Tillbaka till menyerna

Keto

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 513 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 253 Kcal

      Fläskfilégryta med squash och ananas

    • Middag - 260 Kcal

      Kycklingsallad med bönor och granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1112 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 303 Kcal

      Stekt laxfilé med persikosallad

    • Middag - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 503 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag - 253 Kcal

      Fläskfilégryta med squash och ananas

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1580 Kcal

    • Frukost - 462 Kcal

      Äggröra med champinjoner och bacon

    • Lunch - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Middag - 560 Kcal

      Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 891 Kcal

    • Frukost - 331 Kcal

      Ägghack med skinka

    • Lunch - 560 Kcal

      Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 895 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Ketofrallor med sesamfrön

    • Lunch

    • Middag - 594 Kcal

      Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 544 Kcal

    • Frukost - 294 Kcal

      LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 31.1 gram

Fett: 55.3 gram

Protein: 57.4 gram

Energi: 862.5 kcal

  • Måndag lunch 253 Kcal

    Fläskfilégryta med squash och ananas

    Rör ihop en gryta fylld med fläskfilé, squash och ananas. Servera gärna grytan med råris.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fläskfile
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 st gul lök
    • 2.5 dl kalvbuljong
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st ananas
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skör köttet i mindre bitar.
    • Skala och hacka vitlöken fint.
    • Skala och riv ingefäran.
    • Hetta upp en gryta med lite smör.
    • Bryn köttet tillsammans med vitlöken och ingefäran i några minuter.
    • Skala och skär löken i tunna klyftor.
    • Lägg i löken i grytan och slå på buljong, tomatpuré och soja.
    • Låt koka upp och sjud på svag värme i 10 minuter.
    • Skär paprika, squash och ananas i mindre bitar.
    • Lägg i grönsakerna i grytan och låt koka i ytterligare några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera gärna med råris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fläskfile
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 st gul lök
    • 2.5 dl kalvbuljong
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st ananas
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 260 Kcal

    Kycklingsallad med bönor och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 125 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g konserverade cannelonibönor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 6 g valnötter
    • 0 g ärtskott

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén och strö på salt och peppar.
    • Pressa vitlöken och skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, vitlök och lök några minuter.
    • Lägg ner bönor och sockerärtor och låt bli varmt.
    • Strö på örtagårdskrydda.
    • Lägg upp på en tallrik och toppa med granatäpple och valnötter.
    • Dekorera med ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 125 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g konserverade cannelonibönor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 6 g valnötter
    • 0 g ärtskott
  • Tisdag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Tisdag lunch 303 Kcal

    Stekt laxfilé med persikosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 5 g smör
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0.5 st fänkål
    • 3 dl blandsallad
    • 1 st persika
    • 25 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g ärtskott
    • 1 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Dela fänkålen och skär bort roten.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek laxfilén och fänkålen i ca 2-3 minuter per sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg sallad på ett fat och lägg på skivad persika och strimlade sockerärtor.
    • Lägg fänkål och laxfilén på salladsbädden.
    • Ringla över olivolja och pressad citron.
    • Toppa med pumpa- och solrosfrön.

      ärtskott och några persikoskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 5 g smör
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0.5 st fänkål
    • 3 dl blandsallad
    • 1 st persika
    • 25 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g ärtskott
    • 1 msk pumpakärnor

    Tisdag middag 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria
  • Onsdag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Onsdag middag 253 Kcal

    Fläskfilégryta med squash och ananas

    Rör ihop en gryta fylld med fläskfilé, squash och ananas. Servera gärna grytan med råris.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fläskfile
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 st gul lök
    • 2.5 dl kalvbuljong
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st ananas
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skör köttet i mindre bitar.
    • Skala och hacka vitlöken fint.
    • Skala och riv ingefäran.
    • Hetta upp en gryta med lite smör.
    • Bryn köttet tillsammans med vitlöken och ingefäran i några minuter.
    • Skala och skär löken i tunna klyftor.
    • Lägg i löken i grytan och slå på buljong, tomatpuré och soja.
    • Låt koka upp och sjud på svag värme i 10 minuter.
    • Skär paprika, squash och ananas i mindre bitar.
    • Lägg i grönsakerna i grytan och låt koka i ytterligare några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera gärna med råris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fläskfile
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 st gul lök
    • 2.5 dl kalvbuljong
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st ananas
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 462 Kcal

    Äggröra med champinjoner och bacon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 462 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatäpple
    • 50 g böngroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek bacon och champinjoner några minuter. Lägg åt sidan.
    • Häll ner äggröran och vispa runt med en trägaffel.
    • Servera med granatäpplekärnor och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatäpple
    • 50 g böngroddar

    Torsdag lunch 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Torsdag middag 560 Kcal

    Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    Kötffärsspett med en krämig äpplecoleslaw till. Laga en extra portion och ha som matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg vitkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och skär äpplet i mindre skivor eller bitar och blanda ner i vitkålen tillsammans med senap, majonnäs, gräddfil,  salt och peppar.
    • Blanda ströbröd och grädde i en skål.
    • Tillsätt alla ingredienser och blanda om.
    • Forma till järpar och sätt ett grillspett igenom.
    • Stek köttfärsspetten några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt eller lägg spetten på en grill.
    • Servera med coleslaw, skivat äpple och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 331 Kcal

    Ägghack med skinka

    Snabbt fixat om du kokat äggen dagen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Hacka skinkan, äggen och lägg i en skål
    • Blanda ner resten av ingredienserna och servera på ett salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Fredag lunch 560 Kcal

    Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    Kötffärsspett med en krämig äpplecoleslaw till. Laga en extra portion och ha som matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg vitkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och skär äpplet i mindre skivor eller bitar och blanda ner i vitkålen tillsammans med senap, majonnäs, gräddfil,  salt och peppar.
    • Blanda ströbröd och grädde i en skål.
    • Tillsätt alla ingredienser och blanda om.
    • Forma till järpar och sätt ett grillspett igenom.
    • Stek köttfärsspetten några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt eller lägg spetten på en grill.
    • Servera med coleslaw, skivat äpple och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 301 Kcal

    Ketofrallor med sesamfrön

    Hemmagjorda frukostfrallor med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Separera vitor och gulor från varandra. Riv mozzarella.
    • Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och blanda därefter ner äggskummet, den rivna mozzarellan och vattnet.
    • Blanda om och forma till 2 bullar.
    • Pensla med äggulan som är över och strö på sesamfrön.
    • Grädda 20 min.
    • Låt svalna!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Lördag middag 594 Kcal

    Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    En snabblagad version av Tikka Masala som går hem hos alla som gillar indiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter
  • Söndag frukost 294 Kcal

    LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    En god frukost på knäckebröd med ost, skinka och groddar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 294 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Bre lite smör på en knäckebröd skiva.
    • Lägg på två skivor ost och två skivor skinka och sedan 1 dl groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Söndag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1000 g fläskfile
  • 125 g kycklingfilé
  • 200 g laxfilé
  • 1200 g falukorv med hög kötthalt
  • 900 g nötfärs
  • 8 st ägg
  • 40 g bacon
  • 25 g rökt skinka
  • 350 g kycklinglårfilé
  • 2 skivor skinka
Frukt/grönt
  • 8.5 klyfta vitlök
  • 4 tsk ingefära
  • 4.5 st gul lök
  • 2.5 st grön paprika
  • 2 st röd paprika
  • 3 st squash
  • 1 st ananas
  • 2.75 st rödlök
  • 75 g sockerärtor
  • 0.15 dl granatäppelkärnor
  • 25 g ärtskott
  • 1 dl färska blåbär
  • 0.5 st fänkål
  • 3 dl blandsallad
  • 1 st persika
  • 4 styck tomat
  • 2 st palsternacka
  • 2 st morot
  • 3.75 st champinjoner
  • 0.25 st granatäpple
  • 50 g böngroddar
  • 2 st äpple
  • basilika
  • 8 dl vitkål
  • 1 st salladsblad
  • 1 dl alfalfagroddar
Mejeri
  • 9 msk smör
  • 1 dl keso, 4%
  • 300 g mozzarella
  • 2.6 dl gräddfil
  • 2 msk grädde
  • 2 st skiva ost
Övrigt
  • 5 dl kalvbuljong
  • 0.5 dl rostad frömüsli
  • 6 msk senap
  • 60 g svarta oliver kärnfria
  • 3 msk majonnäs
  • 1.25 dl kokande vatten
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk soja
  • 1.8 tsk örtagårdskrydda
  • salt och citonpeppar
  • 6 msk ajvar relish
  • 10 krm torkad timjan
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 krm salt
  • 100 g tikka masala sås
  • 2 msk koriander
Torrvaror
  • 8 tsk olivolja
  • 100 g konserverade cannelonibönor
  • 6 g valnötter
  • 1 msk pumpakärnor
  • 0.4 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 msk solrosolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 30 g cashewnötter
  • 1 st knäckebröd (Clean Eating)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!