Tillbaka till menyerna

För v1

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan ”lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 41 gram

Fett: 34.5 gram

Protein: 53.8 gram

Energi: 748.1 kcal

  • Måndag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Måndag lunch 344 Kcal

    Kycklingfärswok med chili och ingefära

    En lättlagad rätt med asiatiska smaker och lite hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 344 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 1 st paprika
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 100 g böngroddar
    Dekoration
    • 1 st limeklyfta
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär paprika i bitar.
    • Skär broccoli i buketter och använd även roten och skär i små bitar.
    • Skala och hacka lök och finhacka chili.
    • Riv vitlök och ingefära.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingfärs, vitlök, chili, ingefära och lök i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt grönsakerna och strö på chicken thai wok kryddan.
    • Låt steka i någon minut till.
    • Servera med böngroddar.
    • Dekorera med limeklyftor och färsk koriander.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 1 st paprika
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 100 g böngroddar
    Dekoration
    • 1 st limeklyfta
    • 1 msk färsk koriander

    Måndag middag 254 Kcal

    Tonfiskröra med röd pesto

    God röra som passar bra i matlådan eller att ta med på utflykten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto

    Gör så här

    • Lägg tonfisk i ett durkslag och låt rinna av. Skala och finhacka rödlök. Skala och riv vitlök. Skala och finhacka morot. Finhacka röd paprika och basilika.
    • Lägg rödlök, vitlök, morot, paprika och basilika i en skål. Tillsätt majonnäs och gräddfil. Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda och pesto. Blanda i tonfisken.
    • Lägg stora isbergssalladsblad på tallrikar. Klicka på tonfiskröran.
    • Dela cocktailtomater och lägg på sidan. Dekorera med basilikakvist och toppa med en pesto.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto
  • Tisdag frukost 332 Kcal

    Keso med frukt och granola med kardemumma och kanel

    Frukost med tropisk smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 50 g mango
    • 50 g färsk ananas

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och lägg på granola. (1 portion granola = 3/4 dl)
    • Skär mango och ananas i bitar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 50 g mango
    • 50 g färsk ananas

    Tisdag lunch 254 Kcal

    Tonfiskröra med röd pesto

    God röra som passar bra i matlådan eller att ta med på utflykten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto

    Gör så här

    • Lägg tonfisk i ett durkslag och låt rinna av. Skala och finhacka rödlök. Skala och riv vitlök. Skala och finhacka morot. Finhacka röd paprika och basilika.
    • Lägg rödlök, vitlök, morot, paprika och basilika i en skål. Tillsätt majonnäs och gräddfil. Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda och pesto. Blanda i tonfisken.
    • Lägg stora isbergssalladsblad på tallrikar. Klicka på tonfiskröran.
    • Dela cocktailtomater och lägg på sidan. Dekorera med basilikakvist och toppa med en pesto.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto

    Tisdag middag 295 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 295 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil
  • Onsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Onsdag lunch 344 Kcal

    Kycklingfärswok med chili och ingefära

    En lättlagad rätt med asiatiska smaker och lite hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 344 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 1 st paprika
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 100 g böngroddar
    Dekoration
    • 1 st limeklyfta
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär paprika i bitar.
    • Skär broccoli i buketter och använd även roten och skär i små bitar.
    • Skala och hacka lök och finhacka chili.
    • Riv vitlök och ingefära.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingfärs, vitlök, chili, ingefära och lök i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt grönsakerna och strö på chicken thai wok kryddan.
    • Låt steka i någon minut till.
    • Servera med böngroddar.
    • Dekorera med limeklyftor och färsk koriander.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 1 st paprika
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 100 g böngroddar
    Dekoration
    • 1 st limeklyfta
    • 1 msk färsk koriander

    Onsdag middag 709 Kcal

    Kryddiga kalkon -och aprikosburgare med sallad

    Härliga burgare på kalkonfärs med mycket smak och goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 709 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 5 st champinjoner
    • 250 g kalkonfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 6 st torkade aprikoser
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 tsk baharat-kryddblandning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 1 msk olivolja
    • 3 st salladslök
    • 100 g rucola
    • 1 dl mandlar
    • 0.25 st granatäpple
    • 100 g körsbärstomater
    • 0 msk citronsaft

    Gör så här

    • Kör champinjonerna i en matberedare tills de liknar brödsmulor.
    • Lägg dem tillsammans med resten av ingredienserna till burgaren i en skål, krydda med salt och peppar, blanda ihop.
    • Forma till jämnstora biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn burgarna i ca 5 minuter eller tills de fått färg.
    • Sänk värmen och stek ytterligare 10 minuter.
    • Lyft ur burgarna när de är genomstekta.
    • Håll varmt.
    • Fräs salladslöken i samma panna i ca 3 minuter.
    • Lägg rucola i en skål och vänd ner salladslöken.
    • Tillsätt mandel, granatpple och tomater.
    • Pressa över lite citronsaft och servera tillsammans med burgarna.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 5 st champinjoner
    • 250 g kalkonfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 6 st torkade aprikoser
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 tsk baharat-kryddblandning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 1 msk olivolja
    • 3 st salladslök
    • 100 g rucola
    • 1 dl mandlar
    • 0.25 st granatäpple
    • 100 g körsbärstomater
    • 0 msk citronsaft
  • Torsdag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Torsdag middag 295 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 295 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil
  • Fredag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Fredag lunch 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    En fräsch och snabblagad rätt med goda grönsaker och haloumiost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Skala moroten och löken.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
    • Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika
  • Lördag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Lördag lunch 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    En fräsch och snabblagad rätt med goda grönsaker och haloumiost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Skala moroten och löken.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
    • Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Lördag middag 410 Kcal

    Torskbiffar med aioli

    Gör egna torskbiffar med smak av chili, vitlök och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk smör
    • 150 g broccoli
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli

    Gör så här

    • Mixa torsken i en matberedare eller med stavmixer och lägg ner i en bunke med ett ägg.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Strimla salladslök och spara lite av den gröna delen.
    • Finhacka chili.
    • Blanda färsen med vitlök, ingefära, salladslök, chili och koriander.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Pressa i limesaft och blanda om.
    • Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stekbiffarna  3-4 minuter per sida.
    • Skär broccoli i buketter.
    • Koka broccoli i lättsaltat vatten i 2 minuter.
    • Servera biffen med kokt broccoli och Lallerstedts aioli.
    • Toppa med limeklyfta, salladslök och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk smör
    • 150 g broccoli
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli
  • Söndag frukost 332 Kcal

    Keso med frukt och granola med kardemumma och kanel

    Frukost med tropisk smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 50 g mango
    • 50 g färsk ananas

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och lägg på granola. (1 portion granola = 3/4 dl)
    • Skär mango och ananas i bitar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 50 g mango
    • 50 g färsk ananas

    Söndag lunch 410 Kcal

    Torskbiffar med aioli

    Gör egna torskbiffar med smak av chili, vitlök och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk smör
    • 150 g broccoli
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli

    Gör så här

    • Mixa torsken i en matberedare eller med stavmixer och lägg ner i en bunke med ett ägg.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Strimla salladslök och spara lite av den gröna delen.
    • Finhacka chili.
    • Blanda färsen med vitlök, ingefära, salladslök, chili och koriander.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Pressa i limesaft och blanda om.
    • Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stekbiffarna  3-4 minuter per sida.
    • Skär broccoli i buketter.
    • Koka broccoli i lättsaltat vatten i 2 minuter.
    • Servera biffen med kokt broccoli och Lallerstedts aioli.
    • Toppa med limeklyfta, salladslök och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk smör
    • 150 g broccoli
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli

    Söndag middag 165 Kcal

    Het tomatsås med bovetespirelli

    Snabbt, gott och billigt - perfekt i vardagen och i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 165 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g bovetespirelli
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st aubergine
    • 0.25 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0 basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk basilika
    • 0.5 dl riven peccorinoost
    • 0 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka spirellin enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca: 10 minuter.
    • Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Servera pastan med tomatsås och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g bovetespirelli
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st aubergine
    • 0.25 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0 basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk basilika
    • 0.5 dl riven peccorinoost
    • 0 nypa chiliflakes
Frukt/grönt
  • 3 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk riven ingefära
  • 4.5 st morot
  • 1.5 st paprika
  • 0.5 st broccolistånd
  • 3 st gul lök
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 1 st röd chili
  • 1.5 msk färsk ingefära
  • 100 g böngroddar
  • 1 st limeklyfta
  • 1.25 st rödlök
  • 0.5 st Isbergssalladshuvud
  • 10 st cocktailtomat
  • 50 g mango
  • 50 g färsk ananas
  • 1 st squash
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 4 dl blandsallad
  • 5 st champinjoner
  • 4 st salladslök
  • 100 g rucola
  • 0.25 st granatäpple
  • 100 g körsbärstomater
  • citronsaft
  • 2 dl björnbär
  • 0.5 st röd paprika
  • 100 g sockerärtor
  • 0.5 st lime
  • 150 g broccoli
  • 0.25 st aubergine
  • 199.5 g cocktailtomater
  • 3 basilika
Torrvaror
  • 4.5 tsk olivolja
  • 6 st torkade aprikoser
  • 1 dl mandlar
  • 150 g bovetespirelli
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kycklingfärs
  • 150 g tonfisk i vatten
  • 400 g nötfärs
  • 250 g kalkonfärs
  • 2 st ägg
  • 400 g fryst torskrygg
Kryddor/smaksättare
  • 1 påse Chicken Thai wok krydda
  • 3 msk färsk koriander
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 krm örtagårdskrydda
  • 2 st basilikakvist
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk persilja
  • 2 msk soja
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 tsk baharat-kryddblandning
  • oregano
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 2 tsk röd pesto
  • 1 dl gurka inlagd
  • 1 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)
  • 2 msk Aioli
  • 20 g soltorkade tomater i olja
Mejeri
  • 2 msk gräddfil
  • 1 dl keso, 4%
  • 3 dl sojayoghurt
  • 100 g halloumi
  • 2 tsk smör
  • 0.5 dl riven peccorinoost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.