Tillbaka till menyerna

Jojjo

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 700 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 222 Kcal

      Torskrygg med smörstekta kantareller

    • Middag - 478 Kcal

      Kycklinggratäng med kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1240 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost

    • Lunch - 488 Kcal

      Grekisk snabbkyckling

    • Middag - 752 Kcal

      Asian Pokébowl

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 229 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 229 Kcal

      Stekt sparris med parmaströssel och parmesan

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 417 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 23.9 gram

Fett: 38.5 gram

Protein: 51.7 gram

Energi: 646.4 kcal

  • Måndag lunch 222 Kcal

    Torskrygg med smörstekta kantareller

    Härlig torskrygg som serveras med smörstekta kantareller till, toppa sedan fisken med persilja, örtkrydda och parmesan.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Gör så här

    • Tina fisken. Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs kantarellerna i några minuter.
    • Skiva squash och rödlök, lägg ner allt i pannan. Låt fräsa någon minut.
    • Salta och peppra fisken och lägg ner dem i pannan.
    • Låt filéerna steka några minuter per sida.
    • Strö på persilja, örtkryddor och parmesan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Måndag middag 478 Kcal

    Kycklinggratäng med kantareller

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 478 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela kycklingfiléerna och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om i några minuter.
    • Häll på ketjap manis och läggsedan  kycklingen i en ugnsfast form.
    • Skär kantarellerna i mindre  bitar och stek i smör 5 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner.
    • Häll på grädde, ketjap manis och koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Hacka färsk timjan och blanda ner.
    • Häll såsen över kycklingen och strö på ost.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med en sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde
  • Tisdag lunch 488 Kcal

    Grekisk snabbkyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond

    Gör så här

    • Skiva halloumin och stek skivorna gyllenbruna i olivolja.
    • Lägg dem på tallrikar.
    • Bryn kycklingen tills den blir gyllenbrun.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg i de frysta grönsakerna i pannan och tillsätt grädde och kycklingfond.
    • Låt allt koka ihop och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond

    Tisdag middag 752 Kcal

    Asian Pokébowl

    En riktigt trevlig bowl med massa härligheter i, bland annat laxfilé, mango, avokado och granatäpple. Den har även en god marinad i och rostade hackade cashewnötter på som topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 752 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st mango
    • 0.2 st gurka
    • 1 st avokado
    • 0.5 st röd chili
    • 1 st salladslök
    • 150 g sjögräsnudlar
    Marinad
    • 1 tsk riven ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ljus soja
    • 2 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 250 g laxfilé
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk koriander
    Rostade cashewnötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Skär mango, gurka och avokado i mindre bitar.
    • Spara lite mango och avokado för att skiva upp som dekoration.
    • Hacka chili och strimla salladslök.
    • Blanda ihop marinaden i en skål och lägg ner alla grönsaker och sjögräsnudlarna.
    • Blanda om och fördela i två skålar.
    • Skiva laxen i tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och halstra laxen hastigt.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skiva upp avokado, mango och rödlök och fördela i skålarna.
    • Lägg på laxen och toppa med granatäpplekärnor och färsk koriander.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna runt om.
    • Tillsätt honung, ingefära, limezest och salt.
    • Rör om och lägg upp i skålarna.
    • Dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st mango
    • 0.2 st gurka
    • 1 st avokado
    • 0.5 st röd chili
    • 1 st salladslök
    • 150 g sjögräsnudlar
    Marinad
    • 1 tsk riven ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ljus soja
    • 2 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 250 g laxfilé
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk koriander
    Rostade cashewnötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 krm salt
  • Onsdag lunch 229 Kcal

    Stekt sparris med parmaströssel och parmesan

    En god liten rätt som kan ätas som förrätt, lätt lunch eller mindre middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 225 g sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g lufttorkad skinka
    • 2 msk riven parmesanost
    Dekoration
    • 0.5 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg parmaskinka på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 5 min eller tills skinkan har fått färg och är hård.
    • Ta ut plåten och låt svalna.
    • Smula ner parmaskinka i en skål.
    • Lägg på sparris på grillen och grilla runt om i några minuter.
    • Lägg upp på tallrik och ringla olivolja över.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa med parmesan och parmaströssel och dekorerar med färsk bladpersilja

    Ingredienser

    1 portioner

    • 225 g sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g lufttorkad skinka
    • 2 msk riven parmesanost
    Dekoration
    • 0.5 msk bladpersilja
  • Torsdag lunch 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 140 g torskfile
  • 900 g kycklingfilé
  • 250 g laxfilé
  • 30 g lufttorkad skinka
  • 500 g nötfärs
Mejeri
  • 3 msk riven parmesanost
  • 11 tsk smör
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2.5 dl grädde
  • 75 g halloumi
  • 250 g ricottaost
  • 100 g fetaost
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk persilja
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 msk ketjap manis
  • 2 msk färsk timjan
  • 3 tsk kycklingfond
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk fisksås
  • 0.5 msk ljus soja
  • 1 msk koriander
  • 1 krm salt
  • 0.5 msk bladpersilja
  • 2.5 msk ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
Frukt/grönt
  • 75 g kantareller
  • 1 st rödlök
  • 0.25 st squash
  • 400 g trattkantareller
  • 2 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st mango
  • 0.2 st gurka
  • 1 st avokado
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st salladslök
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 tsk limesaft
  • 0.5 st granatäpple
  • 2 tsk ingefära
  • 0.5 st lime
  • 225 g sparris
  • 0.5 st aubergine
  • 1 st morot
  • 10 st cocktailtomat
  • 50 g grönsallad
Torrvaror
  • 2.5 msk olivolja
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 dl cashewnötter
Övrigt
  • 200 g frysta grönsaker

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!