Tillbaka till menyerna

Keto Vår 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1295 Kcal

    • Frukost - 229 Kcal

      Pocherat ägg med avokado

    • Lunch - 354 Kcal

      Stekt torsk med räksås

    • Middag - 712 Kcal

      Broccoligryta med räkor och saffran

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1280 Kcal

    • Frukost - 88 Kcal

      Långpannebröd med frön

    • Lunch - 712 Kcal

      Broccoligryta med räkor och saffran

    • Middag - 480 Kcal

      Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1112 Kcal

    • Frukost - 313 Kcal

      Äggröra med skinka och cocktailtomater

    • Lunch - 480 Kcal

      Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    • Middag - 319 Kcal

      Renskavsgryta med tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1118 Kcal

    • Frukost - 88 Kcal

      Långpannebröd med frön

    • Lunch - 319 Kcal

      Renskavsgryta med tomater

    • Middag - 712 Kcal

      Broccoligryta med räkor och saffran

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1211 Kcal

    • Frukost - 313 Kcal

      Äggröra med skinka och cocktailtomater

    • Lunch - 354 Kcal

      Stekt torsk med räksås

    • Middag - 544 Kcal

      Ketopizza med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1835 Kcal

    • Frukost - 583 Kcal

      Stor ketofrukost

    • Lunch - 544 Kcal

      Ketopizza med kycklingfärs

    • Middag - 458 Kcal

      Köttbullar med mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 250 Kcal

      Keto Cheesecake brownies

  • Söndag - 1258 Kcal

    • Frukost - 88 Kcal

      Långpannebröd med frön

    • Lunch - 458 Kcal

      Köttbullar med mozzarellasallad

    • Middag - 712 Kcal

      Broccoligryta med räkor och saffran

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 21.3 gram

Fett: 87.2 gram

Protein: 108.2 gram

Energi: 1301.2 kcal

  • Måndag frukost 229 Kcal

    Pocherat ägg med avokado

    Pochera ägg och servera tillsammans med en halv avokado - en trevlig lördagsfrukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 5 dl vatten
    • 0.5 tsk ättika
    • 1 krm salt
    • 0.5 st avokado
    • 1 tsk paprikapulver

    Gör så här

    • Knäck ett ägg försiktigt i en skål så inte äggulan spricker.
    • Koka upp vatten med ättika och salt.
    • Låt sjuda och vänd ner ägget försiktigt.
    • Pochera ägget i 4 minuter och ta upp med en hålslev.
    • Skiva avokado och lägg på en tallrik.
    • Dela ägget och strö på salt och lite paprikapulver.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 5 dl vatten
    • 0.5 tsk ättika
    • 1 krm salt
    • 0.5 st avokado
    • 1 tsk paprikapulver

    Måndag lunch 354 Kcal

    Stekt torsk med räksås

    God fiskrätt med smak av räkor och gröna ärtor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 354 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 0.75 dl grädde
    • 2 msk gräslök
    • 0.5 tsk citronzest
    • 1 tsk smör
    • 2 dl gröna ärtor
    • 50 g handskalade räkor
    Dekoration:
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    Tina fisken och strö på salt och peppar. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Häll på grädde och låt koka upp. Tillsätt hackad gräslök och citronzest. Låt puttra på svag värme i 5 minuter.

    Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torskfiléerna runt om i några minuter. Lägg upp på ett djupt fat.

    Blanda ner ärtor och räkor i såsen. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och dekorera med gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 0.75 dl grädde
    • 2 msk gräslök
    • 0.5 tsk citronzest
    • 1 tsk smör
    • 2 dl gröna ärtor
    • 50 g handskalade räkor
    Dekoration:
    • 1 msk gräslök

    Måndag middag 712 Kcal

    Broccoligryta med räkor och saffran

    En krämig broccoligryta med räkor och smak av saffran. Toppa soppan med knaperstekta bacon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 64 gram

    Energi: 712 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 st broccolistånd
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk smör
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 3 dl grädde
    • 125 g mozarella
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g bacon

    Gör så här

    • Skala räkorna och bryt broccolin i buketter.
    • Finhacka vitlöksklyftan och skiva paprikan.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn vitlök och paprika några sekunder.
    • Tillsätt saffran, buljongtärning och grädde.
    • Blanda ner broccolin och låt koka i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda i grytan.
    • Strimla bacon och knaperstek det i några minuter.
    • Häll upp grytan i tallrikar och toppa med det knaperstekta baconet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 st broccolistånd
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk smör
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 3 dl grädde
    • 125 g mozarella
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g bacon
  • Tisdag frukost 88 Kcal

    Långpannebröd med frön

    Ett snabbakat bröd - servera med färskost och valfri grönsak. Fungerar utmärkt till frukost eller mellanmål! Använd en halv burk 10% kesella i brödet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 88 kcal

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda ned resten av ingredienserna.
    • Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
    • Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
    • Skär brödet i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in.

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Tisdag lunch 712 Kcal

    Broccoligryta med räkor och saffran

    En krämig broccoligryta med räkor och smak av saffran. Toppa soppan med knaperstekta bacon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 64 gram

    Energi: 712 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 st broccolistånd
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk smör
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 3 dl grädde
    • 125 g mozarella
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g bacon

    Gör så här

    • Skala räkorna och bryt broccolin i buketter.
    • Finhacka vitlöksklyftan och skiva paprikan.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn vitlök och paprika några sekunder.
    • Tillsätt saffran, buljongtärning och grädde.
    • Blanda ner broccolin och låt koka i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda i grytan.
    • Strimla bacon och knaperstek det i några minuter.
    • Häll upp grytan i tallrikar och toppa med det knaperstekta baconet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 st broccolistånd
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk smör
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 3 dl grädde
    • 125 g mozarella
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g bacon

    Tisdag middag 480 Kcal

    Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    En god krämig kycklingsås med smak av saffran som serveras med squashtagliatelle. Toppa gärna med parmesan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Hyvla squashen till tagliatelle med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och strö på salt och peppar.
    • Strimla kycklingen.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Dela fänkålen och skär bort roten.
    • Skär i skivor.
    • Dela paprikan och ta bort kärnhuset.
    • Skär i strimlor.
    • Skär sparrisen i lagom stora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i kycklingen och bryn i några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, fänkål, paprika och sparris och stek i ytterligare några minuter.
    • Strö över saffran och häll på fond och vatten.
    • Låt koka i någon minut.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp ruccola och squashtagliatelle på tallrikar och häll på kycklingsåsen.
    • Toppa med en persiljekvist.
    • Servera med färskriven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost
  • Onsdag frukost 313 Kcal

    Äggröra med skinka och cocktailtomater

    Mättande frukost som går snabbt att tillaga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om 20 sek och lägg äggröran på en tallrik.
    • Servera med skinka och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat

    Onsdag lunch 480 Kcal

    Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    En god krämig kycklingsås med smak av saffran som serveras med squashtagliatelle. Toppa gärna med parmesan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Hyvla squashen till tagliatelle med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och strö på salt och peppar.
    • Strimla kycklingen.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Dela fänkålen och skär bort roten.
    • Skär i skivor.
    • Dela paprikan och ta bort kärnhuset.
    • Skär i strimlor.
    • Skär sparrisen i lagom stora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i kycklingen och bryn i några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, fänkål, paprika och sparris och stek i ytterligare några minuter.
    • Strö över saffran och häll på fond och vatten.
    • Låt koka i någon minut.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp ruccola och squashtagliatelle på tallrikar och häll på kycklingsåsen.
    • Toppa med en persiljekvist.
    • Servera med färskriven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost

    Onsdag middag 319 Kcal

    Renskavsgryta med tomater

    En varm kryddig renskavsgryta med krossade tomater och champinjoner i. Servera grytan med en klick gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g skogschampinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 200 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skiva svampen och rödlöken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svamp, lök och vitlök.
    • Lägg ner renskaven och rör om hela tiden tills skaven har delat på sig.
    • Strö på salt och peppar.
    • Häll på tomaterna och låt koka ihop några minuter.
    • Tillsätt örter och servera med gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g skogschampinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 200 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 dl gräddfil
  • Torsdag frukost 88 Kcal

    Långpannebröd med frön

    Ett snabbakat bröd - servera med färskost och valfri grönsak. Fungerar utmärkt till frukost eller mellanmål! Använd en halv burk 10% kesella i brödet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 88 kcal

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda ned resten av ingredienserna.
    • Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
    • Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
    • Skär brödet i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in.

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Torsdag lunch 319 Kcal

    Renskavsgryta med tomater

    En varm kryddig renskavsgryta med krossade tomater och champinjoner i. Servera grytan med en klick gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g skogschampinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 200 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skiva svampen och rödlöken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svamp, lök och vitlök.
    • Lägg ner renskaven och rör om hela tiden tills skaven har delat på sig.
    • Strö på salt och peppar.
    • Häll på tomaterna och låt koka ihop några minuter.
    • Tillsätt örter och servera med gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g skogschampinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 200 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 dl gräddfil

    Torsdag middag 712 Kcal

    Broccoligryta med räkor och saffran

    En krämig broccoligryta med räkor och smak av saffran. Toppa soppan med knaperstekta bacon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 64 gram

    Energi: 712 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 st broccolistånd
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk smör
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 3 dl grädde
    • 125 g mozarella
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g bacon

    Gör så här

    • Skala räkorna och bryt broccolin i buketter.
    • Finhacka vitlöksklyftan och skiva paprikan.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn vitlök och paprika några sekunder.
    • Tillsätt saffran, buljongtärning och grädde.
    • Blanda ner broccolin och låt koka i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda i grytan.
    • Strimla bacon och knaperstek det i några minuter.
    • Häll upp grytan i tallrikar och toppa med det knaperstekta baconet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 st broccolistånd
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk smör
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 3 dl grädde
    • 125 g mozarella
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g bacon
  • Fredag frukost 313 Kcal

    Äggröra med skinka och cocktailtomater

    Mättande frukost som går snabbt att tillaga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om 20 sek och lägg äggröran på en tallrik.
    • Servera med skinka och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat

    Fredag lunch 354 Kcal

    Stekt torsk med räksås

    God fiskrätt med smak av räkor och gröna ärtor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 354 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 0.75 dl grädde
    • 2 msk gräslök
    • 0.5 tsk citronzest
    • 1 tsk smör
    • 2 dl gröna ärtor
    • 50 g handskalade räkor
    Dekoration:
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    Tina fisken och strö på salt och peppar. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Häll på grädde och låt koka upp. Tillsätt hackad gräslök och citronzest. Låt puttra på svag värme i 5 minuter.

    Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torskfiléerna runt om i några minuter. Lägg upp på ett djupt fat.

    Blanda ner ärtor och räkor i såsen. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och dekorera med gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 0.75 dl grädde
    • 2 msk gräslök
    • 0.5 tsk citronzest
    • 1 tsk smör
    • 2 dl gröna ärtor
    • 50 g handskalade räkor
    Dekoration:
    • 1 msk gräslök

    Fredag middag 544 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola
  • Lördag frukost 583 Kcal

    Stor ketofrukost

    Perfekt för dig som följer keto och vill lyxa till det!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 583 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st avokado
    • 5 g grönsallad
    • 6 st valnötter

    Gör så här

    • Knaperstek först bacon i en stekpanna.
    • Lägg på hushållspapper.
    • Hetta upp stekpannan med smör och knäck i äggen.
    • Låt steka några minuter och strö på salt och peppar.
    • Servera med bacon, avokado, sallad och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st avokado
    • 5 g grönsallad
    • 6 st valnötter

    Lördag lunch 544 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Lördag middag 458 Kcal

    Köttbullar med mozzarellasallad

    Goda hemmagjorda köttbullar med en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök oh vitlök fint.
    • Blanda köttfärs med lök, vitlök, grädde, persilja, salt och peppar.
    • Forma till köttbullar och stek runtom i en stekpanna med smör i ca 6-7 minuter. .
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med peston.
    • Dela tomaterna i bitar, finhacka rödlöken och blanda med mozzarellan.
    • Vänd ner ruccolan och smaka av med salt och peppar.
    • Servera köttbullarna tillsammans med salladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 250 Kcal

    Keto Cheesecake brownies

    Keto Cheesecake brownies - perfekt efterrätt att bjuda sina nära och kära på. Dessa brownies kan förvaras i kylen men går även att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Brownie smeten
    • 50 g smör
    • 0.5 dl kakao
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecake smeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 c° och smöra en fyrkantig form.
    • Smält smöret.
    • Sila i kakao och tillsätt salt och sukrin melis.
    • Blanda ihop allt tills smeten blir jämn.
    • Knäck i ett ägg i taget och blanda.
    • Till sist blanda i mandelmjöl och vaniljpulver.
    • Vispa philadelphiaosten  med elvisp tills den blir mjuk och krämig.
    • Tillsätt vaniljpulver, sukrin melis, ägg  och blanda runt 1 min.
    • Klicka ut chokladsmeten med en sked lite överallt i formen och sedan ta cheesecake smeten och klicka ut i de tomma hålen.
    • Ta sedan en kniv och dra runt i formen för ett fint mönster.
    • Strö över den hackade chokladen och ställ in i ugnen i ca 20 min.
    • Ställ kallt och skiva upp i brownies.

    Ingredienser

    8 portioner

    Brownie smeten
    • 50 g smör
    • 0.5 dl kakao
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecake smeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
  • Söndag frukost 88 Kcal

    Långpannebröd med frön

    Ett snabbakat bröd - servera med färskost och valfri grönsak. Fungerar utmärkt till frukost eller mellanmål! Använd en halv burk 10% kesella i brödet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 88 kcal

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda ned resten av ingredienserna.
    • Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
    • Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
    • Skär brödet i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in.

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Söndag lunch 458 Kcal

    Köttbullar med mozzarellasallad

    Goda hemmagjorda köttbullar med en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök oh vitlök fint.
    • Blanda köttfärs med lök, vitlök, grädde, persilja, salt och peppar.
    • Forma till köttbullar och stek runtom i en stekpanna med smör i ca 6-7 minuter. .
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med peston.
    • Dela tomaterna i bitar, finhacka rödlöken och blanda med mozzarellan.
    • Vänd ner ruccolan och smaka av med salt och peppar.
    • Servera köttbullarna tillsammans med salladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 712 Kcal

    Broccoligryta med räkor och saffran

    En krämig broccoligryta med räkor och smak av saffran. Toppa soppan med knaperstekta bacon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 64 gram

    Energi: 712 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 st broccolistånd
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk smör
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 3 dl grädde
    • 125 g mozarella
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g bacon

    Gör så här

    • Skala räkorna och bryt broccolin i buketter.
    • Finhacka vitlöksklyftan och skiva paprikan.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn vitlök och paprika några sekunder.
    • Tillsätt saffran, buljongtärning och grädde.
    • Blanda ner broccolin och låt koka i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda i grytan.
    • Strimla bacon och knaperstek det i några minuter.
    • Häll upp grytan i tallrikar och toppa med det knaperstekta baconet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 st broccolistånd
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk smör
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 3 dl grädde
    • 125 g mozarella
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g bacon
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 22 st ägg
  • 500 g fryst torskrygg
  • 100 g handskalade räkor
  • 4000 g räkor med skal
  • 403 g bacon
  • 500 g kycklingfilé
  • 50 g rökt skinka
  • 400 g renskav
  • 1000 g kycklingfärs
  • 1200 g nötfärs
Övrigt
  • 0.5 tsk ättika
  • 15 g mörk choklad
  • 10 g vit choklad (1 ruta)
Kryddor/smaksättare
  • 4.5 krm salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 6 msk gräslök
  • 6 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 2 tärning fiskbuljong
  • 6 tsk brödkryddor
  • 6 tsk kycklingfond
  • 6 msk bladpersilja
  • 2 tsk torkade örter
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • basilikablad
  • 8 msk grön pesto
  • 1 tsk vaniljpulver
Frukt/grönt
  • 1 st avokado
  • 3.5 st gul lök
  • 10 klyfta vitlök
  • 1 tsk citronzest
  • 4 dl gröna ärtor
  • 8 st broccolistånd
  • 6 st röd paprika
  • 2 st squash
  • 1 st fänkål
  • 200 g sparris
  • 262 g rucola
  • 8 st cocktailtomat
  • 150 g skogschampinjoner
  • 4 st rödlök
  • 5 g grönsallad
  • 1000 g körsbärstomater
Mejeri
  • 243 tsk smör
  • 25.5 dl grädde
  • 500 g mozarella
  • 1.5 dl kesella
  • 4 msk riven parmesanost
  • 2 dl gräddfil
  • 250 g riven mozzarella
  • 2 dl tomatsås
  • 2 dl riven ost
  • 600 g buffelmozzarella
  • 200 g philadelphiaost
Torrvaror
  • 3 msk bakpulver
  • 180 gram sesamfrön
  • 180 gram kruskakli
  • 210 gram solrosfrön
  • 1.5 dl linfrön
  • 1.5 dl pumpakärnor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 6 st valnötter
  • 0.5 dl kakao
  • 1.25 dl sukrin melis
  • 1 dl mandelmjöl

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!