Tillbaka till menyerna

GINA

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 800 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 496 Kcal

      Kycklinglårfilé med nudelsallad

    • Middag - 151 Kcal

      Wokade grönsaker med sötpotatis

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 452 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 189 Kcal

      Spenatpaj med keso och ägg

    • Middag - 257 Kcal

      Kycklingsoppa med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 911 Kcal

    • Frukost - 113 Kcal

      Mango- och jordgubbssmoothie

    • Lunch - 458 Kcal

      Köttbullar med mozzarellasallad

    • Middag - 340 Kcal

      Sötpotatissoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 532 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 280 Kcal

      Italiensk köttfärswok

    • Middag - 246 Kcal

      Spenatsoppa med mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1043 Kcal

    • Frukost - 109 Kcal

      Grön juice

    • Lunch - 496 Kcal

      Kycklinglårfilé med nudelsallad

    • Middag - 439 Kcal

      Balsamicomarinerade rödbetor med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 591 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 246 Kcal

      Spenatsoppa med mozzarella

    • Middag - 338 Kcal

      Morotsbiffar med ärt- och äppelgranatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1167 Kcal

    • Frukost - 109 Kcal

      Grön juice

    • Lunch - 619 Kcal

      Köttgryta med 3 sorters lökar

    • Middag - 439 Kcal

      Balsamicomarinerade rödbetor med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 56.2 gram

Fett: 38.1 gram

Protein: 49.5 gram

Energi: 785.1 kcal

  • Måndag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Måndag lunch 496 Kcal

    Kycklinglårfilé med nudelsallad

    Fräsch sallad med smak av Asien!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 tsk limesaft
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl saltade jordnötter

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och blanda  ihop med riven ingefära och ketjap manis i en skål. Strö på salt och peppar på kycklingen. Blanda ner i marinaden och låt stå i 10 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om i 10 minuter på medelvärme. Koka nudlar enligt anvisningen på paketet och häll av vattnet.
    • Skala och riv vitlök och ingefära. Lägg nudlarna i en skål och blanda ner alla ingredienser till marinaden. Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär morot i strimlor. Skär paprika och sockerärtor i strimlor och strimla salladslök. Blanda ner alla grönsaker i nudelsalladen.
    • Lägg kycklingen på nudelsalladen och strö på hackade jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 tsk limesaft
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl saltade jordnötter

    Måndag middag 151 Kcal

    Wokade grönsaker med sötpotatis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 1 st rödlök
    • 1 st röd paprika
    • 100 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i tärningar.
    • Skala och skär rödlök i större bitar.
    • Skär paprika och broccoli i bitar.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner sötpotatis, vitlök och lök och låt steka 10 minuter.
    • Häll på lite vatten.
    • Lägg ner de resterande grönsakerna och låt woka några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st sötpotatis
    • 1 st rödlök
    • 1 st röd paprika
    • 100 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Tisdag middag 257 Kcal

    Kycklingsoppa med nudlar

    En varm vardagssoppa som passar hela familjen! Anpassa hetta efter tycke och smak.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk malen curry
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av olja och bryn kycklingen.
    • Dra åt sidan och häll på resten av olja och lägg ner vitlök, morot, blomkål och purjolök. Tillsätt curry, buljongtärning och vatten.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda 10 minuter.
    • Strö på chiliflakes och tillsätt ketjap manis.
    • Skölj nudlarna och tillsätt i soppan tillsammans med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk malen curry
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk bladpersilja
  • Onsdag frukost 113 Kcal

    Mango- och jordgubbssmoothie

    Fräscht som frukost men fungerar också som mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 113 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g mango
    • 1 st apelsin
    • 125 g frysta jordgubbar
    • 10 blad myntablad, färska
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Skär mango i bitar. Skala och skär apelsin i bitar.
    • Lägg ner i en blender tillsammans med jordgubbar och myntablad.
    • Mixa och späd med vatten till en fin konsistens.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g mango
    • 1 st apelsin
    • 125 g frysta jordgubbar
    • 10 blad myntablad, färska
    • 3 dl vatten

    Onsdag lunch 458 Kcal

    Köttbullar med mozzarellasallad

    Goda hemmagjorda köttbullar med en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök oh vitlök fint.
    • Blanda köttfärs med lök, vitlök, grädde, persilja, salt och peppar.
    • Forma till köttbullar och stek runtom i en stekpanna med smör i ca 6-7 minuter. .
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med peston.
    • Dela tomaterna i bitar, finhacka rödlöken och blanda med mozzarellan.
    • Vänd ner ruccolan och smaka av med salt och peppar.
    • Servera köttbullarna tillsammans med salladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 340 Kcal

    Sötpotatissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken och hacka löken.
    • Skär chili i mindre bitar och riv ingefära.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök, chili och ingefära några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
    • Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 280 Kcal

    Italiensk köttfärswok

    Kul kombo av asiatisk rätt men med italienska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g squash
    • 100 g aubergine
    • 250 g nötfärs
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st kvisttomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök. Skär squash och aubergine i mindre bitar. Hetta upp en panna med olja och lägg ner nötfärs, lök, vitlök och grönsakerna.
    • Woka några minuter och strö salt, peppar och örtagårdskrydda. Skär tomat grovt och lägg ner i stekpannan tillsammans med basilika. Lägg upp på tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g squash
    • 100 g aubergine
    • 250 g nötfärs
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st kvisttomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda

    Torsdag middag 246 Kcal

    Spenatsoppa med mozzarella

    Grönt och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g bladspenat
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm muskot
    • 2 msk grädde
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök. Lägg ner spenat, buljongtärning och häll på vatten. Låt koka i 10 minuter och mixa soppan slät  i en matberedare.
    • Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädde. Låt koka upp och smaka av med salt , peppar och muskot.
    • Skär mozzarella i mindre bitar och lägg i en skål (spara lite att använd som topping).
    • Häll upp soppan i skålar. Toppa med alfa-alfagroddar och mozzarella.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g bladspenat
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm muskot
    • 2 msk grädde
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl alfalfagroddar
  • Fredag frukost 109 Kcal

    Grön juice

    Otroligt fräsch och smakrik juice att njuta av till frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk mynta
    • 20 g spenat
    • 1 cm färsk ingefära
    • 2 msk färskpressad citronjuice
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Skala äpple och skär det i bitar. Skär selleri och gurka i bitar.
    • Lägg ner bitarna i en mixer tillsammans med spenatblad. Tillsätt mynta.
    • Skala och riv ingefära och lägg ner i mixern tillsammans med citronsaft och vatten.
    • Mixa allting till en slät konsistens.
    • Häll upp i glas och dekorera med en kvist mynta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk mynta
    • 20 g spenat
    • 1 cm färsk ingefära
    • 2 msk färskpressad citronjuice
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 st myntakvist

    Fredag lunch 496 Kcal

    Kycklinglårfilé med nudelsallad

    Fräsch sallad med smak av Asien!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 tsk limesaft
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl saltade jordnötter

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och blanda  ihop med riven ingefära och ketjap manis i en skål. Strö på salt och peppar på kycklingen. Blanda ner i marinaden och låt stå i 10 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om i 10 minuter på medelvärme. Koka nudlar enligt anvisningen på paketet och häll av vattnet.
    • Skala och riv vitlök och ingefära. Lägg nudlarna i en skål och blanda ner alla ingredienser till marinaden. Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär morot i strimlor. Skär paprika och sockerärtor i strimlor och strimla salladslök. Blanda ner alla grönsaker i nudelsalladen.
    • Lägg kycklingen på nudelsalladen och strö på hackade jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 tsk limesaft
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl saltade jordnötter

    Fredag middag 439 Kcal

    Balsamicomarinerade rödbetor med fetaost

    Rödbetor är så gott att äta tillsammans med fetaost och balsamicodressing. Öka på receptet så har du ett perfekt tillbehör på buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 439 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
    • 0.5 dl mandel
    • 1 dl rucola
    • 0.75 st citron

    Gör så här

    • Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en skål.
    • Skala och strimla rödlök och lägg ner.
    • Blanda ner olivolja, balsamico, honung och persilja.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en skål.
    • Pressa över citronsaft från en 1/4 av citronen.
    • Lägg rucolasallad och broccoli på ett serveringsfat.
    • Lägg på de balsamicomarinerade rödbetorna och fetaost.
    • Toppa med hackade nötter eller mandel.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
    • 0.5 dl mandel
    • 1 dl rucola
    • 0.75 st citron
  • Lördag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Lördag lunch 246 Kcal

    Spenatsoppa med mozzarella

    Grönt och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g bladspenat
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm muskot
    • 2 msk grädde
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök. Lägg ner spenat, buljongtärning och häll på vatten. Låt koka i 10 minuter och mixa soppan slät  i en matberedare.
    • Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädde. Låt koka upp och smaka av med salt , peppar och muskot.
    • Skär mozzarella i mindre bitar och lägg i en skål (spara lite att använd som topping).
    • Häll upp soppan i skålar. Toppa med alfa-alfagroddar och mozzarella.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g bladspenat
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm muskot
    • 2 msk grädde
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl alfalfagroddar

    Lördag middag 338 Kcal

    Morotsbiffar med ärt- och äppelgranatsallad

    Fräsch och vacker vegorätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 dl kokta röda linser
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 dl havregryn
    • 0.5 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm cayennepeppar
    • 2 tsk olivolja
    Ärt- och granatäppelsallad
    • 3 dl gröna ärtor
    • 1 st granatäpple
    • 1 msk färsk persilja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronyoghurt
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 tsk citronzest

    Gör så här

    • Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka löken fint. Hacka persiljan. Blanda de rivna morötterna, linser,  lök, persilja, havregryn och fiberhusk i en bunke. Salta och peppra. Forma till runda biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek på medeltemperatur i ca: 5 min på var sida.
    • Koka ärtorna i någon minut i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg ärtor i en skål. Dela granatäpplet i bitar. Pilla därefter försiktigt ur kärnorna och blanda med ärtor, persilja och citronsaft. Strö på salt och peppar och blanda om.
    • Blanda yoghurt med citronsaft i en skål. Servera morotsbiffarna med ärt- och granatäppelsalladen och citronyoghurten

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 dl kokta röda linser
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 dl havregryn
    • 0.5 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm cayennepeppar
    • 2 tsk olivolja
    Ärt- och granatäppelsallad
    • 3 dl gröna ärtor
    • 1 st granatäpple
    • 1 msk färsk persilja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronyoghurt
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 tsk citronzest
  • Söndag frukost 109 Kcal

    Grön juice

    Otroligt fräsch och smakrik juice att njuta av till frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk mynta
    • 20 g spenat
    • 1 cm färsk ingefära
    • 2 msk färskpressad citronjuice
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Skala äpple och skär det i bitar. Skär selleri och gurka i bitar.
    • Lägg ner bitarna i en mixer tillsammans med spenatblad. Tillsätt mynta.
    • Skala och riv ingefära och lägg ner i mixern tillsammans med citronsaft och vatten.
    • Mixa allting till en slät konsistens.
    • Häll upp i glas och dekorera med en kvist mynta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk mynta
    • 20 g spenat
    • 1 cm färsk ingefära
    • 2 msk färskpressad citronjuice
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 st myntakvist

    Söndag lunch 619 Kcal

    Köttgryta med 3 sorters lökar

    En god och varm köttgryta med tre olika lökar i. Gott till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st rödlök
    • 2 msk kalvfond
    • 5 st schalottenlök
    • 1 msk senap
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 msk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1000 g högrev
    • 2 st lagerblad
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk bladpersilja
    • 5 dl vatten

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Hetta upp en panna med smör och bryn löken.
    • Lägg över löken i en järngryta.
    • Skär köttet i grytbitar och bryn bitarna.
    • Salta och peppra.
    • Lägg över grytbitarna i grytan.
    • Tillsätt vatten, kalvfond, senap, tomatpuré, chilisås, lagerblad och persilja.
    • Låt koka på svag värme i minst 1 ½ timme.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st rödlök
    • 2 msk kalvfond
    • 5 st schalottenlök
    • 1 msk senap
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 msk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1000 g högrev
    • 2 st lagerblad
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk bladpersilja
    • 5 dl vatten

    Söndag middag 439 Kcal

    Balsamicomarinerade rödbetor med fetaost

    Rödbetor är så gott att äta tillsammans med fetaost och balsamicodressing. Öka på receptet så har du ett perfekt tillbehör på buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 439 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
    • 0.5 dl mandel
    • 1 dl rucola
    • 0.75 st citron

    Gör så här

    • Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en skål.
    • Skala och strimla rödlök och lägg ner.
    • Blanda ner olivolja, balsamico, honung och persilja.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en skål.
    • Pressa över citronsaft från en 1/4 av citronen.
    • Lägg rucolasallad och broccoli på ett serveringsfat.
    • Lägg på de balsamicomarinerade rödbetorna och fetaost.
    • Toppa med hackade nötter eller mandel.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
    • 0.5 dl mandel
    • 1 dl rucola
    • 0.75 st citron
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 st ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 200 g kycklingfilé
  • 1000 g högrev
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk furikake fröblandning
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk malen curry
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 nypa chiliflakes
  • 4 msk bladpersilja
  • 10 blad myntablad, färska
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 krm muskot
  • 1 msk färsk mynta
  • 1 st myntakvist
  • 1 msk balsamico
  • 1 msk persilja
  • 3 msk färsk persilja
  • 0.5 krm cayennepeppar
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 2 st lagerblad
Frukt/grönt
  • 7.5 klyfta vitlök
  • 3.5 tsk färsk ingefära
  • 1 tsk limesaft
  • 3 st morot
  • 0.5 st paprika
  • 150 g sockerärtor
  • 1 st salladslök
  • 201 st sötpotatis
  • 2.5 st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • 100 g broccoli
  • 0.5 st blomkål
  • 0.25 st purjolök
  • 125 g mango
  • 1 st apelsin
  • 125 g frysta jordgubbar
  • 6 st schalottenlök
  • röd chili
  • ingefära
  • 1 st gul lök
  • 300 g bladspenat
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 1 st äpple
  • 1 st selleristjälk
  • 5 cm gurka
  • 20 g spenat
  • 6 msk färskpressad citronjuice
  • 4 st kokta rödbetor
  • 0.25 st broccolistånd
  • 1 st citron
  • 1 dl rucola
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 st granatäpple
  • 0.5 tsk citronzest
Torrvaror
  • 9.5 tsk olivolja
  • 100 g sobanudlar
  • 0.5 dl saltade jordnötter
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 dl mandel
  • 1 dl kokta röda linser
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 msk fiberhusk
Mejeri
  • 2 msk grädde
  • 125 g mozzarella
  • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
  • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
  • 3 msk smör
Övrigt
  • 1 msk senap

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!