Tillbaka till menyerna

grillat

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 2385 Kcal

    • Frukost - 481 Kcal

      Grillad blomkål med chevréost och hasselnötter

    • Lunch - 505 Kcal

      Blomkålsris med stekt halloumi

    • Middag - 403 Kcal

      Risnudlar med karréspett

    • Mellanmål - 715 Kcal

      Entrecote med kikärtscoleslaw

    • Dessert - 281 Kcal

      Vinbärs- och kesellamuffins

  • Tisdag - 2520 Kcal

    • Frukost - 135 Kcal

      Smoked honey kycklinglår

    • Lunch - 780 Kcal

      Biff med tomatsallad och persiljesmör

    • Middag - 565 Kcal

      Korv med rostad paprika

    • Mellanmål - 878 Kcal

      Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    • Dessert - 163 Kcal

      Jordgubbar med vaniljkesella

  • Onsdag - 1521 Kcal

    • Frukost - 582 Kcal

      Grillade nötfärsspett med varm sallad

    • Lunch - 487 Kcal

      Rödbetsquinoa med fetaost

    • Middag - 207 Kcal

      Grillad biff med guacamole och somrig sallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 245 Kcal

      Glutenfri bärpaj med knäckig smuldeg

  • Torsdag - 1455 Kcal

    • Frukost - 735 Kcal

      Grillkväll

    • Lunch - 133 Kcal

      Matjesill med gräddfil

    • Middag - 526 Kcal

      Stekt lax med romsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 62 Kcal

      Bärglass

  • Fredag - 1450 Kcal

    • Frukost - 77 Kcal

      Baconlindande sparrisar

    • Lunch - 731 Kcal

      Mandelpaj med fetaost och tomater

    • Middag - 316 Kcal

      Torsk i folie med aioli

    • Mellanmål - 137 Kcal

      Mangosallad

    • Dessert - 190 Kcal

      Vit chokladkaka med körsbär

  • Lördag - 1776 Kcal

    • Frukost - 635 Kcal

      Grillad ryggbiff med bearnaise och vit sparris

    • Lunch - 589 Kcal

      Fläskspett med fetakräm och grönsaksmos

    • Middag - 218 Kcal

      Coleslaw med äpple

    • Mellanmål

    • Dessert - 335 Kcal

      Budget - Portabellosvamp med mozzarella

  • Söndag - 1862 Kcal

    • Frukost - 174 Kcal

      Parmesancréme

    • Lunch - 219 Kcal

      Bakad spetskål med parmesan

    • Middag - 446 Kcal

      Wasabicréme

    • Mellanmål - 134 Kcal

      Pestocréme med vitlök

    • Dessert - 888 Kcal

      Grillad kycklinglårfilé med nudelsallad

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 78.5 gram

Fett: 127.1 gram

Protein: 93.6 gram

Energi: 1852.5 kcal

  • Måndag frukost 481 Kcal

    Grillad blomkål med chevréost och hasselnötter

    Blomkålen blir så god när den bakas i stekpannan och toppas med krämig chevré, sötma från aprikoser och knapriga hasselnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g chevreost
    • 2 st torkade aprikoser
    • 3 msk hasselnötter
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn blomkålsskivan på bägge sidor så att den får fin färg.
    • Strö på havssalt och svartpeppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på osten.
    • Skiva aprikoser och strö över osten tillsammans med hasselnötter.
    • Dekorera med ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g chevreost
    • 2 st torkade aprikoser
    • 3 msk hasselnötter
    • 25 g ärtskott

    Måndag lunch 505 Kcal

    Blomkålsris med stekt halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Dela blomkålen i mindre bitar, lägg i en matberedare och mixa tills det är finfördelat.
    •  Lägg i en skål och blanda ihop alla ingredienser till blomkålen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den fått färg.
    • Lägg sallad i botten.
    • Lägg på blomkålsblandningen.
    • Skala och skär löken i skivor.
    • Lägg på tomat, rödlök, citronklyfta och persilja

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 403 Kcal

    Risnudlar med karréspett

    Karréspett med en god marinad på. Servera spetten med risnudlar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 0
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Gör så här

    • Gör först marinaden genom att blanda alla ingredienser i en liten skål.
    • Koka risnudlarna enligt förpackningen, ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg nudarna i en skål.
    • Häll över hälften av marinaden och blanda om.
    • Blötlägg spetten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg ner den resterande marinaden.
    • Tillsätt riven vitlök och ingefära och blanda om.
    • Sätt ugnen på grill, ca 225 grader.
    • Trä upp köttet på spetten och grilla i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strimla sockerärtor, salladslök och moroten.
    • Blanda ner i nudlarna.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö på färsk koriander och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela spetten över och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 0
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Måndag mellanmål 715 Kcal

    Entrecote med kikärtscoleslaw

    Tips till fredagsmiddagen - entrecote med en kikärtscoleslaw och lite sallad till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 715 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Blanda ihop chilimajjonnäsen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Vänd köttet efter några minuter.
    • Klicka på chilimajonnäs och servera med coleslaw, sallad och rädisor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås

    Måndag dessert 281 Kcal

    Vinbärs- och kesellamuffins

    Fräscha bärmuffins som är perfekta att ha med sig på en picknick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 281 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2 st ägg
    • 100 g smör
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 burk kesella vanilj
    • 2 klase vinbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, stevia strö, mandelmjöl och kesella i en bunke.
    • Smält smöret och blanda ner.
    • Fördela smeten i formar och ställ i en muffinsplåt.
    • Lägg på färska vinbärsklasar och sätt in i ugnen i ca 25 minuter. De ska vara lite lösa i degen – Mums!

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2 st ägg
    • 100 g smör
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 burk kesella vanilj
    • 2 klase vinbär
  • Tisdag frukost 135 Kcal

    Smoked honey kycklinglår

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 135 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1000 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 dl honey barbecue sauce

    Gör så här

    • Lägg kycklingen i en skål och strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlöksklyftorna fint.
    • Blanda ner i skålen tillsammans med barbeque såsen.
    • Låt gärna marinera över natten eller minst 1 timme.
    • Grilla runt om i ca 7-8 minuter!

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1000 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 dl honey barbecue sauce

    Tisdag lunch 780 Kcal

    Biff med tomatsallad och persiljesmör

    En riktigt saftig köttbit med en god tomatsallad och en klick persiljesmör till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 66 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 780 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rucola
    • 0.5 msk balsamico
    Persiljesmör
    • 25 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tomatsallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g fetaost
    • 1 msk grön pesto
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först persiljesmöret genom att blanda smör med vitlök, persilja, salt och peppar i en skål.
    • Ställ i frysen.
    • Gör salladen genom att skiva tomater och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka rödlöken.
    • Skär fetaosten i tärningar.
    • Blanda ner rödlök, fetaost, pesto, olja, vinäger, salt och peppar i skålen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffen några minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp sallad på en tallrik och ställ en skål tomatsallad bredvid.
    • Lägg på biffen och häll på lite balsamico över salladen och biffen.
    • Servera med persiljesmöret.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rucola
    • 0.5 msk balsamico
    Persiljesmör
    • 25 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tomatsallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g fetaost
    • 1 msk grön pesto
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 565 Kcal

    Korv med rostad paprika

    En snabblagad korvrätt med rostad paprika. Servera med en klick avokadocréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 565 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 25 g blandad sallad
    • 100 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    Avokadocréme
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader eller på grill.
    • Dela paprikorna i fyra bitar och ta bort kärnhuset.
    • Lägg paprikorna på en ugnsplåt och häll över lite olja.
    • Rosta dem i ugnen i ca 15 minuter.
    • Lägg paprikorna i en plastpåse och förslut.
    • Dra bort skinnet på paprikorna (inte nödvändigt).
    • Gör avokadocrémen genom att dela avokadon och gröp ur köttet.
    • Mosa avokadon i en skål och blanda med de övriga ingredienserna.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
    • Fördela sallad och paprika på tallrikar.
    • Skär snitt i korven.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Lägg en korv på varje tallrik och toppa med lite avokadocréme.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 25 g blandad sallad
    • 100 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    Avokadocréme
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag mellanmål 878 Kcal

    Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    Denna paj är perfekt att frysa in och ta upp vid behov, behöver du picknickar? Då fungerar denna rätt. Om du vill göra en egen pajdeg så kan du använda dig av receptet nedan: Eget pajskal: 100 g smör 2 msk psylliumhusk 2 dl mandelmjöl 1 ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajskalet i en pajform med bakplåtspapper. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
    • Höj värmen till 200 grader. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färs, lök och vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt ajvar relish.
    • kär alla grönsaker i mindre bitar och stek i olivolja någon minut.
    • Fördela köttfärsen i pajskalet och strö över lite färsk oregano.
    • Lägg över grönsakerna och smula fetaosten över.
    • Lägg på strimlad rödlök.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över pajen.
    • Strö över lite örtagårdskrydda och grädda 25 minuter i ugnen.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Tisdag dessert 163 Kcal

    Jordgubbar med vaniljkesella

    Ett riktigt enkelt och gott mellanmål, fungerar även till efterrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 2 msk vaniljkesella
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Tina jordgubbarna i en skål under natten i kylskåpet.
    • Klicka på lite kesella och toppa med limeskal.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 2 msk vaniljkesella
    • 1 st lime
  • Onsdag frukost 582 Kcal

    Grillade nötfärsspett med varm sallad

    Tänd på grillen och grilla goda nötfärsspett med varm sallad och en yoghurtsås med soltorkade tomater!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 582 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Varm sallad
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 50 g soltorkade tomater
    • 1 msk bladpersilja
    Yoghurtsås med soltorkade tomater
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 5 st soltorkad tomat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tänd grillen och blötlägg träpett.
    • Lägg köttfärsen i en stor skål.
    • Skala och hacka löken och vitlök och blanda lök, grädde och persilja med köttfärsen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Forma färsen till avlånga biffar och forma dem runt spetten.
    • Skär champinjonerna och paprikorna i mindre bitar.
    • Skiva halloumiosten.
    • När grillen är klar, lägg spetten, grönsaker, champinjoner och halloumi på grillen.
    •  Lägg alla ingredienserna till såsen i en mixer och mixa till en slät smet.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg grönsaker, halloumiost och köttfärsspett på en tallrik.
    • Toppa med sås, soltorkade tomater och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Varm sallad
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 50 g soltorkade tomater
    • 1 msk bladpersilja
    Yoghurtsås med soltorkade tomater
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 5 st soltorkad tomat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag lunch 487 Kcal

    Rödbetsquinoa med fetaost

    En god och mättande vegetarisk sallad smaksatt med rödvinsvinäger och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 2 st kokta rödbetor
    • 50 g sojabönor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 5 st pekannötter
    Dekoration
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 0.25 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skär rödbetorna i små tärningar och lägg i en skål.
    • Blanda ner quinoa, sojabönor, olja, vinäger och persilja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela rucolasallad på tallrikar och lägg på rödbetsquinoan.
    • Lägg på osten och toppa med nötter.
    • Dekorera med persilja och grapefrukt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 2 st kokta rödbetor
    • 50 g sojabönor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 5 st pekannötter
    Dekoration
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 0.25 st grapefrukt

    Onsdag middag 207 Kcal

    Grillad biff med guacamole och somrig sallad

    Vad passar inte bättre än en somrig sallad med färska jordgubbar, grapefrukt och granatäpple som serveras med en grillad biff och en klick guacamole. Bjud hem dina vänner på en fräsch lunch i solen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1 kruka krispsallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 100 g broccoli
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st granatäpple
    Guacamole 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 0.15 dl naturell yoghurt
    • 2 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt på grillen.
    • Gör först guacamolen.
    • Ta bort kärnan från avokadon.
    • Mosa fruktköttet och lägg i en skål.
    • Skala och pressa i en vitlök.
    • Tillsätt citronsaft, yoghurt och mynta.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör salladen genom att lägga salladsblad på ett fat.
    • Skiva jordgubbarna och lägg över.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en skål.
    • Skär bort skalet från grapefrukten och skär ut filéer och lägg över salladen.
    • Pressa den resterande saften från grapefrukten i skålen med broccoli.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Blanda om och lägg på salladen.
    • Ta ur kärnorna från granatäpplet och toppa salladen med.
    • Strö på salt och pepparmix på köttet.
    • Häll lite olja över och grilla några minuter per sida på grillen.
    • Lägg upp köttet vid sidan om salladen och servera med guacamole.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1 kruka krispsallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 100 g broccoli
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st granatäpple
    Guacamole 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 0.15 dl naturell yoghurt
    • 2 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag dessert 245 Kcal

    Glutenfri bärpaj med knäckig smuldeg

    Pajen går att frysa och variera med hallon, äpple eller rabarber!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 gram hallon (frysta)
    • 250 g frysta blåbär
    • 1 msk potatismjöl
    • 0.5 dl sötströ
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 5 msk fiberhonung Nicks
    • 175 g smör
    Tillbehör
    • 100 g vaniljkesella

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda bär, potatismjöl och sötning i en skål.
    • Lägg i en pajform.
    • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
    • Blanda ner fiberhonungen.
    • Smält smöret och blanda ner i mjölsorterna.
    • Lägg smuldegen över bären och baka i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med vaniljkesella.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 gram hallon (frysta)
    • 250 g frysta blåbär
    • 1 msk potatismjöl
    • 0.5 dl sötströ
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 5 msk fiberhonung Nicks
    • 175 g smör
    Tillbehör
    • 100 g vaniljkesella
  • Torsdag frukost 735 Kcal

    Grillkväll

    Grilla ute eller sätt ugnen på grill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 735 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett:
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm örtagårdskrydda
    Laxspett:
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    Korv till grillen:
    • 2 st stockholmare
    • 8 st grillspett
    Sallad:
    • 3 dl grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 6 st cocktailtomat
    Citroncrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.25 tsk citronzest
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad palsternacka
    • 2 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Skär kyckling i bitar. Skala och riv vitlök och lägg i en skål tillsammans med kyckling, ketjap manis, salt och peppar.
    • Skär laxen i bitar och lägg i en skål. Blanda ner salt, peppar och citronsaft.
    • Ställ kyckling och lax kallt och låt marinera minst en timme innan grillning. Blötlägg spetten.
    • Lägg sallad i en skål. Skala och strimla rödlök. Skala och strimla moroten. Lägg alla grönsaker på salladen
    • Blanda ihop citroncréme i en skål.
    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär palsternacka i bitar. Lägg i en skål och blanda ner olivolja, salt, peppar och örtagårdskrydda. Lägg på en plåt och sätt in i ugnen.
    • Trä upp kyckling och lax på spett.  Grilla runt om i ca 10 minuter tills köttet är genomstekt och har fått fin färg. Grilla korvarna några minuter.
    • Servera med rostad palsternacka, sallad och citroncréme.

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett:
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm örtagårdskrydda
    Laxspett:
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    Korv till grillen:
    • 2 st stockholmare
    • 8 st grillspett
    Sallad:
    • 3 dl grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 6 st cocktailtomat
    Citroncrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.25 tsk citronzest
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad palsternacka
    • 2 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Torsdag lunch 133 Kcal

    Matjesill med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 133 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 200 g matjessill
    • 5 g ärtskott
    • 5 cm purjolök
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 0.25 dl gräslök

    Gör så här

    • Häll av sillagen och skölj filéerna.
    • Dela filéerna i tre avlånga bitar och rulla ihop.
    • Lägg på en tallrik med ärtskott.
    • Toppa med hackad gräslök och servera med gräddfil och hackad gräslök.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 200 g matjessill
    • 5 g ärtskott
    • 5 cm purjolök
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 0.25 dl gräslök

    Torsdag middag 526 Kcal

    Stekt lax med romsås

    Fräsch laxkotlett med romsås som serveras med varma grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 3-4 minuter per sida.
    • Hetta upp en annan stekpanna med smör och bryn hastigt sparris och sockerärtor någon minut.
    • Dela rädisor och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner dill.
    • Pressa juice från en halv citron över.
    • Lägg på fisken på en tallrik och de varma grönsakerna bredvid.
    • Toppa med en klick romsås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag dessert 62 Kcal

    Bärglass

    Sommarens fräschaste bärglass. Toppa gärna glassen med färska bär, tex som jordgubbar, hallon och blåbär och sedan lite färsk mynta på toppen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 62 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 gram Blandade bär
    • 2 dl sojayoghurt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk flytande honung
    Dekoration
    • 1 dl färsk mynta
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Lägga ner alla ingredienserna i en matberedare och mixa till en slät glass.
    • Lägg glassen till en form och ställ i frysen minst 4 timmar.
    • Ta ut glassen 30 minuter innan servering och forma till kulor och lägg upp i höga glas eller i skålar.
    • Dekorera med färska bär och mynta.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 gram Blandade bär
    • 2 dl sojayoghurt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk flytande honung
    Dekoration
    • 1 dl färsk mynta
    • 2 dl Bär
  • Fredag frukost 77 Kcal

    Baconlindande sparrisar

    Sparrisar inlindat i baconskivor - gott till grillat eller som tilltugg till någon annan maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 77 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 10 st vit sparris
    • 10 st grön sparris
    • 20 skiva bacon
    • 1 msk smör
    • 1 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Linda en baconskiva runt varje sparris.
    • Hetta upp en stor stekpanna med smör och stek sparrisen runt om i ca 5 minuter tills baconet får färg.
    • Krydda med lite svartpeppar.
    • Lägg upp de baconlindade sparrisarna på ett serveringsfat.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 10 st vit sparris
    • 10 st grön sparris
    • 20 skiva bacon
    • 1 msk smör
    • 1 tsk svartpeppar

    Fredag lunch 731 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    En härlig paj som går bra att äta kall vid en picknick eller precis nygräddad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 316 Kcal

    Torsk i folie med aioli

    Torskrygg i folie med en färdig aiolisås till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 msk purjolök
    • 125 g sockerärtor
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk färsk dill
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Fördela torsk på folieark.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strö på purjolök och lägg på sockerärtor.
    • Skiva paprikan och lägg på fisken.
    • Förslut foliepaketet och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Strö på dill och servera med aioli.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 msk purjolök
    • 125 g sockerärtor
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk färsk dill
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli
    • 100 g grönsallad

    Fredag mellanmål 137 Kcal

    Mangosallad

    En somrig mangosallad som passar utmärkt som grilltillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 137 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 0.1 st gurka
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker och mango i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Hacka chili och blanda ner med koriander, olja och limesaft.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 0.1 st gurka
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st lime

    Fredag dessert 190 Kcal

    Vit chokladkaka med körsbär

    En saftig vitchokladkaka toppad med massor av körsbär - perfekt dessert att bjuda på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 190 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 400 gram vita bönor
    • 1 st banan
    • 100 g vit choklad (1 ruta)
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl mandelspån
    • 150 g körsbärstomater
    • 1 st citron
    • 0.5 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 180°C.
    • Häll av bönor och skölj av dem.
    • Lägg bönor och banan i en matberedare och kör till en slät smet.
    • Smält choklad i vattenbad och tillsätt till smeten.
    • Vänd ner havregryn och rostade mandelspån försiktigt.
    • Smörj en liten form med smör och kokosflingor och fördela smeten i.
    • Dela körsbären i fyra delar och plocka bort kärnan.
    • Strö över de delade körsbären över kakan och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
    • Låt svalna och riv över lite citronzest över kakan.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 400 gram vita bönor
    • 1 st banan
    • 100 g vit choklad (1 ruta)
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl mandelspån
    • 150 g körsbärstomater
    • 1 st citron
    • 0.5 dl kokosflingor
  • Lördag frukost 635 Kcal

    Grillad ryggbiff med bearnaise och vit sparris

    Snabblagad och god maträtt som passar både till lunch eller middag. Gör en extra portion och spar i kylen och ät dagen efter till lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st vit sparris
    • 150 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 4 st rädisor
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts

    Gör så här

    • Skär av ändarna på sparrisen och skala bort skalet.
    • Koka i lättsaltat vatten i 7 minuter.
    • Häll av vattnet och håll varmt.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Bryn köttet 3 minuter per sida i smör och servera med sparris, bearnaisesås och lite rädisor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st vit sparris
    • 150 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 4 st rädisor
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts

    Lördag lunch 589 Kcal

    Fläskspett med fetakräm och grönsaksmos

    Laga en god lördagsmiddag och grilla lite fläskspett som du serveras tillsammans med en fetakräm och lite grönsaksmos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att lägga havrefraiche och fetaost i en matberedare och pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Mixa slät till en Créme.
    • Tillsätt citron, salt och peppar och lägg i en skål och blanda ner gurka.
    • Dekorera med citronzest och en gurkskiva.
    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili, riv ingefäran och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet i större bitar och lägg i skålen med marinad.
    • Trä på bitarna på spettet.
    • Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.
    • Dela och skär Romanesco och broccoli i buketter och koka upp tills de är halv mjuka.
    • Häll av vattnet och mixa med en stavmixer till ett mos, tillsätt smör och rör runt.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud

    Lördag middag 218 Kcal

    Coleslaw med äpple

    Ett hälsosamt tillbehör till en god hamburgare men passar även perfekt till en annan proteinkälla under en grillkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st vitkål
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 300 g crème fraiche
    • 1 dl majonnäs
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 msk dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strimla vitkål tunt.
    • Skala och strimla rödlök. Skala och riv morötterna.
    • Strimla äpplet fint. Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Blanda ihop créme fraiche, majonnäs, senap, salt och peppar i en skål.
    • Häll såsen över vitkålssalladen och blanda om ordentligt.
    • Smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st vitkål
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 300 g crème fraiche
    • 1 dl majonnäs
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 msk dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 335 Kcal

    Budget - Portabellosvamp med mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st portabellosvamp
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk grön pesto
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk gul lök
    • 30 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort stammen på svamparna och strö på lite salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 5 minuter.  Skiva mozzarella och lägg på svampen tillsammans med pesto.
    • Skiva några tomater och lägg över osten och toppa med hackad lök, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 10 minuter och servera med tomater och rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st portabellosvamp
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk grön pesto
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk gul lök
    • 30 g rucola
  • Söndag frukost 174 Kcal

    Parmesancréme

    En sås som passar utmärkt till grillad mat. Grilla kött, kyckling eller lax (ca: 150 g per portion) och servera med en mangosallad. Cirka kalorimängd blir 650 kcal med två olika såser. Du hittar fler olika såser genom att söka på; pestocréme, chilimajjo eller wasabicréme.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0.25 tsk paprikakrydda
    • 0.26 st citron

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål.
    • Riv lite citronzest över och blanda om.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0.25 tsk paprikakrydda
    • 0.26 st citron

    Söndag lunch 219 Kcal

    Bakad spetskål med parmesan

    Bakade spetskål som passar perfekt som tillbehör till en grillkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 219 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1600 g spetskål
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g smör
    • 3 dl parmesan
    • 1 dl hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela spetskålen i 6 delar och lägg på en ugnsplåt.
    • Ringla olivolja över och strö på salt och peppar.
    • Ugnsbaka i 30 minuter.
    • Häll smält smör över spetskålen och strö på riven parmesanost och hackade hasselnötter.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1600 g spetskål
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g smör
    • 3 dl parmesan
    • 1 dl hasselnötter

    Söndag middag 446 Kcal

    Wasabicréme

    En sås som passar utmärkt till grillad mat. Grilla kött, kyckling eller lax (ca: 150 g per portion) och servera med en mangosallad. Cirka kalorimängd blir 650 kcal med två olika såser. Du hittar fler olika såser genom att söka på; pestocréme, chilimajjo eller parmesancréme.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 446 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 dl majonnäs
    • 1 msk wasabicreme
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål.
    • Riv lite limezest över och blanda om.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 dl majonnäs
    • 1 msk wasabicreme
    • 0.5 st lime

    Söndag mellanmål 134 Kcal

    Pestocréme med vitlök

    En sås som passar utmärkt till grillad mat. Grilla kött, kyckling eller lax (ca: 150 g per portion) och servera till exempel med en mangosallad. Du hittar fler olika såser genom att söka på; wasabicréme, chilimajjo eller parmesancréme.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök fint.
    • Finhacka basilikan.
    • Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk basilika

    Söndag dessert 888 Kcal

    Grillad kycklinglårfilé med nudelsallad

    Med saftig kyckling, fräsch asiatisk nudelsallad och chilimajjo bjuder du in till en spännande smakresa, självklart med mellanlandning på grillen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 888 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st salladslök
    • 150 g frysta sojabönor
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 msk färsk koriander
    Chilimajjo
    • 1 msk crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    Dekoration och tillbehör
    • 0.5 msk färsk koriander
    • 50 g picklad rödlök

    Gör så här

    • Riv vitlök fint och riv ingefära. Gör marinaderna och lägg ner kyckling.
    • Låt marinera minst en timme innan grillning.
    • Grilla kycklingen runt om i ca 10 minuter till den  är genomstekt och har fått fin färg eller lägg kycklinglårfiléerna på en ugnsplåt och ugnsbaka i 20 minuter på 200 grader.
    • Riv vitlök. Gör chilimajjo genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Koka nudlar enligt anvisningen på paketet och häll av vattnet.
    • Lägg nudlarna i en skål och blanda ner alla ingredienser till marinaden. Riv ingefära och vitlök. Hacka koriander. Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär morot i strimlor.
    • Skär sockerärtor och paprika i strimlor. S
    • trimla salladslök. Koka sojabönor någon minut i lättsaltat vatten. Blanda ner alla grönsaker i nudelsalladen.
    • Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med jordnötter och färsk koriander.
    • Servera med kycklinglårfiléerna, chilimajjo och picklad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st salladslök
    • 150 g frysta sojabönor
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 msk färsk koriander
    Chilimajjo
    • 1 msk crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    Dekoration och tillbehör
    • 0.5 msk färsk koriander
    • 50 g picklad rödlök
Torrvaror
  • 13 tsk olivolja
  • 2 st torkade aprikoser
  • 4 msk hasselnötter
  • 40 g risnudlar
  • 1 tsk sesamfrö
  • 1 dl konserverade kikärtor
  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 dl quinoa
  • 50 g sojabönor
  • 5 st pekannötter
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl sötströ
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl kokosmjöl
  • 0.5 dl havremjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk fiberhusk
  • 0.5 msk sesamfrön
  • 1 dl mandelspån
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 2 tsk rapsolja
  • 100 g sobanudlar
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 0.5 dl jordnötter
Frukt/grönt
  • 1.45 st blomkålshuvud
  • 130 g ärtskott
  • 25 g blandad sallad
  • 4 st cocktailtomater i olika färger
  • 2.75 st rödlök
  • 1 st citronklyfta
  • 1 styck tomat
  • 3.76 st citron
  • 1.1 st gurka
  • 13.75 klyfta vitlök
  • 4.5 msk färsk ingefära
  • 315 g sockerärtor
  • 3 st salladslök
  • 5 st morot
  • 153 g grönsallad
  • 13 st rädisor
  • 3 dl vitkål
  • 14 msk purjolök
  • 2 klase vinbär
  • 60 g rucola
  • 17 st cocktailtomat
  • 3 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 3 st avokado
  • 1.5 msk citronsaft
  • 3 st gul lök
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st orange paprika
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 2.25 st lime
  • 100 g champinjon
  • 2 st kokta rödbetor
  • 1.25 st grapefrukt
  • 1 kruka krispsallad
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 100 g broccoli
  • 0.25 st granatäpple
  • 250 gram hallon (frysta)
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 2.25 tsk citronzest
  • 2 st palsternacka
  • 50 g sparris
  • 15 st vit sparris
  • 10 st grön sparris
  • 100 g bladspenat
  • 2 kruka färsk basilika
  • 150 g färgglada tomater
  • 0.25 st mango
  • 1.5 st röd chili
  • 1 st banan
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 st broccolistånd
  • 1 st äpple
  • 2 st portabellosvamp
  • 112.5 g cocktailtomater
  • 1600 g spetskål
  • 150 g frysta sojabönor
Mejeri
  • 50 g chevreost
  • 175 g halloumi
  • 535.5 tsk smör
  • 4 msk gräddfil
  • 0.5 msk siracha sås
  • 1 burk kesella vanilj
  • 555 g fetaost
  • 307 msk crème fraiche
  • 5 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 102 msk vaniljkesella
  • 1.15 dl naturell yoghurt
  • 2 dl sojayoghurt
  • 2 dl havrefraiche
  • 125 g mozzarella
  • 2 msk riven parmesanost
  • 3 dl parmesan
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 kvist färsk persilja
  • 3 msk persilja
  • 5.5 kruka färsk koriander
  • 5 msk ketjap manis
  • 1 tsk sesamolja
  • 3.5 msk sötstark senap
  • 1 dl honey barbecue sauce
  • 0.5 msk balsamico
  • 2.5 msk bladpersilja
  • 5 msk grön pesto
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 msk färsk oregano
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk mynta
  • 1 krm salt
  • 0.25 dl gräslök
  • salt och citonpeppar
  • 2 msk färsk dill
  • 1 msk dill
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl färsk mynta
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.25 tsk paprikakrydda
  • 1 msk wasabicreme
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk soja
  • 0.5 tsk srirachasås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 750 g fläskkarré
  • 350 g entrecote
  • 7 st ägg
  • 1500 g kycklinglårfilé
  • 100 g korv med hög kötthalt
  • 800 g nötfärs
  • 600 g rostbiff
  • 200 g laxfilé
  • 2 st stockholmare
  • 150 g laxkotlett
  • 20 skiva bacon
  • 350 g torskrygg
  • 150 g ryggbiff
Övrigt
  • 7 msk majonnäs
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 50 g soltorkade tomater
  • 5 st soltorkad tomat
  • 250 g frysta blåbär
  • 5 msk fiberhonung Nicks
  • 8 st grillspett
  • 200 g matjessill
  • 1 msk caviar mix
  • 500 gram Blandade bär
  • 2 dl Bär
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 2 msk Aioli
  • 400 gram vita bönor
  • 100 g vit choklad (1 ruta)
  • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
  • 8 st träspett
  • 50 g picklad rödlök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!