Tillbaka till menyerna

Juli, vecka 2

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1144 Kcal

  • Tisdag - 207 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Äppletarte med romrussincréme

      207 kcal

      Äppletarte med romrussincréme

  • Onsdag - 319 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Citronkaka

      319 kcal

      Citronkaka

  • Torsdag - 397 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Chokladmousse med bär

      397 kcal

      Chokladmousse med bär

  • Fredag - 633 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Bär med vit chokladcréme

      633 kcal

      Bär med vit chokladcréme

  • Lördag - 150 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Chokladkrisp

      150 kcal

      Chokladkrisp

  • Söndag - 1000 Kcal

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 27.9 gram

Fett: 40.9 gram

Protein: 17.1 gram

Energi: 549.9 kcal

  • Måndag lunch 390 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Måndag middag 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Måndag dessert 397 Kcal

    Smulpaj med blåbär

    En klassik smulpaj serveras med vanilj kesella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 5 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk potatismjöl
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin melis
    Tillbehör
    • 1 burk kesella vanilj

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg blåbär i en pajform och blanda ner potatismjöl.
    • Blanda ihop smör, mjöl och sukrin i en skål eller i en matberedare. Fördela smuldegen över blåbären och sätt in i mitten på ugnen i cirka 20 min.
    • Servera med en klick vaniljkesella.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 5 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk potatismjöl
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin melis
    Tillbehör
    • 1 burk kesella vanilj
  • Tisdag dessert 207 Kcal

    Äppletarte med romrussincréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 4 st äpple
    Romrussincréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 msk romarom
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 3 msk russin
    Topping
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut smördegen på ett bakplåtspapper. Blanda ihop alla ingredienser till romrussincrémen och bred på smördegen.
    • Skiva äpplen och lägg över. Vik upp kanerna och pensla med ägg. Strö på mandelspån och russin.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min. Låt svalna och skär i rutor.

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 4 st äpple
    Romrussincréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 msk romarom
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 3 msk russin
    Topping
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk russin
  • Onsdag dessert 319 Kcal

    Citronkaka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Smet
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 2 msk sukrin melis
    • 2 msk smör
    Glasering
    • 5 st ägg
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 2 msk citronsaft
    • 2 tsk citronskal
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 msk kokosmjöl

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl och sukrin melis i en skål och häll på smält smör. Blanda ihop och fördela i 4 formar med hård kant eller i en stor 20 cm x 15 cm.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter. Vispa ihop glaseringen och häll över och ställ in i ugnen i ytterligare 15 minuter. Låt kallna och Sikta över sukrin melis.

    Ingredienser

    4 portioner

    Smet
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 2 msk sukrin melis
    • 2 msk smör
    Glasering
    • 5 st ägg
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 2 msk citronsaft
    • 2 tsk citronskal
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 msk kokosmjöl
  • Torsdag dessert 397 Kcal

    Chokladmousse med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl hallon (färska)
    • 8 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter

    Gör så här

    • Separera äggvitor och äggulor.
    • Vispa grädden fluffigt, spara 1/3 till dekoration.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum. Smält choklad över ett vattenbad. Häll chokladen i en skål och och blanda ner äggulor. Vänd ner äggviteskummet och blanda om. Ställ in i kylen 1 timme.
    • Dela jordgubbar och gröp ur kärnorna från granatäpplet. Lägg chokladmoussen på ett serveringsfat och toppa med bär, grädde och pistagenötter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl hallon (färska)
    • 8 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter
  • Fredag dessert 633 Kcal

    Bär med vit chokladcréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g jordgubbar (färska)
    • 100 g färska blåbär
    • 1 st Frukt & Nötbar (Kung Markatta)
    Vit chokladcréme
    • 50 g philadelphiaost
    • 50 g vit choklad
    • 1 msk sukrin melis
    • 1 dl vispad grädde
    • 0.2 tsk vaniljpulver

    Gör så här

    • Gör chokladcrémen genom att vispa ihop ost, vit choklad, sukrin melis och vaniljpulver i en skål. Blanda ner grädde och lägg i en skål.
    • Toppa med färska bär. Hacka en nöt och chokladbar och strö över.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g jordgubbar (färska)
    • 100 g färska blåbär
    • 1 st Frukt & Nötbar (Kung Markatta)
    Vit chokladcréme
    • 50 g philadelphiaost
    • 50 g vit choklad
    • 1 msk sukrin melis
    • 1 dl vispad grädde
    • 0.2 tsk vaniljpulver
  • Lördag dessert 150 Kcal

    Chokladkrisp

    Lätt att göra och gott att äta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 200 g mörk choklad
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 0.5 dl torkad frukt
    • 0.5 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Smält chokladen i ett vattenblad och bred ut på bakplåtspapper.
    • Strö över toppningen och låt stelna.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 200 g mörk choklad
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 0.5 dl torkad frukt
    • 0.5 dl kokosflingor
  • Söndag frukost 241 Kcal

    ketodessert

    Cheesecake brownies

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 241 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Browniesmeten
    • 50 g smör
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecakesmeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
    Till formen
    • 1 tsk smör

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 c°.
    • Smöra en fyrkantig form.
    • Smält smöret. Sila i kakao och tillsätt salt och sukrin melis. Blanda ihop allt till smeten blir jämn. Knäck i ett ägg i taget och blanda. Blanda till sist i mandelmjöl och vaniljpulver.
    • Vispa philadelphiaosten med elvisp tills den blir mjuk och krämig. Tillsätt vaniljpulver, sukrin melis, ägg  och blanda runt 1 min.
    • Klicka ut chokladsmeten med en sked lite här och var i formen och ta sedan cheesecakesmeten och klicka ut i de tomma hålen. Dra försiktigt runt med en kniv för att få till ett fint mönster.
    • Strö  över den hackade chokladen och ställ in i ugnen i ca 20 min.
    • Ställ kallt innan du skär upp kakan.

    Ingredienser

    8 portioner

    Browniesmeten
    • 50 g smör
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecakesmeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
    Till formen
    • 1 tsk smör

    Söndag mellanmål 315 Kcal

    Chokladmousse

    Gör en hemmagjord chokladmousse med nyttigheter i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 1 st avokado
    • 3 msk kakaopulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 1 st skivad banan

    Gör så här

    • Skala banan och avokado och lägg i en matberedare tillsammans med kakao. Mixa till en jämn mousse och fördela i 2 dessertskålar.
    • Hacka mörk choklad och strössla över. Skiva en banan och lägg på moussen. Ställ kallt 1 timme innan servering

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 1 st avokado
    • 3 msk kakaopulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 1 st skivad banan

    Söndag dessert 444 Kcal

    Glutenfri hallon- och rabarberpaj

    En trevlig paj att bjuda på i helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 444 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 2.5 dl hallon (frysta)
    • 7 st rabarberstänger
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl sukrin gold
    Smuldeg
    • 125 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 dl havregryn
    Topping
    • 50 g mandelspån
    Tillbehör
    • 4 dl vaniljsås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut pajskalet i en pajform. Häll på frusna hallon.
    • Skala rabarber och skär i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rabarber tillsammans med sukrin gold i några minuter. Häll rabarber över hallonen.
    • Blanda alla ingredienser till smuldegen i en skål och smula över pajen.
    • Toppa med mandelspån och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vaniljsås.

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 2.5 dl hallon (frysta)
    • 7 st rabarberstänger
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl sukrin gold
    Smuldeg
    • 125 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 dl havregryn
    Topping
    • 50 g mandelspån
    Tillbehör
    • 4 dl vaniljsås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g högrevsburgare
  • 0.5 st uppvispat ägg
  • 10 st ägg
Mejeri
  • 330 tsk smör
  • 100 g keso mexican salsa
  • 150 g halloumi
  • 1 burk kesella vanilj
  • 250 g mascarponeost
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g philadelphiaost
  • 1 dl vispad grädde
  • 4 dl vaniljsås
Frukt/grönt
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 100 g brysselkål
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 0.5 st citron
  • 5 dl blåbär (frysta)
  • 4 st äpple
  • 2 msk citronsaft
  • 2 tsk citronskal
  • 450 g jordgubbar (färska)
  • 1 dl hallon (färska)
  • 8 st physalis
  • 1 st granatäpple
  • 100 g färska blåbär
  • 1 st banan
  • 1 st avokado
  • 1 st skivad banan
  • 2.5 dl hallon (frysta)
  • 7 st rabarberstänger
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 10 st skållad mandel
  • 6 msk russin
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 6.5 dl mandelmjöl
  • 6.75 dl sukrin melis
  • 100 g mandelspån
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 msk kokosmjöl
  • 50 g pistagenötter
  • 1 st Frukt & Nötbar (Kung Markatta)
  • 0.5 dl blandade nötter
  • 0.5 dl torkad frukt
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 5.5 msk kakaopulver
  • 1.5 dl sukrin gold
  • 2 dl havregryn
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk romarom
  • 1.2 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk salt
Övrigt
  • 2 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 330 g mörk choklad
  • 50 g vit choklad
  • 10 g vit choklad (1 ruta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.