Tillbaka till menyerna

Keto Vår 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1262 Kcal

    • Frukost - 253 Kcal

      Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    • Lunch - 430 Kcal

      Korvomelett

    • Middag - 361 Kcal

      Italiensk tunnskivad skinka i tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 218 Kcal

      Crunchy Keto Müsli

  • Tisdag - 1200 Kcal

    • Frukost - 389 Kcal

      Ägghack

    • Lunch - 361 Kcal

      Italiensk tunnskivad skinka i tomatsås

    • Middag - 451 Kcal

      Köttfärssås med rucolasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1021 Kcal

    • Frukost - 229 Kcal

      Pocherat ägg med avokado

    • Lunch - 451 Kcal

      Köttfärssås med rucolasallad

    • Middag - 341 Kcal

      Torsk med spenatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1245 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Keso med Ketomüsli och granatäpple

    • Lunch - 341 Kcal

      Torsk med spenatsås

    • Middag - 659 Kcal

      Fänkål och getost med kyckling och salsiccia

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1370 Kcal

    • Frukost - 253 Kcal

      Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    • Lunch - 659 Kcal

      Fänkål och getost med kyckling och salsiccia

    • Middag - 459 Kcal

      Ketopizza

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1550 Kcal

    • Frukost - 494 Kcal

      Äggplättar

    • Lunch - 459 Kcal

      Ketopizza

    • Middag - 526 Kcal

      Stekt lax med romsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 72 Kcal

      Tryffel

  • Söndag - 1194 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Keso med Ketomüsli och granatäpple

    • Lunch - 459 Kcal

      Ketopizza

    • Middag - 490 Kcal

      Zucchinirullader med kalvfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 30.3 gram

Fett: 76.9 gram

Protein: 103 gram

Energi: 1263.2 kcal

  • Måndag frukost 253 Kcal

    Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    Starta dagen med en god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Måndag lunch 430 Kcal

    Korvomelett

    Korvomelett antingen till frukost, lunch eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 430 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 1 st stockholmare

    Gör så här

    • Skär paprika och korv i skivor.
    • Knäck äggen i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt stelna någon minut.
    • Lägg på korv, paprika och färsk basilika.
    • Låt omeletten stelna och lägg upp på en tallrik.
    • Skär tomaterna i klyftor och toppa omeletten med tomat och färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 1 st stockholmare

    Måndag middag 361 Kcal

    Italiensk tunnskivad skinka i tomatsås

    Tunna skivor skinka och champinjoner i en smakrik tomatsås - serveras med en fräsch sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g rökt skinka
    • 200 g tunnskivad skinka (HK)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 st champinjoner
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk oregano
    • 1 msk rosmarin
    • 2 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på skinkskivorna.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn skinkskivor och champinjoner runt om tillsammans med löken någon minut.
    • Häll på tomater, honung och låt koka 10 minuter.
    • Strö på salt, peppar och färska örter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g rökt skinka
    • 200 g tunnskivad skinka (HK)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 st champinjoner
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk oregano
    • 1 msk rosmarin
    • 2 dl isbergssallad

    Måndag dessert 218 Kcal

    Crunchy Keto Müsli

    Här är ett recept på en god och knaprig ketomüsli. Gör 15 portioner och förvara i en glasburk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 100 g paranötter
    • 100 g skållad mandel
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk agavesirap

    Gör så här

    • Hacka nötter grovt. Rosta nötter och frön i en stekpanna och ringla ½ msk agavesirap över.
    • Lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Rosta mandelmjöl i en torr stekpanna och lägg i alla kryddor.
    • Tillsätt rapsolja och resten av  agavesirapen och låt rosta på låg värme i 10 minuter eller tills det fått färg.
    • Blanda om allt på plåten.
    • Låt det svalna och lägg i en försluten burk.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 100 g paranötter
    • 100 g skållad mandel
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk agavesirap
  • Tisdag frukost 389 Kcal

    Ägghack

    Gör en dubbelsats av ägghack och ställ i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 389 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 50 g rökt lax

    Gör så här

    • Koka äggen i 7 minuter och spola av dem i kallt vatten.
    • Skala och hacka äggen och blanda den med majonnäs.
    • Vänd ner gräslök och smaka av med salt och peppar. 
    • Servera med 50 gram rimmad eller rökt lax och salladsblad. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 50 g rökt lax

    Tisdag lunch 361 Kcal

    Italiensk tunnskivad skinka i tomatsås

    Tunna skivor skinka och champinjoner i en smakrik tomatsås - serveras med en fräsch sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g rökt skinka
    • 200 g tunnskivad skinka (HK)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 st champinjoner
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk oregano
    • 1 msk rosmarin
    • 2 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på skinkskivorna.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn skinkskivor och champinjoner runt om tillsammans med löken någon minut.
    • Häll på tomater, honung och låt koka 10 minuter.
    • Strö på salt, peppar och färska örter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g rökt skinka
    • 200 g tunnskivad skinka (HK)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 st champinjoner
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk oregano
    • 1 msk rosmarin
    • 2 dl isbergssallad

    Tisdag middag 451 Kcal

    Köttfärssås med rucolasallad

    En kryddig köttfärssås som du serverar tillsammans med en rucolasallad. Toppa köttfärsen med riven peccorino ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater och grädde och låt puttra ca 10 minuter.
    • Skär zucchini i mindre bitar och tillsätt i köttfärsen.
    • Servera köttfärsen med rucolasallad, riven peccorino och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat
  • Onsdag frukost 229 Kcal

    Pocherat ägg med avokado

    Pochera ägg och servera tillsammans med en halv avokado - en trevlig lördagsfrukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 5 dl vatten
    • 0.5 tsk ättika
    • 1 krm salt
    • 0.5 st avokado
    • 1 tsk paprikapulver

    Gör så här

    • Knäck ett ägg försiktigt i en skål så inte äggulan spricker.
    • Koka upp vatten med ättika och salt.
    • Låt sjuda och vänd ner ägget försiktigt.
    • Pochera ägget i 4 minuter och ta upp med en hålslev.
    • Skiva avokado och lägg på en tallrik.
    • Dela ägget och strö på salt och lite paprikapulver.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 5 dl vatten
    • 0.5 tsk ättika
    • 1 krm salt
    • 0.5 st avokado
    • 1 tsk paprikapulver

    Onsdag lunch 451 Kcal

    Köttfärssås med rucolasallad

    En kryddig köttfärssås som du serverar tillsammans med en rucolasallad. Toppa köttfärsen med riven peccorino ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater och grädde och låt puttra ca 10 minuter.
    • Skär zucchini i mindre bitar och tillsätt i köttfärsen.
    • Servera köttfärsen med rucolasallad, riven peccorino och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Onsdag middag 341 Kcal

    Torsk med spenatsås

    Torsk med goda och nyttiga tillbehör, en perfekt vardagsrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 krm muskot
    • 250 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg torsken i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
    • Tillaga i ugnen i ca 12 minuter.
    • Gör under tiden såsen genom att skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn löken någon minut.
    • Tillsätt grädde, mjölk, buljongtärning och muskot.
    • Tillsätt spenat och låt sjuda på svag värme ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och riv morot.
    • Servera torsken med grönsallad, morötter och spenatsåsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 krm muskot
    • 250 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 245 Kcal

    Keso med Ketomüsli och granatäpple

    En fräsch frukost med keso, musli och en topping av granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med granatäpplekärnor och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Torsdag lunch 341 Kcal

    Torsk med spenatsås

    Torsk med goda och nyttiga tillbehör, en perfekt vardagsrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 krm muskot
    • 250 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg torsken i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
    • Tillaga i ugnen i ca 12 minuter.
    • Gör under tiden såsen genom att skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn löken någon minut.
    • Tillsätt grädde, mjölk, buljongtärning och muskot.
    • Tillsätt spenat och låt sjuda på svag värme ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och riv morot.
    • Servera torsken med grönsallad, morötter och spenatsåsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 krm muskot
    • 250 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 659 Kcal

    Fänkål och getost med kyckling och salsiccia

    Så många goda smaker på en och samma tallrik!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 659 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st fänkål
    • 150 g krämig getost
    • 10 g mandelspån
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g kycklinglårfilé
    • 150 g salsiccia
    • 60 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva fänkål i skivor och lägg på en plåt.
    • Skär tunna skivor av getost och lägg på fänkålen.
    • Toppa med mandelspån. Ringla över honung och olivolja.
    • Krydda med örtagårdskrydda.
    • Putsa kycklingen och dela korven.
    • Lägg på plåten tillsammans med tomater och rödlök.
    • Krydda med salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 min och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st fänkål
    • 150 g krämig getost
    • 10 g mandelspån
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g kycklinglårfilé
    • 150 g salsiccia
    • 60 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 253 Kcal

    Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    Starta dagen med en god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Fredag lunch 659 Kcal

    Fänkål och getost med kyckling och salsiccia

    Så många goda smaker på en och samma tallrik!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 659 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st fänkål
    • 150 g krämig getost
    • 10 g mandelspån
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g kycklinglårfilé
    • 150 g salsiccia
    • 60 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva fänkål i skivor och lägg på en plåt.
    • Skär tunna skivor av getost och lägg på fänkålen.
    • Toppa med mandelspån. Ringla över honung och olivolja.
    • Krydda med örtagårdskrydda.
    • Putsa kycklingen och dela korven.
    • Lägg på plåten tillsammans med tomater och rödlök.
    • Krydda med salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 min och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st fänkål
    • 150 g krämig getost
    • 10 g mandelspån
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g kycklinglårfilé
    • 150 g salsiccia
    • 60 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 459 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan.
    • Lägg toppingen på pizzan och till sist den rivna osten.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 0 basilikablad
  • Lördag frukost 494 Kcal

    Äggplättar

    Äggplättar med bacon och ost i. Toppa plättarna med avokado, gräslök och tomat.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och bryn bacon runt om.
    • Fördela äggsmet i plättlaggen och lägg på ost.
    • Låt steka på medelvärme några minuter.
    • Toppa med gräslök och servera med hackad avokado och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Lördag lunch 459 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan.
    • Lägg toppingen på pizzan och till sist den rivna osten.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 0 basilikablad

    Lördag middag 526 Kcal

    Stekt lax med romsås

    Fräsch laxkotlett med romsås som serveras med varma grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 3-4 minuter per sida.
    • Hetta upp en annan stekpanna med smör och bryn hastigt sparris och sockerärtor någon minut.
    • Dela rädisor och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner dill.
    • Pressa juice från en halv citron över.
    • Lägg på fisken på en tallrik och de varma grönsakerna bredvid.
    • Toppa med en klick romsås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 72 Kcal

    Tryffel

    Små tryffelbollar rullade i kakaopulver. Servera till fredagsfikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 72 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 1 dl vispgrädde
    • 25 g smör
    • 125 g mörk choklad
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk lakritspulver
    • 1 dl kakao

    Gör så här

    • Häll grädden i en kastrull och koka upp.
    • Lägg i smör och choklad i bitar och låt smälta på svag värme.
    • Rör i kardemumma och lakritspulver.
    • Häll smeten i en skål och täck ytan med plastfolie.
    • Låt stelna och svalna i kylen.
    • Forma tryfflar med hjälp av en sked och rulla tryfflarna i siktad kakao.
    • Låt stelna och förvara i kylen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 1 dl vispgrädde
    • 25 g smör
    • 125 g mörk choklad
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk lakritspulver
    • 1 dl kakao
  • Söndag frukost 245 Kcal

    Keso med Ketomüsli och granatäpple

    En fräsch frukost med keso, musli och en topping av granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med granatäpplekärnor och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Söndag lunch 459 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan.
    • Lägg toppingen på pizzan och till sist den rivna osten.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 0 basilikablad

    Söndag middag 490 Kcal

    Zucchinirullader med kalvfärs

    Goda zucchinirullader fyllda med kalvfärs. Toppa med färsk basilika och riven parmesanost. Frys in resterna och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 490 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st zucchini
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 3 dl tomatsås
    • 1 dl riven ost
    Topping
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop färsen med ägg, grädde, vitlök, salt och peppar.
    • Skär zucchinin på längden i ca ½ cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna och stek zucchinin i olivolja tills dom blir mjuka.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Forma köttfärsen till järpar och rulla in dessa i zucchinin.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater, ajvar relish och honung.
    • Låt koka i ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Häll en sats tomatsås i en ugnsfast form och lägg i ruladerna i formen.
    • Strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen ca 20 min.
    • Toppa därefter med färsk basilika och riven parmesanost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st zucchini
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 3 dl tomatsås
    • 1 dl riven ost
    Topping
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost
    Tomatsås
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk flytande honung
Mejeri
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 30 tsk smör
  • 1 dl havregrädde
  • 2 dl riven peccorinoost
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl keso, 4%
  • 300 g krämig getost
  • 375 g riven mozzarella
  • 450 g mozzarella
  • 7.2 dl riven ost
  • 2 msk gräddfil
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl tomatsås
  • 4 msk riven parmesanost
Frukt/grönt
  • 0.5 dl blåbär
  • 8 st hallon
  • 5.75 st gul lök
  • 0.25 st röd paprika
  • 13 st cocktailtomat
  • 0.7 kruka färsk basilika
  • 11 klyfta vitlök
  • 20 st champinjoner
  • 4 dl isbergssallad
  • 2 st salladsblad
  • 2 st zucchini
  • 100 g rucola
  • 1 st avokado
  • 2 dl blandsallad
  • 2 st morot
  • 500 g spenat
  • 0.5 st granatäpple
  • 2 st fänkål
  • 120 g cocktailtomater
  • 2.5 st rödlök
  • 24 st färska champinjoner
  • 1.5 st paprika
  • 50 g sparris
  • 50 g sockerärtor
  • 4 st rädisor
  • 1 st citron
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 8 st ägg
  • 1 st stockholmare
  • 700 g rökt skinka
  • 400 g tunnskivad skinka (HK)
  • 50 g rökt lax
  • 700 g nötfärs
  • 800 g torskrygg
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 300 g salsiccia
  • 1500 g kycklingfärs
  • 40 g bacon
  • 150 g laxkotlett
  • 500 g kalvfärs
Torrvaror
  • 9.5 tsk olivolja
  • 1500 g krossade tomater
  • 2 tsk honung
  • 100 g paranötter
  • 100 g skållad mandel
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk agavesirap
  • 20 g mandelspån
  • 4 tsk flytande honung
  • 1 dl kakao
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk oregano
  • 2 msk rosmarin
  • 1 tsk kanel
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • 2 krm salt
  • 1 msk gräslök
  • 2 tsk torkade örter
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 krm muskot
  • 2.7 tsk örtagårdskrydda
  • 4.5 tsk torkad oregano
  • basilikablad
  • salt och citonpeppar
  • 1 msk färsk dill
  • 1 msk dill
  • 1 msk ajvar relish
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 tsk ättika
  • 1 dl rostad frömüsli
  • 1 msk caviar mix
  • 125 g mörk choklad
  • 0.5 tsk lakritspulver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!