Tillbaka till menyerna

Lotta periodisk fasta

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 1046 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 582 Kcal

      Grillade nötfärsspett med varm sallad

    • Middag - 464 Kcal

      Indisk kycklinggryta med blomkålsris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1039 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 559 Kcal

      Lax med aioli och kräftstjärtar

    • Middag - 480 Kcal

      Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1049 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 582 Kcal

      Grillade nötfärsspett med varm sallad

    • Middag - 467 Kcal

      Tikka Masala fiskgryta med cashew och yoghurt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1039 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 480 Kcal

      Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    • Middag - 559 Kcal

      Lax med aioli och kräftstjärtar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 931 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 467 Kcal

      Tikka Masala fiskgryta med cashew och yoghurt

    • Middag - 464 Kcal

      Indisk kycklinggryta med blomkålsris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1360 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 585 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Middag - 775 Kcal

      Räkgryta med cashewnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1240 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 656 Kcal

      Thailändsk räk- och fiskgryta

    • Middag - 585 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 37.2 gram

Fett: 62 gram

Protein: 96 gram

Energi: 1100.5 kcal

  • Måndag lunch 582 Kcal

    Grillade nötfärsspett med varm sallad

    Tänd på grillen och grilla goda nötfärsspett med varm sallad och en yoghurtsås med soltorkade tomater!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 582 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Varm sallad
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 50 g soltorkade tomater
    • 1 msk bladpersilja
    Yoghurtsås med soltorkade tomater
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 5 st soltorkad tomat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tänd grillen och blötlägg träpett.
    • Lägg köttfärsen i en stor skål.
    • Skala och hacka löken och vitlök och blanda lök, grädde och persilja med köttfärsen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Forma färsen till avlånga biffar och forma dem runt spetten.
    • Skär champinjonerna och paprikorna i mindre bitar.
    • Skiva halloumiosten.
    • När grillen är klar, lägg spetten, grönsaker, champinjoner och halloumi på grillen.
    •  Lägg alla ingredienserna till såsen i en mixer och mixa till en slät smet.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg grönsaker, halloumiost och köttfärsspett på en tallrik.
    • Toppa med sås, soltorkade tomater och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Varm sallad
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 50 g soltorkade tomater
    • 1 msk bladpersilja
    Yoghurtsås med soltorkade tomater
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 5 st soltorkad tomat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 464 Kcal

    Indisk kycklinggryta med blomkålsris

    Doftar ljuvligt och smakar likaså!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 gram blomkål
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 påse Garam Masala, kryddmix Santa Maria
    • 1 tsk srirachasås
    • 5 dl vatten
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 2 tsk olivolja
    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    Tillbehör
    • 1 dl grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingen Skala och hacka lök grovt och riv vitlöksklyftorna. Skala och skär morötter i mindre bitar. Skär blomkålen i buketter. Riv den färska ingefäran.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kyckling, lök, vitlök och ingefära några minuter. Lägg allt i en gryta och tillsätt garam masalakrydda och chilisås. Häll på vatten och sänk värmen. Sätt på ett lock och låt grytan sjuda i 40 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Tillsätt morötter och blomkål och koka ytterligare 10 minuter.
    • Riv blomkål grovt och lägg i en skål. Hacka persilja fint. Blanda ner salt, peppar, persilja, olivolja och pressa över citronsaft. Servera grytan med blomkålsriset och yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 gram blomkål
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 påse Garam Masala, kryddmix Santa Maria
    • 1 tsk srirachasås
    • 5 dl vatten
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 2 tsk olivolja
    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    Tillbehör
    • 1 dl grekisk yoghurt
  • Tisdag lunch 559 Kcal

    Lax med aioli och kräftstjärtar

    En snabblagad laxrätt med råkostsallad som passar utmärkt att ha som matlåda till exempelvis jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 559 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 3 msk Aioli
    • 100 g kräftstjärtar
    • 2 msk rödlök
    Råkostsallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 1 cm gurka
    Tillbehör
    • 0.25 st citron
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Gör först råkostsalladen genom att skiva alla grönsaker  i tunna stavar. Lägg i en skål.
    •  Skär laxen i 2 bitar. Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen i cirka 10 minuter.
    • Lägg upp laxen på ett fat och klicka på aioli. Strö över kräftstjärtar och hackad rödlök.
    • Dekorera med rucolasallad, citronklyftor och servera med råkostsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 3 msk Aioli
    • 100 g kräftstjärtar
    • 2 msk rödlök
    Råkostsallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 1 cm gurka
    Tillbehör
    • 0.25 st citron
    • 2 dl rucola

    Tisdag middag 480 Kcal

    Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    Denna ryggbiffs rätt med mozzarellasallad passar utmärkt till en sås som heter Salsa romesco, sök på namnet så kommer ingredienserna upp och hur man gör salsan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Gör så här

    • Skiva tomater och finhacka rödlök.
    • Blanda ner tillsammans med salt, peppar, färska örter, olja och mozzarella.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna runt om  i några minuter.
    • Servera med rucolasallad, mozarellasallad och 2 msk salsa romesco per portion.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola
  • Onsdag lunch 582 Kcal

    Grillade nötfärsspett med varm sallad

    Tänd på grillen och grilla goda nötfärsspett med varm sallad och en yoghurtsås med soltorkade tomater!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 582 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Varm sallad
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 50 g soltorkade tomater
    • 1 msk bladpersilja
    Yoghurtsås med soltorkade tomater
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 5 st soltorkad tomat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tänd grillen och blötlägg träpett.
    • Lägg köttfärsen i en stor skål.
    • Skala och hacka löken och vitlök och blanda lök, grädde och persilja med köttfärsen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Forma färsen till avlånga biffar och forma dem runt spetten.
    • Skär champinjonerna och paprikorna i mindre bitar.
    • Skiva halloumiosten.
    • När grillen är klar, lägg spetten, grönsaker, champinjoner och halloumi på grillen.
    •  Lägg alla ingredienserna till såsen i en mixer och mixa till en slät smet.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg grönsaker, halloumiost och köttfärsspett på en tallrik.
    • Toppa med sås, soltorkade tomater och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Varm sallad
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 50 g soltorkade tomater
    • 1 msk bladpersilja
    Yoghurtsås med soltorkade tomater
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 5 st soltorkad tomat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 467 Kcal

    Tikka Masala fiskgryta med cashew och yoghurt

    En perfekt rätt när ni är många runt bordet, eller som storkok för flera matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk rapsolja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 dl grädde
    • 80 g tikka masala currypasta
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st fänkål
    • 1 st broccolistånd
    • 800 g torskrygg
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 dl kumminrostade cashewnötter

    Gör så här

    • Skala och strimla lök.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Häll på tomater och grädde.
    • Tillsätt currypasta och honung.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Skär paprika och fänkål i skivor.
    • Bryt små buketter från broccolihuvudet.
    • Tillsätt grönsakerna i grytan.
    • Skär fisken i bitar och lägg ner några minuter.
    • Låt sjuda en stund.
    • Strö över färsk koriander.
    • Rosta nötterna i en torr panna.
    • Strö på lite salt och malen kummin.
    • Lägg upp i en skål och servera med till fiskgrytan tillsammans med turkisk yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk rapsolja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 dl grädde
    • 80 g tikka masala currypasta
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st fänkål
    • 1 st broccolistånd
    • 800 g torskrygg
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 dl kumminrostade cashewnötter
  • Torsdag lunch 480 Kcal

    Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    Denna ryggbiffs rätt med mozzarellasallad passar utmärkt till en sås som heter Salsa romesco, sök på namnet så kommer ingredienserna upp och hur man gör salsan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Gör så här

    • Skiva tomater och finhacka rödlök.
    • Blanda ner tillsammans med salt, peppar, färska örter, olja och mozzarella.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna runt om  i några minuter.
    • Servera med rucolasallad, mozarellasallad och 2 msk salsa romesco per portion.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Torsdag middag 559 Kcal

    Lax med aioli och kräftstjärtar

    En snabblagad laxrätt med råkostsallad som passar utmärkt att ha som matlåda till exempelvis jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 559 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 3 msk Aioli
    • 100 g kräftstjärtar
    • 2 msk rödlök
    Råkostsallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 1 cm gurka
    Tillbehör
    • 0.25 st citron
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Gör först råkostsalladen genom att skiva alla grönsaker  i tunna stavar. Lägg i en skål.
    •  Skär laxen i 2 bitar. Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen i cirka 10 minuter.
    • Lägg upp laxen på ett fat och klicka på aioli. Strö över kräftstjärtar och hackad rödlök.
    • Dekorera med rucolasallad, citronklyftor och servera med råkostsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 3 msk Aioli
    • 100 g kräftstjärtar
    • 2 msk rödlök
    Råkostsallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 1 cm gurka
    Tillbehör
    • 0.25 st citron
    • 2 dl rucola
  • Fredag lunch 467 Kcal

    Tikka Masala fiskgryta med cashew och yoghurt

    En perfekt rätt när ni är många runt bordet, eller som storkok för flera matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk rapsolja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 dl grädde
    • 80 g tikka masala currypasta
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st fänkål
    • 1 st broccolistånd
    • 800 g torskrygg
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 dl kumminrostade cashewnötter

    Gör så här

    • Skala och strimla lök.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Häll på tomater och grädde.
    • Tillsätt currypasta och honung.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Skär paprika och fänkål i skivor.
    • Bryt små buketter från broccolihuvudet.
    • Tillsätt grönsakerna i grytan.
    • Skär fisken i bitar och lägg ner några minuter.
    • Låt sjuda en stund.
    • Strö över färsk koriander.
    • Rosta nötterna i en torr panna.
    • Strö på lite salt och malen kummin.
    • Lägg upp i en skål och servera med till fiskgrytan tillsammans med turkisk yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk rapsolja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 dl grädde
    • 80 g tikka masala currypasta
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st fänkål
    • 1 st broccolistånd
    • 800 g torskrygg
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 1 dl kumminrostade cashewnötter

    Fredag middag 464 Kcal

    Indisk kycklinggryta med blomkålsris

    Doftar ljuvligt och smakar likaså!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 gram blomkål
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 påse Garam Masala, kryddmix Santa Maria
    • 1 tsk srirachasås
    • 5 dl vatten
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 2 tsk olivolja
    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    Tillbehör
    • 1 dl grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingen Skala och hacka lök grovt och riv vitlöksklyftorna. Skala och skär morötter i mindre bitar. Skär blomkålen i buketter. Riv den färska ingefäran.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kyckling, lök, vitlök och ingefära några minuter. Lägg allt i en gryta och tillsätt garam masalakrydda och chilisås. Häll på vatten och sänk värmen. Sätt på ett lock och låt grytan sjuda i 40 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Tillsätt morötter och blomkål och koka ytterligare 10 minuter.
    • Riv blomkål grovt och lägg i en skål. Hacka persilja fint. Blanda ner salt, peppar, persilja, olivolja och pressa över citronsaft. Servera grytan med blomkålsriset och yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 gram blomkål
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 påse Garam Masala, kryddmix Santa Maria
    • 1 tsk srirachasås
    • 5 dl vatten
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 2 tsk olivolja
    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    Tillbehör
    • 1 dl grekisk yoghurt
  • Lördag lunch 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Lördag middag 775 Kcal

    Räkgryta med cashewnötter

    Krämig räkgryta garnerad med cashewnötter, granatäpplekärnor och lite färsk koriander - Bjud dina nära och kära på en god middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 57 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 64 gram

    Energi: 775 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 1.5 dl vatten
    • 0.25 st aubergine
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 500 g räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk koriander
    Garnering
    • 4 msk cashewnötter
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala lök och sötpotatis och skär i bitar.
    • Fräs det i olja.
    • Blanda ner curry masala och vatten.
    • Tillsätt aubergine, kikärter och crème fraiche.
    • Sjud i 10 min.
    • Skala räkorna och blanda dem i grytan.
    • Smaka av med salt, svartpeppar och koriander.
    • Rosta cashewnötterna i het stekpanna.
    • Servera i skålar och garnera med cashewnötter, granatäppelkärnor och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 1.5 dl vatten
    • 0.25 st aubergine
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 500 g räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk koriander
    Garnering
    • 4 msk cashewnötter
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk färsk koriander
  • Söndag lunch 656 Kcal

    Thailändsk räk- och fiskgryta

    En varm kryddig gryta med räkor och fisk i, toppa grytan med salladslök och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 656 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g fryst scampi
    • 0 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 2 st salladslök
    • 50 g broccoli
    • 2 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 5 fiskbuljong
    • 1 msk malen curry
    • 200 g torskfile
    • 1 st lime
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Tina scampi och ev fisk. Skala och skär morot i mindre bitar. Skär sugarsnaps och minimajs i bitar.
    • Strimla salladslök, spara lite till topping. Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en gryta med  rapsolja och fräs grönsakerna tillsammans med scampi, ingefära, chili och vitlök i någon minut.
    • Häll på kokosmjölk, röd currypasta och buljong.
    • Skär torsk i mindre bitar och tillsätt i grytan tillsammans med pressad lime. Låt sjuda i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en skål och toppa med salladslök och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g fryst scampi
    • 0 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 2 st salladslök
    • 50 g broccoli
    • 2 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 5 fiskbuljong
    • 1 msk malen curry
    • 200 g torskfile
    • 1 st lime
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk koriander

    Söndag middag 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g nötfärs
  • 1400 g kycklinglårfilé
  • 300 g laxfilé
  • 100 g kräftstjärtar
  • 300 g ryggbiff
  • 800 g torskrygg
  • 500 g räkor
  • 200 g fryst scampi
  • 200 g torskfile
Frukt/grönt
  • 7 klyfta vitlök
  • 3 st gul lök
  • 100 g champinjon
  • 0.5 st gul paprika
  • 1.5 st röd paprika
  • 3 st morot
  • 200 gram blomkål
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 3 tsk färskpressad citronjuice
  • 2.5 msk rödlök
  • 0.5 st paprika
  • 150 g sockerärtor
  • 1 cm gurka
  • 0.25 st citron
  • 27 dl rucola
  • 10 st cocktailtomat
  • 1 st fänkål
  • 1 st broccolistånd
  • 5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 5 styck tomat
  • 0.5 st sötpotatis
  • 0.25 st aubergine
  • 0.5 st granatäpple
  • 50 g minimajs
  • 2 st salladslök
  • 50 g broccoli
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 1 st lime
Mejeri
  • 4 msk grädde
  • 100 g halloumi
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 msk smör
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 125 g mozzarellakulor
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 dl crème fraiche
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 påse Garam Masala, kryddmix Santa Maria
  • 1 tsk srirachasås
  • 3 msk persilja
  • 80 g tikka masala currypasta
  • 2.25 kruka färsk koriander
  • 1 msk balsamico
  • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
  • 3 msk koriander
  • 5 fiskbuljong
  • 1 msk malen curry
Övrigt
  • 50 g soltorkade tomater
  • 5 st soltorkad tomat
  • 3 msk Aioli
  • 12 st svarta oliver
Torrvaror
  • 5 tsk olivolja
  • 6 tsk rapsolja
  • 200 g krossade tomater
  • 2 tsk honung
  • 1 dl kumminrostade cashewnötter
  • 200 g konserverade kikärtor
  • 4 msk cashewnötter
  • 1 burk kokosmjölk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!