Tillbaka till menyerna

GI

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1564 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Lunch - 555 Kcal

      Lammfärsbullar med avokadosallad

    • Middag - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Mellanmål - 196 Kcal

      Red Berry Smoothie

    • Dessert

  • Tisdag - 1564 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Lunch - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Middag - 555 Kcal

      Lammfärsbullar med avokadosallad

    • Mellanmål - 196 Kcal

      Red Berry Smoothie

    • Dessert

  • Onsdag - 1564 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Lunch - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Middag - 555 Kcal

      Lammfärsbullar med avokadosallad

    • Mellanmål - 196 Kcal

      Red Berry Smoothie

    • Dessert

  • Torsdag - 1564 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Lunch - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Middag - 555 Kcal

      Lammfärsbullar med avokadosallad

    • Mellanmål - 196 Kcal

      Red Berry Smoothie

    • Dessert

  • Fredag - 1012 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Lunch - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Middag - 576 Kcal

      Korv stroganoff med blomkålsris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1572 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Lunch - 576 Kcal

      Korv stroganoff med blomkålsris

    • Middag - 560 Kcal

      Halloumisallad med päron

    • Mellanmål - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Dessert

  • Söndag - 1572 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Lunch - 576 Kcal

      Korv stroganoff med blomkålsris

    • Middag - 560 Kcal

      Halloumisallad med päron

    • Mellanmål - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 68.8 gram

Fett: 101.2 gram

Protein: 63.6 gram

Energi: 1487.6 kcal

  • Måndag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Måndag lunch 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Måndag middag 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Måndag mellanmål 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar
  • Tisdag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Tisdag lunch 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Tisdag middag 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Tisdag mellanmål 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar
  • Onsdag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Onsdag lunch 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Onsdag middag 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Onsdag mellanmål 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar
  • Torsdag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Torsdag lunch 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Torsdag middag 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Torsdag mellanmål 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar
  • Fredag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Fredag lunch 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Fredag middag 576 Kcal

    Korv stroganoff med blomkålsris

    Enkel måltid att tillaga till vardagsmiddag och spara en portion till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 80 g rå blomkål
    • 1 dl blandsallad
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skär korven i avlånga bitar.
    • Strimla löken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv och lök i några minuter.
    • Tillsätt chilisås, senap och grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med riven blomkål, sallad, skivad gurka och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 80 g rå blomkål
    • 1 dl blandsallad
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk basilika
  • Lördag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Lördag lunch 576 Kcal

    Korv stroganoff med blomkålsris

    Enkel måltid att tillaga till vardagsmiddag och spara en portion till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 80 g rå blomkål
    • 1 dl blandsallad
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skär korven i avlånga bitar.
    • Strimla löken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv och lök i några minuter.
    • Tillsätt chilisås, senap och grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med riven blomkål, sallad, skivad gurka och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 80 g rå blomkål
    • 1 dl blandsallad
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk basilika

    Lördag middag 560 Kcal

    Halloumisallad med päron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 1 st päron
    • 1 st färska fikon
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Fördela rädisor på salladen.
    • Skiva päronen och fikonen och lägg på salladen.
    • Skiva osten och stek i olja någon minut per sida.
    • Toppa salladen med den varma osten och strö på lite pumpafrön och torkade tranbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 1 st päron
    • 1 st färska fikon
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk torkade tranbär

    Lördag mellanmål 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe
  • Söndag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Söndag lunch 576 Kcal

    Korv stroganoff med blomkålsris

    Enkel måltid att tillaga till vardagsmiddag och spara en portion till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 80 g rå blomkål
    • 1 dl blandsallad
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skär korven i avlånga bitar.
    • Strimla löken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv och lök i några minuter.
    • Tillsätt chilisås, senap och grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med riven blomkål, sallad, skivad gurka och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 80 g rå blomkål
    • 1 dl blandsallad
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk basilika

    Söndag middag 560 Kcal

    Halloumisallad med päron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 1 st päron
    • 1 st färska fikon
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Fördela rädisor på salladen.
    • Skiva päronen och fikonen och lägg på salladen.
    • Skiva osten och stek i olja någon minut per sida.
    • Toppa salladen med den varma osten och strö på lite pumpafrön och torkade tranbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 1 st päron
    • 1 st färska fikon
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk torkade tranbär

    Söndag mellanmål 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g lammfärs
  • 7 st ägg
  • 250 g falukorv med hög kötthalt
Frukt/grönt
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 st squash
  • 3 st avokado
  • 15 st små plommontomater
  • 1.5 st gul lök
  • 70 g rucola
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 0.5 st mango
  • 32 st färsk jordgubbe
  • 0.5 styck tomat
  • 3 dl blandsallad
  • 5 cm gurka
  • 5 st rädisor
  • 1 st päron
  • 1 st färska fikon
Torrvaror
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk fiberhusk
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 7 msk pumpakärnor
  • 1 msk frystorkade jordgubbar
  • 1 msk torkade tranbär
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk kalvfond
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 msk bladpersilja
  • 3 krm salt
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 4 krm torkad timjan
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 msk färsk basilika
Övrigt
  • 100 g svarta oliver kärnfria
  • 200 g frusen spenat
  • 80 g rå blomkål
Mejeri
  • 150 g färskost
  • 300 g halloumi
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk smör
  • 1 dl grädde

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!