Tillbaka till menyerna

kickstart gå ner i vikt

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 502 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 202 Kcal

      Krämig spenatsoppa med palsternacka och äpple

    • Middag - 300 Kcal

      Torskgratäng med räkor och svamp

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 831 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 300 Kcal

      Torskgratäng med räkor och svamp

    • Middag - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 452 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 202 Kcal

      Krämig spenatsoppa med palsternacka och äpple

    • Middag - 250 Kcal

      Quinoasallad och äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 795 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Middag - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 514 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 250 Kcal

      Quinoasallad och äpple

    • Middag - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1143 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 665 Kcal

      Quinoasallad med 3 ostar

    • Middag - 478 Kcal

      Entrecote med pepparsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 932 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 267 Kcal

      Smalsoppa

    • Middag - 665 Kcal

      Quinoasallad med 3 ostar

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 48.7 gram

Fett: 40.5 gram

Protein: 45.7 gram

Energi: 738.5 kcal

  • Måndag lunch 202 Kcal

    Krämig spenatsoppa med palsternacka och äpple

    Vackert grön soppa med smak av spenat och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 5 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk malen muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Skala och skär palsternacka i mindre bitar. Skala och hacka lök samt vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner palsternacka, lök och vitlök några minuter. Tillsätt spenaten och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt därefter grädde och malen muskot. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med groddar och hackat äpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 5 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk malen muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 0.5 st äpple

    Måndag middag 300 Kcal

    Torskgratäng med räkor och svamp

    Mixa ihop torsk, räkor och svamp och gör en god krämig gratäng och bjud familjen på en trevlig middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g rotselleri
    • 1 msk mjölk
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g torskrygg
    • 1 msk dill
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 gram räkor i lag

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och skär selleri i tärningar.
    • Koka selleri i lättsaltat vatten i ca 10-15 min.
    • Häll av vattnet och gör ett mos med hjälp av en stavmixer.
    • Tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. 
    • Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt, peppar och dill.
    • Bred över sellerimoset. 
    • Skär champinjoner, lök och purjolök i små bitar och stek i lite olja några minuter.
    • Bred över fräset över moset och toppa med räkor. 

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g rotselleri
    • 1 msk mjölk
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g torskrygg
    • 1 msk dill
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 gram räkor i lag
  • Tisdag lunch 300 Kcal

    Torskgratäng med räkor och svamp

    Mixa ihop torsk, räkor och svamp och gör en god krämig gratäng och bjud familjen på en trevlig middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g rotselleri
    • 1 msk mjölk
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g torskrygg
    • 1 msk dill
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 gram räkor i lag

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och skär selleri i tärningar.
    • Koka selleri i lättsaltat vatten i ca 10-15 min.
    • Häll av vattnet och gör ett mos med hjälp av en stavmixer.
    • Tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. 
    • Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt, peppar och dill.
    • Bred över sellerimoset. 
    • Skär champinjoner, lök och purjolök i små bitar och stek i lite olja några minuter.
    • Bred över fräset över moset och toppa med räkor. 

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g rotselleri
    • 1 msk mjölk
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g torskrygg
    • 1 msk dill
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 gram räkor i lag

    Tisdag middag 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd
  • Onsdag lunch 202 Kcal

    Krämig spenatsoppa med palsternacka och äpple

    Vackert grön soppa med smak av spenat och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 5 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk malen muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Skala och skär palsternacka i mindre bitar. Skala och hacka lök samt vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner palsternacka, lök och vitlök några minuter. Tillsätt spenaten och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt därefter grädde och malen muskot. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med groddar och hackat äpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g bladspenat
    • 5 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 3 msk grädde
    • 0.5 tsk malen muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 0.5 st äpple

    Onsdag middag 250 Kcal

    Quinoasallad och äpple

    En god quinoasallad med äpple som passar perfekt att servera under en buffé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk dill
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 200 g sockerärtor
    • 1 st gul paprika
    Dekoration
    • 6 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka quinoan i lättsaltat vatten i 13 min. Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner citronsaft, olivolja, finhackad dill,  salt och peppar.
    • Skala och finhacka lök. Skala och slanta morötter.
    • Skär äpple,  paprika och sockerärtor i mindre bitar.
    • Blanda ner allt i quinoasalladen och dekorera med salladsblad.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk dill
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 200 g sockerärtor
    • 1 st gul paprika
    Dekoration
    • 6 st salladsblad
  • Torsdag lunch 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Torsdag middag 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd
  • Fredag lunch 250 Kcal

    Quinoasallad och äpple

    En god quinoasallad med äpple som passar perfekt att servera under en buffé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk dill
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 200 g sockerärtor
    • 1 st gul paprika
    Dekoration
    • 6 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka quinoan i lättsaltat vatten i 13 min. Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner citronsaft, olivolja, finhackad dill,  salt och peppar.
    • Skala och finhacka lök. Skala och slanta morötter.
    • Skär äpple,  paprika och sockerärtor i mindre bitar.
    • Blanda ner allt i quinoasalladen och dekorera med salladsblad.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk dill
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 200 g sockerärtor
    • 1 st gul paprika
    Dekoration
    • 6 st salladsblad

    Fredag middag 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter
  • Lördag lunch 665 Kcal

    Quinoasallad med 3 ostar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 665 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 1.2 dl vita bönor
    • 25 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 25 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 40 g minimozzarella
    • 40 g tärnad fetaost i olja
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningar på paketet.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Skölj bönorna och blanda med quinoan, soltorkade tomater, körsbärstomater, salt och svartpeppar.
    • Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    •  Skär halloumiost i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner squash, paprika, rödlök och halloumi.
    • Stek tills osten blir gyllenbrun.
    • Blanda ner allt i skålen med quinoa och tillsätt mozzarella och fetaost.
    • Hacka hälften av basilikan och blanda ner.
    •  Lägg den resterade basilika på tallrik och lägg på quinoasalladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 1.2 dl vita bönor
    • 25 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 25 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 40 g minimozzarella
    • 40 g tärnad fetaost i olja
    • 0 kruka färsk basilika

    Lördag middag 478 Kcal

    Entrecote med pepparsås

    Det går snabbt och enkelt att tillaga denna god rätt som passar perfekt en fredagskväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 478 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g entrecote
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl blandsallad
    Pepparsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 nypa flingsalt

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt fond eller buljongtärning, senap och vatten.
    • Häll på grädde och krossade pepparsorter.
    • Låt koka ihop 5 minuter och smaka av med salt och ev mer peppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Stek några minuter per sida och strö på salt och peppar.
    • Servera köttet med sallad och häll såsen över.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g entrecote
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl blandsallad
    Pepparsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 nypa flingsalt
  • Söndag lunch 267 Kcal

    Smalsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk soja
    • 1 st röd chili
    • 1 tsk röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0
    • 100 g torskrygg
    • 0.25 st squash
    • 5 cm purjolök
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g broccoli
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st lime
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Koka upp vatten, buljong, fisksås och soja i en kastrull.
    • Lägg ner chili, ingefära och vitlök.
    • Skiva fisk, squash, purjolök och sockerärtor och lägg ner i soppan.
    • Skär broccolin i mindre bitar och lägg ner i soppan.
    • Låt sjuda 3 minuter och smaka av med salt, peppar, lime och färsk koriander.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk soja
    • 1 st röd chili
    • 1 tsk röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0
    • 100 g torskrygg
    • 0.25 st squash
    • 5 cm purjolök
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g broccoli
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st lime
    • 1 msk färsk koriander

    Söndag middag 665 Kcal

    Quinoasallad med 3 ostar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 665 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 1.2 dl vita bönor
    • 25 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 25 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 40 g minimozzarella
    • 40 g tärnad fetaost i olja
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningar på paketet.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Skölj bönorna och blanda med quinoan, soltorkade tomater, körsbärstomater, salt och svartpeppar.
    • Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    •  Skär halloumiost i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner squash, paprika, rödlök och halloumi.
    • Stek tills osten blir gyllenbrun.
    • Blanda ner allt i skålen med quinoa och tillsätt mozzarella och fetaost.
    • Hacka hälften av basilikan och blanda ner.
    •  Lägg den resterade basilika på tallrik och lägg på quinoasalladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 1.2 dl vita bönor
    • 25 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 25 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 40 g minimozzarella
    • 40 g tärnad fetaost i olja
    • 0 kruka färsk basilika
Frukt/grönt
  • 1 st palsternacka
  • 2 st gul lök
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 200 g bladspenat
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 1.5 st äpple
  • 150 g rotselleri
  • 100 g champinjon
  • 10 cm purjolök
  • 1 st citron
  • 2.25 st rödlök
  • 4 st morot
  • 200 g sockerärtor
  • 1 st gul paprika
  • 6 st salladsblad
  • 0.5 st röd chili
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st vitkål
  • 0.5 st lime
  • 2 st schalottenlök
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st broccolistånd
  • 25 g körsbärstomater
  • 0.25 st squash
  • 0.25 st röd paprika
  • 5 dl blandsallad
Torrvaror
  • 3.5 tsk olivolja
  • 3 dl vit quinoa, okokt
  • 400 g Root Pasta fettuccini
  • 1 tsk rapsolja
  • 10 g wasabinötter
  • 200 g krossade tomater
  • 0.5 dl quinoa
  • 1.2 dl vita bönor
Kryddor/smaksättare
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk malen muskot
  • 1 msk dill
  • 2 msk färsk dill
  • 1 tsk fisksås
  • 0.3 msk mirin
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk koriander
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk krossade pepparkorn
  • flingsalt
Mejeri
  • 5.5 msk grädde
  • 1 msk mjölk
  • 4.5 msk smör
  • 40 g halloumi
  • 40 g minimozzarella
  • 40 g tärnad fetaost i olja
  • 1 dl crème fraiche
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g torskrygg
  • 100 gram räkor i lag
  • 150 g kycklingfilé
  • 1 st ägg
  • 250 g nötfärs
  • 250 g entrecote
Övrigt
  • 25 g soltorkade cocktailtomater i olja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!