Tillbaka till menyerna

Gå ner i vikt Camilla v.2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 781 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 252 Kcal

      Krabbröra med sallad

    • Middag - 443 Kcal

      Lövbiffsgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 493 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 185 Kcal

      Brysselkålsgratäng

    • Middag - 308 Kcal

      Chicken Tikka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 873 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Keso med bär

    • Lunch - 255 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Middag - 468 Kcal

      Kycklinggratäng med kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 627 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 185 Kcal

      Brysselkålsgratäng

    • Middag - 443 Kcal

      Lövbiffsgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 998 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 308 Kcal

      Chicken Tikka

    • Middag - 603 Kcal

      Oxfilé med parmesanbakad silverlök

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1171 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 468 Kcal

      Kycklinggratäng med kantareller

    • Middag - 616 Kcal

      Laxfilé med kräftröra

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 946 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Keso med bär

    • Lunch - 239 Kcal

      Champinjonomelett med skinka

    • Middag - 556 Kcal

      Hamburgare med coleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 29.6 gram

Fett: 51.5 gram

Protein: 66 gram

Energi: 841.2 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Måndag lunch 252 Kcal

    Krabbröra med sallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 1 st salladslök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Strimla crabsticks på längden och lägg i en skål.
    • Strimla salladslök och blanda ner tillsammans med sweet chilisås, majonnäs, gräddfil, salt och peppar.
    • Lägg sallad på en tallrik och lägg över röran.
    • Toppa med gräslök och en citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 1 st salladslök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta

    Måndag middag 443 Kcal

    Lövbiffsgryta

    En trevlig lövbiffsgryta med skogschampinjoner och palsternacka i.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 443 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 1 st palsternacka
    • 600 g lövbiff
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 5 st kryddnejlikor
    • 1 msk grönpeppar
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Skiva champinjonerna och skala och tärna palsternackan. 
    • Strimla lövbiffen. 
    • Hetta upp en panna med smör och bryn lök, champinjoner och palsternacka. 
    • Krydda med salt och peppar och lägg över grönsakerna i en järngryta. 
    • Bryn biffen i smör. 
    • Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i grytan. 
    • Smula i buljongtärningen i grytan och tillsätt vatten och grädde. 
    • Koka upp och tillsätt nejlikor, grönpeppar och kryddpeppar. 
    • Låt koka i ca 10 minuter. 
    • Strö över hackad oregano innan servering. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 1 st palsternacka
    • 600 g lövbiff
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 5 st kryddnejlikor
    • 1 msk grönpeppar
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 kruka färsk oregano
  • Tisdag lunch 185 Kcal

    Brysselkålsgratäng

    En varm och krämig brysselkålsgratäng som du kan äta tillsammans med många olika rätter som tex, hjortfärsbiffar. Sök på recept i receptbanken på biffarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 185 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på kålen och lägg i en ugnsfast form.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, senap, salt och peppar.
    • Häll över blandningen och strö på timjan och ost.
    • Gratinera i ugnen i 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Tisdag middag 308 Kcal

    Chicken Tikka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 påse kryddblandning Chicken Tikka
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 2 msk solrosolja
    • 200 g vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 3 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 påse kryddblandning Chicken Tikka
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 2 msk solrosolja
    • 200 g vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 3 msk koriander
    • 30 g cashewnötter
  • Onsdag frukost 150 Kcal

    Keso med bär

    Keso med bär - ett perfekt mellanmål och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Onsdag lunch 255 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Onsdag middag 468 Kcal

    Kycklinggratäng med kantareller

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 468 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela kycklingfiléerna och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om i några minuter.
    • Häll på ketjap manis och läggsedan  kycklingen i en ugnsfast form.
    • Skär kantarellerna i mindre  bitar och stek i smör 5 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner.
    • Häll på grädde, ketjap manis och koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Hacka färsk timjan och blanda ner.
    • Häll såsen över kycklingen och strö på ost.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med en sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde
  • Torsdag lunch 185 Kcal

    Brysselkålsgratäng

    En varm och krämig brysselkålsgratäng som du kan äta tillsammans med många olika rätter som tex, hjortfärsbiffar. Sök på recept i receptbanken på biffarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 185 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på kålen och lägg i en ugnsfast form.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, senap, salt och peppar.
    • Häll över blandningen och strö på timjan och ost.
    • Gratinera i ugnen i 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Torsdag middag 443 Kcal

    Lövbiffsgryta

    En trevlig lövbiffsgryta med skogschampinjoner och palsternacka i.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 443 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 1 st palsternacka
    • 600 g lövbiff
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 5 st kryddnejlikor
    • 1 msk grönpeppar
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Skiva champinjonerna och skala och tärna palsternackan. 
    • Strimla lövbiffen. 
    • Hetta upp en panna med smör och bryn lök, champinjoner och palsternacka. 
    • Krydda med salt och peppar och lägg över grönsakerna i en järngryta. 
    • Bryn biffen i smör. 
    • Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i grytan. 
    • Smula i buljongtärningen i grytan och tillsätt vatten och grädde. 
    • Koka upp och tillsätt nejlikor, grönpeppar och kryddpeppar. 
    • Låt koka i ca 10 minuter. 
    • Strö över hackad oregano innan servering. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 1 st palsternacka
    • 600 g lövbiff
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 5 st kryddnejlikor
    • 1 msk grönpeppar
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 kruka färsk oregano
  • Fredag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Fredag lunch 308 Kcal

    Chicken Tikka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 påse kryddblandning Chicken Tikka
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 2 msk solrosolja
    • 200 g vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 3 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 påse kryddblandning Chicken Tikka
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 2 msk solrosolja
    • 200 g vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 3 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Fredag middag 603 Kcal

    Oxfilé med parmesanbakad silverlök

    En oxfilé bit med en parmesanbakad silverlök. Kötet serveras med en klick bearnaisesås, brynta champinjoner och lök - lyxig middagsmåltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 603 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjon
    • 2 st rödlök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 msk bladpersilja
    Parmesanbakad silverlök
    • 4 st silverlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 olivolja
    • 1 dl grädde
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skiva bacon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 °C.
    • Skala och koka lökarna hela i ca 15 min.
    • Låt dem svalna.
    • Skär av toppen på löken och gröp ur innanmätet.
    • Ställ lökarna på en smord ugnsplåt.
    • Hacka innanmätet från löken i fint.
    • Skala och hacka vitlöken fint och hacka rosmarinen.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök och rosmarin några minuter.
    • Häll i grädden och låt koka ihop.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner riven parmesanost.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Fyll lökarna med röran och linda en baconskiva runt.
    • Ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Gör sedan bearnaisesåsen.
    • Smält smöret och ställ åt sidan.
    • Skala och finhacka löken och lägg i en annan kastrull tillsammans med pepparkorn, persilja, vinäger och vatten.
    • Låt koka ihop tills hälften återstår.
    • Sila bort lagen och häll tillbaka såsen i kastrullen.
    • Placera den över en annan kastrull med sjudande vatten.
    • Tillsätt äggulor och vispa över vattenbad till såsen blir krämig.
    • Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja droppvis och öka sedan till en fin stråle när såsen tjocknar.
    • Smaka av med salt och dragon och ställ åt sidan.
    • Skär köttet i fyra lika stora bitar.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn köttet ca 3 minuter per sida.
    • Låt köttet ligga kvar i stekpannan och ställ åt sidan.
    • Skiva champinjonerna och strimla rödlöken.
    • Hetta upp stekpannan med smör och bryn svamp och lök i några minuter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg upp köttet på tallrikar med salladsblad och en ugnsbakad lök på varje tallrik.
    • Lägg en klick bearnaisesås på köttet och toppa med brynta champinjoner och lök.
    • Dekorera med en kvist bladpersilja och servera direkt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjon
    • 2 st rödlök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 msk bladpersilja
    Parmesanbakad silverlök
    • 4 st silverlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 olivolja
    • 1 dl grädde
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skiva bacon
  • Lördag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Lördag lunch 468 Kcal

    Kycklinggratäng med kantareller

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 468 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela kycklingfiléerna och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om i några minuter.
    • Häll på ketjap manis och läggsedan  kycklingen i en ugnsfast form.
    • Skär kantarellerna i mindre  bitar och stek i smör 5 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner.
    • Häll på grädde, ketjap manis och koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Hacka färsk timjan och blanda ner.
    • Häll såsen över kycklingen och strö på ost.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med en sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g smör
    • 1.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 dl grädde

    Lördag middag 616 Kcal

    Laxfilé med kräftröra

    Laga en god middag som innehåller en fräsch laxfilé med kräftröra till, servera med lite färsk koriander på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 616 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g sjögräsnudlar
    • 50 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Kräftröra
    • 50 g kräftstjärtar
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk koriander
    • 2 tsk limesaft
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Börja med kräftröran.
    • Häll av kräftstjärtar och vänd ner gräddfil.
    • Hacka koriandern och vänd ner den i röran.
    • Pressa ur saft från limen och smaka av med salt och peppar.
    • Sätt ugnen på 175 C°.
    • Fördela laxfiléen på en bakplåtsklädd plåt och salta och peppra.
    • Skölj limen och riv av det yttersta skalet.
    • Strö över limeskalet över laxfiléerna och ugnsbaka i ca 20-25 minuter tills laxen är färdig.
    • Skölj av sjögräsnudlarna.
    • Dela minimajsen på mitten, strimla sockerärtorna och skala och skär morötterna i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med resten av oljan och woka grönsakerna.
    • Vänd ner sjögräsnudlarna tillsammans med ketjap manis och chilisås.
    • Pressa över saften från limen och lägg nudelsalladen på en tallrik.
    • Lägg på laxfilén och toppa med kräftröran.
    • Riv av koriandern och toppa laxen med.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g sjögräsnudlar
    • 50 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Kräftröra
    • 50 g kräftstjärtar
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk koriander
    • 2 tsk limesaft
    • 0 salt och vitpeppar
  • Söndag frukost 150 Kcal

    Keso med bär

    Keso med bär - ett perfekt mellanmål och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Söndag lunch 239 Kcal

    Champinjonomelett med skinka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Gör så här

    • Skiva champinjonerna och lägg i en stekpanna och stek några minuter.
    • Strimla skinkan och lägg ner i stekpannan när vätskan från champinjonerna har kokat in.
    • Tillsätt lite olja och purjolök.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Häll ner smeten i stekpannan och stek på låg värme i ca 5 minuter.
    • Toppa med persilja och servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Söndag middag 556 Kcal

    Hamburgare med coleslaw

    En god hamburgare med ost, sallad och tomat som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg rödkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och tillsätt till rödkålen.
    • Tillsätt senap, majonnäs, gräddfil, persilja och citronsaft och krama ihop tills allt är jämt fördelat.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Finhacka vitlöksklyftan och tillsätt till färsen tillsammans med kryddor och blanda om.
    • Forma till en stor biff och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek biffen några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt.
    • Lägg biffen på några salladsblad och toppa med ost, hamburgerdressing, tomatskivor, rödlök, persilja och gurka.
    • Servera med coleslaw.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 8 st ägg
  • 100 g crabsticks
  • 600 g lövbiff
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 750 g kycklingfilé
  • 700 g oxfilé
  • 4 skiva bacon
  • 150 g laxfilé
  • 50 g kräftstjärtar
  • 75 gram skinka
  • 125 g nötfärs
Frukt/grönt
  • 3 st salladslök
  • 2 dl blandsallad
  • 1 st citronklyfta
  • 3 st gul lök
  • 100 g skogschampinjoner
  • 1 st palsternacka
  • 500 g brysselkål
  • 0.5 st grön paprika
  • 6 msk koriander
  • 5 klyfta vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 3 st morot
  • 0.5 st vitkål
  • 1 st lime
  • 400 g trattkantareller
  • 400 g champinjon
  • 2.4 st rödlök
  • 1 st hjärtsallad
  • 50 g minimajs
  • 50 g sockerärtor
  • 2 tsk limesaft
  • 6.67 msk purjolök
  • blandad sallad
  • 2 st salladsblad
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 0.5 msk citronsaft
Övrigt
  • 2 msk sweet chilisås
  • 5 st kryddnejlikor
  • 100 gram Blandade bär
  • 4 st silverlök
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 2 st saltgurka
  • 0.5 msk senap
  • 1 msk majonnäs
Mejeri
  • 5 msk gräddfil
  • 14 msk smör
  • 6 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • 125 g keso
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2 dl parmesan
  • 1 skiva ost
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk gräslök
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • 0.5 kruka färsk oregano
  • 1 msk sötstark senap
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 påse kryddblandning Chicken Tikka
  • 1 tsk fisksås
  • 0.3 msk mirin
  • 3.5 msk ketjap manis
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 msk persilja
  • 1 tsk örtkrydda
  • 0.15 kvist färsk persilja
Torrvaror
  • 2 msk solrosolja
  • 0.25 burk kokosmjölk
  • 30 g cashewnötter
  • 400 g Root Pasta fettuccini
  • 1 tsk rapsolja
  • 10 g wasabinötter
  • 4 olivolja
  • 60 g sjögräsnudlar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!