Tillbaka till menyerna

Första egna veckomenyn

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 584 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 319 Kcal

      Renskavsgryta med tomater

    • Middag - 265 Kcal

      Rotfruktsoppa med pancetta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 380 Kcal

    • Frukost - 155 Kcal

      Keso med mango

    • Lunch - 225 Kcal

      Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 551 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 265 Kcal

      Rotfruktsoppa med panncetta

    • Middag - 143 Kcal

      Keso med mango och jordgubbar

    • Mellanmål - 143 Kcal

      Keso med mango och jordgubbar

    • Dessert

  • Torsdag - 770 Kcal

    • Frukost - 270 Kcal

      Äggröra

    • Lunch - 500 Kcal

      Rester 500 kalorier

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 26.4 gram

Fett: 21.5 gram

Protein: 31.1 gram

Energi: 571.2 kcal

  • Måndag lunch 319 Kcal

    Renskavsgryta med tomater

    En varm kryddig renskavsgryta med krossade tomater och champinjoner i. Servera grytan med en klick gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g skogschampinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 200 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skiva svampen och rödlöken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svamp, lök och vitlök.
    • Lägg ner renskaven och rör om hela tiden tills skaven har delat på sig.
    • Strö på salt och peppar.
    • Häll på tomaterna och låt koka ihop några minuter.
    • Tillsätt örter och servera med gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g skogschampinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 200 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 dl gräddfil

    Måndag middag 265 Kcal

    Rotfruktsoppa med pancetta

    Färgstark och matrik soppa med rotfrukter och pancetta i. Passar både till lunch och middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.75 st palsternacka
    • 75 g selleri
    • 0.75 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 7 cm purjolök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 75 g rökt pancetta
    • 6 dl vatten
    • 1.2 st hönsbuljongtärning
    • 2 st lagerblad
    • 1.5 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1.5 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skala och hacka lök och hacka vitlöken fint.
    • Strimla purjolök, gärna den gröna delen.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn pancettan några minuter.
    • Tillsätt rotfrukter lök, vitlök och purjolök.
    • Bryn några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningar.
    • Lägg i lagerblad och tillsätt tomatpuré och soja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt sjuda i ca 10 minuter under lock.
    • Tillsätt blomkålsbuketter i soppan.
    • Låt koka med i några minuter och häll upp soppan i skålar.
    • Toppa med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.75 st palsternacka
    • 75 g selleri
    • 0.75 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 7 cm purjolök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 75 g rökt pancetta
    • 6 dl vatten
    • 1.2 st hönsbuljongtärning
    • 2 st lagerblad
    • 1.5 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1.5 msk bladpersilja
  • Tisdag frukost 155 Kcal

    Keso med mango

    Blanda ihop en nyttig och god frukost på under 5 minuter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 155 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st mango
    • 20 gram bär- och nötmix

    Gör så här

    • Lägg upp keso i en skål.
    • Skala och skär mangon i tärningar.
    • Toppa keson med mango och nöt & bärmix

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st mango
    • 20 gram bär- och nötmix

    Tisdag lunch 225 Kcal

    Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    En riktigt god skaldjurssallad med sjögräsnudlar i och en god marinad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl vitkål
    • 3 dl handskalade räkor i lag
    • 0 st dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk dill
    • 1 tsk röd chili
    • 0.5 dl salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna. Blanda ihop marinaden i en skål.
    • Skär broccoli i buketter och blanda ner i marinaden tillsammans med sjögräsnudlar och vitkål.
    • Blanda ner hälften av skaldjuren.
    • Lägg upp i skålar och toppa med skaldjur och färsk dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl vitkål
    • 3 dl handskalade räkor i lag
    • 0 st dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk dill
    • 1 tsk röd chili
    • 0.5 dl salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag lunch 265 Kcal

    Rotfruktsoppa med panncetta

    En soppa med härliga färger och goda smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.75 st palsternacka
    • 75 g selleri
    • 0.75 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 7 cm purjolök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 75 g rökt pancetta
    • 6 dl vatten
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 2 st lagerblad
    • 1.5 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1.5 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skala och hacka lök och hacka vitlöken fint.
    • Strimla purjolök, gärna den gröna delen.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn panncettan några minuter.
    • Tillsätt rotfrukter lök, vitlök och purjolök.
    • Bryn några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningar.
    • Lägg i lagerblad och tillsätt tomatpuré och soja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt sjuda i ca 10 minuter under lock.
    • Tillsätt blomkålsbuketter i soppan.
    • Låt koka med i några minuter och häll upp soppan i skålar.
    • Toppa med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.75 st palsternacka
    • 75 g selleri
    • 0.75 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 7 cm purjolök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 75 g rökt pancetta
    • 6 dl vatten
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 2 st lagerblad
    • 1.5 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1.5 msk bladpersilja

    Onsdag middag 143 Kcal

    Keso med mango och jordgubbar

    Smarrig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 143 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skär mango och jordgubbar i bitar och lägg vid sidan om.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe

    Onsdag mellanmål 143 Kcal

    Keso med mango och jordgubbar

    Smarrig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 143 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skär mango och jordgubbar i bitar och lägg vid sidan om.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
  • Torsdag frukost 270 Kcal

    Äggröra

    Krämig äggröra som du kan servera med lite tomat, gurka om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Vispa ihop snabbt och lägg upp i en skål.
    • Servera med tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat

    Torsdag lunch 500 Kcal

    Rester 500 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 500 kalorier per portion.

Frukt/grönt
  • 75 g skogschampinjoner
  • 0.5 st rödlök
  • 3.25 klyfta vitlök
  • 1.5 st palsternacka
  • 150 g selleri
  • 1.5 st morot
  • 2 st gul lök
  • 14 cm purjolök
  • 5 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 0.75 st mango
  • 150 g broccoli
  • 3 dl vitkål
  • 1 tsk limesaft
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk röd chili
  • 0.5 dl salladslök
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 2 st cocktailtomat
Mejeri
  • 2 msk smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3 dl keso, 4%
  • 1 msk grädde
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g renskav
  • 150 g rökt pancetta
  • 3 dl handskalade räkor i lag
  • 2 st ägg
Torrvaror
  • 200 g krossade tomater
  • 3 tsk olivolja
  • 20 gram bär- och nötmix
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk torkade örter
  • 2.7 st hönsbuljongtärning
  • 4 st lagerblad
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk soja
  • 3 msk bladpersilja
  • dillkvistar
  • 2 msk dill
  • 1 msk mirin
  • 1 msk ljus soja
Övrigt
  • rester 500 kalorier

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!