Tillbaka till menyerna

Ingela 2

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 76.4 gram

Fett: 51 gram

Protein: 61.4 gram

Energi: 1026.5 kcal

  • Måndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Enklaste och godaste frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 640 Kcal

    Varma rotfrukter med halloumi och mandel

    En härlig rätt med karibisk touch som räcker till många och passar bra både på en buffé eller som vardagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 83 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 640 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st sötpotatis
    • 3 st polkabetor
    • 2 st gulbetor
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 225 g halloumi
    • 3 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mandelsplitter
    • 2 msk färsk oregano
    Karibisk röra – 2 portioner
    • 1 st schalottenlök
    • 1 st torkade fikon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 krm muskot
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 3 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skrubba potatis och betor och skär i tunna skivor.
    • Lägg dem på en plåt. Ringla över olja och blanda ner pressad vitlök och kryddor.
    • Stek i ugn på 225°, 25 min.
    • Skala och finhacka schalottenlöken. Hacka fikonet.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek lök tills den blir mjuk.
    • Tillsätt fikon, kryddor och krossade tomater, rödvinsvinäger och låt puttra en stund.
    • Häll såsen i en matberedare och mixa tills den blir slät.
    • Lägg tillbaka röran i pannan och tillsätt vatten och smaka av med salt och peppar.
    • Servera varm eller kall i en skål.
    • Tärna halloumin och skiva salladslöken.
    • Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumi, lök, mandel och oregano.
    • Lägg de varma rotfrukterna på ett serveringsfat med halloumiblandningen över.
    • Toppa med oregano. Servera med en karibisk röra.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st sötpotatis
    • 3 st polkabetor
    • 2 st gulbetor
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 225 g halloumi
    • 3 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mandelsplitter
    • 2 msk färsk oregano
    Karibisk röra – 2 portioner
    • 1 st schalottenlök
    • 1 st torkade fikon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 krm muskot
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 3 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 316 Kcal

    Zuccinisallad med feta och hallon

    En riktigt fräsch sallad med salt fetaost och söta hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g rucola
    • 1 st mini squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Lägg ruccola på en tallrik.
    • Hyvla tagliatelle av squashen och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft och salt och peppar.
    • Lägg squashtagliatellen på ruccolan.
    • Toppa med fetaost, hallon och pumpafrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g rucola
    • 1 st mini squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 msk pumpakärnor
  • Tisdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Tisdag lunch 390 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Tisdag middag 317 Kcal

    Fiskgratäng med grönsaksris

    Färgrik fiskrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 175 g laxfilé
    • 300 g torskfile
    • 3 msk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk grön pesto
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Riv blomkål och broccoli grovt på ett rivjärn. Skiva broccolistammen i tunna skivor.  Skala och hacka rödlök. Hacka persiljan fint.
    • Lägg den rivna blomkålen och broccolin tillsammans med rödlök och persilja i en ugnsfast form. Strö på salt och peppar och häll lite olivolja över. Pressa över citronsaft.
    • Skär lax och torsk i bitar och lägg över grönsaksriset. Strö på salt och peppar och fördela pesto över. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i 15 min.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 175 g laxfilé
    • 300 g torskfile
    • 3 msk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk grön pesto
    • 1 dl riven ost
  • Onsdag frukost 396 Kcal

    Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    Havregrynsgröt som går att variera i det oändliga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Koka upp havregryn, salt, vatten och torkad frukt.
    • Låt sjuda 3 minuter.
    • Lägg i en skål och toppa med blåbär och kokoschips.
    • Servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Onsdag lunch 640 Kcal

    Varma rotfrukter med halloumi och mandel

    En härlig rätt med karibisk touch som räcker till många och passar bra både på en buffé eller som vardagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 83 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 640 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st sötpotatis
    • 3 st polkabetor
    • 2 st gulbetor
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 225 g halloumi
    • 3 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mandelsplitter
    • 2 msk färsk oregano
    Karibisk röra – 2 portioner
    • 1 st schalottenlök
    • 1 st torkade fikon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 krm muskot
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 3 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skrubba potatis och betor och skär i tunna skivor.
    • Lägg dem på en plåt. Ringla över olja och blanda ner pressad vitlök och kryddor.
    • Stek i ugn på 225°, 25 min.
    • Skala och finhacka schalottenlöken. Hacka fikonet.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek lök tills den blir mjuk.
    • Tillsätt fikon, kryddor och krossade tomater, rödvinsvinäger och låt puttra en stund.
    • Häll såsen i en matberedare och mixa tills den blir slät.
    • Lägg tillbaka röran i pannan och tillsätt vatten och smaka av med salt och peppar.
    • Servera varm eller kall i en skål.
    • Tärna halloumin och skiva salladslöken.
    • Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumi, lök, mandel och oregano.
    • Lägg de varma rotfrukterna på ett serveringsfat med halloumiblandningen över.
    • Toppa med oregano. Servera med en karibisk röra.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st sötpotatis
    • 3 st polkabetor
    • 2 st gulbetor
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 225 g halloumi
    • 3 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mandelsplitter
    • 2 msk färsk oregano
    Karibisk röra – 2 portioner
    • 1 st schalottenlök
    • 1 st torkade fikon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 krm muskot
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 3 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 317 Kcal

    Fiskgratäng med grönsaksris

    Färgrik fiskrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 175 g laxfilé
    • 300 g torskfile
    • 3 msk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk grön pesto
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Riv blomkål och broccoli grovt på ett rivjärn. Skiva broccolistammen i tunna skivor.  Skala och hacka rödlök. Hacka persiljan fint.
    • Lägg den rivna blomkålen och broccolin tillsammans med rödlök och persilja i en ugnsfast form. Strö på salt och peppar och häll lite olivolja över. Pressa över citronsaft.
    • Skär lax och torsk i bitar och lägg över grönsaksriset. Strö på salt och peppar och fördela pesto över. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i 15 min.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 175 g laxfilé
    • 300 g torskfile
    • 3 msk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk grön pesto
    • 1 dl riven ost
  • Torsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Torsdag lunch 679 Kcal

    Tacougnspannkaka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 679 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 5 st ägg
    • 3 dl dinkelsikt
    • 8 dl mjölk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk smör
    • 400 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl vatten
    • 2 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 msk bladpersilja
    Tillbehör
    • 1 dl crème fraiche

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ihop ägg med dinkelsikt och hälften av mjölken till en jämn smet.
    3. Tillsätt resten av mjölken och strö på salt och lite vitpeppar.
    4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i någon minut.
    5. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt steka 5 minuter.
    6. Häll smeten på en bakplåtsklädd plåt och lägg på färsen över.
    7. Hacka tomaterna och fördela på färsen.
    8. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    9. Finhacka rödlök och strö över pannkakan.
    10. Servera med färsk persilja och créme fraiche.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 5 st ägg
    • 3 dl dinkelsikt
    • 8 dl mjölk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk smör
    • 400 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl vatten
    • 2 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 msk bladpersilja
    Tillbehör
    • 1 dl crème fraiche

    Torsdag middag 390 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes
  • Fredag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Enklaste och godaste frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Fredag lunch 640 Kcal

    Varma rotfrukter med halloumi och mandel

    En härlig rätt med karibisk touch som räcker till många och passar bra både på en buffé eller som vardagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 83 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 640 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st sötpotatis
    • 3 st polkabetor
    • 2 st gulbetor
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 225 g halloumi
    • 3 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mandelsplitter
    • 2 msk färsk oregano
    Karibisk röra – 2 portioner
    • 1 st schalottenlök
    • 1 st torkade fikon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 krm muskot
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 3 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skrubba potatis och betor och skär i tunna skivor.
    • Lägg dem på en plåt. Ringla över olja och blanda ner pressad vitlök och kryddor.
    • Stek i ugn på 225°, 25 min.
    • Skala och finhacka schalottenlöken. Hacka fikonet.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek lök tills den blir mjuk.
    • Tillsätt fikon, kryddor och krossade tomater, rödvinsvinäger och låt puttra en stund.
    • Häll såsen i en matberedare och mixa tills den blir slät.
    • Lägg tillbaka röran i pannan och tillsätt vatten och smaka av med salt och peppar.
    • Servera varm eller kall i en skål.
    • Tärna halloumin och skiva salladslöken.
    • Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumi, lök, mandel och oregano.
    • Lägg de varma rotfrukterna på ett serveringsfat med halloumiblandningen över.
    • Toppa med oregano. Servera med en karibisk röra.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st sötpotatis
    • 3 st polkabetor
    • 2 st gulbetor
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 225 g halloumi
    • 3 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mandelsplitter
    • 2 msk färsk oregano
    Karibisk röra – 2 portioner
    • 1 st schalottenlök
    • 1 st torkade fikon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 krm muskot
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 3 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 317 Kcal

    Fiskgratäng med grönsaksris

    Färgrik fiskrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 175 g laxfilé
    • 300 g torskfile
    • 3 msk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk grön pesto
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Riv blomkål och broccoli grovt på ett rivjärn. Skiva broccolistammen i tunna skivor.  Skala och hacka rödlök. Hacka persiljan fint.
    • Lägg den rivna blomkålen och broccolin tillsammans med rödlök och persilja i en ugnsfast form. Strö på salt och peppar och häll lite olivolja över. Pressa över citronsaft.
    • Skär lax och torsk i bitar och lägg över grönsaksriset. Strö på salt och peppar och fördela pesto över. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen i 15 min.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 175 g laxfilé
    • 300 g torskfile
    • 3 msk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk grön pesto
    • 1 dl riven ost
  • Lördag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Lördag lunch 531 Kcal

    Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    Tänk att en så lättlagad rätt kan vara så god!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.25 st broccolibuketter
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 tsk olivolja
    Pestocrème
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0.5 krm svartpeppar
    Dekoration
    • 1 st citronklyfta
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Rör ihop pestocrèmen.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en skål. Blanda ner citronsaft, olivolja, salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxfilén. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca: 8 minuter.
    • Servera laxen med pestocréme och citronmarinerad broccoli. Dekorera med citronklyfta och basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.25 st broccolibuketter
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 tsk olivolja
    Pestocrème
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0.5 krm svartpeppar
    Dekoration
    • 1 st citronklyfta
    • 2 st basilikakvist

    Lördag middag 280 Kcal

    Italiensk köttfärswok

    Kul kombo av asiatisk rätt men med italienska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g squash
    • 100 g aubergine
    • 250 g nötfärs
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st kvisttomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök. Skär squash och aubergine i mindre bitar. Hetta upp en panna med olja och lägg ner nötfärs, lök, vitlök och grönsakerna.
    • Woka några minuter och strö salt, peppar och örtagårdskrydda. Skär tomat grovt och lägg ner i stekpannan tillsammans med basilika. Lägg upp på tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g squash
    • 100 g aubergine
    • 250 g nötfärs
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st kvisttomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
  • Söndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Enklaste och godaste frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Söndag lunch 280 Kcal

    Italiensk köttfärswok

    Kul kombo av asiatisk rätt men med italienska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g squash
    • 100 g aubergine
    • 250 g nötfärs
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st kvisttomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök. Skär squash och aubergine i mindre bitar. Hetta upp en panna med olja och lägg ner nötfärs, lök, vitlök och grönsakerna.
    • Woka några minuter och strö salt, peppar och örtagårdskrydda. Skär tomat grovt och lägg ner i stekpannan tillsammans med basilika. Lägg upp på tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g squash
    • 100 g aubergine
    • 250 g nötfärs
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st kvisttomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Söndag middag 640 Kcal

    Varma rotfrukter med halloumi och mandel

    En härlig rätt med karibisk touch som räcker till många och passar bra både på en buffé eller som vardagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 83 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 640 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st sötpotatis
    • 3 st polkabetor
    • 2 st gulbetor
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 225 g halloumi
    • 3 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mandelsplitter
    • 2 msk färsk oregano
    Karibisk röra – 2 portioner
    • 1 st schalottenlök
    • 1 st torkade fikon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 krm muskot
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 3 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skrubba potatis och betor och skär i tunna skivor.
    • Lägg dem på en plåt. Ringla över olja och blanda ner pressad vitlök och kryddor.
    • Stek i ugn på 225°, 25 min.
    • Skala och finhacka schalottenlöken. Hacka fikonet.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek lök tills den blir mjuk.
    • Tillsätt fikon, kryddor och krossade tomater, rödvinsvinäger och låt puttra en stund.
    • Häll såsen i en matberedare och mixa tills den blir slät.
    • Lägg tillbaka röran i pannan och tillsätt vatten och smaka av med salt och peppar.
    • Servera varm eller kall i en skål.
    • Tärna halloumin och skiva salladslöken.
    • Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumi, lök, mandel och oregano.
    • Lägg de varma rotfrukterna på ett serveringsfat med halloumiblandningen över.
    • Toppa med oregano. Servera med en karibisk röra.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st sötpotatis
    • 3 st polkabetor
    • 2 st gulbetor
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 225 g halloumi
    • 3 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mandelsplitter
    • 2 msk färsk oregano
    Karibisk röra – 2 portioner
    • 1 st schalottenlök
    • 1 st torkade fikon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 krm muskot
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 3 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 225 g halloumi
  • 1 dl tärnad fetaost
  • 3 tsk smör
  • 100 g keso mexican salsa
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl mandelmjölk
  • 8 dl mjölk
  • 1.5 dl crème fraiche
Frukt/grönt
  • 1.5 dl blåbär
  • 2 st sötpotatis
  • 3 st polkabetor
  • 2 st gulbetor
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 st salladslök
  • 1 st schalottenlök
  • 25 g rucola
  • 1 st mini squash
  • 0.25 st citron
  • 1 dl hallon (färska)
  • 7 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk riven ingefära
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 0.5 st röd paprika
  • 1.5 st rödlök
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 st broccolistånd
  • 2 styck tomat
  • 0.25 st broccolibuketter
  • 1 st citronklyfta
  • 0.25 st gul lök
  • 100 g squash
  • 100 g aubergine
  • 2 st kvisttomat
Torrvaror
  • 9 msk olivolja
  • 50 g mandelsplitter
  • 1 st torkade fikon
  • 200 g krossade tomater
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl torkad papaya
  • 1 msk kokoschips
  • 3 dl dinkelsikt
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 msk färsk oregano
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 krm muskot
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk persilja
  • 2 msk grön pesto
  • 1 krm salt
  • bladpersilja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 st basilikakvist
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 krm örtagårdskrydda
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g högrevsburgare
  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfile
  • 5 st ägg
  • 650 g nötfärs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.