Tillbaka till menyerna

GI

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 360 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 242 Kcal

      Spenatsoppa med ädelost och valnötter

    • Middag - 119 Kcal

      Rostad paprikasoppa – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 22.8 gram

Fett: 22 gram

Protein: 15.8 gram

Energi: 360.3 kcal

  • Onsdag lunch 242 Kcal

    Spenatsoppa med ädelost och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning Grönsaksbuljong
    • 300 g frusen spenat
    • 100 g broccoli
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    Topping
    • 50 g ädelost
    • 25 g valnötter

    Gör så här

    • Skala och hacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i någon minut.
    • Tillsätt vatten, fond, spenat och broccoli.
    •  Låt koka i 15 minuter.
    • Mixa soppan slät.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skål.
    • Smula över ost och toppa med valnötter.

    Onsdag middag 119 Kcal

    Rostad paprikasoppa – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Dela och kärna ur paprikorna.
    3. Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg.
    4.  Dra av skalen.
    5.  Skala och hacka vitlök och lök.
    6. Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna.
    7. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    8. Tillsätt tomater och paprika och låt steka i några minuter.
    9. Häll på vatten och buljongpulver.
    10. Låt koka i 5 minuter.
    11.  Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    12.  Häll upp i soppskålar och toppa med lite gojibär och klippt krasse.
Frukt/grönt
  • 2 klyfta vitlök
  • 100 g broccoli
  • 2 st röd paprika
  • 2 styck tomat
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 25 g valnötter
Kryddor/smaksättare
  • 1 tärning Grönsaksbuljong
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 msk lantbuljong
Övrigt
  • 300 g frusen spenat
  • 800 g vatten
Mejeri
  • 50 g ädelost
  • 0.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!