Tillbaka till menyerna

Håll vikten

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1143 Kcal

    • Frukost - 200 Kcal

      Rester 200 kalorier

    • Lunch - 456 Kcal

      Asiatisk sjögräsnudelsallad

    • Middag - 488 Kcal

      Grekisk snabbkyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1352 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 488 Kcal

      Grekisk snabbkyckling

    • Middag - 573 Kcal

      Rödbetor med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1151 Kcal

    • Frukost - 122 Kcal

      Keso med granatäpple och hallon

    • Lunch - 573 Kcal

      Rödbetor med fetaost

    • Middag - 456 Kcal

      Asiatisk sjögräsnudelsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1292 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      detox

      Spenatdrink med ingefära

    • Lunch - 437 Kcal

      Brie och päronsallad

    • Middag - 659 Kcal

      Pestotorsk med Capresesallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1414 Kcal

    • Frukost - 122 Kcal

      Keso med granatäpple och hallon

    • Lunch - 659 Kcal

      Pestotorsk med Capresesallad

    • Middag - 633 Kcal

      Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1425 Kcal

    • Frukost - 360 Kcal

      Havregrynsgröt med frön och aprikoser

    • Lunch - 365 Kcal

      Våfflor – 2 stycken

    • Middag - 700 Kcal

      Rester 700 kalorier

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1166 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      detox

      Spenatdrink med ingefära

    • Lunch - 337 Kcal

      Spenatomelett med fetaost

    • Middag - 633 Kcal

      Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 56.5 gram

Fett: 70 gram

Protein: 67.4 gram

Energi: 1277.5 kcal

  • Måndag frukost 200 Kcal

    Rester 200 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 200 kalorier per portion.

    Måndag lunch 456 Kcal

    Asiatisk sjögräsnudelsallad

    En härlig sjögräsnudelsallad med de klassiska asiatiska smakerna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 456 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g sjögräsnudlar
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk soja
    • 1 tsk honung
    • 200 g broccoli
    • 5 st champinjoner
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 70 g räkor
    • 50 g spenat

    Gör så här

    • Lägg nudlarna i blöt några minuter.
    • Blanda under tiden ingefära, vitlök, saften av ¼ lime, sesamolja, ketjap manis, soja och honung i en skål.
    • Häll av vattnet från nudlarna och torka av ordentligt.
    • Blanda ner i skålen med marinaden.
    • Skär broccolin i lagom stora bitar.
    • Strimla sockerärtorna på längden.
    • Skiva champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner broccoli, sockerärtor, champinjoner och sesamfrön. Låt steka någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt räkorna och häll på nudlarna med marinaden.
    • Låt allt bli varmt och stek några minuter.
    • Fördela färsk bladspenat i skålar och lägg på den varma nudelsalladen.
    • Servera med ljus soja.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g sjögräsnudlar
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk soja
    • 1 tsk honung
    • 200 g broccoli
    • 5 st champinjoner
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 70 g räkor
    • 50 g spenat

    Måndag middag 488 Kcal

    Grekisk snabbkyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond

    Gör så här

    • Skiva halloumin och stek skivorna gyllenbruna i olivolja.
    • Lägg dem på tallrikar.
    • Bryn kycklingen tills den blir gyllenbrun.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg i de frysta grönsakerna i pannan och tillsätt grädde och kycklingfond.
    • Låt allt koka ihop och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond
  • Tisdag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Tisdag lunch 488 Kcal

    Grekisk snabbkyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond

    Gör så här

    • Skiva halloumin och stek skivorna gyllenbruna i olivolja.
    • Lägg dem på tallrikar.
    • Bryn kycklingen tills den blir gyllenbrun.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg i de frysta grönsakerna i pannan och tillsätt grädde och kycklingfond.
    • Låt allt koka ihop och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond

    Tisdag middag 573 Kcal

    Rödbetor med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 573 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 2 st salladsblad
    • 100 g fetaost
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Klyfta rödbetorna och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja, balsamico, honung och strö över torkad basilika.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Blanda ihop allt.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik, toppa med rödbetorna och smula över fetaost.
    • Lägg på rödlök och en apelsinklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 2 st salladsblad
    • 100 g fetaost
    • 2 msk valnötter
  • Onsdag frukost 122 Kcal

    Keso med granatäpple och hallon

    Fyll en skål med keso och toppa med lite granatäppelkärnor och färska hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 122 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 8 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med granatäpple och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 8 st hallon

    Onsdag lunch 573 Kcal

    Rödbetor med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 573 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 2 st salladsblad
    • 100 g fetaost
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Klyfta rödbetorna och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja, balsamico, honung och strö över torkad basilika.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Blanda ihop allt.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik, toppa med rödbetorna och smula över fetaost.
    • Lägg på rödlök och en apelsinklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 2 st salladsblad
    • 100 g fetaost
    • 2 msk valnötter

    Onsdag middag 456 Kcal

    Asiatisk sjögräsnudelsallad

    En härlig sjögräsnudelsallad med de klassiska asiatiska smakerna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 456 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g sjögräsnudlar
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk soja
    • 1 tsk honung
    • 200 g broccoli
    • 5 st champinjoner
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 70 g räkor
    • 50 g spenat

    Gör så här

    • Lägg nudlarna i blöt några minuter.
    • Blanda under tiden ingefära, vitlök, saften av ¼ lime, sesamolja, ketjap manis, soja och honung i en skål.
    • Häll av vattnet från nudlarna och torka av ordentligt.
    • Blanda ner i skålen med marinaden.
    • Skär broccolin i lagom stora bitar.
    • Strimla sockerärtorna på längden.
    • Skiva champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner broccoli, sockerärtor, champinjoner och sesamfrön. Låt steka någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt räkorna och häll på nudlarna med marinaden.
    • Låt allt bli varmt och stek några minuter.
    • Fördela färsk bladspenat i skålar och lägg på den varma nudelsalladen.
    • Servera med ljus soja.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g sjögräsnudlar
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk soja
    • 1 tsk honung
    • 200 g broccoli
    • 5 st champinjoner
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 70 g räkor
    • 50 g spenat
  • Torsdag frukost 196 Kcal

    detox

    Spenatdrink med ingefära

    En god spenatdrink med ingefära som är perfekt att starta dagen med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 1 st banan
    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Lägg spenat i en blender och lägg i en skalad apelsin och banan.
    • Tillsätt mango, färsk riven ingefära och pressa ner lime.
    • Mixa tillsammans. Häll i vatten och mixa till bra konsistens.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 1 st banan
    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 3 dl vatten

    Torsdag lunch 437 Kcal

    Brie och päronsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 50 g Brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat och fördela osten runt om.
    • Skiva päronet och lägg på salladen och toppa med mandelspån och torkade tranbär.
    • Servera med en färdig pestovinegrett

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 50 g Brieost
    • 1 st päron
    • 2 msk mandelspån
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 msk pestovinägrett

    Torsdag middag 659 Kcal

    Pestotorsk med Capresesallad

    En enkel, god och fräsch torskrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 659 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl valnötter
    • 0.5 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Häll olivolja i en ugnsform och lägg fisken över.
    • Strö på salt och peppar. Bred över pesto.
    • Skiva mozzarella och fördela över fisken.
    • Skär paprika i små tärningar och finhacka rödlök. Lägg paprika och lök över mozzarellan och toppa med valnötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färsk oregano och servera med en Capresesallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl valnötter
    • 0.5 msk färsk oregano
  • Fredag frukost 122 Kcal

    Keso med granatäpple och hallon

    Fyll en skål med keso och toppa med lite granatäppelkärnor och färska hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 122 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 8 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med granatäpple och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 8 st hallon

    Fredag lunch 659 Kcal

    Pestotorsk med Capresesallad

    En enkel, god och fräsch torskrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 659 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl valnötter
    • 0.5 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Häll olivolja i en ugnsform och lägg fisken över.
    • Strö på salt och peppar. Bred över pesto.
    • Skiva mozzarella och fördela över fisken.
    • Skär paprika i små tärningar och finhacka rödlök. Lägg paprika och lök över mozzarellan och toppa med valnötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färsk oregano och servera med en Capresesallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl valnötter
    • 0.5 msk färsk oregano

    Fredag middag 633 Kcal

    Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    En härlig pizza med botten av västerbottenost som toppas med rödbetor, valnötter och krämig brie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g Brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till pizzabottnarna.
    • Låt stå tills smeten har blivit fast, cirka 10 min.
    • Tryck ut smeten till 4 bottnar cirka 15 cm i diametern, på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i 7-8 minuter.
    • Ta ut plåten och låt svalna något.
    • Fördela pesto på pizzan.
    • Skiva rödbetor och lägg över.
    • Skiva brieosten och lägg mellan rödbetorna.
    • Strö på valnötter och ringla över honung.
    • Strö på salt, peppar och torkad eller färsk rosmarin

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g Brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin
  • Lördag frukost 360 Kcal

    Havregrynsgröt med frön och aprikoser

    Gillar du att starta din morgon med en skål gröt? Då passar detta recept dig! En mättande och god gröt med både frön och havregryn för extra mättnad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och låt koka på svag värme ungefär 3 min under omrörning.
    • Hacka torkade aprikoser i små bitar.
    • Blanda ner solrosfrön, pumpafrön och de hackade aprikoserna i gröten.
    • Rosta solrosfrön med lite honung och salt.
    • Skiva färska aprikoser.
    • Toppa gröten med en klick grekisk yoghurt, färska aprikosskivor och rostade solrosfrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Lördag lunch 365 Kcal

    Våfflor – 2 stycken

    Ett snabblagat våffelrecept med lite färska bär och frukt till. Ät gärna med en klick kesella till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 365 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Vispa äggvitorna fast i en skål.
    • Vänd ner kokosmjöl, bakpulver, mjölk och ägg.
    • Vispa ihop till en jämn smet.
    • Hetta upp ett våffeljärn eller en stekpanna och häll i smeten.
    • Grädda tills de har fått en fin färg.
    • Servera med färska blåbär och granatäpplekärnor och ev en klick kesella till.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 4 msk kesella

    Lördag middag 700 Kcal

    Rester 700 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 700 kalorier per portion.

  • Söndag frukost 196 Kcal

    detox

    Spenatdrink med ingefära

    En god spenatdrink med ingefära som är perfekt att starta dagen med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 1 st banan
    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Lägg spenat i en blender och lägg i en skalad apelsin och banan.
    • Tillsätt mango, färsk riven ingefära och pressa ner lime.
    • Mixa tillsammans. Häll i vatten och mixa till bra konsistens.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 1 st banan
    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 3 dl vatten

    Söndag lunch 337 Kcal

    Spenatomelett med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 337 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g spenat
    • 25 g fetaost

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och lägg ner spenat och rödlök.
    • Häll på äggsmeten och smula över fetaost.
    • Låt steka på svag värme i ca 5 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g spenat
    • 25 g fetaost

    Söndag middag 633 Kcal

    Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    En härlig pizza med botten av västerbottenost som toppas med rödbetor, valnötter och krämig brie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g Brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till pizzabottnarna.
    • Låt stå tills smeten har blivit fast, cirka 10 min.
    • Tryck ut smeten till 4 bottnar cirka 15 cm i diametern, på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i 7-8 minuter.
    • Ta ut plåten och låt svalna något.
    • Fördela pesto på pizzan.
    • Skiva rödbetor och lägg över.
    • Skiva brieosten och lägg mellan rödbetorna.
    • Strö på valnötter och ringla över honung.
    • Strö på salt, peppar och torkad eller färsk rosmarin

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g Brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin
Övrigt
  • rester 200 kalorier
  • rester 700 kalorier
Torrvaror
  • 100 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 msk olivolja
  • 1.25 tsk flytande honung
  • 4 msk valnötter
  • 2 msk mandelspån
  • 2 msk torkade tranbär
  • 0.5 dl havregryn
  • 2 st torkade aprikoser
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 2 msk kokosmjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
Frukt/grönt
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 0.75 st lime
  • 200 g broccoli
  • 5 st champinjoner
  • 125 g spenat
  • 200 g frysta grönsaker
  • 2 st banan
  • 1.5 dl blåbär
  • 6 st jordgubbar
  • 14 st hallon
  • 2 st kokta rödbetor
  • 2 st salladsblad
  • 0.75 st granatäpple
  • 2 dl rucola
  • 1 st päron
  • 1 st röd paprika
  • 1.25 st rödlök
  • 1 st aprikos
  • 1 st apelsin
  • 2 dl fryst mango
  • 0.5 msk färsk ingefära
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk soja
  • 3 tsk kycklingfond
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 0.5 msk balsamico
  • 0.5 kvist färsk persilja
  • 1 msk pestovinägrett
  • 6 msk grön pesto
  • 1 msk färsk oregano
  • 1.25 tsk salt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 70 g räkor
  • 300 g kycklingfilé
  • 5 st ägg
  • 800 g torskrygg
  • 2 st äggvitor
Mejeri
  • 75 g halloumi
  • 0.5 dl grädde
  • 12 msk smör
  • 8 msk kesella
  • 125 g fetaost
  • 1 dl keso, 4%
  • 50 g Brieost
  • 250 g mozzarella
  • 1 msk grekisk yoghurt
  • 2 msk mjölk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!