Tillbaka till menyerna

KETO Vinter 2024/2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1139 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 434 Kcal

      Lax med grönsakshack och fetaost

    • Middag - 228 Kcal

      Kycklinggryta med tomat och bönor

    • Mellanmål

    • Dessert - 226 Kcal

      Rostad Ketomüsli

  • Tisdag - 1439 Kcal

    • Frukost - 457 Kcal

      Omelett med broccoli och rökt lax

    • Lunch - 228 Kcal

      Kycklinggryta med tomat och bönor

    • Middag - 755 Kcal

      Lasagne med aubergineplattor och chévreost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1190 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 434 Kcal

      Lax med grönsakshack och fetaost

    • Middag - 525 Kcal

      Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1495 Kcal

    • Frukost - 404 Kcal

      Äggröra med bacon

    • Lunch - 755 Kcal

      Lasagne med aubergineplattor och chévreost

    • Middag - 336 Kcal

      Torsk med kräftstjärtar och granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1168 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Keso med Ketomüsli och granatäpple

    • Lunch - 457 Kcal

      Omelett med broccoli och rökt lax

    • Middag - 467 Kcal

      Entrecote med tryffelmajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1957 Kcal

    • Frukost - 467 Kcal

      Ägghack med rökt lax

    • Lunch - 336 Kcal

      Torsk med kräftstjärtar och granatäpple

    • Middag - 737 Kcal

      Dubbelburgare á la greque

    • Mellanmål

    • Dessert - 418 Kcal

      Snickers med smak av apelsin

  • Söndag - 1243 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 467 Kcal

      Entrecote med tryffelmajonnäs

    • Middag - 525 Kcal

      Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 30.1 gram

Fett: 90.7 gram

Protein: 102.7 gram

Energi: 1375.9 kcal

  • Måndag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Måndag lunch 434 Kcal

    Lax med grönsakshack och fetaost

    Snabblagad måltid som innehåller lax med grönsakshack och fetaost till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 434 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela laxfilén i 2 bitar och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alla grönsaker hastigt. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna över laxen och smula över fetaost och soltorkade tomater.
    • Gratinera i ugnen i ca 15-20 min. Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Måndag middag 228 Kcal

    Kycklinggryta med tomat och bönor

    En god rätt med lågt kaloriinnehåll som mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vita bönor
    Dekoration
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skär squash i skivor.
    • Skala och hacka gul lök.
    • Skala och riv vitlök.
    • Skär kycklingfilé i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn lök och vitlök nån minut tillsammans med kyckling.
    • Strö på salt, peppar och basilika.
    • Tillsätt krossade tomater och vatten.
    • Smula ner buljongtärning och tillsätt squash och vita bönor.
    • Låt koka några minuter.
    • Dekorera med basilikakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vita bönor
    Dekoration
    • 1 st basilikakvist

    Måndag dessert 226 Kcal

    Rostad Ketomüsli

    God müsli som inte innehåller mycket kolhydrater och passar perfekt när du äter ketogen kost. Förvara müslin i en burk och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 226 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hacka nötterna grovt.
    • Rosta frön och paranötter i en torr panna i några minuter. Häll i en skål.
    • Rosta valnötter och hasselnötter i en torr panna och häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och blanda ner i skålen med frön och paranötter.
    • Tillsätt kokosskivor och blanda om.
    • Häll upp müslin i en burk med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor
  • Tisdag frukost 457 Kcal

    Omelett med broccoli och rökt lax

    Enkel frukost, lunch eller mellis. Tillaga en god matig omelett som innehåller bland annat broccoli, lax och fetaost. Servera med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk vatten
    • 1 msk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 100 g varmrökt lax
    Topping
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk citronsaft

    Gör så här

    • Gör först omeletten genom att blanda ägg, vatten, salt och svartpeppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och häll i smeten.
    • Stek omeletten i någon minut.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Skär mindre buketter av broccolin.
    • Lägg på rödlök, broccoli.
    • Smula över fetaost och lax.
    • Låt stå i stekpannan i 3-5 minuter på låg värme.
    • Toppa med färsk oregano och pressa lite citron över omeletten.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk vatten
    • 1 msk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 100 g varmrökt lax
    Topping
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk citronsaft

    Tisdag lunch 228 Kcal

    Kycklinggryta med tomat och bönor

    En god rätt med lågt kaloriinnehåll som mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vita bönor
    Dekoration
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skär squash i skivor.
    • Skala och hacka gul lök.
    • Skala och riv vitlök.
    • Skär kycklingfilé i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn lök och vitlök nån minut tillsammans med kyckling.
    • Strö på salt, peppar och basilika.
    • Tillsätt krossade tomater och vatten.
    • Smula ner buljongtärning och tillsätt squash och vita bönor.
    • Låt koka några minuter.
    • Dekorera med basilikakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vita bönor
    Dekoration
    • 1 st basilikakvist

    Tisdag middag 755 Kcal

    Lasagne med aubergineplattor och chévreost

    En riktigt krämig och god lasagne med härlig chévreost och ajvar relish!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 755 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0.5 st aubergine
    • 1 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 50 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat. Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på resterande aubergineskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0.5 st aubergine
    • 1 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 50 g chevreost
  • Onsdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Onsdag lunch 434 Kcal

    Lax med grönsakshack och fetaost

    Snabblagad måltid som innehåller lax med grönsakshack och fetaost till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 434 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela laxfilén i 2 bitar och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alla grönsaker hastigt. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna över laxen och smula över fetaost och soltorkade tomater.
    • Gratinera i ugnen i ca 15-20 min. Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Onsdag middag 525 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Lyxa till kycklingfärsbiffarna med parmaskinka och en god mozzarellasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola
  • Torsdag frukost 404 Kcal

    Äggröra med bacon

    Vill du äta vegetariskt? Byt då ut bacon mot vegetariskt bacon som märket Hälsans kök säljer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 404 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 40 g bacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Dela bacon och stek i en torr stekpanna. Lägg på ett hushållspapper.
    • Skölj stekpannan och lägg ner smör.
    • Knäck ägg i en bunke och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Häll ner blandningen i stekpannan och rör om hastigt i 20 sekunder.
    • Lägg upp äggröran på ett fat och servera med bacon och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 40 g bacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st cocktailtomat

    Torsdag lunch 755 Kcal

    Lasagne med aubergineplattor och chévreost

    En riktigt krämig och god lasagne med härlig chévreost och ajvar relish!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 755 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0.5 st aubergine
    • 1 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 50 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat. Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på resterande aubergineskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0.5 st aubergine
    • 1 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 50 g chevreost

    Torsdag middag 336 Kcal

    Torsk med kräftstjärtar och granatäpple

    Torskfilé med kräftstjärtar och en topping av granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 336 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g kräftstjärtar
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräslök
    • 2 dl babyspenat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner torskfiléerna. Strö på salt och peppar. Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Blanda kräftstjärtar, salladslök, granatäpplekärnor, majonnäs och gräslök i en skål. Lägg spenatblad på en tallrik och lägg på fisk och toppa med kräftstjärtsblandningen. Strö över lite gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g kräftstjärtar
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräslök
    • 2 dl babyspenat
  • Fredag frukost 245 Kcal

    Keso med Ketomüsli och granatäpple

    En fräsch frukost med keso, musli och en topping av granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med granatäpplekärnor och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Fredag lunch 457 Kcal

    Omelett med broccoli och rökt lax

    Enkel frukost, lunch eller mellis. Tillaga en god matig omelett som innehåller bland annat broccoli, lax och fetaost. Servera med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk vatten
    • 1 msk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 100 g varmrökt lax
    Topping
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk citronsaft

    Gör så här

    • Gör först omeletten genom att blanda ägg, vatten, salt och svartpeppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och häll i smeten.
    • Stek omeletten i någon minut.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Skär mindre buketter av broccolin.
    • Lägg på rödlök, broccoli.
    • Smula över fetaost och lax.
    • Låt stå i stekpannan i 3-5 minuter på låg värme.
    • Toppa med färsk oregano och pressa lite citron över omeletten.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk vatten
    • 1 msk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 100 g varmrökt lax
    Topping
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk citronsaft

    Fredag middag 467 Kcal

    Entrecote med tryffelmajonnäs

    Laga en lyxig entrecote med tryffelmajonnäs och haricot verts till - en perfekt lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g entrecote
    • 2 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g haricots verts
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 dl tyffel majonnäs

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Vänd köttet efter några minuter.
    • Lägg haricot verts i lättsaltat vatten och låt koka några minuter.
    • Skölj i kallt vatten.
    • Lägg haricot verts på en tallrik och köttet bredvid.
    • Dela tomterna och lägg på köttet med rödlök och krasse.
    • Servera med tryffelmajonnäs.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g entrecote
    • 2 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g haricots verts
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 dl tyffel majonnäs
  • Lördag frukost 467 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Starta dagen med en trevlig ägg och lax frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, peppar och gräslök.
    • Lägg upp på en tallrik och servera med lax och sallad.
    • Dekorera med gräslök och citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Lördag lunch 336 Kcal

    Torsk med kräftstjärtar och granatäpple

    Torskfilé med kräftstjärtar och en topping av granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 336 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g kräftstjärtar
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräslök
    • 2 dl babyspenat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner torskfiléerna. Strö på salt och peppar. Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Blanda kräftstjärtar, salladslök, granatäpplekärnor, majonnäs och gräslök i en skål. Lägg spenatblad på en tallrik och lägg på fisk och toppa med kräftstjärtsblandningen. Strö över lite gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g kräftstjärtar
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräslök
    • 2 dl babyspenat

    Lördag middag 737 Kcal

    Dubbelburgare á la greque

    Två skivor burgare på salladsblad och toppa med bland annat avokado, pinjenötter och fetaost. En riktigt trevlig och fräsch lunch att äta ute i solen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 737 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st avokado
    • 5 st gröna oliver
    • 125 g cocktailtomater
    • 25 g fetaost
    • 0.5 msk pinjenötter
    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Stek burgarna i en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Skala och skiva rödlöken och stek den tills den får färg.
    • Fördela salladen på en tallrik.
    • Skär avokadon och fördela den på salladen tillsammans med oliver.
    • Dela tomater och rosta pinjenötter.
    • Stek burgarna i en stekpanna med smör tills de är genomstekta. 
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg en hamburgare på salladen och toppa med tomat, feta, pinjenötter och den stekta löken.
    • Lägg en hamburgare över och toppa med samma saker igen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st avokado
    • 5 st gröna oliver
    • 125 g cocktailtomater
    • 25 g fetaost
    • 0.5 msk pinjenötter
    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 418 Kcal

    Snickers med smak av apelsin

    Snickers med apelsinsmak - gott som snacks - gott till efterrätt! Förvaras i kylen eller frysen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 200 g mörk choklad
    • 200 gram choklad apelsin 70%
    • 2 dl vispgrädde
    • 350 g osötat jordnötssmör
    • 2 dl saltade jordnötter
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 50 gram kokosfett
    Topping
    • 1 st apelsinskal

    Gör så här

    • Värm 1 dl grädde i kastrull tills det nästan kokar.
    • Ta bort från plattan och rör ner 200 gram finhackad mörk choklad.
    • Rör försiktigt tills det är slätt.
    • Häll ner i smord form (löstagbar form).
    • Ställ in i frysen tills det stelnat. 
    • Rör ner jordnötssmör, grovhackade jordnötter, vaniljextrakt, eventuell sötning och smör i kastrull och rör tills allt smält och gått ihop.
    • Häll ovanför den stelnade choklad-ganachen och ställ in i frysen igen.
    • Upprepa proceduren med 200 gr choklad + 1 dl grädde och häll sedan över jordnötslagret när det stelnat.
    • Riv skal från en apelsin och strö över chokladen.
    • Ställ in i frysen igen tills chokladen har stelnat.
    • Skär i bitar och förvara i kylen eller frysen.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 200 g mörk choklad
    • 200 gram choklad apelsin 70%
    • 2 dl vispgrädde
    • 350 g osötat jordnötssmör
    • 2 dl saltade jordnötter
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 50 gram kokosfett
    Topping
    • 1 st apelsinskal
  • Söndag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Söndag lunch 467 Kcal

    Entrecote med tryffelmajonnäs

    Laga en lyxig entrecote med tryffelmajonnäs och haricot verts till - en perfekt lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g entrecote
    • 2 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g haricots verts
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 dl tyffel majonnäs

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Vänd köttet efter några minuter.
    • Lägg haricot verts i lättsaltat vatten och låt koka några minuter.
    • Skölj i kallt vatten.
    • Lägg haricot verts på en tallrik och köttet bredvid.
    • Dela tomterna och lägg på köttet med rödlök och krasse.
    • Servera med tryffelmajonnäs.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g entrecote
    • 2 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g haricots verts
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 dl tyffel majonnäs

    Söndag middag 525 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Lyxa till kycklingfärsbiffarna med parmaskinka och en god mozzarellasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola
Mejeri
  • 3 dl keso, 4%
  • 75 g fetaost
  • 100 g tärnad fetaost i olja
  • 5 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 50 g chevreost
  • 200 g minimozzarella
  • 0.5 dl tyffel majonnäs
  • 2 dl vispgrädde
Frukt/grönt
  • 2 dl färska blåbär
  • 1 dl fänkål
  • 1.5 dl squash
  • 1 st paprika
  • 2.5 msk gul lök
  • 5 st salladsblad
  • 3 klyfta vitlök
  • 2 st rödlök
  • 0.5 st broccolistånd
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 st aubergine
  • 275 g cocktailtomater
  • 2 dl rucola
  • 11 st cocktailtomat
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st granatäpple
  • 2 dl babyspenat
  • 150 g haricots verts
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 1 st citronklyfta
  • 0.5 st avokado
  • 1 st apelsinskal
Övrigt
  • 1.5 dl rostad frömüsli
  • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 3 msk majonnäs
  • 5 st gröna oliver
  • 200 g mörk choklad
  • 200 gram choklad apelsin 70%
  • 50 gram kokosfett
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g laxfilé
  • 300 g kycklingfilé
  • 7 st ägg
  • 200 g varmrökt lax
  • 350 g nötfärs
  • 1 msk kaviar
  • 250 g kycklingfärs
  • 4 skivor serranoskinka
  • 40 g bacon
  • 300 g torskrygg
  • 100 g kräftstjärtar
  • 350 g entrecote
  • 2 st kokt ägg
  • 200 g hamburgare
Torrvaror
  • 6 tsk olivolja
  • 600 ml krossade tomater
  • 1 dl vita bönor
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl paranötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 dl kokosskivor
  • 0.5 msk pinjenötter
  • 350 g osötat jordnötssmör
  • 2 dl saltade jordnötter
  • 0.5 dl sukrin melis
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1 st basilikakvist
  • 1 msk kanel
  • 0.25 kruka färsk oregano
  • 1 msk ajvar relish
  • 1 msk grön pesto
  • 2 msk basilika
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 3 msk gräslök
  • 1 tsk Bourbon vaniljextrakt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!