Tillbaka till menyerna

Gå_ner_i_vikt_v2

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1000 Kcal

    • Frukost - 400 Kcal

      Rester 400 kalorier

    • Lunch - 600 Kcal

      Rester 600 kalorier

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1300 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Middag - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Mellanmål - 300 Kcal

      Rester 300 kalorier

    • Dessert

  • Onsdag - 1484 Kcal

    • Frukost - 400 Kcal

      Rester 400 kalorier

    • Lunch - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Middag - 530 Kcal

      Omelettwrap med kycklingröra

    • Mellanmål - 54 Kcal

      Citronmarinerad broccoli

    • Dessert

  • Torsdag - 1783 Kcal

    • Frukost - 400 Kcal

      Rester 400 kalorier

    • Lunch - 600 Kcal

      Rester 600 kalorier

    • Middag - 429 Kcal

      Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    • Mellanmål - 54 Kcal

      Citronmarinerad broccoli

    • Dessert - 300 Kcal

      Rester 300 kalorier

  • Fredag - 1628 Kcal

    • Frukost - 400 Kcal

      Rester 400 kalorier

    • Lunch - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Middag - 428 Kcal

      Varm getost på fröbröd och tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 300 Kcal

      Rester 300 kalorier

  • Lördag - 2052 Kcal

    • Frukost - 600 Kcal

      Rester 600 kalorier

    • Lunch - 637 Kcal

      Zucchinispagetti med krämig räksås

    • Middag - 615 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert - 200 Kcal

      Rester 200 kalorier

  • Söndag - 1866 Kcal

    • Frukost - 600 Kcal

      Rester 600 kalorier

    • Lunch - 600 Kcal

      Rester 600 kalorier

    • Middag - 466 Kcal

      Lammytterfilé med chevregratäng

    • Mellanmål

    • Dessert - 200 Kcal

      Rester 200 kalorier

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 14.6 gram

Fett: 31.8 gram

Protein: 33.2 gram

Energi: 1587.6 kcal

  • Måndag frukost 400 Kcal

    Rester 400 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 400 kalorier per portion.

    Måndag lunch 600 Kcal

    Rester 600 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 600 kalorier per portion.

  • Tisdag lunch 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

    Tisdag middag 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

    Tisdag mellanmål 300 Kcal

    Rester 300 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 300 kalorier per portion.

  • Onsdag frukost 400 Kcal

    Rester 400 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 400 kalorier per portion.

    Onsdag lunch 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

    Onsdag middag 530 Kcal

    Omelettwrap med kycklingröra

    En smakfull kycklingröra i omelettwrap blir en perfekt lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    Kycklingröra med ajvar
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk ajvar relish
    • 0.25 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl riven ost

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar och stek en omelett i smör eller olja.
    • Lägg upp på en tallrik och låt svalna.
    • Strimla kycklingköttet och lägg i en skål.
    • Blanda ner övriga ingredienser och lägg röran på omeletten  med salladsblad.
    • Rulla ihop och toppa med tomat, rödlök och lite riven ost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    Kycklingröra med ajvar
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk ajvar relish
    • 0.25 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl riven ost

    Onsdag mellanmål 54 Kcal

    Citronmarinerad broccoli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 54 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär broccolin i små buketter och lägg i en skål.
    • Blanda ner saften av citron, olivolja, salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 400 Kcal

    Rester 400 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 400 kalorier per portion.

    Torsdag lunch 600 Kcal

    Rester 600 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 600 kalorier per portion.

    Torsdag middag 429 Kcal

    Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Börja med tomatsåsen.
    •  Finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt konserverade tomater, honung och kryddor.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Koka bönspagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Häll av vattnet och blanda ner tomatsåsen i spagettin tillsammans med peccorinoosten.
    • Smaka av med kryddor.
    • Skär zucchinin i tunna skivor och stek dem i olja några minuter.
    •  Krydda med salt, peppar och örter.
    •  Fördela zucchiniskivorna över tallrikarna och lägg på rucolasallad, mozzarella, soltorkade tomater och oliver.
    • Lägg spagetti med tomatsås ovanpå och toppa med mandelspån.
    • Frys in portion 2 eller bjud på resterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Torsdag mellanmål 54 Kcal

    Citronmarinerad broccoli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 54 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär broccolin i små buketter och lägg i en skål.
    • Blanda ner saften av citron, olivolja, salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag dessert 300 Kcal

    Rester 300 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 300 kalorier per portion.

  • Fredag frukost 400 Kcal

    Rester 400 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 400 kalorier per portion.

    Fredag lunch 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

    Fredag middag 428 Kcal

    Varm getost på fröbröd och tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 428 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva kavring med linfrö och solrosfrö
    • 100 g chevreost
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk flytande honung
    • 30 g blandad sallad
    • 1 msk valnötter
    • 0.1 tsk salt
    • 0.5 msk balsamico
    Tomatsallad
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg brödet på en ugnsplåt och lägg på osten.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och ringla honung över.
    • Sätt in i ugnen i 7-8 minuter.
    • Dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, balsamico, kryddor och basilika.
    • Lägg sallad på ett stort fat och lägg på de varma getostbrödet.
    • Ringla lite balsamico över osten.
    • Lägg på tomatsalladen.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö på salt.
    • Ringla lite honung över och strö på nötterna över salladen.
    • Toppa med färsk basilika.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva kavring med linfrö och solrosfrö
    • 100 g chevreost
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk flytande honung
    • 30 g blandad sallad
    • 1 msk valnötter
    • 0.1 tsk salt
    • 0.5 msk balsamico
    Tomatsallad
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Fredag dessert 300 Kcal

    Rester 300 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 300 kalorier per portion.

  • Lördag frukost 600 Kcal

    Rester 600 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 600 kalorier per portion.

    Lördag lunch 637 Kcal

    Zucchinispagetti med krämig räksås

    Spaghetti gjord på zucchini som serveras tillsammans med en räksås - toppa maträtten med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 60 gram

    Energi: 637 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g räkor med skal
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st zucchini

    Gör så här

    • Tina räkorna.
    • Skala räkorna och lägg skalen i en stekpanna med lite olivolja.
    • Hetta upp och stek någon minut.
    • Tillsätt vin eller vatten och låt sjuda 3 minuter.
    • Sila bort skalen och behåll fonden.
    • Hetta upp olja i en kastrull och tillsätt lök och vitlök.
    • Låt fräsa någon minut och häll på räkfonden.
    • Häll på grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär sparris och sockerärtor i mindre bitar.
    • Tillsätt i grytan tillsammans med räkorna.
    • Blanda ner gräslök.
    • Svarva eller hyvla zucchini med en potatisskalare till en tagliatelle.
    • Lägg upp tagliatellen på ett fat och häll över räksåsen.
    • Toppa med granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g räkor med skal
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st zucchini

    Lördag middag 615 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.

     

    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.

     

    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 200 Kcal

    Rester 200 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 200 kalorier per portion.

  • Söndag frukost 600 Kcal

    Rester 600 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 600 kalorier per portion.

    Söndag lunch 600 Kcal

    Rester 600 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 600 kalorier per portion.

    Söndag middag 466 Kcal

    Lammytterfilé med chevregratäng

    En gratäng går alltid hem - testa att laga en chevregratäng tillsammans med lammytterfilé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Gratäng

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med olivolja. 
    • Skala och skiva rödbetorna och placera i formen. 
    • Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. 
    • Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna. 
    • Gratinera i ugn i ca 30 minuter. 

     

    Lamm

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. 
    • Krydda med salt och peppar. 
    • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter. 
    • Servera med en fräsch sallad

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag dessert 200 Kcal

    Rester 200 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 200 kalorier per portion.

Övrigt
  • rester 400 kalorier
  • rester 500 kalorier
  • rester 300 kalorier
  • 2 msk majonnäs
  • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 8 st svarta oliver
  • 2 skiva kavring med linfrö och solrosfrö
  • rester 600 kalorier
  • rester 200 kalorier
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 st ägg
  • 250 g färdiggrillad kyckling
  • 500 g räkor med skal
  • 500 g kycklingfärs
  • 800 g lammytterfilé
Mejeri
  • 5 g smör
  • 2 msk gräddfil
  • 0.25 dl riven ost
  • 3 msk riven parmesanost
  • 250 g buffelmozzarella
  • 300 g chevreost
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 msk persilja
  • 5.2 tsk torkade örter
  • 0.2 tsk örtagårdskrydda
  • 0.1 tsk salt
  • 1.5 msk balsamico
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk sweet chilisås
  • 4 msk koriander
Frukt/grönt
  • 1.5 st rödlök
  • 2 st salladsblad
  • 15 st cocktailtomater i olika färger
  • 100 g broccoli
  • 0.25 st citron
  • 1.25 st zucchini
  • 30 g rucola
  • 1 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 199.5 g cocktailtomater
  • 30 g blandad sallad
  • 0.1 kruka färsk basilika
  • 100 g sparris
  • 100 g sockerärtor
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st salladslök
  • 2 st röd chili
  • 1 st gurka
  • 6 st rödbetor
Torrvaror
  • 5.5 msk olivolja
  • 150 g sojabönspagetti
  • 20 g mandelspån
  • 0.5 tsk honung
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 msk valnötter
  • 3 tsk agavesirap
  • 1 msk sesamfrön
  • 100 g jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!