Tillbaka till menyerna

Hösten 2024

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 1117 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 187 Kcal

      Yoghurt med blandade bär

    • Lunch - 466 Kcal

      Äggröra med varmrökt lax

    • Middag - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 779 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Middag - 315 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 864 Kcal

    • Frukost - 174 Kcal

      Yoghurt med hallon och cashewnötter

    • Lunch - 315 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    • Middag - 375 Kcal

      Köttfärssoppa med rotfrukter och curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 825 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 375 Kcal

      Köttfärssoppa med rotfrukter och curry

    • Middag - 451 Kcal

      Köttfärssås med rucolasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1204 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 223 Kcal

      Stekt ägg med gurka och paprika

    • Lunch - 451 Kcal

      Köttfärssås med rucolasallad

    • Middag - 531 Kcal

      Högrevsgryta med rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 901 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost

    • Lunch - 257 Kcal

      Kycklingsoppa med nudlar

    • Middag - 644 Kcal

      Smörgåstårta med räkor och lax

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1338 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 270 Kcal

      Äggröra

    • Lunch - 653 Kcal

      Kycklingbiffar med kantarellsås

    • Middag - 257 Kcal

      Kycklingsoppa med nudlar

    • Mellanmål - 159 Kcal

      Ulrikas Hälsobank

      Yoghurt med frukt

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 45.8 gram

Fett: 56.1 gram

Protein: 76.3 gram

Energi: 1004 kcal

  • Måndag frukost 187 Kcal

    Yoghurt med blandade bär

    Frukost som du kan variera efter säsong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 187 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär
    • 3 st jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål. Toppa med bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär
    • 3 st jordgubbar

    Måndag lunch 466 Kcal

    Äggröra med varmrökt lax

    Gott till frukost, lunch eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 75 g varmrökt lax
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st äpple
    • 2 st ägg
    • 1 msk havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör

    Gör så här

    • Fördela lax på en tallrik.
    • Lägg på lite sallad och gräslök.
    • Skiva äpplet och lägg vid sidan om.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggröran.
    • Rör om med en trägaffel och stek ca 30 sekunder.
    • Lägg äggröran på tallriken och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 75 g varmrökt lax
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st äpple
    • 2 st ägg
    • 1 msk havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör

    Måndag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
  • Tisdag lunch 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Tisdag middag 315 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    Tillaga en god torskrygg till lunch eller middag och servera med en tomatsallad och en topping av rostade pinjenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner torskfiléerna.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skiva tomater och rödlök och lägg på en tallrik.
    • Strö på salt och svartpeppar samt basilika.
    • Ringla över olivolja och balsamico.
    • Lägg fisken över.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och lägg över fisken.
    • Dekorera med en basilikakvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter
  • Onsdag frukost 174 Kcal

    Yoghurt med hallon och cashewnötter

    En enkel, god och mättande frukost! Går att variera både nötter och bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon (färska)
    • 10 st cashewnötter

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon och cashewnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon (färska)
    • 10 st cashewnötter

    Onsdag lunch 315 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    Tillaga en god torskrygg till lunch eller middag och servera med en tomatsallad och en topping av rostade pinjenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner torskfiléerna.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skiva tomater och rödlök och lägg på en tallrik.
    • Strö på salt och svartpeppar samt basilika.
    • Ringla över olivolja och balsamico.
    • Lägg fisken över.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och lägg över fisken.
    • Dekorera med en basilikakvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter

    Onsdag middag 375 Kcal

    Köttfärssoppa med rotfrukter och curry

    Snabb och god soppa som passar perfekt att göra storkok av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 375 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rättika
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk curry
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 ml passerade tomater
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    Tillbehör
    • 3 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och skär alla rotfrukter i små tärningar. Skala och finhacka lök och riv vitlök.
    • Hetta upp en gryta och bryn nötfärs, lök, vitlök och grönsaker i olja. Tillsätt kryddor, passerade tomater och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela en portion i en soppskål och spara den andra portionen i en matlåda i frysen. Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rättika
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk curry
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 ml passerade tomater
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    Tillbehör
    • 3 msk gräddfil
  • Torsdag lunch 375 Kcal

    Köttfärssoppa med rotfrukter och curry

    Snabb och god soppa som passar perfekt att göra storkok av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 375 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rättika
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk curry
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 ml passerade tomater
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    Tillbehör
    • 3 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och skär alla rotfrukter i små tärningar. Skala och finhacka lök och riv vitlök.
    • Hetta upp en gryta och bryn nötfärs, lök, vitlök och grönsaker i olja. Tillsätt kryddor, passerade tomater och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela en portion i en soppskål och spara den andra portionen i en matlåda i frysen. Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rättika
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk curry
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 ml passerade tomater
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    Tillbehör
    • 3 msk gräddfil

    Torsdag middag 451 Kcal

    Köttfärssås med rucolasallad

    En kryddig köttfärssås som du serverar tillsammans med en rucolasallad. Toppa köttfärsen med riven peccorino ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater och grädde och låt puttra ca 10 minuter.
    • Skär zucchini i mindre bitar och tillsätt i köttfärsen.
    • Servera köttfärsen med rucolasallad, riven peccorino och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat
  • Fredag frukost 223 Kcal

    Stekt ägg med gurka och paprika

    En enkel och god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm gurka
    • 3 st paprikaringar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck i äggen. Strö på salt och peppar.
    • Servera med skivad gurka och paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm gurka
    • 3 st paprikaringar

    Fredag lunch 451 Kcal

    Köttfärssås med rucolasallad

    En kryddig köttfärssås som du serverar tillsammans med en rucolasallad. Toppa köttfärsen med riven peccorino ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater och grädde och låt puttra ca 10 minuter.
    • Skär zucchini i mindre bitar och tillsätt i köttfärsen.
    • Servera köttfärsen med rucolasallad, riven peccorino och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Fredag middag 531 Kcal

    Högrevsgryta med rotfrukter

    Värmande gryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g rotselleri
    • 1 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 2 dl rödvin
    • 6 dl vatten
    • 5 st torkade dadlar
    • 1 msk färsk timjan
    • 0.5 st paprika
    • 100 g haricots verts

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar. Skala och hacka lök grovt och riv vitlöksklyftorna. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kött, lök och vitlök i några minuter. Blanda ner rotselleri.  Lägg allt i en gryta och tillsätt örtagårdskrydda, ketjap manis och srirashasås. Smula ner buljongtärningen och häll på vin och vatten. Hacka timjan och tillsätt tillsammans med dadlar.
    • Låt koka upp och sänk värmen. Sätt på ett lock och låt grytan ljuda i 1,5 timme. Späd med mer vatten om det behövs.
    • Blanda ner palsternacka och morötter i grytan  och låt sjuda ytterligare 10 minuter. Skär paprika i mindre bitar och dela haricots verts. Lägg ner i grytan  och låt allt bli varmt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g rotselleri
    • 1 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 2 dl rödvin
    • 6 dl vatten
    • 5 st torkade dadlar
    • 1 msk färsk timjan
    • 0.5 st paprika
    • 100 g haricots verts
  • Lördag lunch 257 Kcal

    Kycklingsoppa med nudlar

    En varm vardagssoppa som passar hela familjen! Anpassa hetta efter tycke och smak.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk malen curry
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av olja och bryn kycklingen.
    • Dra åt sidan och häll på resten av olja och lägg ner vitlök, morot, blomkål och purjolök. Tillsätt curry, buljongtärning och vatten.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda 10 minuter.
    • Strö på chiliflakes och tillsätt ketjap manis.
    • Skölj nudlarna och tillsätt i soppan tillsammans med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk malen curry
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk bladpersilja

    Lördag middag 644 Kcal

    Smörgåstårta med räkor och lax

    En god och hälsosam smörgåstårta som passar att servera under sommaren eller varför inte på midsommarafton? Tårtan är ljuvligt god och kommer att göra succé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 644 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Botten
    • 12 st ägg
    • 1 tsk salt
    • 2 msk psylliumhusk
    • 400 g philadelphiaost
    • 1.5 dl linfrön
    • 1 tsk bakpulver
    Fyllning 1 - Remouladsås med leverpastej
    • 1 dl majonnäs
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 dl gurka inlagd
    • 1 msk kapris
    • 2 tsk curry
    • 2 tsk dijonsenap
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g leverpastej
    Fyllning 2 - ägghack
    • 4 st ägg
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk färsk dill
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning 3 – skinkröra
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 150 gram skinka
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 10 st salladsblad
    • 300 g färska räkor
    • 200 g rökt lax
    • 4 skiva ost
    • 3 st kokt ägg
    • 25 g sockerärtor
    • 5 st rädisor
    • 10 st cocktailtomat
    • 0 st dillkvistar
    • 1 dl gröna ärtor
    • 0.25 st gurka

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 ̊C.
    • Separera gulorna och vitorna och vispa vitorna styva med en nypa salt.
    • Vispa gulan i en annan bunke tills den blir fluffig och krämig. Tillsätt resten av saltet, philadelphiaost och psylliumhusk och vispa till en jämn smet.
    • Krossa linfröna och tillsätt dem och bakpulver i smeten. Vänd försiktigt ner äggvitorna i ostsmeten.
    • Låt smeten vila i ca 10 minuter så att huskenfår svälla.
    • Bred ut smeten på två bakplåtsklädda ugnsplåtar och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills bottnen får en gyllenbrun färg. Ta ut plåtarna och låt svalna.
    • Dela varje botten i 2 bitar.
    • Gör i ordning alla fyllningar genom att blanda alla ingredienser i 3 olika skålar.
    • Lägg en av brödskivorna på ett uppläggningsfat.
    • Fördela hälften av remouladblandningen över och lägg på sallad. Toppa med en annan botten.
    • Fördela äggblandningen över och lägg på nästa botten. Lägg på skinkröran och lite sallad över.
    • Lägg på den sista brödskivan. Bred på resten av remouladblandningen.
    • Toppa med salladsblad, färska räkor, rökt lax, ostskivor, kokt ägg, strimlade sockerärtor, rädisor, cocktailtomater, gröna ärtor, dillkvistar, och gurkskivor.

    Ingredienser

    12 portioner

    Botten
    • 12 st ägg
    • 1 tsk salt
    • 2 msk psylliumhusk
    • 400 g philadelphiaost
    • 1.5 dl linfrön
    • 1 tsk bakpulver
    Fyllning 1 - Remouladsås med leverpastej
    • 1 dl majonnäs
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 dl gurka inlagd
    • 1 msk kapris
    • 2 tsk curry
    • 2 tsk dijonsenap
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g leverpastej
    Fyllning 2 - ägghack
    • 4 st ägg
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk färsk dill
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning 3 – skinkröra
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 150 gram skinka
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 10 st salladsblad
    • 300 g färska räkor
    • 200 g rökt lax
    • 4 skiva ost
    • 3 st kokt ägg
    • 25 g sockerärtor
    • 5 st rädisor
    • 10 st cocktailtomat
    • 0 st dillkvistar
    • 1 dl gröna ärtor
    • 0.25 st gurka
  • Söndag frukost 270 Kcal

    Äggröra

    Krämig äggröra som du kan servera med lite tomat, gurka om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Vispa ihop snabbt och lägg upp i en skål.
    • Servera med tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat

    Söndag lunch 653 Kcal

    Kycklingbiffar med kantarellsås

    Gör egna kycklingbiffar med en härlig kantarellsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 653 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärs, grädde, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Forma färsen till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn biffarna i någon minut på varje sida så de får fin färg.
    • Tillsätt vattnet och låt sjuda tills biffarna är genomstekta, cirka 15 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med resten av smöret och stek kantarellerna tills vätskan kokat bort, i 5-10 minuter.
    • Finhacka löken och låt fräsa med i pannan i några minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    • Blanda i ärter, sojabönor och ketjap manis och låt koka i cirka 2 minuter.
    • Lägg upp sallad på tallrikar och lägg kycklingbiffarna ovanpå.
    • Häll såsen över och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Söndag middag 257 Kcal

    Kycklingsoppa med nudlar

    En varm vardagssoppa som passar hela familjen! Anpassa hetta efter tycke och smak.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk malen curry
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av olja och bryn kycklingen.
    • Dra åt sidan och häll på resten av olja och lägg ner vitlök, morot, blomkål och purjolök. Tillsätt curry, buljongtärning och vatten.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda 10 minuter.
    • Strö på chiliflakes och tillsätt ketjap manis.
    • Skölj nudlarna och tillsätt i soppan tillsammans med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk malen curry
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk bladpersilja

    Söndag mellanmål 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär
Mejeri
  • 2 dl grekisk yoghurt 6%
  • 1.5 msk havregrädde
  • 21.33 msk smör
  • 0.5 dl riven ost
  • 3.33 dl gräddfil
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 400 g philadelphiaost
  • 3 dl crème fraiche
  • 4 skiva ost
  • 1 msk grädde
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 dl sojayoghurt
Frukt/grönt
  • 1 dl hallon
  • 2 dl blåbär
  • 3 st jordgubbar
  • 13 st salladsblad
  • 0.5 st äpple
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st pärltomater
  • 0.75 st rödlök
  • 5.75 st gurka
  • 2 st stor tomat
  • 1 dl hallon (färska)
  • 2 st palsternacka
  • 0.5 st rättika
  • 4 st morot
  • 3 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 0.5 st zucchini
  • 50 g rucola
  • 16 st cocktailtomat
  • 3 st paprikaringar
  • 200 g rotselleri
  • 0.5 st paprika
  • 100 g haricots verts
  • 0.5 st blomkål
  • 1.25 st purjolök
  • 25 g sockerärtor
  • 5 st rädisor
  • 1 dl gröna ärtor
  • 150 g kantareller
  • 1 dl frysta ärtor
  • 1 st nektarin
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 75 g varmrökt lax
  • 22 st ägg
  • 700 g nötfärs
  • 400 g torskrygg
  • 700 g högrev
  • 200 g kycklingfilé
  • 150 gram skinka
  • 300 g färska räkor
  • 200 g rökt lax
  • 3 st kokt ägg
  • 300 g kycklingfärs
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk gräslök
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 msk persilja
  • 5 msk färsk basilika
  • 2 msk balsamico
  • 1 tsk spiskummin
  • 3 tsk curry
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 st köttbuljongtärning
  • 1 tsk torkade örter
  • 2.5 msk ketjap manis
  • 1 krm Srirachasås
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk malen curry
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk färsk dill
  • dillkvistar
Övrigt
  • 1 msk tacosås
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gurka inlagd
  • 1 msk kapris
  • 150 g leverpastej
Torrvaror
  • 5 tsk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 10 st cashewnötter
  • 200 ml passerade tomater
  • 200 g krossade tomater
  • 5 st torkade dadlar
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 2 msk psylliumhusk
  • 1.5 dl linfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk flytande honung
  • 50 g sojabönor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!