Tillbaka till menyerna

KETO

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1712 Kcal

    • Frukost - 210 Kcal

      Stekt ägg med tillbehör

    • Lunch - 127 Kcal

      Spenatsoppa med fetaost

    • Middag - 1149 Kcal

      Ketotortilla med tacoköttfärs

    • Mellanmål

    • Dessert - 226 Kcal

      Rostad Ketomüsli

  • Tisdag - 1381 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 595 Kcal

      Grönkålssallad med citrusfrukter och nötter

    • Middag - 534 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1355 Kcal

    • Frukost - 409 Kcal

      Äggröra med skinka och nötter

    • Lunch - 534 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Middag - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 906 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 127 Kcal

      Spenatsoppa med fetaost

    • Middag - 527 Kcal

      Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1358 Kcal

    • Frukost - 485 Kcal

      Grön smoothie

    • Lunch - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Middag - 462 Kcal

      Ketopizza

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 2030 Kcal

    • Frukost - 583 Kcal

      Stor ketofrukost

    • Lunch - 573 Kcal

      Kycklingrullar med getost

    • Middag - 623 Kcal

      Lammstek med fetaostkräm

    • Mellanmål

    • Dessert - 250 Kcal

      Keto Cheesecake brownies

  • Söndag - 1385 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Ketofrallor med sesamfrön

    • Lunch - 527 Kcal

      Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    • Middag - 556 Kcal

      Hamburgare med coleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 53.9 gram

Fett: 90.7 gram

Protein: 89.1 gram

Energi: 1446.5 kcal

  • Måndag frukost 210 Kcal

    Stekt ägg med tillbehör

    Enkel och lättlagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 210 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 15 g manchegoost
    • 30 gram skinka
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck i äggen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Stek några minuter och servera med ost, salami och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 15 g manchegoost
    • 30 gram skinka
    • 1 st cocktailtomat

    Måndag lunch 127 Kcal

    Spenatsoppa med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 127 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och 5 dl vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med smulad fetaost.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost

    Måndag middag 1149 Kcal

    Ketotortilla med tacoköttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 1149 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Tortillabröd
    • 1 dl mandelmjöl
    • 3 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 dl kokande vatten
    Topping
    • 1 tsk smör
    • 125 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 2 msk gräddfil
    Egen tacokrydda
    • 3 msk chilipeppar
    • 2 tsk paprikapulver
    • 2 tsk lökpulver
    • 3 msk spiskummin
    • 1.5 tsk salt
    • 1 tsk torkad oregano

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till tortillabrödet i en skål och forma till en boll.
    • Lägg bollen på ett bakplåtspapper.
    • Ta ett annat bakplåtspapper och lägg över och kavla ut degen till en tunn tortilla.
    • Hetta upp en stekpanna och lägg i tortillan. Låt steka 2 minuter per sida och lägg upp på en tallrik.
    • Blanda ihop alla kryddor till tacokryddan och förvara i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Strö på peppar.
    • Lägg salladsblad på brödet och toppa med köttfärs, hackad paprika och tomater.
    • Skär avokado och lägg vid sidan och toppa med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    1 portioner

    Tortillabröd
    • 1 dl mandelmjöl
    • 3 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 dl kokande vatten
    Topping
    • 1 tsk smör
    • 125 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 2 msk gräddfil
    Egen tacokrydda
    • 3 msk chilipeppar
    • 2 tsk paprikapulver
    • 2 tsk lökpulver
    • 3 msk spiskummin
    • 1.5 tsk salt
    • 1 tsk torkad oregano

    Måndag dessert 226 Kcal

    Rostad Ketomüsli

    God müsli som inte innehåller mycket kolhydrater och passar perfekt när du äter ketogen kost. Förvara müslin i en burk och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 226 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Rosta pumpa, solros och paranötter i en torr panna i några minuter. Häll i en skål.
    • Rosta valnötter och hasselnötter i en torr panna och häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och blanda ner i skålen med frön och paranötter.
    • Tillsätt kokosskivor och blanda om.
    • Häll upp müslin i en skål med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor
  • Tisdag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Tisdag lunch 595 Kcal

    Grönkålssallad med citrusfrukter och nötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 595 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 1 st clementin
    • 1 st avokado
    • 0.5 st granatäpple
    • 10 st pekannötter

    Gör så här

    • Lägg grönkålen i en skål och blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Lägg upp på ett serveringsfat.
    • Skär av skalet på citrusfrukterna och lägg på salladen.
    • Dela avokado och ta bort kärnan.
    • Skär bort skalet och skiva avokadon.
    • Pressa lite citrussaft över och lägg på salladen.
    • Toppa med granatäpplekärnor och pekannötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 1 st clementin
    • 1 st avokado
    • 0.5 st granatäpple
    • 10 st pekannötter

    Tisdag middag 534 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    En smakrik lågkalorirätt. Lägg till nudlar om du vill öka på mängden kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander
  • Onsdag frukost 409 Kcal

    Äggröra med skinka och nötter

    En krämig äggröra som serveras med skinka, nötter och rucolasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva lufttorkad skinka
    • 0.2 dl valnötter
    • 2 st physalis
    • 100 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran några sekunder.
    • Servera med skinka, nötter, physalis och rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva lufttorkad skinka
    • 0.2 dl valnötter
    • 2 st physalis
    • 100 g rucola

    Onsdag lunch 534 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    En smakrik lågkalorirätt. Lägg till nudlar om du vill öka på mängden kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Onsdag middag 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 dillkvistar
  • Torsdag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Torsdag lunch 127 Kcal

    Spenatsoppa med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 127 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och 5 dl vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med smulad fetaost.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost

    Torsdag middag 527 Kcal

    Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin
  • Fredag frukost 485 Kcal

    Grön smoothie

    En grön smoothie med lite oväntade ingredienser. Drick till frukost eller innan träningspasset!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 485 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g grönkål
    • 0.5 st avokado
    • 100 g ananas (fryst)
    • 0.5 st kiwi
    • 0.5 dl mandlar
    • 2 st torkade dadlar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 150 g vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Bryt eller skär grönkål och lägg i en blender.
    • Gröp ur avokadon, skär ananas och kiwi  i bitar.
    • Lägg ner i blendern tillsammans med mandel, urkärnade dadlar och persilja.
    • Mixa och späd med vatten och mjölk till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g grönkål
    • 0.5 st avokado
    • 100 g ananas (fryst)
    • 0.5 st kiwi
    • 0.5 dl mandlar
    • 2 st torkade dadlar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 150 g vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Fredag lunch 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 dillkvistar

    Fredag middag 462 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 462 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan. Lägg på toppingen.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 0 basilikablad
  • Lördag frukost 583 Kcal

    Stor ketofrukost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 583 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st avokado
    • 5 g grönsallad
    • 6 st valnötter

    Gör så här

    • Knaperstek först bacon i en stekpanna.
    • Lägg på hushållspapper.
    • Hetta upp stekpannan med smör och knäck i äggen.
    • Låt steka några minuter och strö på salt och peppar.
    • Servera med bacon, avokado, sallad och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st avokado
    • 5 g grönsallad
    • 6 st valnötter

    Lördag lunch 573 Kcal

    Kycklingrullar med getost

    En smakrik och härlig rätt där bacon och getost tillsammans med grapefrukt ger en härlig smakupplevelse.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 573 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 130 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g chevreost
    • 40 g bacon
    • 2 dl blandsallad
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingfiléerna.
    • Lägg på osten och rulla ihop.
    • Rulla en baconskiva runt varje kycklingrulle.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingrullarna runt om i ca 10 minuter.
    • Lägg sallad på ett fat.
    • Skär bort skalet på grapefrukten med en vass kniv. Lägg frukten i handen och skär ut filéer och lägg över salladen.
    • Häll på olja och lite salt och peppar.
    • Blanda om och lägg upp på salladen. Lägg på kycklingrullarna och servera direkt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 130 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g chevreost
    • 40 g bacon
    • 2 dl blandsallad
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja

    Lördag middag 623 Kcal

    Lammstek med fetaostkräm

    En härlig lammstek tillsammans med en grönkålssallad och en god fetaostkräm - bjud familjen på en mysig fredagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 623 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g lammstek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    Fetaostkräm
    • 100 g fetaost
    • 225 g tofutti sour supreme créme fraiche
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 st citron
    Grönkålssallad
    • 100 g frysta sojabönor
    • 200 g färsk grönkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 °.
    • Lägg steken på en ugnsplåt.
    • Blanda ketjap manis och soja i en skål.
    • Blanda ner örtkryddor och riv ner en vitlöksklyfta i marinaden.
    • Häll över marinaden på köttet och sätt in i ugnen i ca 45 min-1 timme.
    • Köttet ska ha en innetemperatur runt 55-60 grader.
    • Grovhacka grönkål och skala och strimla löken.
    • Tina sojabönorna.
    • Lägg grönkål och lök i en skål och ringla över olivolja och pressa saft från en halv citron.
    • Krydda med salt och peppar och massera in olja och citron med grönsakerna.
    • Vänd ner sojabönor och blanda runt.
    • Smula ner fetaost i en skål.
    • Tillsätt crème fraiche, rosmarin och kryddor och pressa i lite citron.
    • Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    • Skär lammsteken i skivor och servera tillsammans med grönkålssallad och fetaostkräm.
    • Dekorera med färsk rosmarin och citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g lammstek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    Fetaostkräm
    • 100 g fetaost
    • 225 g tofutti sour supreme créme fraiche
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 st citron
    Grönkålssallad
    • 100 g frysta sojabönor
    • 200 g färsk grönkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron

    Lördag dessert 250 Kcal

    Keto Cheesecake brownies

    Keto Cheesecake brownies - perfekt efterrätt att bjuda sina nära och kära på. Dessa brownies kan förvaras i kylen men går även att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Brownie smeten
    • 50 g smör
    • 0.5 dl kakao
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecake smeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 c° och smöra en fyrkantig form.
    • Smält smöret.
    • Sila i kakao och tillsätt salt och sukrin melis.
    • Blanda ihop allt tills smeten blir jämn.
    • Knäck i ett ägg i taget och blanda.
    • Till sist blanda i mandelmjöl och vaniljpulver.
    • Vispa philadelphiaosten  med elvisp tills den blir mjuk och krämig.
    • Tillsätt vaniljpulver, sukrin melis, ägg  och blanda runt 1 min.
    • Klicka ut chokladsmeten med en sked lite överallt i formen och sedan ta cheesecake smeten och klicka ut i de tomma hålen.
    • Ta sedan en kniv och dra runt i formen för ett fint mönster.
    • Strö över den hackade chokladen och ställ in i ugnen i ca 20 min.
    • Ställ kallt och skiva upp i brownies.

    Ingredienser

    8 portioner

    Brownie smeten
    • 50 g smör
    • 0.5 dl kakao
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecake smeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
  • Söndag frukost 301 Kcal

    Ketofrallor med sesamfrön

    Hemmagjorda frukostfrallor med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Separera vitor och gulor från varandra. Riv mozzarella.
    • Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och blanda därefter ner äggskummet, den rivna mozzarellan och vattnet.
    • Blanda om och forma till 2 bullar.
    • Pensla med äggulan som är över och strö på sesamfrön.
    • Grädda 20 min.
    • Låt svalna!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Söndag lunch 527 Kcal

    Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Söndag middag 556 Kcal

    Hamburgare med coleslaw

    En god hamburgare med ost, sallad och tomat som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg rödkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och tillsätt till rödkålen.
    • Tillsätt senap, majonnäs, gräddfil, persilja och citronsaft och krama ihop tills allt är jämt fördelat.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Finhacka vitlöksklyftan och tillsätt till färsen tillsammans med kryddor och blanda om.
    • Forma till en stor biff och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek biffen några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt.
    • Lägg biffen på några salladsblad och toppa med ost, hamburgerdressing, tomatskivor, rödlök, persilja och gurka.
    • Servera med coleslaw.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 15 st ägg
  • 30 gram skinka
  • 250 g nötfärs
  • 1100 g kycklingfärs
  • 2 skiva lufttorkad skinka
  • 600 g torskfile
  • 200 g handskalade räkor
  • 1000 g kassler
  • 100 g rökt skinka
  • 43 skiva bacon
  • 130 g kycklingfilé
  • 800 g lammstek
Mejeri
  • 57 tsk smör
  • 15 g manchegoost
  • 200 g fetaost
  • 3 msk gräddfil
  • 2 dl keso, 4%
  • 7 msk grädde
  • 2 dl mjölk
  • 6 dl riven ost
  • 0.5 dl mandelmjölk
  • 125 g riven mozzarella
  • 200 g mozzarella
  • 50 g chevreost
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 skiva ost
Frukt/grönt
  • 3 st cocktailtomat
  • 3.5 st gul lök
  • 9 klyfta vitlök
  • 500 g fryst bladspenat
  • 4 st salladsblad
  • 0.75 st röd paprika
  • 2.5 st avokado
  • 2 dl färska blåbär
  • 32 dl grönkål
  • 1 st apelsin
  • 1 st clementin
  • 0.5 st granatäpple
  • 2 st röd chili
  • 2 msk färsk ingefära
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 6 st morot
  • 200 g sugarsnaps
  • 1 st lime
  • 2 st physalis
  • 100 g rucola
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st squash
  • 8 st grön sparris
  • 225 g cocktailtomater
  • 2 st blomkålshuvud
  • 100 g ananas (fryst)
  • 0.5 st kiwi
  • 8 st färska champinjoner
  • 1.9 st rödlök
  • 5 g grönsallad
  • 2 dl blandsallad
  • 1 st grapefrukt
  • 0.75 st citron
  • 100 g frysta sojabönor
  • 200 g färsk grönkål
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 0.5 msk citronsaft
Kryddor/smaksättare
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 4 krm salt
  • 2 msk tacokrydda
  • 3 msk chilipeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk lökpulver
  • 3 msk spiskummin
  • 2.5 tsk torkad oregano
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 tsk sambal oelek
  • 2 tsk fisksås
  • 2 msk ketjap manis
  • 4 msk gräslök
  • 2 msk färsk koriander
  • 2 tsk fiskfond
  • 4 msk dill
  • dillkvistar
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 msk sötstark senap
  • 2 krm provensalska örter
  • 4 kvist färsk rosmarin
  • 2.15 kvist färsk persilja
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • basilikablad
  • 1 msk soja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk örtkrydda
  • 1 msk bladpersilja
Torrvaror
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 msk fiberhusk
  • 5.5 msk olivolja
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl paranötter
  • 7.2 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 5 tsk flytande honung
  • 2 dl kokosskivor
  • 10 st pekannötter
  • 2 tsk rapsolja
  • 7 msk sesamfrön
  • 0.5 dl mandlar
  • 2 st torkade dadlar
  • 100 g krossade tomater
  • 0.5 dl kakao
  • 1.25 dl sukrin melis
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk kokosmjöl
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 0.5 tsk bakpulver
Övrigt
  • 1.75 dl kokande vatten
  • 1 dl rostad frömüsli
  • 225 g tofutti sour supreme créme fraiche
  • 15 g mörk choklad
  • 10 g vit choklad (1 ruta)
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 2 st saltgurka
  • 0.5 msk senap
  • 1 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!