Tillbaka till menyerna

Keto

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 865 Kcal

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 151 Kcal

      Wokade grönsaker med sötpotatis

    • Middag - 540 Kcal

      Lax med vitlöksost och purjolöksås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1215 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Lunch - 540 Kcal

      Lax med vitlöksost och purjolöksås

    • Middag - 302 Kcal

      Grekiska gyros med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 913 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 302 Kcal

      Grekiska gyros med grönsaker

    • Middag - 323 Kcal

      Tonfiskröra med physalis och persilja

    • Mellanmål - 113 Kcal

      Fruktsallad med keso

    • Dessert

  • Torsdag - 915 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 323 Kcal

      Tonfiskröra med physalis och persilja

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 798 Kcal

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Middag - 207 Kcal

      Grillad biff med guacamole och somrig sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1533 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 474 Kcal

      Äggröra med stekt tomat och korv

    • Lunch

    • Middag - 1059 Kcal

      Entrecôte med rostad sötpotatis och palsternacka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 860 Kcal

    • Frukost - 383 Kcal

      Stekt ägg med bacon

    • Lunch - 174 Kcal

      Blomkål och broccolisoppa

    • Middag - 304 Kcal

      Torsk med fänkålscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 38.1 gram

Fett: 67.5 gram

Protein: 69.1 gram

Energi: 1014 kcal

  • Måndag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Måndag lunch 151 Kcal

    Wokade grönsaker med sötpotatis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 1 st rödlök
    • 1 st röd paprika
    • 100 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i tärningar.
    • Skala och skär rödlök i större bitar.
    • Skär paprika och broccoli i bitar.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner sötpotatis, vitlök och lök och låt steka 10 minuter.
    • Häll på lite vatten.
    • Lägg ner de resterande grönsakerna och låt woka några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 1 st rödlök
    • 1 st röd paprika
    • 100 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda

    Måndag middag 540 Kcal

    Lax med vitlöksost och purjolöksås

    Servera denna goda lax med vitlöksost och purjolöksås till en trevlig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g färskost med vitlök
    • 1 st purjolök
    • 2 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 2 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 st grön sparris

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Smula över vitlöksost och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Strimla purjolöken och fräs i smör.
    • Tillsätt fond och grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
    • Koka sparrisen i lättsaltat vatten i några minuter.
    • Servera laxen med purjolökssås och nykokt sparris. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g färskost med vitlök
    • 1 st purjolök
    • 2 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 2 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 st grön sparris
  • Tisdag frukost 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Tisdag lunch 540 Kcal

    Lax med vitlöksost och purjolöksås

    Servera denna goda lax med vitlöksost och purjolöksås till en trevlig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g färskost med vitlök
    • 1 st purjolök
    • 2 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 2 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 st grön sparris

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Smula över vitlöksost och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Strimla purjolöken och fräs i smör.
    • Tillsätt fond och grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
    • Koka sparrisen i lättsaltat vatten i några minuter.
    • Servera laxen med purjolökssås och nykokt sparris. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g färskost med vitlök
    • 1 st purjolök
    • 2 msk smör
    • 2 tsk fiskfond
    • 2 dl grädde
    • 1 st citron
    • 1 st grön sparris

    Tisdag middag 302 Kcal

    Grekiska gyros med grönsaker

    Ett bra val till lunch, grekisk gyros med grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Lägg färs i en skål och riv ner en liten vitlöksklyfta.
    • Tillsätt kryddor och blanda om.
    • Forma till järpar (gyros) och stek i smör i några minuter runt om i en stekpanna.
    • Servera med grönsaker.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad
  • Onsdag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Onsdag lunch 302 Kcal

    Grekiska gyros med grönsaker

    Ett bra val till lunch, grekisk gyros med grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Lägg färs i en skål och riv ner en liten vitlöksklyfta.
    • Tillsätt kryddor och blanda om.
    • Forma till järpar (gyros) och stek i smör i några minuter runt om i en stekpanna.
    • Servera med grönsaker.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Onsdag middag 323 Kcal

    Tonfiskröra med physalis och persilja

    En krämig tonfiskröra med fräscha tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 323 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Tonfiskröra
    • 90 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 50 g grönsallad
    • 1 msk rödlök
    • 2 st physalis

    Gör så här

    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran med sallad, physalis och toppa med lite hackad rödlök och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    Tonfiskröra
    • 90 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 50 g grönsallad
    • 1 msk rödlök
    • 2 st physalis

    Onsdag mellanmål 113 Kcal

    Fruktsallad med keso

    En härlig skål med keso toppad med valfria frukt och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 113 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 msk keso
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med skivad och hackad frukt och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 msk keso
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 st persika
  • Torsdag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Torsdag lunch 323 Kcal

    Tonfiskröra med physalis och persilja

    En krämig tonfiskröra med fräscha tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 323 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Tonfiskröra
    • 90 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 50 g grönsallad
    • 1 msk rödlök
    • 2 st physalis

    Gör så här

    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran med sallad, physalis och toppa med lite hackad rödlök och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    Tonfiskröra
    • 90 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 50 g grönsallad
    • 1 msk rödlök
    • 2 st physalis

    Torsdag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Fredag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Fredag lunch 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Fredag middag 207 Kcal

    Grillad biff med guacamole och somrig sallad

    Vad passar inte bättre än en somrig sallad med färska jordgubbar, grapefrukt och granatäpple som serveras med en grillad biff och en klick guacamole. Bjud hem dina vänner på en fräsch lunch i solen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1 kruka krispsallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 100 g broccoli
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st granatäpple
    Guacamole 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 0.15 dl naturell yoghurt
    • 2 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt på grillen.
    • Gör först guacamolen.
    • Ta bort kärnan från avokadon.
    • Mosa fruktköttet och lägg i en skål.
    • Skala och pressa i en vitlök.
    • Tillsätt citronsaft, yoghurt och mynta.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör salladen genom att lägga salladsblad på ett fat.
    • Skiva jordgubbarna och lägg över.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en skål.
    • Skär bort skalet från grapefrukten och skär ut filéer och lägg över salladen.
    • Pressa den resterande saften från grapefrukten i skålen med broccoli.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Blanda om och lägg på salladen.
    • Ta ur kärnorna från granatäpplet och toppa salladen med.
    • Strö på salt och pepparmix på köttet.
    • Häll lite olja över och grilla några minuter per sida på grillen.
    • Lägg upp köttet vid sidan om salladen och servera med guacamole.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1 kruka krispsallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 100 g broccoli
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st granatäpple
    Guacamole 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 0.15 dl naturell yoghurt
    • 2 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 474 Kcal

    Äggröra med stekt tomat och korv

    En engelsk klassiker som funkar även som lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Koka upp vatten i en kastrull och ställ en annan kastrull över så att det blir ett vattenbad. Lägg ner en klick smör och låt smälta.
    • Häll ner äggröran och rör om med en trägaffel tills äggröran är mjuk och krämig.
    • Stek under tiden skivade tomater i lite olivolja och bryn korv och rödlök runtom i några minuter. Servera med äggröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Lördag middag 1059 Kcal

    Entrecôte med rostad sötpotatis och palsternacka

    Bjud dina vänner på en fantastisk god lördagsmiddag - Entrecote med potatis, palsternacka och en klick med timjansmör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 101 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 1059 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st sötpotatis
    • 4 st palsternacka
    • 4 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 700 g entrecote
    • 2 st citron
    • 100 g bladspenat
    • 1 msk färsk timjan
    Timjansmör
    • 100 g smör
    • 1 st citron
    • 1 msk färsk timjan
    • 0 nypa flingsalt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär sötpotatisen och palsternackan i tunna skivor och lägg på en plåt.
    • Ringla över olivolja och krydda med örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Ugnsbaka rotfrukterna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de är mjuka.
    • Lägg smöret till timjansmöret i en skål.
    • Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
    • Tillsätt tillsammans med timjan och flingsalt och rör ihop alltsammans till ett kryddsmör.
    • Krama ihop smöret med händerna, lägg det på bakplåtspapper och forma till en rulle.
    • Låt ligga kallt till serveringen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet i några minuter på varje sida.
    • Låt citronhalvan ligga bredvid i pannan med snittytan nedåt.
    • Lägg spenaten på fyra tallrikar och de rostade rotfrukterna ovanpå.
    • Placera köttet bredvid och servera med timjansmör, stekt citron och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st sötpotatis
    • 4 st palsternacka
    • 4 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 700 g entrecote
    • 2 st citron
    • 100 g bladspenat
    • 1 msk färsk timjan
    Timjansmör
    • 100 g smör
    • 1 st citron
    • 1 msk färsk timjan
    • 0 nypa flingsalt
  • Söndag frukost 383 Kcal

    Stekt ägg med bacon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Tärna bacon i mindre bitar och stek i en torr panna. Lägg upp på ett papper och låt rinna av.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner ägg.
    • Låt steka några minuter. Strö på salt och peppar.
    • Servera med bacon och sallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad

    Söndag lunch 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 304 Kcal

    Torsk med fänkålscoleslaw

    Snabblagad torskfilé med en krämig fänkålscoleslaw till, denna måltid serveras med salladsblad, citronklyfta och färska dillkvistar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 0.25 st citron
    Fänkålscoleslaw
    • 1 st fänkål
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Gör först coleslaw genom att strimla fänkål tunt i en skål.
    • Tillsätt gräddfil, majonnäs och dill.
    • Smaka av med salt, peppar och citronsaft och ställ kallt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torskfilén runt om i några minuter och krydda med salt och citronsaft.
    • Fördela salladsblad på ett tallrik och toppa med coleslaw.
    • Lägg fisken bredvid och toppa med en citronklyfta och lite färska dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 0.25 st citron
    Fänkålscoleslaw
    • 1 st fänkål
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 16 st ägg
  • 600 g laxfilé
  • 300 g kalvfärs
  • 90 g tonfisk
  • 500 g nötfärs
  • 600 g rostbiff
  • 150 g korv med hög kötthalt
  • 700 g entrecote
  • 50 g bacon
  • 300 g torskfile
Frukt/grönt
  • 5 st sötpotatis
  • 2.65 st rödlök
  • 1.15 st röd paprika
  • 325 g broccoli
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 9 st purjolök
  • 4.75 st citron
  • 1 st grön sparris
  • 2 st grapefrukt
  • 0.15 st gurka
  • 1 dl isbergssallad
  • 100 g grönsallad
  • 2 st physalis
  • 0.5 dl jordgubbar
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 0.5 st äpple
  • 0.25 st persika
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st aubergine
  • 1 st morot
  • 10 st cocktailtomat
  • 1 kruka krispsallad
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 0.25 st granatäpple
  • 2 st avokado
  • 1 msk citronsaft
  • 2 styck tomat
  • 4 st palsternacka
  • 100 g bladspenat
  • 4 st salladsblad
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 st fänkål
  • 2 st citronskiva
Torrvaror
  • 10.5 tsk olivolja
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 tsk fiskfond
  • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
  • 1.5 msk bladpersilja
  • 0.5 msk malen curry
  • 2.5 msk ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 msk färsk timjan
  • 2 msk mynta
  • flingsalt
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 krm salt
  • 0.5 msk dill
  • 2 st dillkvistar
Mejeri
  • 400 g färskost med vitlök
  • 108 msk smör
  • 4.5 dl grädde
  • 0.5 dl kvarg 0,2 %
  • 3 msk keso
  • 250 g ricottaost
  • 100 g fetaost
  • 0.15 dl naturell yoghurt
  • 0.5 dl gräddfil
Övrigt
  • 3 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!