Tillbaka till menyerna

Höst!

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 761 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 401 Kcal

      Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    • Middag - 360 Kcal

      Lax och svartkålsgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 739 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Middag - 585 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 603 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 208 Kcal

      Omelett med grönsaker

    • Middag - 395 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 761 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 401 Kcal

      Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    • Middag - 360 Kcal

      Lax och svartkålsgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 640 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 189 Kcal

      Spenatpaj med keso och ägg

    • Middag - 451 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 640 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 189 Kcal

      Spenatpaj med keso och ägg

    • Middag - 451 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 25.5 gram

Fett: 37.8 gram

Protein: 53.2 gram

Energi: 690.7 kcal

  • Måndag lunch 401 Kcal

    Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 200 ml lätt kokosmjölk

    Gör så här

    • Skär kyckling i små bitar. Skala och riv vitlök. Skala och riv rotfrukterna grovt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, vitlök, rotfrukter och purjolök några minuter.
    • Tillsätt krydda, vatten, hönsbuljongtärning och kokosmjölk.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Servera i djupa tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 200 ml lätt kokosmjölk

    Måndag middag 360 Kcal

    Lax och svartkålsgryta

    En snabblagad gryta med lax och svartkål! Denna gryta fungerar lika bra med torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svartkål
    • 50 g skogschampinjoner
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk timjan
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skär lax i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Strimla svartkål, dela champinjoner och strimla fänkål tunt. Skala och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner vitlök, grönsaker och champinjoner.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och grädde.
    • Pressa ner citronsaft och tillsätt laxtärningar.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt purjolök och timjan.
    • Smaka av med mer salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svartkål
    • 50 g skogschampinjoner
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk timjan
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan
  • Tisdag lunch 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Tisdag middag 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Onsdag lunch 208 Kcal

    Omelett med grönsaker

    Vegetariskt omelett med grönsaker, välj de grönsaker du har hemma! Denna omelett kan enkelt tas med under en utflykt och kan ätas kall!  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 208 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl babyspenat
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Vispa ihop äggen i en skål och salta och peppar.
    • Häll ner äggen i stekpannan och lägg på spenat och grönsaker.
    • Låt grädda 2-3 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl babyspenat
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Onsdag middag 395 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    Ett enkelt sätt att få ihop en härlig gratäng med rödbetor och kyckling. Passar perfekt till buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Skär fetaost i tärningar och lägg ost över rödbetorna.
    • Spara lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar. Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Servera med grönsallad

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad
  • Torsdag lunch 401 Kcal

    Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 200 ml lätt kokosmjölk

    Gör så här

    • Skär kyckling i små bitar. Skala och riv vitlök. Skala och riv rotfrukterna grovt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, vitlök, rotfrukter och purjolök några minuter.
    • Tillsätt krydda, vatten, hönsbuljongtärning och kokosmjölk.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Servera i djupa tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 200 ml lätt kokosmjölk

    Torsdag middag 360 Kcal

    Lax och svartkålsgryta

    En snabblagad gryta med lax och svartkål! Denna gryta fungerar lika bra med torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svartkål
    • 50 g skogschampinjoner
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk timjan
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skär lax i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Strimla svartkål, dela champinjoner och strimla fänkål tunt. Skala och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner vitlök, grönsaker och champinjoner.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och grädde.
    • Pressa ner citronsaft och tillsätt laxtärningar.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt purjolök och timjan.
    • Smaka av med mer salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svartkål
    • 50 g skogschampinjoner
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk timjan
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan
  • Fredag lunch 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Fredag middag 451 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    En härlig gratäng till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Gör så här:
    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och Balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Häll av oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. S
    • para lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan
  • Söndag lunch 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Söndag middag 451 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    En härlig gratäng till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Gör så här:
    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och Balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Häll av oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. S
    • para lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g kycklingfilé
  • 200 g laxfilé
  • 7 st ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 900 g kycklinglårfilé
Frukt/grönt
  • 5 klyfta vitlök
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 150 g rotselleri
  • 10 cm purjolök
  • 100 g svartkål
  • 50 g skogschampinjoner
  • 0.5 st fänkål
  • 0.75 st citron
  • 0.5 st salladslök
  • 5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 5 styck tomat
  • 1 dl babyspenat
  • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)
  • 5 st rödbetor
  • 2 st rödlök
  • 50 g blandad sallad
  • 1.5 st gul lök
  • 1000 g förkokta rödbetor
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 200 ml lätt kokosmjölk
  • 3 tsk rapsolja
Kryddor/smaksättare
  • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 4 msk färsk timjan
  • 0.5 tsk furikake fröblandning
  • 3 msk balsamico
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • persilja
Mejeri
  • 3 msk grädde
  • 125 g mozzarella
  • 7 tsk smör
  • 100 g fetaost
  • 250 g keso
  • 150 g tärnad fetaost i olja
Övrigt
  • 12 st svarta oliver
  • 1 rulle smördeg
  • 600 g frusen spenat

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!