot och squash och lägg i en skål.
    • Blanda ner persilja, citron och valnötter.
    • Servera med biffarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 450 g rivna rödbetor
    • 2 msk purjolök
    • 150 g fetaost
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk olivolja

    Fredag middag 349 Kcal

    Quinoasallad med stekt karljohansvamp

    Fräsch sallad som passar bra på grillbuffén eller i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 40 g torkad Karl Johan svamp
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk persilja
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Koka quinoa i 13 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet i ett durkslag. Lägg quinoa i en skål och låt svalna.
    • Blötlägg svampen 20 min. Häll av vattnet.
    • Skala och riv vitlök. Stek vitlök tillsammans med svamp i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
    • Skär brysselkål i klyftor. Skala och hacka rödlök. Hacka persilja. Skala och skär morot i tärningar. Blanda ner alla grönsaker med olivolja, persilja, salt och peppar i skålen med quinoa.
    • Lägg på svampen och strö över granatäppelkärnor. Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 40 g torkad Karl Johan svamp
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk persilja
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja
  • Lördag lunch 585 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlådor eller bjud hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Lördag dessert 288 Kcal

    Äpplelpaj med mascaronecréme

    Har du överblivna äpplen i trädgården? Laga en god äppelpaj med mascaronecréme! Denna paj går alldeles utmärkt att frysa in och ta fram vid behov när önskar ta fram en hälsosam fika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 5 st äpple
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 tsk kanel
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.75 dl sukrin melis
    Topping
    • 0.5 st ägg

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Bred ut smördegen på ett bakplåtspapper.
    • Blanda ihop alla ingredienser till mascarponecrémen och bred på smördegen.
    • Skiva äpplen och stek i smör och kanel och lägg över crémen.
    • Vik upp kanerna och pensla med ägg.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Låt svalna och skär i bitar.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 5 st äpple
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 tsk kanel
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.75 dl sukrin melis
    Topping
    • 0.5 st ägg
Frukt/grönt
  • 1.25 st citron
  • 0.5 st lime
  • 2 tsk ingefära
  • 100 g selleri
  • 2 dl blandsallad
  • 1 st grapefrukt
  • 1 st kålrot
  • 2 st rödlök
  • 4.55 klyfta vitlök
  • 415 g färsk grönkål
  • 1 msk citronsaft
  • 0.75 st granatäpple
  • 2 st citronskiva
  • 2 st färska fikon
  • 1 st squash
  • 1.5 st gul lök
  • 2.5 styck tomat
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st selleristjälk
  • jordgubbar
  • 0.5 dl blåbär
  • 450 g rivna rödbetor
  • 2 msk purjolök
  • 150 g brysselkål
  • 1 st morot
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 400 g fryst bladspenat
  • 5 st äpple
Kryddor/smaksättare
  • 0.2 tsk cayennepeppar
  • 1 msk sötstark senap
  • 2.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk dill
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 2.3 kvist färsk persilja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.1 kruka färsk oregano
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk örtkryddor provencale
  • 3 msk persilja
  • 1 msk frysta provensalska örter
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
Övrigt
  • 500 ml tomatjuice Granini
  • 1 msk grov senap
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 130 g kycklingfilé
  • 40 g bacon
  • 9.5 st ägg
  • 200 g räkor
Mejeri
  • 50 g chevreost
  • 5 dl grädde
  • 275 g fetaost
  • 101.5 msk smör
  • 50 g mozzarella
  • 150 g keso
  • 3.5 msk riven parmesanost
  • 3 msk havregrädde
  • 50 g halloumi
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 125 g st agur ost
  • 250 g mascarponeost
Torrvaror
  • 7.5 tsk olivolja
  • 100 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • 2.5 dl havremjöl
  • 1.5 dl vit quinoa, okokt
  • 40 g torkad Karl Johan svamp
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 msk valnötter
  • 0.75 dl sukrin melis

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!