Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 52 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1285 Kcal

    • Frukost - 313 Kcal

      Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    • Lunch - 505 Kcal

      Blomkålsris med stekt halloumi

    • Middag - 467 Kcal

      Fläskfilé med västerbottenquinoa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1155 Kcal

    • Frukost - 241 Kcal

      Ägghack med gräslök

    • Lunch - 467 Kcal

      Fläskfilé med västerbottenquinoa

    • Middag - 448 Kcal

      Ugnsbakad lax med brysselkål och halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 825 Kcal

    • Frukost - 242 Kcal

      Spenatsmoothie med ingefära

    • Lunch - 200 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Middag - 383 Kcal

      Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1119 Kcal

    • Frukost - 218 Kcal

      Äppelgranola med yoghurt och bär

    • Lunch - 383 Kcal

      Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    • Middag - 518 Kcal

      Torsk med jordnötspesto och linssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 898 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 518 Kcal

      Torsk med jordnötspesto och linssallad

    • Middag - 380 Kcal

      Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 2608 Kcal

    • Frukost - 294 Kcal

      LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    • Lunch - 251 Kcal

      Tonfisksallad med citronmarinerad broccoli

    • Middag - 1052 Kcal

      Nyårsmiddag - Inbakad oxfilé med ört och vitlöksost och smörslungad brysselkål

    • Mellanmål - 363 Kcal

      Nyårsmiddag - Lax och pepparrotssnittar

    • Dessert - 647 Kcal

      Nyårsmiddag - Glutenfri Cheesecake med citron och ingefära

  • Söndag - 1265 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Stekt ägg med champinjoner och tomat

    • Lunch - 571 Kcal

      Pokébowl med kräftstjärtar

    • Middag - 397 Kcal

      Lövbiff med sesamfrön

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 69.6 gram

Fett: 71 gram

Protein: 87.4 gram

Energi: 1308 kcal

  • Måndag frukost 313 Kcal

    Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    En god grötfrukost med chiafrön i, toppad med jordgubbar och björnbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och smaksättning (t.ex. vanliljpulver).
    • Blanda om ordentligt och låt stå i kylen över natten.
    • Innan servering, rör runt och toppa med bär och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Måndag lunch 505 Kcal

    Blomkålsris med stekt halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Dela blomkålen i mindre bitar, lägg i en matberedare och mixa tills det är finfördelat.
    •  Lägg i en skål och blanda ihop alla ingredienser till blomkålen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den fått färg.
    • Lägg sallad i botten.
    • Lägg på blomkålsblandningen.
    • Skala och skär löken i skivor.
    • Lägg på tomat, rödlök, citronklyfta och persilja

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 467 Kcal

    Fläskfilé med västerbottenquinoa

    Laga en extra portion och ta med som lunch till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 3 dl quinoa
    • 6 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 st mini squash
    • 1 msk olivolja
    • 4 st savojkål
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 tsk svartpeppar
    • 600 g fläskfile
    • 1 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Lägg Karljohansvampen i blöt i ca 30 minuter.
    • Skölj quinoan noga och koka enligt förpackningen.
    • Skiva squashen tunt och stek den i olivolja i någon minut per sida.
    • Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av.
    • Ta upp svampen och krama ur vätskan.
    • Stek svampen i lite olivolja i en stekpanna i ca 5 minuter.
    • Skär savoykål i mindre bitar och stek tillsammans med svampen i någon minut.
    • Häll på balsamvinäger och rör om.
    • Tillsätt kokt quinoa och timjan och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och stek i lite olivolja 3-4 minuter per sida.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Tillsätt riven västerbottenost till quinoablandningen och fördela på fyra tallrikar.
    • Toppa med några skivor fläskfilé och den stekta squashen. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 3 dl quinoa
    • 6 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 st mini squash
    • 1 msk olivolja
    • 4 st savojkål
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 tsk svartpeppar
    • 600 g fläskfile
    • 1 dl riven västerbottenost
  • Tisdag frukost 241 Kcal

    Ägghack med gräslök

    Krämig ägghack med gräslök som serveras på salladsblad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 241 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen i 7 minuter och spola av dem i kallt vatten.
    • Skala och hacka äggen och blanda den med majonnäs.
    • Vänd ner gräslök och smaka av med salt och peppar.
    • Servera på salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st salladsblad

    Tisdag lunch 467 Kcal

    Fläskfilé med västerbottenquinoa

    Laga en extra portion och ta med som lunch till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 3 dl quinoa
    • 6 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 st mini squash
    • 1 msk olivolja
    • 4 st savojkål
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 tsk svartpeppar
    • 600 g fläskfile
    • 1 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Lägg Karljohansvampen i blöt i ca 30 minuter.
    • Skölj quinoan noga och koka enligt förpackningen.
    • Skiva squashen tunt och stek den i olivolja i någon minut per sida.
    • Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av.
    • Ta upp svampen och krama ur vätskan.
    • Stek svampen i lite olivolja i en stekpanna i ca 5 minuter.
    • Skär savoykål i mindre bitar och stek tillsammans med svampen i någon minut.
    • Häll på balsamvinäger och rör om.
    • Tillsätt kokt quinoa och timjan och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och stek i lite olivolja 3-4 minuter per sida.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Tillsätt riven västerbottenost till quinoablandningen och fördela på fyra tallrikar.
    • Toppa med några skivor fläskfilé och den stekta squashen. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 3 dl quinoa
    • 6 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 st mini squash
    • 1 msk olivolja
    • 4 st savojkål
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 tsk svartpeppar
    • 600 g fläskfile
    • 1 dl riven västerbottenost

    Tisdag middag 448 Kcal

    Ugnsbakad lax med brysselkål och halloumi

    God ugnsbakad lax som serveras tillsammans med brysselkål och halloumi.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 st brysselkål
    • 70 g halloumi
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen 4-5 minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Dela brysselkålen och skär halloumi i bitar.
    • Stek brysselkål och halloumi i en stekpanna.
    • Strö på lite salt, peppar och färsk timjan.
    • Servera med lax och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 st brysselkål
    • 70 g halloumi
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
    • 1 st citronklyfta
  • Onsdag frukost 242 Kcal

    Spenatsmoothie med ingefära

    Massor av gröna nyttigheter med smak av citron och ingefära, det kan inte bli mycket fräschare än så här!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 4 dl vatten

    Gör så här

    • Lägg ner spenat och persilja i en blender.
    • Skiva gurka, selleri och avokado och lägg ner.
    • Skär av skalet på citronen med en vass kniv och tärna ner köttet i blendern.
    • Tillsätt ananas, ingefära och vatten.
    • Mixa till en jämn smoothie och häll upp på glas eller i en bra ”To Go flaska”.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 4 dl vatten

    Onsdag lunch 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Italienska smaker, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Onsdag middag 383 Kcal

    Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    Smakar ljuvligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st gul lök
    • 10 g smör
    • 2 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 2 st kycklingbuljongtärning
    • 4 msk crème fraiche
    • 2 msk ljus soja
    • 2 tsk rosépeppar
    • 2 st äpple
    • 100 g rucola

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn kycklingen runt om.
    • Tillsätt lök och vitlök.
    • Dela persikorna och tillsätt i grytan tillsammans med juicen.
    • Smula ner buljongtärningen och klicka ner créme fraiche.
    • Smaka av med soja och krossad rosépeppar och låt sjuda i ca 15 minuter.
    • Servera med skivat äpple och rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st gul lök
    • 10 g smör
    • 2 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 2 st kycklingbuljongtärning
    • 4 msk crème fraiche
    • 2 msk ljus soja
    • 2 tsk rosépeppar
    • 2 st äpple
    • 100 g rucola
  • Torsdag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Torsdag lunch 383 Kcal

    Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    Smakar ljuvligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st gul lök
    • 10 g smör
    • 2 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 2 st kycklingbuljongtärning
    • 4 msk crème fraiche
    • 2 msk ljus soja
    • 2 tsk rosépeppar
    • 2 st äpple
    • 100 g rucola

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn kycklingen runt om.
    • Tillsätt lök och vitlök.
    • Dela persikorna och tillsätt i grytan tillsammans med juicen.
    • Smula ner buljongtärningen och klicka ner créme fraiche.
    • Smaka av med soja och krossad rosépeppar och låt sjuda i ca 15 minuter.
    • Servera med skivat äpple och rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st gul lök
    • 10 g smör
    • 2 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 2 st kycklingbuljongtärning
    • 4 msk crème fraiche
    • 2 msk ljus soja
    • 2 tsk rosépeppar
    • 2 st äpple
    • 100 g rucola

    Torsdag middag 518 Kcal

    Torsk med jordnötspesto och linssallad

    En god torskfilé med jordnötspesto och en linssallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 518 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 1 krm salt
    • 0.5 st lime
    Linssallad
    • 1 dl gröna linser
    • 1 st morot
    • 8 st färska champinjoner
    • 5 msk purjolök
    • 1 dl sojabönor
    • 15 g shoyu soja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm salt
    Jordnötspesto
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 1 dl thaibasilika
    • 0.5 dl riven peccorinoost
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 tsk limesaft

    Gör så här

    • Koka först linserna enligt anvisningen på paketet, ca 15 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka moroten och skiva champinjonerna.
    • Blanda ner morot, champinjoner, purjolök, sojabönor, soja, ingefära och vitlök.
    • Smaka av med salt.
    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg fisken i en ugnsform och strö på salt.
    • Riv skalet på limen och pressa limesaften över fisken.
    • Sätt in i ugnen i 15-20 minuter eller tills fisken är klar.
    • Gör peston genom att mixa alla ingredienser till en grov pesto.
    • Servera fisken med linssalladen och toppa med peston.
    • Dekorera med en limeskiva och thaibasilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 1 krm salt
    • 0.5 st lime
    Linssallad
    • 1 dl gröna linser
    • 1 st morot
    • 8 st färska champinjoner
    • 5 msk purjolök
    • 1 dl sojabönor
    • 15 g shoyu soja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm salt
    Jordnötspesto
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 1 dl thaibasilika
    • 0.5 dl riven peccorinoost
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 tsk limesaft
  • Fredag lunch 518 Kcal

    Torsk med jordnötspesto och linssallad

    En god torskfilé med jordnötspesto och en linssallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 518 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 1 krm salt
    • 0.5 st lime
    Linssallad
    • 1 dl gröna linser
    • 1 st morot
    • 8 st färska champinjoner
    • 5 msk purjolök
    • 1 dl sojabönor
    • 15 g shoyu soja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm salt
    Jordnötspesto
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 1 dl thaibasilika
    • 0.5 dl riven peccorinoost
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 tsk limesaft

    Gör så här

    • Koka först linserna enligt anvisningen på paketet, ca 15 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka moroten och skiva champinjonerna.
    • Blanda ner morot, champinjoner, purjolök, sojabönor, soja, ingefära och vitlök.
    • Smaka av med salt.
    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg fisken i en ugnsform och strö på salt.
    • Riv skalet på limen och pressa limesaften över fisken.
    • Sätt in i ugnen i 15-20 minuter eller tills fisken är klar.
    • Gör peston genom att mixa alla ingredienser till en grov pesto.
    • Servera fisken med linssalladen och toppa med peston.
    • Dekorera med en limeskiva och thaibasilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 1 krm salt
    • 0.5 st lime
    Linssallad
    • 1 dl gröna linser
    • 1 st morot
    • 8 st färska champinjoner
    • 5 msk purjolök
    • 1 dl sojabönor
    • 15 g shoyu soja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm salt
    Jordnötspesto
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 1 dl thaibasilika
    • 0.5 dl riven peccorinoost
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 tsk limesaft

    Fredag middag 380 Kcal

    Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    Enkla och goda kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner. Det går bra att byta ut västerbottenost mot annan valfri ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop färs, kryddor, vitlök, persilja och lök i en skål. Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna någon minut per sida och lägg på en ugnsplåt.
    • Hacka jalapenos och lägg i en skål. Blanda ner osten och strö på salt och peppar.
    • Lägg champinjonhattar på ugnsplåten och fyll med jalapenofyllningen.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med parmesansås, 10 cocktailtomater, rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola
  • Lördag frukost 294 Kcal

    LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    En god frukost på knäckebröd med ost, skinka och groddar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 294 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Bre lite smör på en knäckebröd skiva.
    • Lägg på två skivor ost och två skivor skinka och sedan 1 dl groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Lördag lunch 251 Kcal

    Tonfisksallad med citronmarinerad broccoli

    Fräsch tonfisksallad med toppad med en härlig citronmarinerad broccoli och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 251 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda tonfisk med keso, senap, purjolök, svartpeppar och lite salt i en skål.
    • Bryt broccolin i små buketter och skiva stammen tunt.
    • Häll olivolja i en skål och pressa ner citronsaft.
    • Blanda ner broccoli och strö på salt och peppar.
    • Blanda runt och låt stå 10 minuter.
    • Fördela sallad i en skål.
    • Skiva äpple och lägg broccoli och äppelskivor på salladen.
    • Toppa med tonfiskröran.
    • Dekorera med en citronskiva och lite purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 1052 Kcal

    Nyårsmiddag - Inbakad oxfilé med ört och vitlöksost och smörslungad brysselkål

    En varmrätt till nyårsmiddagen - oxfilén kan bytas mot fläskfilé om det önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 80 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 1052 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 150 g Boursin Garlic & herbs
    • 0.5 st ägg
    Smörslungad brysselkål med mandel och tranbär
    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 100 g skållad mandel
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g torkade tranbär
    • 1 msk färsk timjan
    Karl Johansvampssås
    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk kalvfond
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på varmluft, 175 grader. Strö på salt och peppar på oxfilén och bryn den runt om i lite smör. Låt svalna.
    • Skär ett snitt i filén och tryck ner osten i skåran. Lägg oxfilén på smördegen och rulla ihop och lägg i en smord form.
    • Pensla med ägg och sätt in i ugnen i ca 35-40 minuter.

     

    • Gör såsen genom att lägga den torkade svampen i varmt vatten i ca 15 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut. Kram ur vätskan från svampen. Skär i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Låt steka några minuter.
    • Häll på 1 dl av svampvattnet, ketjap manis och kalvfond och låt sjuda 10 minuter.
    • Häll på grädde och låt koka ihop tills såsen är lagom tjock. Späd med mer svampvatten om det behövs.
    • Smaka av med salt, peppar och blanda ner hackad timjan.

     

    • Dela brysselkålen och skär lök i skivor eller klyftor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn brysselkål och lök några minuter.
    • Strö på salt, peppar och färsk timjan. Häll på balsamico. Ställ åt sidan.
    • Rosta mandel i en torr stekpanna. Ringla över honung och strö på salt och lite örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna runt den inbakade oxfilén och toppa med mandel, tranbär och färsk timjan.
    • Servera med Kar Johan svampsåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 150 g Boursin Garlic & herbs
    • 0.5 st ägg
    Smörslungad brysselkål med mandel och tranbär
    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 100 g skållad mandel
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g torkade tranbär
    • 1 msk färsk timjan
    Karl Johansvampssås
    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk kalvfond
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan

    Lördag mellanmål 363 Kcal

    Nyårsmiddag - Lax och pepparrotssnittar

    Goda nyårstapas med lax och pepparrot! Baka fröknäcke och förvara i en burk om det skulle bli över. Det är ett bra mellis om du behöver ibland!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Fröknäcke
    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl linfrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl kokande vatten
    • 100 g rökt lax
    • 125 g pepparrotsost
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    Fröknäcke:

    • Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser och bred ut på två bakplåtsklädda plåtar.
    • Lägg ett bakplåtspapper över och dra ut degen så knäckebrödet blir tunt.
    • Sätt in i ugnen i ca: 1 timme.
    • Skiva eller bryt knäckebrödet i bitar.

    Lax och pepparrotssnittar:

    • Finhacka lax och lägg i en skål. Blanda ner osten.
    • Fördela röran på fröknäcke och toppa med lite lax eller hackad gräslök

    Ingredienser

    6 portioner

    Fröknäcke
    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl linfrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl kokande vatten
    • 100 g rökt lax
    • 125 g pepparrotsost
    • 1 msk gräslök

    Lördag dessert 647 Kcal

    Nyårsmiddag - Glutenfri Cheesecake med citron och ingefära

    God dessert till nyårsmiddagen - en spännande smakkombination med citron och ingefära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 647 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 50 g smör
    • 160 g glutenfria digestivekex
    • 2 st ägg
    • 1 dl sukrin melis
    • 150 g philadelphiaost
    • 1.5 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 msk färsk ingefära
    Topping
    • 0.5 st sharonfrukt
    • 1 st passionsfrukt
    • 1 st physalis

    Gör så här

    • Smält smör i en kastrull. Smula kexen i en påse och häll ner smöret.
    • Tryck ut i en liten pajform med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter.
    • Separera äggvitor och äggulor i 2 bunkar. Vispa ihop äggulor och sukrin melis och blanda ner osten.
    • Vispa äggvitan fast.
    • Vispa grädde fast.
    • Blanda ner äggvita och grädde i skålen med de andra ingredienserna till en jämn smet.
    • Riv citronskal och ingefära med ett zestjärn och blanda ner.
    • Häll smeten över kakan.
    • Ställ in i frysen i ca 3-4 timmar innan servering.
    • Lägg på frukten och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 50 g smör
    • 160 g glutenfria digestivekex
    • 2 st ägg
    • 1 dl sukrin melis
    • 150 g philadelphiaost
    • 1.5 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 msk färsk ingefära
    Topping
    • 0.5 st sharonfrukt
    • 1 st passionsfrukt
    • 1 st physalis
  • Söndag frukost 298 Kcal

    Stekt ägg med champinjoner och tomat

    Enkel och snabblagad frukost! Eller behöver du en snabblagad lunch? Då kan du välja detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Gör så här

    • Dela champinjoner. Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Lägg champinjoner  och tomat vid sidan om. Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med en klick majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Söndag lunch 571 Kcal

    Pokébowl med kräftstjärtar

    En fräsch pokébowl med mycket smak och krispighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 571 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st blomkål
    • 5 msk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl isbergssallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 st salladslök
    • 50 g sojabönor
    • 200 g kräftstjärtar
    • 3.5 msk majonnäs
    • 1 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Riv blomkålen på ett rivjärn eller mixa i en matberedare till ett ris.
    • Lägg i en skål och blanda ner koriander, limesaft, salt och peppar.
    • Lägg strimlad sallad i botten på 2 djupa skålar.
    • Fördela riset över.
    • Skiva sockerärtor och skär mango i bitar.
    • Lägg på salladen tillsammans med salladslök, sojabönor och kräftstjärtar.
    • Toppa med chilimajonnäs och dekorera med limeklyfta och färsk koriander.
    • Dekoration: Limeklyfta och färsk koriander

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st blomkål
    • 5 msk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl isbergssallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 st salladslök
    • 50 g sojabönor
    • 200 g kräftstjärtar
    • 3.5 msk majonnäs
    • 1 msk stark chilisås

    Söndag middag 397 Kcal

    Lövbiff med sesamfrön

    Marinerad lövbiff med goda tillbehör och en topping av sesamfrön!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till marinaden.
    • Skär köttet i strimlor och lägg i en skål.
    • Häll över marinaden och blanda om ordentligt.
    • Låt marinera minst 30 min (eller över natten).
    • Gör i ordning tillbehören genom att skiva champinjoner och blanda med sweetchili sås, koriander, salt och peppar. Koka haricot verts och minimajs i några minuter.
    • Strö på lite salt.
    • Skala och skiva morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna och häll ner köttet och marinaden.
    • Låt steka i 3-4 minuter.
    • Servera med lite sojasås, minmajs och haricot verts, morötter och champinjoner.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja
Torrvaror
  • 2 msk chiafrön
  • 0.2 dl kokosskivor
  • 5 tsk olivolja
  • 60 g torkad Karl Johan svamp
  • 3 dl quinoa
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 5 st jalapenoring
  • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
  • 100 g skållad mandel
  • 50 g torkade tranbär
  • 2 dl vita sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 dl majsmjöl
  • 0.5 dl rapsolja
  • 160 g glutenfria digestivekex
  • 1 dl sukrin melis
  • 2 msk sesamfrön
Mejeri
  • 2 dl sojamjölk
  • 145 g halloumi
  • 1.5 dl riven västerbottenost
  • 125 g mozzarella
  • 67 g smör
  • 4 msk crème fraiche
  • 1.5 dl sojayoghurt
  • 0.5 dl riven peccorinoost
  • 2 st skiva ost
  • 4 msk keso
  • 150 g Boursin Garlic & herbs
  • 3.5 dl grädde
  • 125 g pepparrotsost
  • 150 g philadelphiaost
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 kvist färsk persilja
  • 2 msk persilja
  • 3.5 krm salt
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 4 msk färsk timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1.5 msk gräslök
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk grön pesto
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 4 msk ljus soja
  • 2 tsk rosépeppar
  • 1 dl thaibasilika
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk balsamico
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk kalvfond
  • 5 msk koriander
  • 1 msk stark chilisås
  • 2 msk färsk koriander
  • 4 tsk sesamolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk soja
Frukt/grönt
  • 0.5 dl jordgubbar
  • 1.5 dl färska björnbär
  • blandad sallad
  • 4 st cocktailtomater i olika färger
  • 1.5 st rödlök
  • 2 st citronklyfta
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 styck tomat
  • 3.5 st citron
  • 1.5 st gurka
  • 1 st mini squash
  • 4 st savojkål
  • 7 st salladsblad
  • 510 st brysselkål
  • 103 dl rucola
  • 100 g bladspenat
  • 1 st selleristjälk
  • 1 st avokado
  • 200 g ananas (fryst)
  • 3 tsk ingefära
  • 3.5 st gul lök
  • 7 klyfta vitlök
  • 2.5 st äpple
  • 1 st lime
  • 1 st morot
  • 14 st färska champinjoner
  • 7 msk purjolök
  • 51 dl sojabönor
  • 1 tsk riven ingefära
  • 3 tsk limesaft
  • 13 st cocktailtomat
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 150 g broccoli
  • 0.5 st broccolistånd
  • 2 st schalottenlök
  • 2 msk färsk ingefära
  • 0.5 st sharonfrukt
  • 1 st passionsfrukt
  • 1 st physalis
  • 2.5 st champinjoner
  • 1 st blomkål
  • 2 dl isbergssallad
  • 50 g sockerärtor
  • 0.5 st mango
  • 4 st salladslök
  • 1 st röd chili
  • 50 g skogschampinjoner
  • 200 g haricots verts
  • 150 g minimajs
  • 3 st riven morot
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g fläskfile
  • 6.5 st ägg
  • 300 g laxfilé
  • 700 g kycklinglårfilé
  • 300 g torskrygg
  • 300 g kycklingfärs
  • 2 skivor skinka
  • 140 g tonfisk
  • 600 g oxfilé
  • 100 g rökt lax
  • 200 g kräftstjärtar
  • 6 skiva lövbiff
Övrigt
  • 4.5 msk majonnäs
  • 2 burk inlagda persikohalvor i juice
  • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)
  • 1 dl gröna linser
  • 15 g shoyu soja
  • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 2 dl kokande vatten

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!