Tillbaka till menyerna

Låg kcal

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 524 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 228 Kcal

      Gratinerat päron med fetaost

    • Middag - 296 Kcal

      Het lövbiff teriyaki

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 591 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 223 Kcal

      Italiensk blomkålssallad

    • Middag - 369 Kcal

      Torskrygg med stekta grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 544 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Middag - 280 Kcal

      Vegetarisk Kerala Curry gryta med panéer

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 588 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 360 Kcal

      Vegetarisk böngryta med ajvar

    • Middag - 228 Kcal

      Italiensk blomkålspizza

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 633 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 293 Kcal

      Kalkonfilé med champinjoner och dijonsenap

    • Middag - 340 Kcal

      Sötpotatissoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 461 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 335 Kcal

      Räksallad med ägg och äpple

    • Middag - 126 Kcal

      Linsgryta från Mellanöstern

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 480 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 480 Kcal

      Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 46.3 gram

Fett: 23 gram

Protein: 40.7 gram

Energi: 546.1 kcal

  • Måndag lunch 228 Kcal

    Gratinerat päron med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st päron
    • 50 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 2 dl blandsallad
    • 4 st rädisor
    • 0.15 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär två skivor, ca 1 cm, av päronet och lägg på en ugnsplåt.
    •  Toppa med smulad fetaost och ringla över lite honung.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Skär rädisor och resten av päronet i tärningar.
    • Lägg päronet och rädisorna på salladen och lägg på päronet.
    • Toppa med granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st päron
    • 50 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 2 dl blandsallad
    • 4 st rädisor
    • 0.15 dl granatäppelkärnor

    Måndag middag 296 Kcal

    Het lövbiff teriyaki

    Lövbiff med asiatiska smaker och hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla lövbiffen.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Blanda vitlök med den strimlade lövbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och strimla morot.
    • Strimla paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lövbiff, lök och grönsaker.
    • Blanda ner sambal och teriyakisås.
    • Låt steka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med färsk koriander

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
  • Tisdag lunch 223 Kcal

    Italiensk blomkålssallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk grön pesto
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 15 g rucola
    • 49.5 g cocktailtomater
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk balsamico

    Gör så här

    • Riv blomkålen grovt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar och olja och övriga ingredienser.
    • Ringla över balsamico och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk grön pesto
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 15 g rucola
    • 49.5 g cocktailtomater
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk balsamico

    Tisdag middag 369 Kcal

    Torskrygg med stekta grönsaker

    En god fiskrätt med citronkräm!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda yoghurt med citronskal och saft från en halv citron. Salta och peppra och ställ kallt.
    • Krydda torsken med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek torsken några minuter.
    • Lägg på en tallrik.
    • Skala morötterna.
    • Skär alla grönsaker i stavar, hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönsakerna någon minut.
    • Strö över hackad färsk dill.
    • Lägg upp grönsakerna på tallriken och häll över såsen.
    • Lägg en klyfta citron bredvid och en dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar
  • Onsdag lunch 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Onsdag middag 280 Kcal

    Vegetarisk Kerala Curry gryta med panéer

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 20 g Kerala Curry kryddblandning
    • 400 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st broccolistånd
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlöken.
    • Skär panéerna i kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök och vitlök.
    • Låt steka någon minut och tillsätt panéerna, curryblandningen och kokosmjölk.
    • Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
    • Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
    • Skala och skär moroten i mindre bitar.
    • Skär paprika i mindre bitar och skär broccolin i buketter.
    • Lägg ner alla grönsaker i grytan och låt allt bli varmt.
    • Servera i skålar och toppa med purjolök och granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 20 g Kerala Curry kryddblandning
    • 400 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st broccolistånd
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 st granatäpple
  • Torsdag lunch 360 Kcal

    Vegetarisk böngryta med ajvar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 53 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 300 g sötpotatis
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g champinjon
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 st röd paprika
    • 3 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 2.3 dl svarta bönor
    • 2 msk gräslök
    • 2 msk persilja
    • 2 msk sweet chilisås
    Dekoration
    • 0 msk gräslök
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär aubergine, sötpotatis och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en gryta och bryn lök, vitlök, aubergine, sötpotatis och squash några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skiva champinjoner och skär ut små blomkålsbuketter.
    • Skär paprikan i mindre bitar.
    • Lägg ner grönsakerna i stekpannan och låt steka några minuter.
    • Tillsätt vatten, buljongtärning, ajvar och krossade tomater.
    • Låt sjuda 10 minuter.
    • Tillsätt bönor och hackade örter samt sweet chilisås.
    • Smaka av med kryddor och servera.
    • Dekorera med gräslök och citronskivor.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 300 g sötpotatis
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g champinjon
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 st röd paprika
    • 3 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 2.3 dl svarta bönor
    • 2 msk gräslök
    • 2 msk persilja
    • 2 msk sweet chilisås
    Dekoration
    • 0 msk gräslök
    • 2 st citronskiva

    Torsdag middag 228 Kcal

    Italiensk blomkålspizza

    En pizza med supergod blomkålsbotten, toppa med det du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 dl riven peccorinoost
    • 50 g buffelmozzarella
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk salt
    • 0 krm vitlökspulver
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 125 g buffelmozzarella
    • 12 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.1 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 1 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Dela blomkålen i bitar och mixa i en matberedare.
    •  Lägg blomkålen i en kastrull med vatten och koka mjuk i ca 5 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en ren kökshandduk.
    • Krama ur all vätska och lägg tillbaka blomkålen i matberedaren tillsammans med ost, ägg och kryddor.
    • Mixa till en deg.
    • Lägg pizzadegen på en bakplåtspapper klädd plåt och tryck ut degen.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skala och finhacka lök och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Tillsätt vitlök, krossade tomater och kryddor.
    • Mixa tomatsåsen slät.
    • Lägg på tomatsåsen och toppa med smulad buffelmozzarella.
    • Dela tomaterna i halvor, skiva rödlöken tunt och skiva squashen tunt.
    • Lägg grönsakerna på pizzan.
    • Hacka paprika och strö över pizzan tillsammans med pinjenötter.
    • Strö på lite pizzakrydda eller örtagårdskrydda.
    • Höj temperaturen till 250 grader och sätt in pizzan i ugnen i 15 min.
    •  Servera med rucolasallad.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 dl riven peccorinoost
    • 50 g buffelmozzarella
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk salt
    • 0 krm vitlökspulver
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 125 g buffelmozzarella
    • 12 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.1 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 1 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 1 dl rucola
  • Fredag lunch 293 Kcal

    Kalkonfilé med champinjoner och dijonsenap

    Ett tips är att servera denna varma lågkalori gryta med 2 dl strimlad grönsallad och 1 msk apelsindressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grädde
    • 10 st färska champinjoner
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk bladpersilja
    • 4 st selleristjälk

    Gör så här

    • Skär kalkonfilén i skivor och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn kalkonskivorna.
    • Tillsätt senap, buljong, vatten och grädde och låt småputtra.
    • Skär champinjonerna i mindre bitar och strimla paprikan.
    • Tillsätt champinjoner, paprika och purjolök och småkoka några minuter.
    • Fördela i två djupa tallrikar och dekorera med bladpersilja.
    • Servera med selleristavar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grädde
    • 10 st färska champinjoner
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk bladpersilja
    • 4 st selleristjälk

    Fredag middag 340 Kcal

    Sötpotatissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken och hacka löken.
    • Skär chili i mindre bitar och riv ingefära.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök, chili och ingefära några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
    • Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag lunch 335 Kcal

    Räksallad med ägg och äpple

    En fantastiskt god räksallad som går snabbt att göra. Toppa med äpple eller varför inte granatäpplekärnor?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Börja med att koka äggen i vatten. Låt svalna och skala sedan äggen.
    • Lägg sallad på ett fat. Strimla sockerärtorna och rödlök.
    • Skär gurkan i avlånga stavar. Dela tomater och skiva äpple. Hacka äggen.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg på hackat ägg och räkor.
    • Dekorera med skivat äpple, dillkvistar och citronklyftor.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål och servera till salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Lördag middag 126 Kcal

    Linsgryta från Mellanöstern

    Smakrik och mättande gryta som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Gör så här

    • Finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs grönsakerna runt om.
    • Tillsätt alla kryddor och röda linser.
    • Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    • Häll upp i en skål och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Söndag middag 480 Kcal

    Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    En god krämig kycklingsås med smak av saffran som serveras med squashtagliatelle. Toppa gärna med parmesan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Hyvla squashen till tagliatelle med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och strö på salt och peppar.
    • Strimla kycklingen.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Dela fänkålen och skär bort roten.
    • Skär i skivor.
    • Dela paprikan och ta bort kärnhuset.
    • Skär i strimlor.
    • Skär sparrisen i lagom stora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i kycklingen och bryn i några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, fänkål, paprika och sparris och stek i ytterligare några minuter.
    • Strö över saffran och häll på fond och vatten.
    • Låt koka i någon minut.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp ruccola och squashtagliatelle på tallrikar och häll på kycklingsåsen.
    • Toppa med en persiljekvist.
    • Servera med färskriven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost
Frukt/grönt
  • 0.5 st päron
  • 7 dl blandsallad
  • 4 st rädisor
  • 0.15 dl granatäppelkärnor
  • 9.5 klyfta vitlök
  • 5 st gul lök
  • 7 st morot
  • 100 g haricots verts
  • 1 tsk riven ingefära
  • 3.25 st röd paprika
  • 0.75 st blomkålshuvud
  • 1 st rödlök
  • 46 g rucola
  • 49.5 g cocktailtomater
  • 1 st gul morot
  • 2.6 st squash
  • 3 st purjolök
  • 1 st citron
  • 1 tsk citronskal
  • 0.5 st röd chili
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st vitkål
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st broccolistånd
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 0.5 st granatäpple
  • 0.5 st aubergine
  • 500 g sötpotatis
  • 100 g champinjon
  • 2 st citronskiva
  • 0.5 st blomkål
  • 12 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st gul paprika
  • 10 st färska champinjoner
  • 6 st selleristjälk
  • 1 st schalottenlök
  • ingefära
  • 50 g sockerärtor
  • 0.2 st gurka
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.5 st äpple
  • 0.5 st fänkål
  • 100 g sparris
Mejeri
  • 50 g fetaost
  • 300 g buffelmozzarella
  • 12.5 g smör
  • 0.5 dl matlagningsyoghurt
  • 225 g Apetina panéer
  • 0.25 dl riven peccorinoost
  • 3 msk grädde
  • 4 msk crème fraiche
  • 2 msk riven parmesanost
Torrvaror
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk rapsolja
  • 8.5 tsk olivolja
  • 400 g Root Pasta fettuccini
  • 10 g wasabinötter
  • 400 ml lätt kokosmjölk
  • 600 g krossade tomater
  • 2.3 dl svarta bönor
  • 1 msk pinjenötter
  • 3 dl torkade röda linser
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g lövbiff
  • 500 g torskrygg
  • 400 g kycklingfilé
  • 4 st ägg
  • 250 g kalkonfilé
  • 2 dl handskalade räkor i lag
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 dl teriyakisås
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 msk grön pesto
  • 1 msk basilika
  • 1 msk balsamico
  • 2 msk dill
  • 1 tsk fisksås
  • 0.3 msk mirin
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk koriander
  • 20 g Kerala Curry kryddblandning
  • 0.7 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk ajvar relish
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk persilja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0.5 tsk salt
  • vitlökspulver
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk bladpersilja
  • 1.5 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 msk färsk dill
  • 0.25 tsk paprikapulver
  • dillkvistar
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 3 tsk kycklingfond
Övrigt
  • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!