Tillbaka till menyerna

Keto vecka 4-6

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 684 Kcal

    • Frukost - 50 Kcal

      Grön drink

    • Lunch - 245 Kcal

      Kycklingsoppa med grönsaker och basilika

    • Middag - 390 Kcal

       Wokade grönsaker med lövbiff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1226 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Keso med Ketomüsli och granatäpple

    • Lunch - 425 Kcal

      Tonfiskröra i omelettwrap

    • Middag - 556 Kcal

      Hamburgare med coleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 856 Kcal

    • Frukost - 50 Kcal

      Grön drink

    • Lunch - 386 Kcal

      Tonfisksallad med keso och tapenade

    • Middag - 420 Kcal

      Torskgryta med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1217 Kcal

    • Frukost - 253 Kcal

      Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    • Lunch - 420 Kcal

      Torskgryta med curry

    • Middag - 544 Kcal

      Laxfilé med arabisk kryddblandning

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1356 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 544 Kcal

      Laxfilé med arabisk kryddblandning

    • Middag - 560 Kcal

      Asiatisk äggröra med räkor och koriander

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 882 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch

    • Middag - 630 Kcal

      Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1355 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Fröbröd

    • Lunch - 630 Kcal

      Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    • Middag - 505 Kcal

      Blomkålsris med stekt halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 38.5 gram

Fett: 64.8 gram

Protein: 73.9 gram

Energi: 1082.4 kcal

  • Måndag frukost 50 Kcal

    Grön drink

    Gröna bladgrönsaker är bra när du följer en Ketodiet där grönsakerna är något begränsade! Använd därför ofta och tillsätt gärna i maten. De innehåller inga kolhydrater och massor av järn, K-vitamin och bra antioxidanter.  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 50 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 150 g ananas (fryst)
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Riv den färska ingefäran fint. Lägg alla ingredienser i en blender.
    • Mixa till en drink.
    • Häll upp på glas och spara den andra portionen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 150 g ananas (fryst)
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 3 dl vatten

    Måndag lunch 245 Kcal

    Kycklingsoppa med grönsaker och basilika

    God och mustig soppa med kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och riv vitlök. Skär paprika och squash i små tärningar.  Skala och skär palsternackan i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn gul lök, vitlök och alla grönsaker. Låt gå någon minut och tillsätt örtagårdskrydda, buljongtärning, vatten och tomatpuré.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar.
    • Lägg ner kycklingfärsen i soppan och låt koka 10 minuter.
    • Häll upp i en soppskål och strö på färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 msk färsk basilika

    Måndag middag 390 Kcal

     Wokade grönsaker med lövbiff

    Lättlagad grönsakswok med lövbiff som du serveras med en klick gräddfil eller lätt créme fraîche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Strimla lövbiff och lägg i en skål tillsammans med vitlök, teriyakisås, salt och peppar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek först köttet i några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och woka hastigt några minuter.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner basilika.
    • Servera med en klick créme fraiche eller gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil
  • Tisdag frukost 245 Kcal

    Keso med Ketomüsli och granatäpple

    En fräsch frukost med keso, musli och en topping av granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med granatäpplekärnor och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Tisdag lunch 425 Kcal

    Tonfiskröra i omelettwrap

    En smidig och god lunch som du enkelt kan äta i farten, linda in wrapen i folie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål, men spara gärna lite basilika och gräslök till toppingen. Använd citronzest från en halv citron.
    • Knäck äggen i två skålar, två ägg i varje skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Toppa med lite basilika och gräslök.
    • Lägg cocktailtomater och oregano vid sidan om.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Tisdag middag 556 Kcal

    Hamburgare med coleslaw

    En god hamburgare med ost, sallad och tomat som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg rödkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och tillsätt till rödkålen.
    • Tillsätt senap, majonnäs, gräddfil, persilja och citronsaft och krama ihop tills allt är jämt fördelat.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Finhacka vitlöksklyftan och tillsätt till färsen tillsammans med kryddor och blanda om.
    • Forma till en stor biff och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek biffen några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt.
    • Lägg biffen på några salladsblad och toppa med ost, hamburgerdressing, tomatskivor, rödlök, persilja och gurka.
    • Servera med coleslaw.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 50 Kcal

    Grön drink

    Gröna bladgrönsaker är bra när du följer en Ketodiet där grönsakerna är något begränsade! Använd därför ofta och tillsätt gärna i maten. De innehåller inga kolhydrater och massor av järn, K-vitamin och bra antioxidanter.  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 50 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 150 g ananas (fryst)
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Riv den färska ingefäran fint. Lägg alla ingredienser i en blender.
    • Mixa till en drink.
    • Häll upp på glas och spara den andra portionen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 150 g ananas (fryst)
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 3 dl vatten

    Onsdag lunch 386 Kcal

    Tonfisksallad med keso och tapenade

    En trevlig skål tonfisksallad med keso, tapenade och goda grönsaker till - snabblagad måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 386 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk rödlök
    • 2 msk majonnäs
    • 125 g keso
    • 2 msk tapenade
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 blad romansallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Spara lite av den hackade paprikan och löken till dekoration.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad och toppa med paprika, rödlök, en cocktailtomat och groddar. 

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk rödlök
    • 2 msk majonnäs
    • 125 g keso
    • 2 msk tapenade
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 blad romansallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 dl alfalfagroddar

    Onsdag middag 420 Kcal

    Torskgryta med curry

    En snabblagad gryta med en spännande krydda från Santa Maria som heter Hello Curry. Torsk går bra att byta mot annan fisk eller exempelvis kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Tina torsk och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlöksklyftan Strimla salladslök och skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök och fänkål någon minut .
    • Tillsätt curryblandning och curry.
    • Tillsätt salladslök och buljongtärning.
    • Häll på vatten och créme fraiche. Låt koka ihop och lägg ner torsk, tomater och persilja. B
    • landa ner spenat och räkor och låt allt bli varmt.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
  • Torsdag frukost 253 Kcal

    Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    Starta dagen med en god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Torsdag lunch 420 Kcal

    Torskgryta med curry

    En snabblagad gryta med en spännande krydda från Santa Maria som heter Hello Curry. Torsk går bra att byta mot annan fisk eller exempelvis kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Tina torsk och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlöksklyftan Strimla salladslök och skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök och fänkål någon minut .
    • Tillsätt curryblandning och curry.
    • Tillsätt salladslök och buljongtärning.
    • Häll på vatten och créme fraiche. Låt koka ihop och lägg ner torsk, tomater och persilja. B
    • landa ner spenat och räkor och låt allt bli varmt.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Torsdag middag 544 Kcal

    Laxfilé med arabisk kryddblandning

    Kryddig laxfile med en citroncréme - toppa laxen med salladslök och citronskiva!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk mynta
    • 2 msk sesamfrön
    • 0.5 tsk spiskummin
    Citroncréme
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st citron
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.5 dl fänkål
    • 100 g haricots verts
    • 100 g bladspenat
    Dekoration
    • 1 st salladslök
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxfilén i portionsbitar och lägg på en ugnsplåt.
    • Strö på salt och peppar.
    • Blanda ihop mynta, sesamfrön och spiskummin.
    • Strö över på fisken och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda ihop citroncrémen genom att lägga yoghurt i en skål.
    • Riv skalet på citronen fint och pressa ut saften.
    • Tillsätt honung, salt och peppar.
    • Blanda om.
    • Servera laxen med stekt fänkål, kokt haricot verts, spenat och citroncréme.
    • Strö på lite salladslök och dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk mynta
    • 2 msk sesamfrön
    • 0.5 tsk spiskummin
    Citroncréme
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st citron
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.5 dl fänkål
    • 100 g haricots verts
    • 100 g bladspenat
    Dekoration
    • 1 st salladslök
    • 2 st citronskiva
  • Fredag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Fredag lunch 544 Kcal

    Laxfilé med arabisk kryddblandning

    Kryddig laxfile med en citroncréme - toppa laxen med salladslök och citronskiva!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk mynta
    • 2 msk sesamfrön
    • 0.5 tsk spiskummin
    Citroncréme
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st citron
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.5 dl fänkål
    • 100 g haricots verts
    • 100 g bladspenat
    Dekoration
    • 1 st salladslök
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxfilén i portionsbitar och lägg på en ugnsplåt.
    • Strö på salt och peppar.
    • Blanda ihop mynta, sesamfrön och spiskummin.
    • Strö över på fisken och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda ihop citroncrémen genom att lägga yoghurt i en skål.
    • Riv skalet på citronen fint och pressa ut saften.
    • Tillsätt honung, salt och peppar.
    • Blanda om.
    • Servera laxen med stekt fänkål, kokt haricot verts, spenat och citroncréme.
    • Strö på lite salladslök och dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk mynta
    • 2 msk sesamfrön
    • 0.5 tsk spiskummin
    Citroncréme
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st citron
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.5 dl fänkål
    • 100 g haricots verts
    • 100 g bladspenat
    Dekoration
    • 1 st salladslök
    • 2 st citronskiva

    Fredag middag 560 Kcal

    Asiatisk äggröra med räkor och koriander

    Enkel lättlagad äggröra med räkor och koriander - tips till lunch, frukost eller mellis!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 st ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st avokado
    • 10 st sockerärter
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk svarta sesamfrön

    Gör så här

    • Skiva salladslöken och finhacka röd chili och röd paprika.
    • Hacka koriander.
    • Knäck äggen i en bunke.
    • Lägg ner räkor, salladslök, koriander, chili och
      paprika, salt och svartpeppar och vispa runt.
    • Strimla sockerärtor, avokado och paprika och lägg upp på en tallrik.
    • Strö över svarta sesamfrön på grönsakerna och pressa över limesaft.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Rör med en trägaffel i ca 30 sek eller tills äggröran har den konsistens du önskar.
    • Lägg upp äggröran på tallriken med salladen och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 st ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st avokado
    • 10 st sockerärter
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk svarta sesamfrön
  • Lördag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Lördag middag 630 Kcal

    Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    Goda kalvfärsbiffar som serveras med en gräddig blomkålsmos - laga en extra portion och ta med matlåda till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda färs med salt, svartpeppar, ägg och grädde.
    • Forma till avlånga biffar och stek i smör runt om i ca 8 minuter.
    • Strimla bacon och bryn tillsammans med pinjenötter.
    • Blanda ner hackad bladpersilja och lägg över biffarna.
    • Servera med moset.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
  • Söndag frukost 220 Kcal

    Fröbröd

    Dessa fröbröd går bra att portionsfrysa och ta upp under de kommande veckorna. Bred på en tesked smör och en ostskiva så får du en underbar frukostmacka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 st ägg
    • 3 dl riven ost
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl vita sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål (spara lite frön att toppa brödet med).
    • Lägg bakplåtspapper i en ugnsform med kanter, ca 25 cm x 30 cm.
    • Häll ner smeten och toppa med frön.
    • Grädda i ugnen i 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 st ägg
    • 3 dl riven ost
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl vita sesamfrön

    Söndag lunch 630 Kcal

    Kalvfärsbiffar med blomkålsmos

    Goda kalvfärsbiffar som serveras med en gräddig blomkålsmos - laga en extra portion och ta med matlåda till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda färs med salt, svartpeppar, ägg och grädde.
    • Forma till avlånga biffar och stek i smör runt om i ca 8 minuter.
    • Strimla bacon och bryn tillsammans med pinjenötter.
    • Blanda ner hackad bladpersilja och lägg över biffarna.
    • Servera med moset.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalvfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 70 g bacon
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 msk bladpersilja
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Söndag middag 505 Kcal

    Blomkålsris med stekt halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Dela blomkålen i mindre bitar, lägg i en matberedare och mixa tills det är finfördelat.
    •  Lägg i en skål och blanda ihop alla ingredienser till blomkålen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den fått färg.
    • Lägg sallad i botten.
    • Lägg på blomkålsblandningen.
    • Skala och skär löken i skivor.
    • Lägg på tomat, rödlök, citronklyfta och persilja

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar
Frukt/grönt
  • 185 g bladspenat
  • 300 g ananas (fryst)
  • 2 st selleristjälk
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 0.5 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 st paprika
  • 0.25 st squash
  • 1 st palsternacka
  • 1 st morot
  • 200 g blomkål
  • 1 st röd paprika
  • 10 st champinjoner
  • 10 cm purjolök
  • 150 g sockerärtor
  • 0.25 st granatäpple
  • 1 tsk citronskal
  • 2 st salladsblad
  • 2.9 st rödlök
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 0.5 msk citronsaft
  • 2 blad romansallad
  • 6 st cocktailtomat
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 4 st salladslök
  • 1 st fänkål
  • 50 st pärltomater
  • 0.25 dl blåbär
  • 4 st hallon
  • 1 st citron
  • 100 g haricots verts
  • 2 st citronskiva
  • 2 dl färska blåbär
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st avokado
  • 10 st sockerärter
  • 1 st blomkålshuvud
  • blandad sallad
  • 4 st cocktailtomater i olika färger
  • 1 st citronklyfta
  • 1 styck tomat
  • 0.5 st gurka
Torrvaror
  • 7 tsk olivolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 2 msk pinjenötter
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl vita sesamfrön
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g kycklingfärs
  • 200 g lövbiff
  • 300 g tonfisk
  • 9.5 st ägg
  • 125 g nötfärs
  • 400 g fryst torskrygg
  • 3 dl handskalade räkor i lag
  • 300 g laxfilé
  • 250 g kalvfärs
  • 70 g bacon
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 2.5 msk färsk basilika
  • 5 msk teriyakisås
  • 1 msk gräslök
  • 2 msk basilika
  • 8 msk bladpersilja
  • 1 tsk örtkrydda
  • 2.15 kvist färsk persilja
  • 2 nypa hello curry krydda
  • 2 krm malen curry
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 3 msk mynta
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 msk färsk koriander
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk persilja
Mejeri
  • 4 msk gräddfil
  • 3 dl keso, 4%
  • 12 g smör
  • 1 skiva ost
  • 125 g keso
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.75 dl turkisk yoghurt
  • 2.5 msk grädde
  • 3 dl riven ost
  • 75 g halloumi
Övrigt
  • 1.5 dl rostad frömüsli
  • 5.5 msk majonnäs
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 2 st saltgurka
  • 0.5 msk senap
  • 2 msk tapenade

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!