Tillbaka till menyerna

Kostschema v18

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 829 Kcal

    • Frukost - 205 Kcal

      Yoghurt med blåbär och rostade frön

    • Lunch - 290 Kcal

      Tomatsoppa med fetaost

    • Middag - 334 Kcal

      Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 546 Kcal

    • Frukost - 214 Kcal

      Stekta ägg

    • Lunch - 332 Kcal

      Grekiska biffar med tzatziki och sallad

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 25.1 gram

Fett: 43.8 gram

Protein: 49.8 gram

Energi: 687.4 kcal

  • Måndag frukost 205 Kcal

    Yoghurt med blåbär och rostade frön

    Enkel och god frukost eller mellanmål. Variera mellan olika frön och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 205 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna och rosta fröna tills de har fått lite färg.
    • Servera med yoghurt och blåbär.

    Måndag lunch 290 Kcal

    Tomatsoppa med fetaost

    Måndag middag 334 Kcal

    Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    En helt ljuvlig torskfilé som är har en ostfyllning i och hasselnötstopping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 50 st Pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk Bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ett snitt i fisken och lägg färskost i fiskfilén.
    • Strö på salt och peppar och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med hackade hasselnötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.  
    • Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt olja, salt och peppar och blanda om. 
    • Tvätta citronen och riv skalet fint.
    • Blanda citronskal, persilja och parmesanost i en skål och häll över tomaterna.
    • Servera med fisken. 
  • Tisdag frukost 214 Kcal

    Stekta ägg

    Häll lite olja i en stekpanna och knäck i 2 st ägg, salta och peppra lite så har du din frukost klar på 3 min!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och knäck i äggen.
    • Låt steka någon minut och strö på salt och svartpeppar

    Tisdag lunch 332 Kcal

    Grekiska biffar med tzatziki och sallad

    Laga grekiska biffar med en god krämig tzatziki till och lite sallad!

Mejeri
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 100 g fetaost
  • 150 g färskost med vitlök
  • 1.5 dl parmesan
  • 1 dl turkisk yoghurt
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 3 klyfta vitlök
  • 0.1 kruka färsk basilika
  • 50 st Pärltomater
  • 2 tsk citronskal
  • 4 msk Bladpersilja
  • 1 st gul paprika
  • 2 styck tomat
  • 1 st rödlök
  • 1 st gurka
  • 1 st salladshuvud
Torrvaror
  • 2 msk solrosfrön
  • 10 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1 dl dl hasselnötter
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 st gul lök
Övrigt
  • 3 dl dl vatten
  • 1 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • salt och vitpeppar
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 0.5 msk salladskrydda
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g torskfile
  • 2 st ägg
  • 500 g nötfärs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!