Tillbaka till menyerna

helg

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 819 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Kycklinggratäng med grönkål och boursinost

      819 kcal

      Kycklinggratäng med grönkål och boursinost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1937 Kcal

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 15.8 gram

Fett: 121.8 gram

Protein: 58.8 gram

Energi: 1377.9 kcal

  • Fredag middag 819 Kcal

    Kycklinggratäng med grönkål och boursinost

    En fantastiskt god gratäng med boursinost. Kycklinglårfilé går att byta ut mot lax eller annat protein!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 70 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 819 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 50 g grönkål
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl grädde
    • 75 g Boursinost
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Strö på lite salt, peppar och örtagårdskrydda på kycklingen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklinglårfiléerna runt om i några minuter.
    • Lägg i en ugnsfast form. Strimla grönkål, hacka lök och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn grönkål, lök och vitlök någon minut.
    • Tillsätt buljongtärningen och grädde.
    • Smula ner Boursinosten och smaka av med salt och peppar.
    • Häll gräddblandningen över kycklingen och toppa med riven ost.
    • Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 50 g grönkål
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl grädde
    • 75 g Boursinost
    • 1 dl riven ost
  • Lördag lunch 819 Kcal

    Kycklinggratäng med grönkål och boursinost

    En fantastiskt god gratäng med boursinost. Kycklinglårfilé går att byta ut mot lax eller annat protein!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 70 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 819 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 50 g grönkål
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl grädde
    • 75 g Boursinost
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Strö på lite salt, peppar och örtagårdskrydda på kycklingen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklinglårfiléerna runt om i några minuter.
    • Lägg i en ugnsfast form. Strimla grönkål, hacka lök och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn grönkål, lök och vitlök någon minut.
    • Tillsätt buljongtärningen och grädde.
    • Smula ner Boursinosten och smaka av med salt och peppar.
    • Häll gräddblandningen över kycklingen och toppa med riven ost.
    • Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 50 g grönkål
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl grädde
    • 75 g Boursinost
    • 1 dl riven ost

    Lördag middag 856 Kcal

    Pasta Carbonara

    En snabb och glutenfri variant av pasta carbonara! Om du önskar göra rätten vegetariskt kan du byta ut bacon mot vegetarisk bacon eller skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 78 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 856 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st squash
    • 140 g bacon
    • 2 dl grädde
    • 2 st ägg
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl ruccolasallad
    • 2 st ägg
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Svarva squashen med en grönsakssvarv eller skär tagliatelle med en potatisskalare.
    • Skiva bacon och stek några minuter i en stekpanna.
    • Häll på grädde och låt koka ihop 5 minuter.
    • Häll såsen i en skål och vispa ner ägg och ost.
    • Krydda med salt och svartpeppar.
    • Blanda ner squashspagetti och lägg upp på tallrikar.
    • Servera med ruccolasallad och 1 rå äggula på varje portion.
    • Dekorera med bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st squash
    • 140 g bacon
    • 2 dl grädde
    • 2 st ägg
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl ruccolasallad
    • 2 st ägg
    • 1 msk bladpersilja

    Lördag dessert 262 Kcal

    Hallonmousse

    Krämig efterrätt med hallonsmak toppad med kokosflakes!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 300 gram hallon färska
    • 3 st gelatinblad
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl vispgrädde
    • 4 msk rostade kokosflakes

    Gör så här

    • Passera hallonen genom en finmaskig sil.
    • Låt gelantinet ligga i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
    • Blanda sötströ och vatten i en kastrull och låt koka i några minuter.
    • Låt glantinbladen smälta i sockerlagen och blanda om.
    • Vispa grädden luftig i en bunke och blanda ner hallon och sockerlag.
    • Häll upp i glas och låt stå i kylskåpet i 1 timme.
    • Garnera med kokos.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 300 gram hallon färska
    • 3 st gelatinblad
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl vispgrädde
    • 4 msk rostade kokosflakes
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 140 g bacon
  • 4 st ägg
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk bladpersilja
Mejeri
  • 2 tsk smör
  • 4 dl grädde
  • 75 g Boursinost
  • 1 dl riven ost
  • 3 msk riven parmesanost
  • 2 dl vispgrädde
Frukt/grönt
  • 50 g grönkål
  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st squash
  • 1 dl ruccolasallad
Övrigt
  • 300 gram hallon färska
  • 3 st gelatinblad
  • 4 msk rostade kokosflakes
Torrvaror
  • 0.5 dl sötströ

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!