Tillbaka till menyerna

Frukost

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 821 Kcal

    • Frukost - 258 Kcal

      Yoghurt med bär och granola

    • Lunch - 237 Kcal

      Budget - Blomkålssoppa

    • Middag - 326 Kcal

      Köttfärssås med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 598 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 276 Kcal

      Tomatsoppa med fetaost

    • Middag - 316 Kcal

      Stekt torskrygg med romsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1110 Kcal

    • Frukost - 257 Kcal

      Yoghurt med bär och valnötter

    • Lunch - 578 Kcal

      Grönsakspytt med korv och ajvarcréme

    • Middag - 276 Kcal

      Tomatsoppa med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 663 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 266 Kcal

      Omelett med champinjoner och paprika

    • Middag - 391 Kcal

      Sesamlax med gurkcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1043 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 466 Kcal

      Äggröra med varmrökt lax

    • Middag - 454 Kcal

      Quinoasallad med räkor och ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 878 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Keso med blandade bär

    • Lunch - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Middag - 507 Kcal

      Oxfilé med rostad sötpotatis och baconlindad sparris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 992 Kcal

    • Frukost - 155 Kcal

      Keso med mango

    • Lunch - 447 Kcal

      Nötfärsburgare i salladsblad

    • Middag - 390 Kcal

      Jordärtskockssoppa med korv och morötter

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 51.9 gram

Fett: 48.5 gram

Protein: 56 gram

Energi: 872.1 kcal

  • Måndag frukost 258 Kcal

    Yoghurt med bär och granola

    Enkel frukost eller mellanmål som tar under 5 min att få ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 258 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och toppa med färska bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Måndag lunch 237 Kcal

    Budget - Blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 237 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 st snackspaprika
    • 0.5 st gurka
    • 1 st dillkvistar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär blomkålen i buketter.
    • Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och blomkål i någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Finhacka grönsakerna till toppingen.
    • Häll upp soppan i en tallrik och lägg på toppingen.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 st snackspaprika
    • 0.5 st gurka
    • 1 st dillkvistar

    Måndag middag 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 276 Kcal

    Tomatsoppa med fetaost

    Toppa en tomatsoppa med fetaost, så gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    •  Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Servera med fetaost, några delade cocktailtomater och en kvist bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja

    Tisdag middag 316 Kcal

    Stekt torskrygg med romsås

    En god torskrygg med grön sparris och rädisor till, toppa sedan med en hemmagjord romsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först romsåsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn torsken några minuter per sida.
    • Stek sparris i en annan stekpanna med smör och krydda med salt och peppar.
    • Skiva rädisor.
    • Lägg upp torskryggen på en tallrik och toppa med skivade rädisor och gräslök.
    • Servera med sparris och romsås.
    • Dekorera med citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök
  • Onsdag frukost 257 Kcal

    Yoghurt med bär och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Tina bären över natten.
    • Häll yoghurt i en skål och lägg på bär och valnötter.
    • Skiva en apelsinskiva och toppa med!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Onsdag lunch 578 Kcal

    Grönsakspytt med korv och ajvarcréme

    En perfekt lunch eller middag - grönsaker med korv och en klick ajvarcréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 578 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 msk persilja
    • 4 st chorizo
    Ajvarcréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk ajvar relish
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och skär rotfrukterna och löken i mindre bitar.
    • Dela och skär squash, paprika och haricot verts i små bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek alla grönsaker med salt, svartpeppar och hackad persilja.
    • Gör sitt i korven och stek jämt på sidorna.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ajvarcrémen.
    • Servera grönsakspytt med korven och toppa med ajvarcréme och persilja.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 msk persilja
    • 4 st chorizo
    Ajvarcréme
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk ajvar relish
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 msk persilja

    Onsdag middag 276 Kcal

    Tomatsoppa med fetaost

    Toppa en tomatsoppa med fetaost, så gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    •  Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Servera med fetaost, några delade cocktailtomater och en kvist bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 266 Kcal

    Omelett med champinjoner och paprika

    Snabblagat och smidigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala löken och hacka den och paprikan i mindre bitar. Skiva champinjoner.
    • Vispa upp ägg i en skål med salt och peppar. Hetta upp en liten stekpanna med smör och stek lök, paprika och champinjoner.
    • Häll över äggblandningen och låt omeletten blir fast.
    • Dekorera med hackad persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Torsdag middag 391 Kcal

    Sesamlax med gurkcréme

    Lyxa till det med en sesamlax som du serverar tillsammans med en gurkcréme och sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först gurkcrémen genom att finhacka gurkan och lägg i en skål.
    • Blanda ihop med gräddfil, citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt, peppar och sesamfrön på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca 5 -7 minuter. 
    • Koka sparris i 2 minuter i lättsaltat vatten. 
    • Servera laxfilén med gurkcréme, sparris, citronklyfta och dillkvist

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk sesamfrö
    • 2 tsk olivolja
    • 10 st grön sparris
    Gurkcréme
    • 0.5 st gurka
    • 4 msk gräddfil
    • 3 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    Dekoration
    • 0.2 st gurka
    • 2 msk färsk dill
    • 4 st citronklyfta
  • Fredag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Fredag lunch 466 Kcal

    Äggröra med varmrökt lax

    Gott till frukost, lunch eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 75 g varmrökt lax
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st äpple
    • 2 st ägg
    • 1 msk havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör

    Gör så här

    • Fördela lax på en tallrik.
    • Lägg på lite sallad och gräslök.
    • Skiva äpplet och lägg vid sidan om.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggröran.
    • Rör om med en trägaffel och stek ca 30 sekunder.
    • Lägg äggröran på tallriken och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 75 g varmrökt lax
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st äpple
    • 2 st ägg
    • 1 msk havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör

    Fredag middag 454 Kcal

    Quinoasallad med räkor och ägg

    En perfekt lunchrätt där det gå bra att använda de grönsaker du har hemma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dill
    • 1 dl ärter
    • 1 st morot
    • 0.25 st gurka
    • 1 dl majs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 5 st små plommontomater
    • 150 g räkor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Skölj och lägg i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Fördela sallad runt om och toppa med ägg, tomater och räkor.
    • Servera med 4 msk curry lime dressing från Lallestedt

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dill
    • 1 dl ärter
    • 1 st morot
    • 0.25 st gurka
    • 1 dl majs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 5 st små plommontomater
    • 150 g räkor
  • Lördag frukost 150 Kcal

    Keso med blandade bär

    Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Lördag lunch 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Lördag middag 507 Kcal

    Oxfilé med rostad sötpotatis och baconlindad sparris

    En lyxig och smakrik rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 300 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva bacon
    • 125 g grön sparris
    Tillbehör
    • 3 msk bearnaisesås
    Topping
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn köttet i någon minut på varje sida och lägg på en ugnsplåt.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skala och skär sötpotatis i stavar och lägg i en bunke.
    • Tillsätt olivolja, salt och peppar.
    • Lägg sötpotatisen bredvid köttet.
    • Linda in sparris i bacon och lägg på plåten.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. Köttet är klart vid en innertemperatur på 55 grader.
    • Skiva upp köttet och servera med sötpotatis, baconlindad sparris och bearnaisesås.
    • Toppa med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 300 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva bacon
    • 125 g grön sparris
    Tillbehör
    • 3 msk bearnaisesås
    Topping
    • 2 kvist färsk persilja
  • Söndag frukost 155 Kcal

    Keso med mango

    Blanda ihop en nyttig och god frukost på under 5 minuter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 155 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st mango
    • 20 gram bär- och nötmix

    Gör så här

    • Lägg upp keso i en skål.
    • Skala och skär mangon i tärningar.
    • Toppa keson med mango och nöt & bärmix

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st mango
    • 20 gram bär- och nötmix

    Söndag lunch 447 Kcal

    Nötfärsburgare i salladsblad

    Supergod burgare serverad i salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök

    Gör så här

    • Gör chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i en skål och blanda ner färs, salt, peppar och örtagårdskrydda. Forma till hamburgare.
    • Stek baconskivan och låt rinna av på hushållspapper.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgaren på bägge sidor så den får färg. Lägg på ost.
    • Lägg hamburgaren på en tallrik med salladsblad.
    • Dela tomater och lägg vid sidan av tillsammans med paprikaskivor.
    • Toppa hamburgaren med knaperstekt bacon och chilimajjo.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök

    Söndag middag 390 Kcal

    Jordärtskockssoppa med korv och morötter

    En värmande och god vardagssoppa med spännande smaker i. Toppa soppan med korv och morötter! Gör flera portioner och förvara i kylskåpet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g jordärtskockor
    • 4 dl hönsbuljong
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 2 st morot
    • 50 g salsiccia

    Gör så här

    • Skala och skär jordärtskockor i mindre bitar.
    • Lägg i en kastrull med olja.
    • Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i kastrullen.
    • Låt steka någon minut och häll på buljong.
    • Låt koka upp och sjud under svag värme i ca 20 minuter eller tills kockorna är mjuka.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
    • Tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
    • Späd soppan med vatten om det behövs.
    • Skala och skär morötter i bitar.
    • Skiva korven.
    • Hetta uppe en stekpanna och stek morötter och korv några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med morötter och korv. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g jordärtskockor
    • 4 dl hönsbuljong
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 2 st morot
    • 50 g salsiccia
Mejeri
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 3.5 dl crème fraiche
  • 200 g fetaost
  • 14.5 g smör
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 4 msk gräddfil
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk havregrädde
  • 125 g keso
  • 1 dl keso, 4%
  • 1 skiva ost
Frukt/grönt
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 0.75 dl färska blåbär
  • 0.75 dl färska björnbär
  • 5.5 st gul lök
  • 6.5 klyfta vitlök
  • 1 st blomkålshuvud
  • 3 st snackspaprika
  • 1.45 st gurka
  • 200 g körsbärstomater
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 225 g sparris
  • 4 st rädisor
  • 5 st citronklyfta
  • 0.25 st apelsin
  • 1 st palsternacka
  • 1 st liten sötpotatis
  • 100 g rotselleri
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 100 g haricots verts
  • 0.25 st rödlök
  • 0.25 st paprika
  • 5 st champinjoner
  • 135 st grön sparris
  • 3 msk citronsaft
  • 3 tsk citronskal
  • 16 st salladsblad
  • 0.5 st äpple
  • 0.5 st citron
  • 1 dl ärter
  • 3 st morot
  • 5 st små plommontomater
  • 0.5 styck tomat
  • 0.5 st sötpotatis
  • 0.25 st mango
  • 2 st cocktailtomat
  • 2 st paprikaringar
Övrigt
  • 0.5 dl granola (paulúns)
  • 50 g soltorkade tomater
  • 1 dl fryst bärmix
  • 1 dl majonnäs
  • 3 dl bär (frysta)
  • 100 gram Blandade bär
  • 3 msk bearnaisesås
  • 250 g jordärtskockor
Torrvaror
  • 10 tsk olivolja
  • 1000 g krossade tomater
  • 6 dl kaffe
  • 2 tsk honung
  • 1.5 msk valnötter
  • 2 tsk sesamfrö
  • 1 dl quinoa
  • 1 dl majs
  • 20 gram bär- och nötmix
Kryddor/smaksättare
  • 3 st kycklingbuljongtärning
  • 1 st dillkvistar
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk sweet chilisås
  • 3.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 msk bladpersilja
  • 3.5 msk gräslök
  • 9 msk persilja
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 msk färsk dill
  • 1 tsk dill
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 krm Srirachasås
  • 4 dl hönsbuljong
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 450 g nötfärs
  • 400 g torskrygg
  • 3 msk stenbitsrom
  • 4 st chorizo
  • 8 st ägg
  • 225 g laxfilé
  • 75 g varmrökt lax
  • 150 g räkor
  • 300 g oxfilé
  • 3 skiva bacon
  • 50 g salsiccia

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!