Tillbaka till menyerna

Johhho

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 750 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 375 Kcal

      Köttfärssoppa med rotfrukter och curry

    • Middag - 375 Kcal

      Köttfärssoppa med rotfrukter och curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 467 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 234 Kcal

      Tomatsoppa med stekt chorizo

    • Middag - 234 Kcal

      Tomatsoppa med stekt chorizo

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 912 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost

    • Lunch - 456 Kcal

      Stekt torsk med tomat och avokadosallad

    • Middag - 456 Kcal

      Stekt torsk med tomat och avokadosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1005 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost

    • Lunch - 503 Kcal

      Italiensk köttfärslimpa

    • Middag - 503 Kcal

      Italiensk köttfärslimpa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 744 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 744 Kcal

      Högrevsgryta med champinjoner

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 39.5 gram

Fett: 48.3 gram

Protein: 49.2 gram

Energi: 775.5 kcal

  • Måndag lunch 375 Kcal

    Köttfärssoppa med rotfrukter och curry

    Snabb och god soppa som passar perfekt att göra storkok av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 375 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rättika
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk curry
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 ml passerade tomater
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    Tillbehör
    • 3 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och skär alla rotfrukter i små tärningar. Skala och finhacka lök och riv vitlök.
    • Hetta upp en gryta och bryn nötfärs, lök, vitlök och grönsaker i olja. Tillsätt kryddor, passerade tomater och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela en portion i en soppskål och spara den andra portionen i en matlåda i frysen. Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rättika
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk curry
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 ml passerade tomater
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    Tillbehör
    • 3 msk gräddfil

    Måndag middag 375 Kcal

    Köttfärssoppa med rotfrukter och curry

    Snabb och god soppa som passar perfekt att göra storkok av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 375 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rättika
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk curry
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 ml passerade tomater
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    Tillbehör
    • 3 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och skär alla rotfrukter i små tärningar. Skala och finhacka lök och riv vitlök.
    • Hetta upp en gryta och bryn nötfärs, lök, vitlök och grönsaker i olja. Tillsätt kryddor, passerade tomater och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela en portion i en soppskål och spara den andra portionen i en matlåda i frysen. Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rättika
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk curry
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 ml passerade tomater
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    Tillbehör
    • 3 msk gräddfil
  • Tisdag lunch 234 Kcal

    Tomatsoppa med stekt chorizo

    Önskar du ett vegetariskt alternativ? Isåfall kan du byta chorizo mot vegetarisk korv och hönsbuljong mot grönsaksbuljong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och låt koka ihop 5 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Skär korven i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med korv och färsk rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Tisdag middag 234 Kcal

    Tomatsoppa med stekt chorizo

    Önskar du ett vegetariskt alternativ? Isåfall kan du byta chorizo mot vegetarisk korv och hönsbuljong mot grönsaksbuljong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och låt koka ihop 5 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Skär korven i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med korv och färsk rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin
  • Onsdag lunch 456 Kcal

    Stekt torsk med tomat och avokadosallad

    En fräsch sallad med bland annat torsk, tomat och avokado i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 456 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    Tomat och avokadosallad
    • 300 g cocktailtomater
    • 2 st avokado
    • 2 msk olivolja
    • 4 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 kruka färsk basilika
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g riven parmesanost

    Gör så här

    • Gör salladen först genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Dela avokado och skär i mindre bitar.
    • Blanda tomat, avokado, olja, vinäger och lite svartpeppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr panna.
    • Blanda ner i salladen tillsammans med färska basilikablad.
    • Hyvla parmesanosten och tillsätt i salladen.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på bägge sidor ca 4 minuter.
    • Servera med salladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    Tomat och avokadosallad
    • 300 g cocktailtomater
    • 2 st avokado
    • 2 msk olivolja
    • 4 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 kruka färsk basilika
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g riven parmesanost

    Onsdag middag 456 Kcal

    Stekt torsk med tomat och avokadosallad

    En fräsch sallad med bland annat torsk, tomat och avokado i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 456 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    Tomat och avokadosallad
    • 300 g cocktailtomater
    • 2 st avokado
    • 2 msk olivolja
    • 4 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 kruka färsk basilika
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g riven parmesanost

    Gör så här

    • Gör salladen först genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Dela avokado och skär i mindre bitar.
    • Blanda tomat, avokado, olja, vinäger och lite svartpeppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr panna.
    • Blanda ner i salladen tillsammans med färska basilikablad.
    • Hyvla parmesanosten och tillsätt i salladen.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på bägge sidor ca 4 minuter.
    • Servera med salladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    Tomat och avokadosallad
    • 300 g cocktailtomater
    • 2 st avokado
    • 2 msk olivolja
    • 4 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 kruka färsk basilika
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g riven parmesanost
  • Torsdag lunch 503 Kcal

    Italiensk köttfärslimpa

    Laga en italiensk köttfärslimpa och bjud familjen på en lyxig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 503 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk torkad basilika
    • 0.5 tsk havssalt
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 125 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 8 st svarta oliver
    • 50 g pinjenötter
    • 500 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och hacka vitlöken fint och blanda med färs, ägg, grädde, örter, salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och blanda med pesto.
    • Smörj en ugnsfast form med olja och lägg på färsblandningen.
    • Gör ett snitt i färsen och lägg i mozzarellan.
    • Täck över med färs och forma till en limpa.
    • Dela oliver och tryck ner i limpan.
    • Strö på pinjenötter.
    • Dela tomaterna och skiva rödlöken.
    • Lägg detta runt köttfärslimpan och häll över lite olja.
    • Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
    • Servera köttfärslimpan med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk torkad basilika
    • 0.5 tsk havssalt
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 125 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 8 st svarta oliver
    • 50 g pinjenötter
    • 500 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 50 g rucola

    Torsdag middag 503 Kcal

    Italiensk köttfärslimpa

    Laga en italiensk köttfärslimpa och bjud familjen på en lyxig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 503 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk torkad basilika
    • 0.5 tsk havssalt
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 125 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 8 st svarta oliver
    • 50 g pinjenötter
    • 500 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och hacka vitlöken fint och blanda med färs, ägg, grädde, örter, salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och blanda med pesto.
    • Smörj en ugnsfast form med olja och lägg på färsblandningen.
    • Gör ett snitt i färsen och lägg i mozzarellan.
    • Täck över med färs och forma till en limpa.
    • Dela oliver och tryck ner i limpan.
    • Strö på pinjenötter.
    • Dela tomaterna och skiva rödlöken.
    • Lägg detta runt köttfärslimpan och häll över lite olja.
    • Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
    • Servera köttfärslimpan med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk torkad basilika
    • 0.5 tsk havssalt
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 125 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 8 st svarta oliver
    • 50 g pinjenötter
    • 500 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 50 g rucola
  • Fredag lunch 744 Kcal

    Högrevsgryta med champinjoner

    Mustig högrevsgryta med champinjoner och en klick svartvinbärsgelé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 68 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 744 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk svartvinbärsgelé
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 dl råris
    • 2 msk svartvinbärsgelé
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Skiva champinjonerna.
    • Strimla paprika.
    • Bryn köttet med  lök och vitlök i smör 1 minut.
    • Krydda med örtagårdskrydda.
    • Tillsätt kalvfond, vatten och låt koka i hop.
    • Sänk värmen och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda i 40 minuter.
    • Tillsätt grädde och svartvinbärsgelé och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka ihop 15 minuter.
    • Lägg ner champinjoner och paprika och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med kokt råris, svartvinbärsgelé och cornichons.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk svartvinbärsgelé
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st paprika valfri färg
    Tillbehör
    • 1 dl råris
    • 2 msk svartvinbärsgelé
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 st basilikakvist
Frukt/grönt
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st rättika
  • 1 st morot
  • 1.5 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 50 g grönsallad
  • 800 g cocktailtomater
  • 2 st avokado
  • 1 st rödlök
  • 50 g rucola
  • 6 st färska champinjoner
  • 0.5 st paprika valfri färg
Torrvaror
  • 6.5 tsk olivolja
  • 200 ml passerade tomater
  • 300 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 100 g pinjenötter
  • 1 dl råris
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 700 g nötfärs
  • 100 g chorizo
  • 600 g torskfile
  • 1 st ägg
  • 300 g högrev
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk curry
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st köttbuljongtärning
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 4 tsk balsamvinäger
  • 1.5 tsk svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 tsk torkad basilika
  • 0.5 tsk havssalt
  • 1 msk grön pesto
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 st basilikakvist
Mejeri
  • 3 msk gräddfil
  • 50 g riven parmesanost
  • 1.25 dl grädde
  • 125 g mozarella
  • 1 tsk smör
Övrigt
  • 8 st svarta oliver
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 5 st cornichongurkor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!