Tillbaka till menyerna

Favoritrecept

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 2531 Kcal

    • Frukost - 517 Kcal

      Yellow Sunrise Smoothie

    • Lunch - 683 Kcal

      LCHF Lasagne

    • Middag - 584 Kcal

      Laxpaj med spenat

    • Mellanmål - 432 Kcal

      LCHF våfflor

    • Dessert - 315 Kcal

      Chokladmousse

  • Tisdag - 1762 Kcal

    • Frukost - 175 Kcal

      Yellow Energy Afternoon Drink

    • Lunch - 594 Kcal

      Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    • Middag - 526 Kcal

      Stekt lax med romsås

    • Mellanmål - 391 Kcal

      Stekt ägg med falukorv

    • Dessert - 77 Kcal

      Fruktspett

  • Onsdag - 1822 Kcal

    • Frukost - 75 Kcal

      Bloody Mary Cleansing Drink

    • Lunch - 367 Kcal

      Melonsallad med getost och avokado

    • Middag - 642 Kcal

      Grönsakspaj med tomater

    • Mellanmål - 314 Kcal

      Grönkålsdrink

    • Dessert - 424 Kcal

      Citronpannacotta med granatäpple

  • Torsdag - 1928 Kcal

    • Frukost - 168 Kcal

      Red Delicius Drink

    • Lunch - 661 Kcal

      Små citronpajer

    • Middag - 482 Kcal

      Avokadoröra

    • Mellanmål - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Dessert - 243 Kcal

      Saffranskaka med kokos

  • Fredag - 1988 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Saffransplättar

    • Lunch - 422 Kcal

      Ugnsbakad lax med citronpesto

    • Middag - 779 Kcal

      Korv Stroganoff med sallad

    • Mellanmål - 163 Kcal

      Jordgubbar med vaniljkesella

    • Dessert - 292 Kcal

      Kardemummakaka

  • Lördag - 2031 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Müsli med vanilj och kardemumma

    • Lunch - 505 Kcal

      Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    • Middag - 592 Kcal

      Fylld lövbiff

    • Mellanmål - 214 Kcal

      Apelsinmüsli med kardemumma

    • Dessert - 476 Kcal

      Kladdkaka

  • Söndag - 2210 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Bananpannplättar med skyr och bär

    • Lunch - 644 Kcal

      Smörgåstårta med räkor och lax

    • Middag - 436 Kcal

      Spenatomelett

    • Mellanmål - 595 Kcal

      Godaste chokladkakan

    • Dessert - 314 Kcal

      Saffranskaka med frosting och granatäpple

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 96.6 gram

Fett: 141.9 gram

Protein: 79.9 gram

Energi: 2038.8 kcal

  • Måndag frukost 517 Kcal

    Yellow Sunrise Smoothie

    En härlig gul smoothie med kokosbas och fräsch mango!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 57 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 1 st lime
    • 1 msk mynta
    • 0.2 tsk vaniljpulver
    • 100 g mango (fryst)

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas eller flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 1 st lime
    • 1 msk mynta
    • 0.2 tsk vaniljpulver
    • 100 g mango (fryst)

    Måndag lunch 683 Kcal

    LCHF Lasagne

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 683 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat.
    • Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på resterande aubergineskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula chevréost över.
    • Gratinera mitt i ugnen i ca 40 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Måndag middag 584 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Måndag mellanmål 432 Kcal

    LCHF våfflor

    En god lchf våffla med smält choklad och hasselnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    • 2 dl grädde
    • 10 g smör
    Topping
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 75 g mörk choklad
    • 50 g mörk choklad
    • 50 gram hasselnötter

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till våffelsmeten.
    • Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflor i smör.
    • Hacka 50 g choklad och 50 g hasselnötter.
    • Servera med grädde, smält choklad, hackad choklad och hasselnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    • 2 dl grädde
    • 10 g smör
    Topping
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 75 g mörk choklad
    • 50 g mörk choklad
    • 50 gram hasselnötter

    Måndag dessert 315 Kcal

    Chokladmousse

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 1 st avokado
    • 3 msk kakaopulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 1 st skivad banan

    Gör så här

    • Skala banan och avokado och lägg i en matberedare tillsammans med kakao. Mixa till en jämn mousse och fördela i 2 dessertskålar.
    • Hacka mörk choklad och strössla över. Skiva en banan och lägg på moussen. Ställ kallt 1 timme innan servering

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 1 st avokado
    • 3 msk kakaopulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 1 st skivad banan
  • Tisdag frukost 175 Kcal

    Yellow Energy Afternoon Drink

    En syrlig och mättande drink med morötter, gurkmeja och äpple med mycket ingefära och citron som kommer hålla ditt blodsocker jämnt och du får den energikick du behöver på eftermiddagen. Gurkmeja är extremt antiinflammatorisk och bra för dina leder. Ingefära renar och är en stark immunhöjande rot som är bra för mycket i kroppen och förgyller drinken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 175 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st morot
    • 1 st apelsin
    • 1 st citron
    • 6 tsk ingefära
    • 700 g vatten
    • 1 st rött äpple
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Skär morötter och äpple i mindre bitar och lägg i en blender tillsammans med apelsin.
    • Pressa ner citron och tillsätt gurkmeja och ingefära.
    • Häll på vatten och mixa till en juice.
    • Häll upp på glas eller i en flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st morot
    • 1 st apelsin
    • 1 st citron
    • 6 tsk ingefära
    • 700 g vatten
    • 1 st rött äpple
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Tisdag lunch 594 Kcal

    Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    En snabblagad version av Tikka Masala som går hem hos alla som gillar indiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Tisdag middag 526 Kcal

    Stekt lax med romsås

    Fräsch laxkotlett med romsås som serveras med varma grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 3-4 minuter per sida.
    • Hetta upp en annan stekpanna med smör och bryn hastigt sparris och sockerärtor någon minut.
    • Dela rädisor och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner dill.
    • Pressa juice från en halv citron över.
    • Lägg på fisken på en tallrik och de varma grönsakerna bredvid.
    • Toppa med en klick romsås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag mellanmål 391 Kcal

    Stekt ägg med falukorv

    En riktigt stadig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck äggen i. Strö på salt och peppar.
    • Lägg falukorven bredvid och låt steka några minuter.
    • Servera med senap, majonnäs, rucola och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Tisdag dessert 77 Kcal

    Fruktspett

    Festliga fruktspett med ringlad choklad över - perfekt efterrätt att bjuda på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 77 kcal

    Ingredienser

    7 portioner

    • 7 st träspett
    • 7 st färsk jordgubbe
    • 2 st grön kiwi
    • 2 st plommon
    • 200 g galiamelon
    • 0.5 dl fryst mango
    • 50 g mörk choklad

    Gör så här

    • Skär bort skalet på kiwi, mango och melonerna.
    • Skär alla frukter i mindre bitar och trä på spetten.
    • Smält chokladen i ett vattenbad och ringla över spetten.

    Ingredienser

    7 portioner

    • 7 st träspett
    • 7 st färsk jordgubbe
    • 2 st grön kiwi
    • 2 st plommon
    • 200 g galiamelon
    • 0.5 dl fryst mango
    • 50 g mörk choklad
  • Onsdag frukost 75 Kcal

    Bloody Mary Cleansing Drink

    En stark och mättande drink med mycket ingefära och cayennepeppar som sätter fart på förbränningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 75 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g selleri
    • 0.2 tsk cayennepeppar
    • 500 ml tomatjuice Granini

    Gör så här

    • Häll juicen i en tillbringare och pressa i citron och lime.
    • Skala och riv ingefära fint.
    • Blanda runt och tillsätt cayennepeppar, salt och svartpeppar.
    • Häll upp i glas  eller i en flaska – servera med en selleristång.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g selleri
    • 0.2 tsk cayennepeppar
    • 500 ml tomatjuice Granini

    Onsdag lunch 367 Kcal

    Melonsallad med getost och avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt

    Gör så här

    • Skär en skiva melon och lägg på en tallrik.
    • Knipsa solrosgroddarna och lägg det gröna i en skål.
    • Skär avokado i tärningar och dela physalis.
    • Blanda ner i skålen.
    • Smula ner chévre och tillsätt tranbär, olja, salt och peppar.
    • Blanda om och lägg blandningen över melonen.
    • Toppa med rostade valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt

    Onsdag middag 642 Kcal

    Grönsakspaj med tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till pajdegen i en skål.
    • Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i 15 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka vitlök och rödlök.
    • Skiva fänkål och paprika tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, fänkål och paprika några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt pesto och blanda om.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter och lägg grönsaksfyllningen i pajen.
    • Lägg på tomaterna och osten.
    • Vispa ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Häll äggsmeten över pajen och grädda i 25 minuter i ugnen.
    • Strö på pinjenötter och dekorera med färsk basilika.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 150 g smör
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sojamjöl
    • 1 dl majsmjöl
    Fyllning
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 150 g cocktailtomater
    • 200 g chevreost
    • 3 st ägg
    • 2 dl havregrädde
    • 2 msk pinjenötter
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Onsdag mellanmål 314 Kcal

    Grönkålsdrink

    En härlig grön drink med grönkål som balanseras av mango, apelsin och ingefära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 67 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 1 dl havremjölk
    • 200 g vatten

    Gör så här

    • Lägg ner grönkål i en blender.
    • Skär ner äpple och frukten av en apelsin.
    • Tillsätt mango, ingefära och havremjölk.
    • Mixa och späd med vatten till en krämig konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 1 dl havremjölk
    • 200 g vatten

    Onsdag dessert 424 Kcal

    Citronpannacotta med granatäpple

    En perfekt fräsch dessert en fredagskväll med granatäpple topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 424 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st vaniljstång
    • 1.5 dl grädde
    • 1 st gelatinblad
    • 1 tsk citronskal
    • 2 msk citronsaft
    • 2 tsk florsocker
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna.
    • Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
    • Koka upp grädde med vaniljstången och fröna.
    • Tillsätt rivet citronskal och saften av en halv citron och florsocker.
    • Lägg i gelatinbladen och blanda om.
    • Ta upp vaniljstången och häll blandningen i 2 st glas.
    • Ställ kallt i minst 2 timmar.
    • Gröp ur fröna från granatäpplet och strö på pannacottan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st vaniljstång
    • 1.5 dl grädde
    • 1 st gelatinblad
    • 1 tsk citronskal
    • 2 msk citronsaft
    • 2 tsk florsocker
    • 0.25 st granatäpple
  • Torsdag frukost 168 Kcal

    Red Delicius Drink

    En mättande röd drink med rödbeta, selleri och citron – fullt med vitamin A,C,K. Järn och Folsyra. Rödbeta stärker levern och har en utrensande effekt. Denna drink mättar extra bra med chiafrön som är full av antioxidanter och omega 3.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 168 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 0.5 st gurka
    • 500 g selleri
    • 1 st citron
    • 6 dl vatten
    • 2 msk chiafrön

    Gör så här

    • Skala och skiva rödbetor och lägg i en blender.
    • Skär gurka och selleri i mindre bitar och lägg ner i blendern.
    • Mixa till en jämn smet och tillsätt citron och vatten.
    • Mixa till en juice och lägg ner chiafrön.
    • Låt stå 20 min eller längre innan du dricker denna juice.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st rödbetor
    • 0.5 st gurka
    • 500 g selleri
    • 1 st citron
    • 6 dl vatten
    • 2 msk chiafrön

    Torsdag lunch 661 Kcal

    Små citronpajer

    Dessa små pajer är inte bara goda utan också mättande. Passar som en dessert efter en lättare varmrätt eller som ett litet mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 661 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 75 g mandel
    • 75 gram hasselnötter
    • 100 g torkade aprikoser
    • 1 st ägg
    • 2 st äggvitor
    Fyllning
    • 2 st citron
    • 3 msk agavesirap
    • 250 g mascarponeost
    • 1 st ägg
    • 2 st äggula

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175?°C
    • Mixa mandel och hasselnötter med aprikoser till en grynig massa och lägg i en bunke.
    • Rör ner ägg och ägg- vitor (spara äggulorna). 
    • Tryck ut nöt- och äggmassan i 4 smorda portionsformar.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i 10–15 minuter.
    • Låt kallna.
    • Tvätta citronerna och riv skalet fint.
    • Lägg skalet i en skål och pressa i saften från båda citronerna. 
    • Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och rör om ordentligt.
    • Fördela fyllningen i formarna och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 75 g mandel
    • 75 gram hasselnötter
    • 100 g torkade aprikoser
    • 1 st ägg
    • 2 st äggvitor
    Fyllning
    • 2 st citron
    • 3 msk agavesirap
    • 250 g mascarponeost
    • 1 st ägg
    • 2 st äggula

    Torsdag middag 482 Kcal

    Avokadoröra

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st avokado
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.75 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Mosa avokadon och finhacka vitlöksklyftan.
    • Blanda allt med citronsaft och smaka av med salt, peppar och evchilipeppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st avokado
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.75 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag mellanmål 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Torsdag dessert 243 Kcal

    Saffranskaka med kokos

    Bjud familjen på julen med denna saftiga saffranskaka toppad med kokosflingor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 243 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 225 g smör
    • 3 dl naturell yoghurt
    • 3 st ägg
    • 1 dl sukrin melis
    • 3 dl rismjöl
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 3 tsk bakpulver
    • 1 paket saffran
    • 0.5 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smöret i en kastrull.
    • Lägg yoghurt och ägg i en bunke och tillsätt de torra ingredienserna.
    • Rör ihop till en slät smet och tillsätt sedan det smälta smöret. 
    • Smörj en form (25 cm x 35 cm) och bröa med mandelmjöl.
    • Häll smeten i formen och strö på kokosflingor. 
    • Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills en provsticka kommer upp torr.
    • Låt kakan svalna och skär upp i lagom stora rutor.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 225 g smör
    • 3 dl naturell yoghurt
    • 3 st ägg
    • 1 dl sukrin melis
    • 3 dl rismjöl
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 3 tsk bakpulver
    • 1 paket saffran
    • 0.5 dl kokosflingor
  • Fredag frukost 332 Kcal

    Saffransplättar

    Laga en julig frukost till familjen som består av plättar med smak av saffran tillsammans med apelsinfiléer och en klick kesella.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 0.5 paket saffran
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kesella
    • 1 st apelsin

    Gör så här

    • Vispa ihop äggvitor till ett fast skum.
    • Tillsätt 1 ägg, kokosmjöl, mjölk och bakpulver samt saffran efter smak.
    • Vispa i hop och stek 3-4 plättar i smör.
    • Servera med kesella och apelsinfiléer.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 0.5 paket saffran
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kesella
    • 1 st apelsin

    Fredag lunch 422 Kcal

    Ugnsbakad lax med citronpesto

    Till den här fiskrätten kan du använda vilken fisk som helst, till exempel torsk, sej eller gös. Ugnsbaka fisken i låg temperatur för bästa resultat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk röd pesto
    • 1 dl parmesan
    Bulgursallad
    • 6 dl bulgur
    • 1 st grön sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.
    • Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. 
    • Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. 
    • Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter).
    • Skär sparrisen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal, sparris och tomater och rör om. 
    • Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med klippt gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk röd pesto
    • 1 dl parmesan
    Bulgursallad
    • 6 dl bulgur
    • 1 st grön sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 779 Kcal

    Korv Stroganoff med sallad

    Lättlagad korv stroganoff med lite chilisås i som serveras med en god rucolasallad till. Perfekt att laga till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 779 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 msk stark chilisås
    • 1.5 msk sötstark senap
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Sallad
    • 25 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 6 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skär korven i strimlar.
    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv och lök några minuter.
    • Tillsätt chilisås, senap och grädde.
    • Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 msk stark chilisås
    • 1.5 msk sötstark senap
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Sallad
    • 25 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 6 st cocktailtomat

    Fredag mellanmål 163 Kcal

    Jordgubbar med vaniljkesella

    Ett riktigt enkelt och gott mellanmål, fungerar även till efterrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 2 msk vaniljkesella
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Tina jordgubbarna i en skål under natten i kylskåpet.
    • Klicka på lite kesella och toppa med limeskal.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 2 msk vaniljkesella
    • 1 st lime

    Fredag dessert 292 Kcal

    Kardemummakaka

    Enkel och saftig kaka med smak av kardemumma. Yoghurten kan bytas ut till filmjölk om önskas - 292 kcal/bit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 292 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 150 g smör
    • 2 dl naturell yoghurt
    • 2 st ägg
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 2 dl rismjöl
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 3 tsk malen kardemumma

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smöret i en kastrull.
    • Blanda yoghurt och ägg i en bunke och tillsätt de torra ingredienserna.
    • Rör ihop till en slät smet och tillsätt sedan det smälta smöret.
    • Smörj en sockerkaksform och bröa med mandelmjöl.
    • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills en provsticka kommer upp torr.
    • Låt kakan svalna i formen och vält sedan försiktigt upp den på ett fat.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 150 g smör
    • 2 dl naturell yoghurt
    • 2 st ägg
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 2 dl rismjöl
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 3 tsk malen kardemumma
  • Lördag frukost 245 Kcal

    Müsli med vanilj och kardemumma

    Laga en stor sats med müsli med smak av vanilj och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 6 dl havregryn
    • 1 dl solroskärnor
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk malen kardemumma
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 2 dl kokosflingor
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 msk vatten
    • 2 msk kokosfett
    • 2 msk flytande honung
    • 0.5 dl torkade tranbär
    • 1 dl gula russin
    • 10 st torkade aprikoser

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält kokosfett i en kastrull.
    • Blanda havregryn, frön, nötter och kryddor i en skål.
    • Häll i vatten, kokosfett och blanda om.
    • Sprid ut blandningen på en ugnsplåt och ringla lite honung över.
    • Rosta i ugnen ca 25 minuter.
    • Rör om flera gånger under tiden så att inte müslin bränns.
    • Låt müslin svalna, blanda ner tranbär, gula russin, aprikoser och förvara i en burk med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 6 dl havregryn
    • 1 dl solroskärnor
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk malen kardemumma
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 2 dl kokosflingor
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 msk vatten
    • 2 msk kokosfett
    • 2 msk flytande honung
    • 0.5 dl torkade tranbär
    • 1 dl gula russin
    • 10 st torkade aprikoser

    Lördag lunch 505 Kcal

    Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    En värmande kycklinggryta med lite sting. Serveras med en knaprig råkostsallad eller lägg till ris så blir hela familjen nöjd!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk bladpersilja
    • 3 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    • Strimla vitkålen
    • Gör först råkostsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med strimlade aprikoser.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över och strö på lite salt.
    • Lägg solrosfröna över råkostsalladen.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningen.
    • Tillsätt ajvar och låt koka upp.
    • Sjud på svag värme i 10 min.
    • Skär paprika och squash i bitar och lägg ner i grytan.
    • Låt allt bli varmt och servera med råkostsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk bladpersilja
    • 3 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Lördag middag 592 Kcal

    Fylld lövbiff

    Fyll lövbiff med en krämig fyllning och rulla ihop till rullader. Servera biffen med en gräddig blomkålspuré och en fräsch härlig sallad till! Gör en extra portion och ha som matlåda till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 592 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
    • Fördela philadelphiaost och senap över biffarna och strö över oregano.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek runt om i 7–8 minuter.
    • Skär blomkålen i mindre buketter.
    • Koka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en fin puré.
    • Häll tillbaka blomkålspurén i kastrullen och koka upp.
    • Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
    • Späd eventuellt med mer grädde om det behövs.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggula och oregano. 
    • Lägg upp sallad och skivad paprika på fyra tallrikar och lägg lövbiffsrulladerna över.
    • Lägg på en klick blomkålspuré och toppa med kapris och färsk oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Lördag mellanmål 214 Kcal

    Apelsinmüsli med kardemumma

    En god müsli med smak av apelsin och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 st apelsin
    • 2 dl mandel
    • 5 dl boveteflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 3 msk rapsolja
    • 1 msk honung
    • 10 st torkade dadlar
    • 1 dl russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°C.
    • Riv skalet från en apelsin och hacka mandeln grovt.
    • Blanda boveteflingor, frön och kardemumma på en ugnsplåt med ett bakplåtspapper på och fördela mandel och apelsinskal på plåten.
    • Dela apelsinerna och pressa ut saften i en skål.
    • Blanda i rapsolja och häll blandningen över müslin.
    • Arbeta in vätskan med händerna och ringla över lite honung.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter och rör om med jämna mellanrum så att müslin inte bränns.
    • Ta ut plåten och låt svalna.
    • Hacka dadlar och blanda ner med russin.
    • Förvara i en tät burk.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 st apelsin
    • 2 dl mandel
    • 5 dl boveteflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 3 msk rapsolja
    • 1 msk honung
    • 10 st torkade dadlar
    • 1 dl russin

    Lördag dessert 476 Kcal

    Kladdkaka

    Baka och njut av en god kladdkaka och servera den med vispgrädde och färska jordgubbar, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 476 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 200 g smör
    • 4 st ägg
    • 1.5 dl sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 dl kakao
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 dl vispad grädde
    • 12 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält smör i en kastrull.
    • Vispa ihop ägg och sukrin i en skål.
    • Tillsätt vaniljpulver, salt kakao och mandelmjöl.
    • Rör ner smöret och häll smeten i en pajform  med avtagbar kant.
    • Sätt in i ugnen i 15 min.
    • Låt svalna och skär upp i bitar.
    • Servera med vispad grädde och jordgubbar.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 200 g smör
    • 4 st ägg
    • 1.5 dl sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 dl kakao
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 dl vispad grädde
    • 12 st färsk jordgubbe
  • Söndag frukost 221 Kcal

    Bananpannplättar med skyr och bär

    Nyttiga bananpannkakor med topping av vaniljskyr och färska blåbär! Perfekt till frukost eller till mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 1 dl färska blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i salt och vaniljpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med en klick skyr och färska bär.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 1 dl färska blåbär

    Söndag lunch 644 Kcal

    Smörgåstårta med räkor och lax

    En god och hälsosam smörgåstårta som passar att servera under sommaren eller varför inte på midsommarafton? Tårtan är ljuvligt god och kommer att göra succé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 644 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Botten
    • 12 st ägg
    • 1 tsk salt
    • 2 msk psylliumhusk
    • 400 g philadelphiaost
    • 1.5 dl linfrön
    • 1 tsk bakpulver
    Fyllning 1 - Remouladsås med leverpastej
    • 1 dl majonnäs
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 dl gurka inlagd
    • 1 msk kapris
    • 2 tsk curry
    • 2 tsk dijonsenap
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g leverpastej
    Fyllning 2 - ägghack
    • 4 st ägg
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk färsk dill
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning 3 – skinkröra
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 150 gram skinka
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 10 st salladsblad
    • 300 g färska räkor
    • 200 g rökt lax
    • 4 skiva ost
    • 3 st kokt ägg
    • 25 g sockerärtor
    • 5 st rädisor
    • 10 st cocktailtomat
    • 0 st dillkvistar
    • 1 dl gröna ärtor
    • 0.25 st gurka

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 ̊C.
    • Separera gulorna och vitorna och vispa vitorna styva med en nypa salt.
    • Vispa gulan i en annan bunke tills den blir fluffig och krämig. Tillsätt resten av saltet, philadelphiaost och psylliumhusk och vispa till en jämn smet.
    • Krossa linfröna och tillsätt dem och bakpulver i smeten. Vänd försiktigt ner äggvitorna i ostsmeten.
    • Låt smeten vila i ca 10 minuter så att huskenfår svälla.
    • Bred ut smeten på två bakplåtsklädda ugnsplåtar och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills bottnen får en gyllenbrun färg. Ta ut plåtarna och låt svalna.
    • Dela varje botten i 2 bitar.
    • Gör i ordning alla fyllningar genom att blanda alla ingredienser i 3 olika skålar.
    • Lägg en av brödskivorna på ett uppläggningsfat.
    • Fördela hälften av remouladblandningen över och lägg på sallad. Toppa med en annan botten.
    • Fördela äggblandningen över och lägg på nästa botten. Lägg på skinkröran och lite sallad över.
    • Lägg på den sista brödskivan. Bred på resten av remouladblandningen.
    • Toppa med salladsblad, färska räkor, rökt lax, ostskivor, kokt ägg, strimlade sockerärtor, rädisor, cocktailtomater, gröna ärtor, dillkvistar, och gurkskivor.

    Ingredienser

    12 portioner

    Botten
    • 12 st ägg
    • 1 tsk salt
    • 2 msk psylliumhusk
    • 400 g philadelphiaost
    • 1.5 dl linfrön
    • 1 tsk bakpulver
    Fyllning 1 - Remouladsås med leverpastej
    • 1 dl majonnäs
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 dl gurka inlagd
    • 1 msk kapris
    • 2 tsk curry
    • 2 tsk dijonsenap
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g leverpastej
    Fyllning 2 - ägghack
    • 4 st ägg
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk färsk dill
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning 3 – skinkröra
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 150 gram skinka
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 10 st salladsblad
    • 300 g färska räkor
    • 200 g rökt lax
    • 4 skiva ost
    • 3 st kokt ägg
    • 25 g sockerärtor
    • 5 st rädisor
    • 10 st cocktailtomat
    • 0 st dillkvistar
    • 1 dl gröna ärtor
    • 0.25 st gurka

    Söndag middag 436 Kcal

    Spenatomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 436 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 30 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 100 g bladspenat
    • 50 g rökt lax
    • 0.5 st avokado

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och vispa ihop med vatten, salt
      och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör, fräs lök och häll ner smeten.
    • Låt steka några minuter på medelvärme.
    • Lägg på spenat, lax och avokado och lägg upp omeletten på ett fat.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 30 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 100 g bladspenat
    • 50 g rökt lax
    • 0.5 st avokado

    Söndag mellanmål 595 Kcal

    Godaste chokladkakan

    Chokladkaka med en massa god topping på, bland annat en chokladcréme - går utmärkt att byta ut hallonen till något annat bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 595 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 5 dl valnötter
    • 3.5 dl torkade dadlar
    • 1 st avokado
    • 1 krm salt
    • 1 st apelsinskal
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 dl kakao
    Chokladcréme
    • 3 st avokado
    • 1 krm salt
    • 1 dl kakao
    • 1 dl agavesirap
    Garnering
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Gör så här

    • Mixa valnötter och dadlar grovt i en matberedare.
    • Dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg ner avokado och alla andra ingredienser till botten i matberedaren.
    • Mixa till en jämn smet.
    • Lägg bakplåtspapper i botten på en pajform med avtagbar kant (ca 20 cm i diameter) och fördela smeten jämnt över.
    • Lägg ner alla ingredienser till crémen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Bred över kakan och ställ i kylen 2-3 timmar.
    • Garnera med apelsinskal, nötter, bär och physalis.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 5 dl valnötter
    • 3.5 dl torkade dadlar
    • 1 st avokado
    • 1 krm salt
    • 1 st apelsinskal
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 dl kakao
    Chokladcréme
    • 3 st avokado
    • 1 krm salt
    • 1 dl kakao
    • 1 dl agavesirap
    Garnering
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Söndag dessert 314 Kcal

    Saffranskaka med frosting och granatäpple

    Saftig saffranskaka att bjuda på under julen eller adventsfikat. Kakan är toppad med frosting och granatäpplen, mums! En bit innehåller 268 kalorier.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    9 portioner

    • 50 g smör
    • 1 dl kesella
    • 1 paket saffran
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 st ägg
    • 1 tsk bakpulver
    Frosting & Topping
    • 1 dl vispgrädde
    • 100 g philadelphiaost
    • 1 msk sukrin melis
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält smör i en kastrull.
    • Ta av från värmen och blanda ner alla ingredienser.
    • Häll smeten i en bakplåtsklädd form, 20 x 30 cm.
    • Grädda i ugnen i ca 15 min.
    • Låt svalna.
    • Vispa grädde i en bunke och rör i Philadelphiaost.
    • Tillsätt sukrin och bred frostingen på kakan.
    • Gröp ur granäpplekärnorna och lägg över frostingen.
    • Skär kakan i rutor och servera.

    Ingredienser

    9 portioner

    • 50 g smör
    • 1 dl kesella
    • 1 paket saffran
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 st ägg
    • 1 tsk bakpulver
    Frosting & Topping
    • 1 dl vispgrädde
    • 100 g philadelphiaost
    • 1 msk sukrin melis
    • 0.5 st granatäpple
Frukt/grönt
  • 6 st apelsin
  • 13 tsk ingefära
  • 2.5 st lime
  • 200 g mango (fryst)
  • 2.5 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 1 st aubergine
  • 1.25 st purjolök
  • 30 g spenat
  • 8 dl blandsallad
  • 2 st banan
  • 7.83 st avokado
  • 1 st skivad banan
  • 3 st morot
  • 8 st citron
  • 1 st rött äpple
  • 1.5 st grön paprika
  • 50 g sparris
  • 75 g sockerärtor
  • 9 st rädisor
  • 18 st cocktailtomat
  • 25.5 dl rucola
  • 19 st färsk jordgubbe
  • 2 st grön kiwi
  • 2 st plommon
  • 200 g galiamelon
  • 0.5 dl fryst mango
  • 600 g selleri
  • 1 skiva melon
  • 25 g solrosgroddar
  • 12 st physalis
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st fänkål
  • 1.5 st röd paprika
  • 300 g cocktailtomater
  • 0.1 kruka färsk basilika
  • 25 g grönkål
  • 1 st äpple
  • 4 tsk citronskal
  • 4.75 msk citronsaft
  • 0.75 st granatäpple
  • 2 st rödbetor
  • 0.75 st gurka
  • 1 st grapefrukt
  • 1 st grön sparris
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 1.5 st gul paprika
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st vitkål
  • 1 st blomkålshuvud
  • 50 g blandad sallad
  • 1 dl färska blåbär
  • 10 st salladsblad
  • 1 dl gröna ärtor
  • 100 g bladspenat
  • 2 st apelsinskal
  • 1 dl hallon (färska)
Torrvaror
  • 1 burk kokosmjölk
  • 400 g krossade tomater
  • 1 paket kikärtor
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 msk havremjöl
  • 14 dl mandelmjöl
  • 9.5 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 msk kakaopulver
  • 1 msk solrosolja
  • 31 g cashewnötter
  • 9 tsk olivolja
  • 2.5 msk torkade tranbär
  • 3 st valnöt
  • 1 dl sojamjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 tsk florsocker
  • 2 msk chiafrön
  • 77 g mandel
  • 115 g torkade aprikoser
  • 4 msk agavesirap
  • 3.5 dl sukrin melis
  • 5 dl rismjöl
  • 2.5 dl kokosflingor
  • 2 msk kokosmjöl
  • 6 dl bulgur
  • 2.5 dl sukrin gold
  • 6 dl havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 2.5 dl linfrön
  • 6 dl valnötter
  • 1 dl pumpafrön
  • 3 msk flytande honung
  • 1 dl gula russin
  • 4 msk solrosfrön
  • 2 tsk honung
  • 3 msk rapsolja
  • 13.5 st torkade dadlar
  • 1 dl russin
  • 3 dl kakao
  • 2 msk psylliumhusk
  • 0.5 dl blandade nötter
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk mynta
  • 7.2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk torkad basilika
  • 6 msk ajvar relish
  • 6 tsk salt
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 100 g tikka masala sås
  • 2 msk koriander
  • salt och citonpeppar
  • 3 msk färsk dill
  • 1 msk dill
  • 0.2 tsk cayennepeppar
  • 3 msk grön pesto
  • 2.5 paket saffran
  • 2 msk röd pesto
  • 3 msk gräslök
  • 1.5 msk stark chilisås
  • 1.5 msk sötstark senap
  • 6 tsk malen kardemumma
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk bladpersilja
  • 2 kruka färsk oregano
  • 4 tsk dijonsenap
  • 2 tsk curry
  • dillkvistar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g nötfärs
  • 300 g varmrökt lax
  • 48 st ägg
  • 650 g kycklinglårfilé
  • 150 g laxkotlett
  • 340 g falukorv med hög kötthalt
  • 4 st äggvitor
  • 3 st äggula
  • 600 g laxfilé
  • 8 skiva lövbiff
  • 150 gram skinka
  • 300 g färska räkor
  • 250 g rökt lax
  • 3 st kokt ägg
Mejeri
  • 817 msk smör
  • 9 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 330 g chevreost
  • 150 g pepparrotsost
  • 125 g mozzarella
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 msk gräddfil
  • 2 dl havregrädde
  • 1 dl havremjölk
  • 250 g mascarponeost
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk kesella
  • 1 dl parmesan
  • 2 msk vaniljkesella
  • 700 g philadelphiaost
  • 2 dl vispad grädde
  • 0.5 burk skyr vanilj
  • 3 dl crème fraiche
  • 4 skiva ost
Övrigt
  • 190 g mörk choklad
  • 125 gram hasselnötter
  • 1 msk caviar mix
  • 3.5 msk senap
  • 3.5 msk majonnäs
  • 7 st träspett
  • 500 ml tomatjuice Granini
  • 1 st vaniljstång
  • 1 st gelatinblad
  • 2 msk kokosfett
  • 3 msk kapris
  • 5 dl boveteflingor
  • 1 dl gurka inlagd
  • 150 g leverpastej

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!