Tillbaka till menyerna

Juli, vecka 2

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1162 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 395 Kcal

      Högrevsburgare

    • Middag - 357 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Mellanmål

    • Dessert - 410 Kcal

      Smulpaj med blåbär

  • Tisdag - 207 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 207 Kcal

      Äppletarte med romrussincréme

  • Onsdag - 370 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 370 Kcal

      Citronkaka

  • Torsdag - 396 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 396 Kcal

      Chokladmousse med bär

  • Fredag - 633 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 633 Kcal

      Bär med vit chokladcréme

  • Lördag - 1501 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 1501 Kcal

      Chokladkrisp – ca 10 bitar

  • Söndag - 1017 Kcal

    • Frukost - 248 Kcal

      ketodessert

      Cheesecake brownies

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål - 305 Kcal

      Chokladmousse

    • Dessert - 464 Kcal

      Glutenfri hallon- och rabarberpaj

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 23.3 gram

Fett: 55.1 gram

Protein: 21.2 gram

Energi: 755.2 kcal

  • Måndag lunch 395 Kcal

    Högrevsburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Måndag middag 357 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g Brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Måndag dessert 410 Kcal

    Smulpaj med blåbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -46 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 5 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk potatismjöl
    • 150 g smör
    • 2 dl dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin melis
    Tillbehör
    • 1 burk Kesella vanilj

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg blåbär i en pajform och blanda ner potatismjöl.
    • Blanda ihop smör, mjöl och sukrin i en skål eller i en matberedare. Fördela smuldegen över blåbären och sätt in i mitten på ugnen i cirka 20 min. Servera med en klick vaniljkesella.
  • Tisdag dessert 207 Kcal

    Äppletarte med romrussincréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 4 st äpple
    Romrussincréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 msk romarom
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 3 msk russin
    Topping
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut smördegen på ett bakplåtspapper. Blanda ihop alla ingredienser till romrussincrémen och bred på smördegen.
    • Skiva äpplen och lägg över. Vik upp kanerna och pensla med ägg. Strö på mandelspån och russin.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min. Låt svalna och skär i rutor.
  • Onsdag dessert 370 Kcal

    Citronkaka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Smet
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 2 msk msk sukrin melis
    • 2 msk msk smör
    Glasering
    • 5 st ägg
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 2 msk Citronsaft
    • 2 tsk citronskal
    • 0.5 tsk tsk bakpulver
    • 1 msk msk kokosmjöl

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl och sukrin melis i en skål och häll på smält smör. Blanda ihop och fördela i 4 formar med hård kant eller i en stor 20 cm x 15 cm.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter. Vispa ihop glaseringen och häll över och ställ in i ugnen i ytterligare 15 minuter. Låt kallna och Sikta över sukrin melis.
  • Torsdag dessert 396 Kcal

    Chokladmousse med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g gram mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl hallon (färska)
    • 8 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g gram pistagenötter

    Gör så här

    • Separera äggvitor och äggulor.
    • Vispa grädden fluffigt, spara 1/3 till dekoration.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum. Smält choklad över ett vattenbad. Häll chokladen i en skål och och blanda ner äggulor. Vänd ner äggviteskummet och blanda om. Ställ in i kylen 1 timme.
    • Dela jordgubbar och gröp ur kärnorna från granatäpplet. Lägg chokladmoussen på ett serveringsfat och toppa med bär, grädde och pistagenötter.
  • Fredag dessert 633 Kcal

    Bär med vit chokladcréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g jordgubbar (färska)
    • 100 g färska blåbär
    • 1 st Frukt & Nötbar (Kung Markatta)
    Vit chokladcréme
    • 50 g gram philadelphiaost
    • 50 g smält vit choklad
    • 1 msk msk sukrin melis
    • 1 dl vispad grädde
    • 0.2 tsk vaniljpulver

    Gör så här

    • Gör chokladcrémen genom att vispa ihop ost, vit choklad, sukrin melis och vaniljpulver i en skål. Blanda ner grädde och lägg i en skål.
    • Toppa med färska bär. Hacka en nöt och chokladbar och strö över.
  • Lördag dessert 1501 Kcal

    Chokladkrisp – ca 10 bitar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 119 gram

    Fett: 100 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 1501 kcal

    Ingredienser

    • 200 g gram mörk choklad
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 0.5 dl torkad frukt
    • 0.5 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Smält chokladen i ett vattenblad och bred ut på bakplåtspapper.
    • Strö över toppningen och låt stelna.
  • Söndag frukost 248 Kcal

    ketodessert

    Cheesecake brownies

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -16 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 248 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Browniesmeten
    • 50 g smör
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecakesmeten
    • 200 g gram philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad (1 ruta)
    • 10 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 c° och smöra en fyrkantig form. Smält smöret. Sila i kakao och tillsätt salt och sukrin melis. Blanda ihop allt tills smeten blir jämn. Knäck i ett ägg i taget och blanda. Till sist blanda i mandelmjöl och vaniljpulver.
    • Vispa philadelphiaosten med elvisp tills den blir mjuk och krämig. Tillsätt vaniljpulver, sukrin melis, ägg  och blanda runt 1 min.
    • Klicka ut chokladsmeten med en sked lite överallt i formen och sedan ta cheesecake smeten och klicka ut i de tomma hålen. Ta sedan en kniv och dra runt i formen för att få ett fint mönster.
    • Strö  över den hackade chokladen och ställ in i ugnen i ca 20 min. Ställ kallt och skiva upp ibrownies.

    Söndag mellanmål 305 Kcal

    Chokladmousse

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 305 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 1 st avokado
    • 3 msk kakaopulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad (1 ruta)
    • 1 st skivad banan

    Gör så här

    • Skala banan och avokado och lägg i en matberedare tillsammans med kakao. Mixa till en jämn mousse och fördela i 2 dessertskålar.
    • Hacka mörk choklad och strössla över. Skiva en banan och lägg på moussen. Ställ kallt 1 timme innan servering

    Söndag dessert 464 Kcal

    Glutenfri hallon- och rabarberpaj

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -18 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 2.5 dl Hallon (frysta)
    • 7 st rabarberstänger
    • 1 msk msk smör
    • 0.5 dl sukrin gold
    Smuldeg
    • 125 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 dl havregryn
    Topping
    • 50 g mandelspån
    Tillbehör
    • 4 dl vaniljsås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut pajskalet i en pajform. Häll på frusna hallon.
    • Skala rabarber och skär i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rabarber tillsammans med sukrin gold i några minuter. Häll rabarber över hallonen.
    • Blanda alla ingredienser till smuldegen i en skål och smula över pajen.
    • Toppa med mandelspån och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vaniljsås.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g högrevsburgare
  • 0.5 st uppvispat ägg
  • 10 st ägg
Mejeri
  • 1 tsk tsk smör
  • 100 g keso mexican salsa
  • 150 g halloumi
  • 325 g smör
  • 1 burk Kesella vanilj
  • 250 g mascarponeost
  • 3 msk msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g gram philadelphiaost
  • 1 dl vispad grädde
  • 4 dl vaniljsås
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • chiliflakes
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk romarom
  • 1.2 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk salt
Frukt/grönt
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 100 g Brysselkål
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 0.5 st citron
  • 4 st äpple
  • 2 msk Citronsaft
  • 2 tsk citronskal
  • 450 g jordgubbar (färska)
  • 1 dl hallon (färska)
  • 8 st physalis
  • 1 st granatäpple
  • 100 g färska blåbär
  • 1 st banan
  • 1 st avokado
  • 1 st skivad banan
  • 7 st rabarberstänger
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 10 st st skållad mandel
  • 6 msk russin
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl dl rismjöl
  • 6.5 dl mandelmjöl
  • 3.75 dl sukrin melis
  • 100 g mandelspån
  • 3 msk msk sukrin melis
  • 0.5 tsk tsk bakpulver
  • 1 msk msk kokosmjöl
  • 300 g gram mörk choklad
  • 50 g gram pistagenötter
  • 1 st Frukt & Nötbar (Kung Markatta)
  • 50 g smält vit choklad
  • 0.5 dl blandade nötter
  • 0.5 dl torkad frukt
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 5.5 msk kakaopulver
  • 30 g mörk choklad (1 ruta)
  • 10 g vit choklad (1 ruta)
  • 1.5 dl sukrin gold
  • 2 dl havregryn
Övrigt
  • 5 dl blåbär (frysta)
  • 2 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 2.5 dl Hallon (frysta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!