Tillbaka till menyerna

För utskrift 01

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 1791 Kcal

    • Frukost - 296 Kcal

      Het lövbiff teriyaki

    • Lunch - 278 Kcal

      Lammracks med rosmarin

    • Middag - 483 Kcal

      Lammfärsbiffar med örtgräddsås och rostad blomkål

    • Mellanmål - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Dessert - 448 Kcal

      Ugnsbakad lax med brysselkål och halloumi

  • Tisdag - 1675 Kcal

    • Frukost - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Lunch - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Middag - 283 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta

    • Mellanmål - 507 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    • Dessert - 329 Kcal

      pumpasoppa

      Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

  • Onsdag - 2957 Kcal

    • Frukost - 412 Kcal

      Lax med parmesan och bulgursallad

    • Lunch - 480 Kcal

      Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    • Middag - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Mellanmål - 594 Kcal

      Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    • Dessert - 1209 Kcal

      Tonfisktartar på en bädd av avokado

  • Torsdag - 1918 Kcal

    • Frukost - 369 Kcal

      Dinkelpannkakor med bär

    • Lunch - 458 Kcal

      Italiensk kycklinggryta

    • Middag - 526 Kcal

      Stekt lax med romsås

    • Mellanmål - 146 Kcal

      Quinoamüsli med honungsrostade valnötter

    • Dessert - 420 Kcal

      Fläskfilégryta med squashris

  • Fredag - 1970 Kcal

    • Frukost - 236 Kcal

      Ketomüsli

    • Lunch

    • Middag - 592 Kcal

      Fylld lövbiff

    • Mellanmål - 753 Kcal

      Lammfärsbiffar med balsamicobetor

    • Dessert - 390 Kcal

      Jordärtskockssoppa med korv och morötter

  • Lördag - 1780 Kcal

    • Frukost - 285 Kcal

      Bovetemüsli med kryddor

    • Lunch - 310 Kcal

      Portobello svamp med ajvar och chévre

    • Middag - 293 Kcal

      Kalkonfilé med champinjoner och dijonsenap

    • Mellanmål - 288 Kcal

      Äpplelpaj med mascaronecréme

    • Dessert - 604 Kcal

      Äggwrap med svampstuvning

  • Söndag - 1984 Kcal

    • Frukost - 334 Kcal

      Valnötsbröd

    • Lunch - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Middag - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Mellanmål - 120 Kcal

      Grön smoothie

    • Dessert - 586 Kcal

      Chokladkaka med kardemummagrädde

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 79.4 gram

Fett: 131.7 gram

Protein: 118.6 gram

Energi: 2010.7 kcal

  • Måndag frukost 296 Kcal

    Het lövbiff teriyaki

    Lövbiff med asiatiska smaker och hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla lövbiffen.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Blanda vitlök med den strimlade lövbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och strimla morot.
    • Strimla paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lövbiff, lök och grönsaker.
    • Blanda ner sambal och teriyakisås.
    • Låt steka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med färsk koriander

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Måndag lunch 278 Kcal

    Lammracks med rosmarin

    Fantastisk goda lammracks som passar perfekt att grilla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1500 g lammracks
    • 3 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 0.5 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Lägg lammracks i en ugnsform.
    • Skala och riv vitlöken fint och lägg i en skål.
    • Blanda ner ketjap manis och kryddor. Häll marinaden över lammet och blanda om.
    • Låt gärna marinera över natten eller minst 1 timme.
    • Grilla lammracks hela på en grill i ca: 20 minuter.
    • Pensla med marinaden i omgångar.
    • Linda in i folie och låt vila 10 minuter.
    • Skär upp och strö på flingsalt, peppar, örtagårdskrydda och servera med färska örter!

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1500 g lammracks
    • 3 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 0.5 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Måndag middag 483 Kcal

    Lammfärsbiffar med örtgräddsås och rostad blomkål

    Smakrika lammfärsbiffar som serveras tillsammans med rostad blomkål och lite gräddsås gjord på franska örter - Perfekt middag att bjuda familjen på en fredagskväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 483 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtsås
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och skiva blomkålen i två stora skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsskivorna några minuter på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och vänd ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till två biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
    • Bryn biffarna några minuter på varje sida och lägg sedan biffarna på plåten med blomkål och låt biffarna eftersteka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
    • Slå över grädde i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp.
    • Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter.
    • Låt koka ihop några minuter och servera biffarna upplagda på de ugnsbakade blomkålsskivorna och vitlök- och örtsåsen.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtsås
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Måndag mellanmål 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Måndag dessert 448 Kcal

    Ugnsbakad lax med brysselkål och halloumi

    God ugnsbakad lax som serveras tillsammans med brysselkål och halloumi.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 st brysselkål
    • 70 g halloumi
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen 4-5 minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Dela brysselkålen och skär halloumi i bitar.
    • Stek brysselkål och halloumi i en stekpanna.
    • Strö på lite salt, peppar och färsk timjan.
    • Servera med lax och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 st brysselkål
    • 70 g halloumi
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
    • 1 st citronklyfta
  • Tisdag frukost 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Tisdag lunch 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 283 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 283 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Tisdag mellanmål 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag dessert 329 Kcal

    pumpasoppa

    Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    En härlig soppa som kanske passar extra bra till Halloween men som faktiskt är lika god under hela hösten och vintern. Soppan går enkelt att göra helt vegetarisk genom att utesluta lammkorven.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Gör så här

    • Skär pumpan i tärningar.
    • Koka pumpatärningarna i vatten i 10-15 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Skala, hacka och stek lök och vitlök i lite olja någon minut och lägg i matberedaren tillsammans med pumpan.
    • Mixa till en jämn smet och häll tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt vatten, samabal oelek, hönsbuljongtärning och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skålar och servera med stekt lammkorv i bitar (ca 150 gram) och/eller stekt halloumi i bitar och toppa med lite rostade pumpafrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv
  • Onsdag frukost 412 Kcal

    Lax med parmesan och bulgursallad

    Fräsch bulgursallad med laxfilé och parmesan i. Förvara resterna i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    Bulgursallad
    • 1.5 dl bulgur
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 25 g rucola
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Koka bulgur enligt anvisningen på paketet, ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg bulgur i en skål.
    • Blanda ner olja, salt, peppar och dill.
    • Pressa citronsaft över och blanda ner rucolasallad.
    • Strö på salt och peppar på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxfiléerna i några minuter på var sida.
    • Strö på parmesan och dill och servera med bulgursalladen.
    • Dekorera med citronskivor och dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    Bulgursallad
    • 1.5 dl bulgur
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 25 g rucola
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 0 st dillkvistar

    Onsdag lunch 480 Kcal

    Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    Denna ryggbiffs rätt med mozzarellasallad passar utmärkt till en sås som heter Salsa romesco, sök på namnet så kommer ingredienserna upp och hur man gör salsan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Gör så här

    • Skiva tomater och finhacka rödlök.
    • Blanda ner tillsammans med salt, peppar, färska örter, olja och mozzarella.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna runt om  i några minuter.
    • Servera med rucolasallad, mozarellasallad och 2 msk salsa romesco per portion.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Onsdag middag 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Onsdag mellanmål 594 Kcal

    Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    En snabblagad version av Tikka Masala som går hem hos alla som gillar indiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Onsdag dessert 1209 Kcal

    Tonfisktartar på en bädd av avokado

    Den här ljuvliga tartaren gör du på färsk tonfisk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 111 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 1209 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    Marinad
    • 1 tsk soja
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 2 st avokado
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0.5 st lime
    • 1 krm salt
    Sojamajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 1 tsk soja
    • 1 krm salt
    Topping
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 1 dl solrosolja
    • 1 tsk sesamfrön
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Skär tonfisken i mindre tärningar och lägg i en skål. Blanda ner alla ingredienser till marinaden. Låt stå 30 min.
    • Skär avokado i tärningar och lägg i en skål. Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Gör de två majonnäserna genom att blanda ingredienserna i varsin skål.
    • Skiva bananschalottenlöken fint. Hetta upp oljan och fritera löken i några minuter till den fått fin färg.
    • Lägg upp på ett hushållspapper att torka.
    • Fördela avokadosalladen på ett fat och lägg tonfisken över. Ringla på chilimajonnäs och toppa med friterad lök. Strö på sesamfrön och gräslök.
    • Klicka ut sojamajonnäs på fatet och servera med limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    Marinad
    • 1 tsk soja
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 2 st avokado
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0.5 st lime
    • 1 krm salt
    Sojamajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 1 tsk soja
    • 1 krm salt
    Topping
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 1 dl solrosolja
    • 1 tsk sesamfrön
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st lime
  • Torsdag frukost 369 Kcal

    Dinkelpannkakor med bär

    En perfekt lördagsfrukost att servera till familjen. Servera pannkakorna med valfria bär och frukter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 4 dl vaniljyoghurt
    • 4 dl dinkelmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 3 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 dl frukt och bär

    Gör så här

    • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
    • Tillsätt yoghurt och blanda om.
    • Knäck i äggen, ett i taget och vispa till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och grädda pannkakor några minuter på varje sida.
    • Servera med agavesirap, frukt och bär.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 4 dl vaniljyoghurt
    • 4 dl dinkelmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 3 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 dl frukt och bär

    Torsdag lunch 458 Kcal

    Italiensk kycklinggryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 6 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 3 tsk kycklingfond
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 6 st gröna oliver
    • 1 msk basilika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken och finhacka vitlöken.
    • Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek allt i några minuter.
    • Krydda med örtkryddor, salt och peppar.
    • Lägg över i en gryta.
    • Tillsätt pesto, kycklingfond, vatten och havregrädde.
    • Låt puttra på svag värme i ca 20 minuter.
    • Tillsätt oliver och hackad basilika.
    • Dekorera med färsk basilika

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 6 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 3 tsk kycklingfond
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 6 st gröna oliver
    • 1 msk basilika

    Torsdag middag 526 Kcal

    Stekt lax med romsås

    Fräsch laxkotlett med romsås som serveras med varma grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 3-4 minuter per sida.
    • Hetta upp en annan stekpanna med smör och bryn hastigt sparris och sockerärtor någon minut.
    • Dela rädisor och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner dill.
    • Pressa juice från en halv citron över.
    • Lägg på fisken på en tallrik och de varma grönsakerna bredvid.
    • Toppa med en klick romsås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag mellanmål 146 Kcal

    Quinoamüsli med honungsrostade valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 146 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    Innehåll
    • 5 dl quinoapuffar
    • 2 dl mandel
    • 2.5 msk pistagenötter
    • 5 msk gula russin
    • 0.5 dl frystorkade blåbär
    Honungsrostade valnötter
    • 5 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till müsli i en skål och hacka valnötterna.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta de hackade valnötterna.
    • Ringla på honung och låt allt bli varmt en stund. Strö på nötterna på müslin.

    Ingredienser

    15 portioner

    Innehåll
    • 5 dl quinoapuffar
    • 2 dl mandel
    • 2.5 msk pistagenötter
    • 5 msk gula russin
    • 0.5 dl frystorkade blåbär
    Honungsrostade valnötter
    • 5 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung

    Torsdag dessert 420 Kcal

    Fläskfilégryta med squashris

    Bjud familjen på en fredagsmiddag med en enkel och god måltid - Fläskfilégryta med squashris och en tomatsallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fläskfile
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 0.5 tsk torkade örter
    Tomatsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 tsk olivolja
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Squashris
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    Topping
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Putsa och skär fläskfilén i skivor.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn kött, lök och vitlök i smör.
    • Salta och peppra efter smak.
    • Tillsätt krossade tomater, grädde, buljongtärning, tomatpuré och torkade örter.
    • Låt det koka ihop och sjud på svag värme i ca 10 minuter.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Halvera tomater och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salladskrydda, salt och peppar.
    • Riv squash och krama ur vätskan.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Skär paprika i små bitar.
    • Blanda squash, lök, paprika i en skål och tillsätt salt, peppar, olivolja och citronsaft.
    • Servera fläskfiléfrytan med squashriset och toppa med parmesan och basilikakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fläskfile
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 0.5 tsk torkade örter
    Tomatsallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 tsk olivolja
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Squashris
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    Topping
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika
  • Fredag frukost 236 Kcal

    Ketomüsli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl mandel
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk kanel
    • 2 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Hacka valnötter, mandel och hasselnötter.
    • Rosta alla frön och nötter i en stekpanna.
    • Ringla över honung och strö på kanel.
    • Lägg i en skål och blanda ner kokosflingor.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl mandel
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk kanel
    • 2 dl kokosflingor

    Fredag middag 592 Kcal

    Fylld lövbiff

    Fyll lövbiff med en krämig fyllning och rulla ihop till rullader. Servera biffen med en gräddig blomkålspuré och en fräsch härlig sallad till! Gör en extra portion och ha som matlåda till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 592 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
    • Fördela philadelphiaost och senap över biffarna och strö över oregano.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek runt om i 7–8 minuter.
    • Skär blomkålen i mindre buketter.
    • Koka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en fin puré.
    • Häll tillbaka blomkålspurén i kastrullen och koka upp.
    • Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
    • Späd eventuellt med mer grädde om det behövs.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggula och oregano. 
    • Lägg upp sallad och skivad paprika på fyra tallrikar och lägg lövbiffsrulladerna över.
    • Lägg på en klick blomkålspuré och toppa med kapris och färsk oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Fredag mellanmål 753 Kcal

    Lammfärsbiffar med balsamicobetor

    Fredagsmiddagen har ni här - Biffar med balsamicobetor och en klick fetaostcréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 753 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 2 msk pinjenötter
    Balsamicodbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fetaostcréme
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 50 g fetaost
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg lammfärsen i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner tillsammans med ägg och kryddor.
    • Forma till 4 biffar och lägg på en ugnsplåt.
    • Skär fetaosten i kuber och tryck ner i biffarna.
    • Toppa med pinjenötter och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Koka rödbetor och skär i klyftor.
    • Lägg i en skål och blanda ner de andra ingredienserna.
    • Gör fetaostcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera biffarna med balsamicobetor och en klick fetaostcréme.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 2 msk pinjenötter
    Balsamicodbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fetaostcréme
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 50 g fetaost
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag dessert 390 Kcal

    Jordärtskockssoppa med korv och morötter

    En värmande och god vardagssoppa med spännande smaker i. Toppa soppan med korv och morötter! Gör flera portioner och förvara i kylskåpet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g jordärtskockor
    • 4 dl hönsbuljong
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 2 st morot
    • 50 g salsiccia

    Gör så här

    • Skala och skär jordärtskockor i mindre bitar.
    • Lägg i en kastrull med olja.
    • Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i kastrullen.
    • Låt steka någon minut och häll på buljong.
    • Låt koka upp och sjud under svag värme i ca 20 minuter eller tills kockorna är mjuka.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
    • Tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
    • Späd soppan med vatten om det behövs.
    • Skala och skär morötter i bitar.
    • Skiva korven.
    • Hetta uppe en stekpanna och stek morötter och korv några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med morötter och korv. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g jordärtskockor
    • 4 dl hönsbuljong
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 2 st morot
    • 50 g salsiccia
  • Lördag frukost 285 Kcal

    Bovetemüsli med kryddor

    Blanda ihop en knaprig bovetemüsli med kryddor och massor av härliga fröer och nötter. Laga en stor sats och förvara i en glasburk.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 285 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 450 g bovetekross
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk rapsolja
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 msk kanel
    • 2 tsk malen kardemumma
    • 2 dl cashewnötter
    • 2 dl paranötter
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl linfrön
    • 2 dl quinoapuffar
    • 1 dl kokosflingor
    • 10 st torkade fikon
    • 10 st torkade aprikoser

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skölj bovetet i en sil flera gången och dra av “slemmet” som bildas.
    • Torka bovetet med en handduk och lägg på en plåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Ta ut plåten och tillsätt honung, olja, kryddor, hackade nötter, solrosfrön och linfrön.
    • Blanda om ordentligt och ställ in i ugnen i ytterligare 20 min.
    • Rör om lite då och då.
    • Blanda ner de resterande ingredienserna och förvara i en glasburk med lock.
    • Beräkna ca ½ dl müsli per portion.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 450 g bovetekross
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk rapsolja
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 msk kanel
    • 2 tsk malen kardemumma
    • 2 dl cashewnötter
    • 2 dl paranötter
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl linfrön
    • 2 dl quinoapuffar
    • 1 dl kokosflingor
    • 10 st torkade fikon
    • 10 st torkade aprikoser

    Lördag lunch 310 Kcal

    Portobello svamp med ajvar och chévre

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 310 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st portabellosvamp
    • 2 msk ajvar relish
    • 50 g chevreost
    • 1 tsk honung
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg svampen på en ugnsplåt och bred på ajvar relish.
    • Skär chevre och lägg över svampen.
    • Häll lite honung över och strö på ötagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st portabellosvamp
    • 2 msk ajvar relish
    • 50 g chevreost
    • 1 tsk honung
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 3 dl rucola

    Lördag middag 293 Kcal

    Kalkonfilé med champinjoner och dijonsenap

    Ett tips är att servera denna varma lågkalori gryta med 2 dl strimlad grönsallad och 1 msk apelsindressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grädde
    • 10 st färska champinjoner
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk bladpersilja
    • 4 st selleristjälk

    Gör så här

    • Skär kalkonfilén i skivor och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn kalkonskivorna.
    • Tillsätt senap, buljong, vatten och grädde och låt småputtra.
    • Skär champinjonerna i mindre bitar och strimla paprikan.
    • Tillsätt champinjoner, paprika och purjolök och småkoka några minuter.
    • Fördela i två djupa tallrikar och dekorera med bladpersilja.
    • Servera med selleristavar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grädde
    • 10 st färska champinjoner
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk bladpersilja
    • 4 st selleristjälk

    Lördag mellanmål 288 Kcal

    Äpplelpaj med mascaronecréme

    Har du överblivna äpplen i trädgården? Laga en god äppelpaj med mascaronecréme! Denna paj går alldeles utmärkt att frysa in och ta fram vid behov när önskar ta fram en hälsosam fika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 5 st äpple
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 tsk kanel
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.75 dl sukrin melis
    Topping
    • 0.5 st ägg

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Bred ut smördegen på ett bakplåtspapper.
    • Blanda ihop alla ingredienser till mascarponecrémen och bred på smördegen.
    • Skiva äpplen och stek i smör och kanel och lägg över crémen.
    • Vik upp kanerna och pensla med ägg.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Låt svalna och skär i bitar.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 5 st äpple
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 tsk kanel
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.75 dl sukrin melis
    Topping
    • 0.5 st ägg

    Lördag dessert 604 Kcal

    Äggwrap med svampstuvning

    En omelett med god och mättande svampfyllning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 604 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 8 st champinjoner
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk persilja
    • 20 g rucola
    • 4 st små plommontomater
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Vispa ägg i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i blandningen.
    •  Låt steka i någon minut och låt svalna.
    • Skiva svampen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svampen i 2-4 minuter.
    • Häll på grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner persilja.
    • Häll över svampstuvningen i äggwrapen och lägg på tomat och ruccola.
    •  Rulla ihop till en wrap.
    • Rosta pinjenötter i en torr panna och toppa med tillsammans med lite mer färsk persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 8 st champinjoner
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk persilja
    • 20 g rucola
    • 4 st små plommontomater
    • 2 msk pinjenötter
  • Söndag frukost 334 Kcal

    Valnötsbröd

    Ett riktigt gott och mättande bröd - speciellt nybakat! Kesellan kan bytas ut mot fil, yoghurt, keso, Crème fraîche eller gräddfil! Lägg till valfritt pålägg, tex. smör, bröd och en paprikaskiva.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 4 tsk brödkryddor
    • 150 g valnötter
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl pofiber
    • 0.5 dl fiberhusk
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk bakpulver
    • 1.5 tsk salt
    • 6 st ägg
    • 250 gram kesella
    Topping
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150°C.
    • Grovhacka valnötter.
    • Smält smöret och tillsätt brödkryddor.
    • Blanda nötter med alla torra ingredienser i en bunke.
    • Vispa äggen och blanda ner tillsammans med smör och kesella.
    • Häll smeten i en smord brödform.
    • Toppa med lite extra valnötter.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 90 minuter.
    • Täck med folie om brödet mörknar för tidigt.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 4 tsk brödkryddor
    • 150 g valnötter
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl pofiber
    • 0.5 dl fiberhusk
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk bakpulver
    • 1.5 tsk salt
    • 6 st ägg
    • 250 gram kesella
    Topping
    • 1 dl valnötter

    Söndag lunch 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Söndag middag 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Söndag mellanmål 120 Kcal

    Grön smoothie

    En frisk mättande smoothie med sting av ingefära, god till frukost och mellanmål. Förvara i kylskåpet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 120 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Gör så här

    • Dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Skala kiwi och banan.
    • Mixa alla ingredienserna i en blender till en jämn smoothie.
    • Resterande 3 portioner sparar du i en tät försluten flaska i kylskåpet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Söndag dessert 586 Kcal

    Chokladkaka med kardemummagrädde

    En chokladkaka med grädde och jordgubbar sitter aldrig fel, går utmärkt att förvara den i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 586 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 200 g mörk choklad
    • 175 g smör
    • 200 gram sötmandel
    • 4 st ägg
    Tillbehör
    • 2 dl vispad grädde
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0 jordgubbar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Smält chokladen i ett vattenbad.
    • Mixa mandel i en matberedare till ett mjöl.
    • Knäck äggen och separera äggulan och äggvitan.
    • Blanda mandelmjöl med choklad, smör och äggula i en skål.
    • Vispa äggvitan hårt och blanda ner i smeten.
    • Klä en pajform med avtagbar kant, ca 24 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
    • Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
    • Låt svalna och servera med vispad grädde med lite malen kardemumma i och en jordgubbe på toppen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 200 g mörk choklad
    • 175 g smör
    • 200 gram sötmandel
    • 4 st ägg
    Tillbehör
    • 2 dl vispad grädde
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0 jordgubbar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 308 g lövbiff
  • 1500 g lammracks
  • 600 g lammfärs
  • 600 g laxfilé
  • 125 g bacon
  • 800 g kycklingfilé
  • 750 g nötfärs
  • 20 st ägg
  • 150 gram lammkorv
  • 300 g ryggbiff
  • 350 g kycklinglårfilé
  • 250 g tonfisk
  • 150 g laxkotlett
  • 300 g fläskfile
  • 1 st äggula
  • 50 g salsiccia
  • 250 g kalkonfilé
  • 1 st hel kyckling
Frukt/grönt
  • 17 klyfta vitlök
  • 9 st gul lök
  • 4 st morot
  • 100 g haricots verts
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1.5 st röd paprika
  • 1.25 st rödlök
  • 2.5 st blomkålshuvud
  • 6 tsk ingefära
  • 10 st brysselkål
  • 74 dl rucola
  • 1 st citronklyfta
  • 30 g blomkålsbuketter
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 7 st äpple
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st zucchini
  • 950 g cocktailtomater
  • 12 st smålökar
  • 1.75 st citron
  • 2 st citronskiva
  • 10 st cocktailtomat
  • 1 st broccolistånd
  • 100 g broccoli
  • 0.5 st grön paprika
  • 1 msk färsk ingefära
  • 3 st avokado
  • 1 st lime
  • 2 st bananschalottenlökar
  • 0.75 st squash
  • 3 st gul paprika
  • 0.5 st fänkål
  • 14 st champinjoner
  • 50 g sparris
  • 50 g sockerärtor
  • 4 st rädisor
  • 1 msk citronsaft
  • 50 g blandad sallad
  • 3 st rödbetor
  • 2 st portabellosvamp
  • 10 st färska champinjoner
  • 10.5 dl purjolök
  • 4 st selleristjälk
  • 4 st små plommontomater
  • 1 st kiwi
  • 1 st banan
  • 130 g mango (fryst)
  • 50 g spenat
  • jordgubbar
Torrvaror
  • 5 tsk rapsolja
  • 20.5 msk olivolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 300 g bönpasta
  • 8.5 msk pinjenötter
  • 1.5 dl bulgur
  • 2 msk solrosolja
  • 32 g cashewnötter
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 1 tsk sesamfrön
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 1 tsk agavesirap
  • 7 dl quinoapuffar
  • 3 dl mandel
  • 2.5 msk pistagenötter
  • 5 msk gula russin
  • 0.5 dl frystorkade blåbär
  • 157 msk valnötter
  • 6 tsk flytande honung
  • 200 g krossade tomater
  • 3 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl hasselnötter
  • 3 dl kokosflingor
  • 2 dl paranötter
  • 1.5 dl linfrön
  • 10 st torkade fikon
  • 10 st torkade aprikoser
  • 1 tsk honung
  • 0.75 dl sukrin melis
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl pofiber
  • 0.5 dl fiberhusk
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 3.5 msk psylliumhusk
Kryddor/smaksättare
  • 3 tsk sambal oelek
  • 0.5 dl teriyakisås
  • 1 msk färsk koriander
  • 2 msk ketjap manis
  • 0.5 msk rosmarin
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 4.4 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm torkade franska örter
  • 3.5 msk gräslök
  • 1 msk malen curry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 st kanelstång
  • 1 msk färsk timjan
  • 4.5 st hönsbuljongtärning
  • 3 msk färsk oregano
  • 7 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • oregano
  • 5 msk basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk torkade örter
  • 3 msk dill
  • dillkvistar
  • 2 msk persilja
  • 100 g tikka masala sås
  • 2 msk koriander
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 4.7 krm salt
  • 4 tsk vaniljpulver
  • 2 msk grön pesto
  • 3 tsk kycklingfond
  • salt och citonpeppar
  • 1 msk färsk dill
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 0.2 msk salladskrydda
  • 2.5 tsk kanel
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 msk balsamico
  • 1.5 msk färsk basilika
  • 4 dl hönsbuljong
  • 3 tsk malen kardemumma
  • 8.67 msk ajvar relish
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 4 tsk brödkryddor
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk örtkrydda
  • 5 msk mynta
Mejeri
  • 2 dl havregrädde
  • 50 g halloumiost
  • 295 g halloumi
  • 7 dl grädde
  • 2.5 dl gräddfil
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 150 g Boursinost
  • 500 gram pumpa
  • 386 tsk smör
  • 1 dl parmesan
  • 125 g mozzarellakulor
  • 4 dl vaniljyoghurt
  • 2 msk riven parmesanost
  • 200 g philadelphiaost
  • 100 g fetaost
  • 2.75 dl crème fraiche
  • 50 g chevreost
  • 250 g mascarponeost
  • 250 gram kesella
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl vispad grädde
Övrigt
  • 4 msk rostad lök
  • 5 msk senap
  • 6 msk majonnäs
  • 150 g soltorkade tomater i olja
  • 0.5 dl frukt och bär
  • 6 st gröna oliver
  • 1 msk caviar mix
  • 2 msk kapris
  • 250 g jordärtskockor
  • 450 g bovetekross
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 200 g mörk choklad
  • 200 gram sötmandel

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!