Tillbaka till menyerna

Gå_ner_i_vikt_v3

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1000 Kcal

    • Frukost - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Lunch - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1500 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Middag - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Mellanmål - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Dessert

  • Onsdag - 1826 Kcal

    • Frukost - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Lunch - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Middag - 526 Kcal

      Stekt lax med romsås

    • Mellanmål - 300 Kcal

      Rester 300 kalorier

    • Dessert

  • Torsdag - 1890 Kcal

    • Frukost - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Lunch - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Middag - 690 Kcal

      Stekt grekisk ost med tomatsallad

    • Mellanmål - 200 Kcal

      Rester 200 kalorier

    • Dessert

  • Fredag - 2086 Kcal

    • Frukost - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Lunch - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Middag - 586 Kcal

      Lammfärsbiffar med fetaost

    • Mellanmål - 200 Kcal

      Rester 200 kalorier

    • Dessert - 300 Kcal

      Rester 300 kalorier

  • Lördag - 2010 Kcal

    • Frukost - 600 Kcal

      Rester 600 kalorier

    • Lunch - 478 Kcal

      Kycklinggratäng med kantareller

    • Middag - 432 Kcal

      Fläskgryta

    • Mellanmål - 300 Kcal

      Rester 300 kalorier

    • Dessert - 200 Kcal

      Rester 200 kalorier

  • Söndag - 2097 Kcal

    • Frukost - 600 Kcal

      Rester 600 kalorier

    • Lunch - 533 Kcal

      Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    • Middag - 464 Kcal

      Hamburgare med ädelostcréme

    • Mellanmål - 300 Kcal

      Rester 300 kalorier

    • Dessert - 200 Kcal

      Rester 200 kalorier

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 19.5 gram

Fett: 34.5 gram

Protein: 36.5 gram

Energi: 1772.8 kcal

  • Måndag frukost 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

    Måndag lunch 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

  • Tisdag lunch 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

    Tisdag middag 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

    Tisdag mellanmål 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

  • Onsdag frukost 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

    Onsdag lunch 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

    Onsdag middag 526 Kcal

    Stekt lax med romsås

    Fräsch laxkotlett med romsås som serveras med varma grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 3-4 minuter per sida.
    • Hetta upp en annan stekpanna med smör och bryn hastigt sparris och sockerärtor någon minut.
    • Dela rädisor och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner dill.
    • Pressa juice från en halv citron över.
    • Lägg på fisken på en tallrik och de varma grönsakerna bredvid.
    • Toppa med en klick romsås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag mellanmål 300 Kcal

    Rester 300 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 300 kalorier per portion.

  • Torsdag frukost 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

    Torsdag lunch 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

    Torsdag middag 690 Kcal

    Stekt grekisk ost med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 690 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 25 g rucola
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g svarta oliver kärnfria
    • 100 g färdigblandad frö och nötblanding

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek osten på bägge sidor i några minuter eller tills de är gyllenbruna.
    • Låt rinna av på hushållspapper.
    • Fördela rucola på tallrik och lägg en bit ost över.
    • Skär tomaterna och skiva rödlöken.
    • Lägg tomater, rödlök och oliver på tallriken.
    • Fördela lite frö och nötblandning över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 25 g rucola
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g svarta oliver kärnfria
    • 100 g färdigblandad frö och nötblanding

    Torsdag mellanmål 200 Kcal

    Rester 200 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 200 kalorier per portion.

  • Fredag frukost 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

    Fredag lunch 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

    Fredag middag 586 Kcal

    Lammfärsbiffar med fetaost

    Goda biffar med fetaost i, serverat på bladspenat. En perfekt vardagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 586 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 30 g bladspenat
    • 1 st rödlök
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg lammfärsen i en bunke.
    • Finhacka vitlöksklyftan och blanda ner tillsammans med ägg och grädde.
    • Krydda med persilja, salt och peppar.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna några minuter på varje sida tills de är genomstekta.
    • Fördela bladspenat på ett stort fat och lägg biffarna på.
    • Strimla rödlöken och hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek löken mjuk och fördela löken över biffarna.
    • Häll av fetaosten och strö den över biffarna.
    • Dekorera med persilja

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 30 g bladspenat
    • 1 st rödlök
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 1 kvist färsk persilja

    Fredag mellanmål 200 Kcal

    Rester 200 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 200 kalorier per portion.

    Fredag dessert 300 Kcal

    Rester 300 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 300 kalorier per portion.

  • Lördag frukost 600 Kcal

    Rester 600 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 600 kalorier per portion.

    Lördag lunch 478 Kcal

    Kycklinggratäng med kantareller

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 478 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela kycklingfiléerna och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om i några minuter.
    • Häll på ketjap manis och läggsedan  kycklingen i en ugnsfast form.
    • Skär kantarellerna i mindre  bitar och stek i smör 5 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner.
    • Häll på grädde, ketjap manis och koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Hacka färsk timjan och blanda ner.
    • Häll såsen över kycklingen och strö på ost.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med en sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde

    Lördag middag 432 Kcal

    Fläskgryta

    En varm fläskgryta med torkade äppelskivor och morötter i. Servera grytan med färska spenatblad! Går utmärkt att frysa in och ta upp vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skala och skär sötpotatis och morot i bitar.
    • Hetta upp en gryta med smör och stek köttet tillsammans med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, kalvfond, ketjap manis och örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten.
    • Blanda ner äppelskivor och russin och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i 1 timme.
    • Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt morötter mot slutet och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med bladspenat.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Lördag mellanmål 300 Kcal

    Rester 300 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 300 kalorier per portion.

    Lördag dessert 200 Kcal

    Rester 200 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 200 kalorier per portion.

  • Söndag frukost 600 Kcal

    Rester 600 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 600 kalorier per portion.

    Söndag lunch 533 Kcal

    Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    Goda kycklingbiffar med inspiration från det italienska köket! Gillar du inte kycklingfärs? Då kan du byta ut detta mot nötfärs eller högrevsfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 533 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärsen med torkad basilika, finriven vitlök, hackad rödlök och salta och peppar.
    • Forma färsen till två biffar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna i några minuter så de får fin färg.
    • Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 200 grader i ca 10 minuter.
    • Skär tomater och avokado i bitar och blanda med mozzarella, pesto, salt och peppar.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja

    Söndag middag 464 Kcal

    Hamburgare med ädelostcréme

    Laga en god hamburgare tillsammans med en ädelostcréme. Laga en extra portion och spara till dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 120 g hamburgare
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm grillkrydda
    • 50 g haricots verts
    • 50 g sockerärtor
    • 2 st salladsblad
    • 4 st cocktailtomat
    • 2 portion saint Agur créme
    • 0.15 st rödlök
    • 1 msk kapris

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgaren runt om.
    • Strö på salt, peppar och kryddor.
    • Lägg haricot verts och sockerärtor bredvid och stek upp hastigt.
    • Lägg salladsblad på en tallrik och lägg på grönsaker och hamburgare.
    • Toppa med skivad tomat, ädelostcréme, rödlök och lite kapris.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 120 g hamburgare
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm grillkrydda
    • 50 g haricots verts
    • 50 g sockerärtor
    • 2 st salladsblad
    • 4 st cocktailtomat
    • 2 portion saint Agur créme
    • 0.15 st rödlök
    • 1 msk kapris

    Söndag mellanmål 300 Kcal

    Rester 300 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 300 kalorier per portion.

    Söndag dessert 200 Kcal

    Rester 200 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 200 kalorier per portion.

Övrigt
  • rester 500 kalorier
  • 1 msk caviar mix
  • rester 300 kalorier
  • 30 g svarta oliver kärnfria
  • rester 200 kalorier
  • rester 600 kalorier
  • 1 msk kapris
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g laxkotlett
  • 300 g lammfärs
  • 1 st ägg
  • 600 g kycklingfilé
  • 600 g stekfläsk
  • 250 g kycklingfärs
  • 120 g hamburgare
Kryddor/smaksättare
  • salt och citonpeppar
  • 1 msk färsk dill
  • 1 msk dill
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 kvist färsk persilja
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 2.5 msk ketjap manis
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk grön pesto
  • 1 krm grillkrydda
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 100 g färdigblandad frö och nötblanding
  • 50 g torkade äppelbitar
  • 1 dl russin
Mejeri
  • 14 tsk smör
  • 2 msk gräddfil
  • 200 g halloumi
  • 4 msk grädde
  • 100 g tärnad fetaost i olja
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 150 g minimozzarella
  • 2 portion saint Agur créme
Frukt/grönt
  • 50 g sparris
  • 100 g sockerärtor
  • 4 st rädisor
  • 1 st citron
  • 25 g rucola
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 1.9 st rödlök
  • 5 klyfta vitlök
  • 230 g bladspenat
  • 400 g trattkantareller
  • 2 st gul lök
  • 1 st sötpotatis
  • 2 st morot
  • 1 st avokado
  • 100 g cocktailtomater
  • 50 g haricots verts
  • 2 st salladsblad
  • 4 st cocktailtomat

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!