Tillbaka till menyerna

Linnéa

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Du följer inte 5:2 dieten då du överstiger 200 kalorier

  • Måndag - 952 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Frukostmacka med pålägg

    • Lunch

    • Middag - 496 Kcal

      Stekt kyckling med mangocoleslaw

    • Mellanmål - 159 Kcal

      Ulrikas Hälsobank

      Yoghurt med frukt

    • Dessert

  • Tisdag - 892 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Frukostmacka med pålägg

    • Lunch

    • Middag - 356 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad

    • Mellanmål - 238 Kcal

      Grön drink – 1 portion

    • Dessert

  • Onsdag - 831 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Ulrikas Hälsobank

      Yoghurt med frukt

    • Lunch

    • Middag - 571 Kcal

      Bönpasta med kycklingsås – 4 portioner

    • Mellanmål - 101 Kcal

      Banan

    • Dessert

  • Torsdag - 774 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Ulrikas Hälsobank

      Yoghurt med frukt

    • Lunch

    • Middag - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Mellanmål - 298 Kcal

      Frukostmacka med pålägg

    • Dessert

  • Fredag - 772 Kcal

    • Frukost - 242 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch

    • Middag - 428 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål - 101 Kcal

      Banan

    • Dessert

  • Lördag - 1232 Kcal

    • Frukost - 242 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 571 Kcal

      Bönpasta med kycklingsås – 4 portioner

    • Middag - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Mellanmål - 101 Kcal

      Banan

    • Dessert

  • Söndag - 2050 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 468 Kcal

      Tacosallad

    • Middag - 468 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål - 480 Kcal

      Grön smoothie - 1 portion

    • Dessert - 410 Kcal

      Smulpaj med blåbär

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 56.1 gram

Fett: 53.1 gram

Protein: 59.8 gram

Energi: 1071.7 kcal

  • Måndag frukost 298 Kcal

    Frukostmacka med pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Filmjölkslimpa. Receptet hittar du genom att söka på Filmjölkslimpa i hälsobanken. Totala receptet för limpan är 12 portioner som kan skivas och frysas ner efter tillagning.

    Måndag middag 496 Kcal

    Stekt kyckling med mangocoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål. Strimla rödlök. Skala och riv moroten grovt.
    • Blanda ner allt i en skål och tillsätt majonnäs, gräddfil och mango chutney. Skiva hälften av mangon och hälften skärs i mindre bitar. Blanda ner mangobitar i skålen och smaka av med salt och peppar. Strö på salt och peppar på kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i ca: 15 minuter. Häll på lite vatten och låt koka in mot slutet så att inte kycklingen bränns.
    • Servera med mangocoleslaw, skivad mango, sallad och dekorera med färsk timjan.

     

    Måndag mellanmål 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

  • Tisdag frukost 298 Kcal

    Frukostmacka med pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Filmjölkslimpa. Receptet hittar du genom att söka på Filmjölkslimpa i hälsobanken. Totala receptet för limpan är 12 portioner som kan skivas och frysas ner efter tillagning.

    Tisdag middag 356 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 3 msk strimlad purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk Bladpersilja
    • 1.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 blad romansallad

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
    • Lägg kycklingen i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs, gräddfil, persilja och senap.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med röran i salladsblad.

     

    Tisdag mellanmål 238 Kcal

    Grön drink – 1 portion

  • Onsdag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Onsdag middag 571 Kcal

    Bönpasta med kycklingsås – 4 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 571 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 150 g bönpasta
    • 1 st squash
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingsås
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl grädde
    • 50 g vatten
    • 2 msk senap
    • 3 msk finhackad basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g bacon
    • 0 basilika

    Gör så här

    1. Koka bönpastan enligt anvisningar på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten.
    2. Hyvla squash och morot med en potatisskalare och vänd ihop med olivolja salt och peppar.
    3. Skär kycklingen i mindre bitar och finhacka vitlök.
    4. Hetta upp en stekpanna med olivolja och tillsätt kyckling och vitlök.
    5. Fräs några minuter.
    6. Tillsätt grädde, vatten och senap och låt koka ihop i ca 10 minuter.
    7. Tillsätt sedan basilika och smaka av med salt och peppar.
    8. Skär cocktailtomater, paprika, och rödlök i mindre bitar och tillsätt till kycklingen.
    9. Skär bacon i mindre bitar och stek bacon i en het panna.
    10. Fördela bön- och grönsakspastan på tallrikar och lägg kycklingssåsen på bönpastan.
    11. Toppa med stekt bacon och färsk basilika.

    Onsdag mellanmål 101 Kcal

    Banan

  • Torsdag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Torsdag middag 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Torsdag mellanmål 298 Kcal

    Frukostmacka med pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Filmjölkslimpa. Receptet hittar du genom att söka på Filmjölkslimpa i hälsobanken. Totala receptet för limpan är 12 portioner som kan skivas och frysas ner efter tillagning.

  • Fredag frukost 242 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 0 hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Fredag middag 428 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 428 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 1 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten msk
    • 5 st Pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl hackad gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk hackad persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Fredag mellanmål 101 Kcal

    Banan

  • Lördag frukost 242 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 0 hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Lördag lunch 571 Kcal

    Bönpasta med kycklingsås – 4 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 571 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 150 g bönpasta
    • 1 st squash
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingsås
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl grädde
    • 50 g vatten
    • 2 msk senap
    • 3 msk finhackad basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g bacon
    • 0 basilika

    Gör så här

    1. Koka bönpastan enligt anvisningar på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten.
    2. Hyvla squash och morot med en potatisskalare och vänd ihop med olivolja salt och peppar.
    3. Skär kycklingen i mindre bitar och finhacka vitlök.
    4. Hetta upp en stekpanna med olivolja och tillsätt kyckling och vitlök.
    5. Fräs några minuter.
    6. Tillsätt grädde, vatten och senap och låt koka ihop i ca 10 minuter.
    7. Tillsätt sedan basilika och smaka av med salt och peppar.
    8. Skär cocktailtomater, paprika, och rödlök i mindre bitar och tillsätt till kycklingen.
    9. Skär bacon i mindre bitar och stek bacon i en het panna.
    10. Fördela bön- och grönsakspastan på tallrikar och lägg kycklingssåsen på bönpastan.
    11. Toppa med stekt bacon och färsk basilika.

    Lördag middag 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Lördag mellanmål 101 Kcal

    Banan

  • Söndag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Söndag lunch 468 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 468 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 1 msk tacokrydda
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl hackad gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk hackad persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    •  Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    •  Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    •  Häll på 1 msk vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Skär upp grönsakerna, skala och strimla rödlök.
    •  Lägg på köttfärs på salladen och toppa med grönsaker, lök, ost, persilja, gräddfil och tacosås.

    Söndag middag 468 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 468 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 1 msk tacokrydda
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl hackad gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk hackad persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    •  Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    •  Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    •  Häll på 1 msk vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Skär upp grönsakerna, skala och strimla rödlök.
    •  Lägg på köttfärs på salladen och toppa med grönsaker, lök, ost, persilja, gräddfil och tacosås.

    Söndag mellanmål 480 Kcal

    Grön smoothie - 1 portion

    Söndag dessert 410 Kcal

    Smulpaj med blåbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -46 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 5 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk potatismjöl
    • 150 g smör
    • 2 dl dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin melis
    Tillbehör
    • 1 burk Kesella vanilj

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg blåbär i en pajform och blanda ner potatismjöl.
    • Blanda ihop smör, mjöl och sukrin i en skål eller i en matberedare. Fördela smuldegen över blåbären och sätt in i mitten på ugnen i cirka 20 min. Servera med en klick vaniljkesella.
Övrigt
  • 3 skiva Filmjölkslimpa
  • 7 msk majonnäs
  • 5.5 msk senap
  • 1 dl is
  • 250 g vatten
  • 1 msk vatten msk
  • 3 msk tacosås
  • 100 g ananas (fryst)
  • 5 dl blåbär (frysta)
Mejeri
  • 3 tsk tsk smör
  • 3 skiva ost
  • 1.98 dl gräddfil
  • 3.49 msk msk smör
  • 6 dl sojayoghurt
  • 3 dl grädde
  • 4 msk msk gräddfil
  • 8 msk kesella
  • 1.5 dl riven ost
  • 1 dl havredryck
  • 0.5 dl mandelmjölk
  • 150 g smör
  • 1 burk Kesella vanilj
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 75 g rökt skinka
  • 200 g kycklingfilé
  • 200 g färdiggrillad kyckling
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 200 g bacon
  • 4 st ägg
  • 450 g nötfärs
Frukt/grönt
  • 0.75 st röd paprika
  • 0.25 st vitkål
  • 2 st rödlök
  • 4 st morot
  • 0.5 st mango
  • 50 g grönsallad
  • 3 st nektarin
  • 24 st färsk jordgubbe
  • 3 st grön kiwi
  • 4 dl blåbär
  • 3 msk strimlad purjolök
  • 1 msk Bladpersilja
  • romansallad
  • 200 g spenat
  • 0.3 st ananas
  • 1 st grapefrukt
  • 0.5 st selleristjälk
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 st lime
  • 2 st squash
  • 4 klyfta vitlök
  • 201 g cocktailtomater
  • 2 st orange paprika
  • basilika
  • 5 st banan
  • 1.5 st äpple
  • 1 st salladslök
  • 400 g broccoli
  • 0.5 st citron
  • jordgubbar
  • hallon
  • 6 dl blandsallad
  • 5 st Pärltomater
  • 1.5 dl hackad gurka
  • 3 msk hackad persilja
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 30 g grönkål
  • 0.5 st avokado
  • 0.5 st kiwi
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk curry
  • 2 msk mango chutney
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 6 msk finhackad basilika
  • 1.5 msk sötstark senap
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 msk tacokrydda
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk salt
  • 2 kvist färsk persilja
Torrvaror
  • 300 g bönpasta
  • 4 msk olivolja
  • 400 g tonfisk i vatten
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl majs
  • 0.5 dl mandlar
  • 2 st torkade dadlar
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl dl rismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl sukrin melis

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!