Tillbaka till menyerna

Höstlov

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1255 Kcal

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 79.1 gram

Fett: 67.8 gram

Protein: 68.9 gram

Energi: 1255.3 kcal

  • Måndag frukost 398 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Äggfrukost med rökt lax till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 398 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 50 g rökt lax
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Skär laxen i mindre bitar och blanda med ägg och majonnäs.
    • Smaka av med peppar.
    • Klicka ut röran på salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 50 g rökt lax
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 st salladsblad

    Måndag lunch 229 Kcal

    Stekt sparris med parmaströssel och parmesan

    En god liten rätt som kan ätas som förrätt, lätt lunch eller mindre middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 225 g sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g lufttorkad skinka
    • 2 msk riven parmesanost
    Dekoration
    • 0.5 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg parmaskinka på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 5 min eller tills skinkan har fått färg och är hård.
    • Ta ut plåten och låt svalna.
    • Smula ner parmaskinka i en skål.
    • Lägg på sparris på grillen och grilla runt om i några minuter.
    • Lägg upp på tallrik och ringla olivolja över.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa med parmesan och parmaströssel och dekorerar med färsk bladpersilja

    Ingredienser

    1 portioner

    • 225 g sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g lufttorkad skinka
    • 2 msk riven parmesanost
    Dekoration
    • 0.5 msk bladpersilja

    Måndag middag 118 Kcal

    Sparrissoppa

    Njut av en av våra favorit primörer. En sparrissoppa passar utmärkt som förrätt eller varmrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, låt den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    • Skala den vita sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hoppa över den träiga delen på sparrisen.
    • Lägg i kastrullen och bryn tillsammans med löken någon minut.
    • Häll på vatten, smula ner buljongtärning och låt koka ihop ca 10 minuter.
    • Mixa soppan och häll tillbaka i kastrullen.
    • Smaka av med salt och peppar, späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär sparrisen till toppingen i små bitar. Häll soppan i skålar och toppa med sparrisen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Måndag mellanmål 214 Kcal

    Slim Down Raspberry Drink

    Hallon, ingefära, tranbär sätter fart på förbränningen på morgonen, det renar och rensar ut slaggprodukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st apelsin
    • 1 st lime
    • 6 tsk ingefära
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 2 msk mynta
    • 300 g vatten
    • 2 msk tranbärspulver

    Gör så här

    • Pressa apelsin, lime och skala och riv ingefära.
    • Häll ner i blendern och tillsätt tranbärspulver, hallon, mynta och kallt vatten.
    • Mixa allt till en jämn konsistens.
    • Tillsätt mer vatten om den blir för tjock.
    • Servera i glas och börja dagen med en antioxidant boost.
    • Förvaras i kylen 3-4 dagar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st apelsin
    • 1 st lime
    • 6 tsk ingefära
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 2 msk mynta
    • 300 g vatten
    • 2 msk tranbärspulver

    Måndag dessert 297 Kcal

    Grekisk sommarkaka

    En toppen kaka att bjuda sina nära och kära en varm sommardag! Den är toppad med massor av härliga bär och frukter, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 297 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 10 st dadlar (färska)
    • 3 dl paranötter
    • 3 tsk citronzest
    Fyllning
    • 3 dl grekisk yoghurt
    • 2 dl hallon (färska)
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st rött äpple
    • 1 st granatäpple
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 2 st myntakvist

    Gör så här

    • Lägg bakplåtspapper i en pajform ca: 24 x 24 cm.
    • Kärna ut dadlarna och lägg i en matberedare tillsammans med paranötter och citronzest.
    • Mixa till en gryning massa och tryck ut i pajformen.
    • Ställ in i frysen i minst 30 minuter.
    • Fördela yoghurt i pajskalet och strö på hallon och jordgubbar.
    • Skär äpplet i mindre bitar och strö över pajen.
    • Dela och gröp ur granatäpplekärnor och strö över pajen.
    • Ringla lite honung över och strö på pistagenötter.
    • Dekorera med färsk mynta och servera direkt.

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 10 st dadlar (färska)
    • 3 dl paranötter
    • 3 tsk citronzest
    Fyllning
    • 3 dl grekisk yoghurt
    • 2 dl hallon (färska)
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st rött äpple
    • 1 st granatäpple
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 2 st myntakvist
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st kokt ägg
  • 50 g rökt lax
  • 30 g lufttorkad skinka
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk bladpersilja
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk mynta
  • 2 msk tranbärspulver
  • 2 st myntakvist
Frukt/grönt
  • 2 st salladsblad
  • 525 g sparris
  • 1 st gul lök
  • 250 g vit sparris
  • 3 st apelsin
  • 1 st lime
  • 6 tsk ingefära
  • 200 gram hallon (frysta)
  • 10 st dadlar (färska)
  • 3 tsk citronzest
  • 2 dl hallon (färska)
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 1 st rött äpple
  • 1 st granatäpple
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 3 dl paranötter
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl pistagenötter
Mejeri
  • 2 msk riven parmesanost
  • 3 dl grekisk yoghurt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!