Tillbaka till menyerna

Favoritrecept

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1617 Kcal

    • Frukost - 188 Kcal

      Good Night Milky Drink

    • Lunch - 719 Kcal

      Laxfilé med dillsås och mozzarellasallad

    • Middag - 376 Kcal

      Tonfisksallad

    • Mellanmål - 47 Kcal

      Kaffedrink med kardemumma och kanel

    • Dessert - 288 Kcal

      Äpplelpaj med mascaronecréme

  • Tisdag - 2518 Kcal

    • Frukost - 526 Kcal

      Overnight oats med blåbär

    • Lunch - 529 Kcal

      Stekt lax med ramslöksås – 2 portioner

    • Middag - 851 Kcal

      Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    • Mellanmål - 163 Kcal

      Jordgubbar med vaniljkesella

    • Dessert - 449 Kcal

      Pepparkaksmuffins

  • Onsdag - 1439 Kcal

    • Frukost - 429 Kcal

      Stekt ägg med avokado och grapefrukt

    • Lunch - 264 Kcal

      Stekt torsk med örtsmör

    • Middag - 174 Kcal

      Parmesancréme

    • Mellanmål - 509 Kcal

      Varmrökt lax med gräddkokt broccoli

    • Dessert - 63 Kcal

      Chokladcrisp med granatäpple

  • Torsdag - 1733 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Morotsfralla med ost

    • Lunch - 315 Kcal

      Ugnsbakad lax med citron

    • Middag - 458 Kcal

      Italiensk kycklinggryta

    • Mellanmål - 101 Kcal

      Ägghalvor med skagenröra

    • Dessert - 449 Kcal

      Pepparkaksmuffins

  • Fredag - 1522 Kcal

    • Frukost - 223 Kcal

      Plocktallrik

    • Lunch - 387 Kcal

      Renskavsgryta med kantareller

    • Middag - 338 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Mellanmål - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Dessert - 342 Kcal

      Lakritsmuffins

  • Lördag - 2043 Kcal

    • Frukost - 411 Kcal

      Chiagröt med kanel och apelsin

    • Lunch - 569 Kcal

      Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    • Middag - 207 Kcal

      Grillad biff med guacamole och somrig sallad

    • Mellanmål - 274 Kcal

      Havreknäcke med vallmo

    • Dessert - 582 Kcal

      Saffranspannacotta med blåbärsmousse

  • Söndag - 1904 Kcal

    • Frukost - 177 Kcal

      Filmjölkslimpa

    • Lunch - 288 Kcal

      Champinjonomelett med grönsaker

    • Middag - 879 Kcal

      Kåldolmar med blomkålsmos

    • Mellanmål - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Dessert - 315 Kcal

      Chokladmousse

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 87.3 gram

Fett: 120.6 gram

Protein: 87.9 gram

Energi: 1825.1 kcal

  • Måndag frukost 188 Kcal

    Good Night Milky Drink

    Drick den goda mjölkdrinken som ger lugnande effekt för en god natts sömn!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 188 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st dadlar (färska)
    • 0.1 tsk salt
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 3.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg ner dadlar och kryddor i en blender och mixa hastigt.
    • Häll ner mandelmjölken, lite i taget och mixa till en jämn drink/smoothie.
    • Häll upp på glas eller i en flaska.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st dadlar (färska)
    • 0.1 tsk salt
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 3.5 dl mandelmjölk

    Måndag lunch 719 Kcal

    Laxfilé med dillsås och mozzarellasallad

    Lättlagad fiskrätt med dillsås och en mozzarellasallad bredvid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 719 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Dillsås
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk dill
    • 1 tsk citronzest
    • 0 salt och vitpeppar
    Mozarellasallad
    • 125 g mozarella
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g cocktailtomater
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka upp grädde i en kastrull och tillsätt buljongtärning, dill, citronzest, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter.
    • Skär mozzarella och avokado i bitar och lägg i en skål.
    • Skiva rödlök och dela tomaterna och blanda ner tillsammans med pesto, salt, svartpeppar och basilika.
    • Servera laxen med dillsåsen och mozzarellasalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Dillsås
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk dill
    • 1 tsk citronzest
    • 0 salt och vitpeppar
    Mozarellasallad
    • 125 g mozarella
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g cocktailtomater
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 basilikablad

    Måndag middag 376 Kcal

    Tonfisksallad

    Fantastisk god tonfisksallad! I receptet är det tonfisk i glasburk som är lite godare än tonfisk i vatten/olja men hittar du inte tonfisk i glasburk går det lika bra med tonfisk i burk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0 dillkvistar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar, avokado och lök.
    • Lägg salladsblad på fat och lägg sockerärtor bredvid.
    • Lägg på tonfisk och strö på valnötter.
    • Krydda med salt och peppar och häll lite olivolja över.
    • Toppa med dill och dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0 dillkvistar
    • 0.5 st citron

    Måndag mellanmål 47 Kcal

    Kaffedrink med kardemumma och kanel

    Starta dagen med en varm kaffe med lite smak av kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 47 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Måndag dessert 288 Kcal

    Äpplelpaj med mascaronecréme

    Har du överblivna äpplen i trädgården? Laga en god äppelpaj med mascaronecréme! Denna paj går alldeles utmärkt att frysa in och ta fram vid behov när önskar ta fram en hälsosam fika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 5 st äpple
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 tsk kanel
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.75 dl sukrin melis
    Topping
    • 0.5 st ägg

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Bred ut smördegen på ett bakplåtspapper.
    • Blanda ihop alla ingredienser till mascarponecrémen och bred på smördegen.
    • Skiva äpplen och stek i smör och kanel och lägg över crémen.
    • Vik upp kanerna och pensla med ägg.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Låt svalna och skär i bitar.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 5 st äpple
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 tsk kanel
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.75 dl sukrin melis
    Topping
    • 0.5 st ägg
  • Tisdag frukost 526 Kcal

    Overnight oats med blåbär

    Förbered din frukost kvällen innan så är den klar på morgonen. Toppa med valnötter, honung och blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk chiafrön
    • 0.75 dl mandelmjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    Topping
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Skala bananen och dela den på hälften.
    • Mosa den ena halvan och spara den andra halvan till topping.
    • Blanda bananmoset med havregryn, chiafrön, mandelmjölk, vaniljpulver, kanel och yoghurt i en skål med lock och låt stå i kylen över natten.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta valnötterna i någon minut, häll på några droppar flytande honung och rosta i ytterligare några sekunder.
    • Skiva den sparade bananhalvan och toppa kallgröten med skivorna samt blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk chiafrön
    • 0.75 dl mandelmjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    Topping
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär

    Tisdag lunch 529 Kcal

    Stekt lax med ramslöksås – 2 portioner

    Lättlagad laxrätt till lunch eller middag - lax med en krämig ramslöksås, servera med sparris och en citronklyfta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 529 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 2 st citronklyfta
    • 10 st ramslöksblad
    • 3.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först ramslökssåsen genom att mixa ingredienserna i en matberedare.
    • Dela laxen i 2 bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i ca 7-8 minuter.
    • Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter.
    • Servera laxen med sparris och ringla såsen över.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 2 st citronklyfta
    • 10 st ramslöksblad
    • 3.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 851 Kcal

    Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    En god köttbit med gräddig kantarellsås och ungsrostade rotfrukter, en riktig höstfavorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 851 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Gör så här

    Rostade rotfrukter

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Skala och skiva löken.
    • Lägg alltsammans på en plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter.

    Kantarellsås

    • Skär kantareller i lagom stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller runt om i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och bryn ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på grädde och kalvfond och låt koka ihop. Späd med lite mjölk och smaka av med salt och peppar.

    Entrecote

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn entrecote några minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med kantarellsåsen och rostade rotfrukter. Toppa med lite färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Tisdag mellanmål 163 Kcal

    Jordgubbar med vaniljkesella

    Ett riktigt enkelt och gott mellanmål, fungerar även till efterrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 2 msk vaniljkesella
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Tina jordgubbarna i en skål under natten i kylskåpet.
    • Klicka på lite kesella och toppa med limeskal.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 2 msk vaniljkesella
    • 1 st lime

    Tisdag dessert 449 Kcal

    Pepparkaksmuffins

    Julens godaste pepparkaksmuffins med apelsin och kanel topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 449 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 100 g smör
    • 1 dl sukrin melis
    • 3 st ägg
    • 2.5 dl hasselnötsmjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk malen nejlika
    • 0.5 tsk malen ingefära
    Topping
    • 50 g mascarponeost
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 st apelsin
    • 1 tsk malen kanel

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa smör och sukrin luftigt i en bunke.
    • Vispa ner ägget ett i taget.
    • Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner i smörblandningen.
    • Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna.
    • Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter eller tills en provsticka kommer upp torr.
    • Låt svalna helt på ett galler.
    • Vispa mascarponeost och sukrin till en fluffig frosting.
    • Riv skalet från apelsinen och dela sedan apelsinen på hälften.
    • Pressa ut saften ur den ena halvan och vänd ner tillsammans med apelsinskal och kanel i frostingen.
    • Spritsa ut frosting på varje muffins.
    • Skala och skär klyftor av den andra apelsinhalvan.
    • Toppa muffinsarna med klyftorna och dofta eventuellt över lite kanel.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 100 g smör
    • 1 dl sukrin melis
    • 3 st ägg
    • 2.5 dl hasselnötsmjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk malen nejlika
    • 0.5 tsk malen ingefära
    Topping
    • 50 g mascarponeost
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 st apelsin
    • 1 tsk malen kanel
  • Onsdag frukost 429 Kcal

    Stekt ägg med avokado och grapefrukt

    En god frukostblandning, allt mellan ägg, avokado, grapefrukt och nötter. En frukost på under 5 min!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st grapefrukt
    • 5 st valnöt

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggen några minuter.
    • Gröp ur avokadon och skiva köttet.
    • Skär grapefrukten i filéer. 
    • Lägg avokado, grape och nötter på en tallrik och lägg på de stekta äggen. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st grapefrukt
    • 5 st valnöt

    Onsdag lunch 264 Kcal

    Stekt torsk med örtsmör

    Stek en torskfilé och blanda ihop en god örtsmör och servera tillsammans med rucola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk vatten
    • 2 dl rucola
    • 15 g smör
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkade örter
    • 0.5 klyfta vitlök

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på bägge sidor i någon minut.
    • Häll på vatten och låt sjuda tills fisken är klar – ca 2-3 minuter.
    • Servera med rucola och örtsmör.

    Örtsmör:

    • Blanda smör med salt, torkade örter och lite vitlök.

     

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk vatten
    • 2 dl rucola
    • 15 g smör
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkade örter
    • 0.5 klyfta vitlök

    Onsdag middag 174 Kcal

    Parmesancréme

    En sås som passar utmärkt till grillad mat. Grilla kött, kyckling eller lax (ca: 150 g per portion) och servera med en mangosallad. Cirka kalorimängd blir 650 kcal med två olika såser. Du hittar fler olika såser genom att söka på; pestocréme, chilimajjo eller wasabicréme.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0.25 tsk paprikakrydda
    • 0.26 st citron

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål.
    • Riv lite citronzest över och blanda om.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0.25 tsk paprikakrydda
    • 0.26 st citron

    Onsdag mellanmål 509 Kcal

    Varmrökt lax med gräddkokt broccoli

    Går bra att byta ut mjölken till vatten istället om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Bryt broccoli i buketter.
    • Koka upp grädde med mjölk, salt och peppar.
    • Lägg i broccoli och låt koka i 5 minuter.
    • Pressa i lite citron och lägg i hackad dill. 
    • Servera med varmrökt lax och sallad. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Onsdag dessert 63 Kcal

    Chokladcrisp med granatäpple

    Om du letar efter en snabb enkel efterrätt/snack så har du hittat rätt - enklare en såhär blir det inte! Gott är det också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 150 g mörk choklad
    • 1 st granatäpple

    Gör så här

    • Smält chokladen i ett vattenbad.
    • Häll ut små knappar av chokladen på en plåt eller bricka med bakplåtspapper.
    • Strö över granatäpplekärnorna över den smälta chokladen.
    • Låt stå i kylen i 1 timme.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 150 g mörk choklad
    • 1 st granatäpple
  • Torsdag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön. Receptet hittar du genom att söka på glutenfria morotsfrallor med sesamfrön i receptbanken. Totala receptet för frallorna är 6 st som ni kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Torsdag lunch 315 Kcal

    Ugnsbakad lax med citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Pressa saften från ½ citron över laxen och ringla över olivolja.
    • Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    • Garnera med resten av citronen och strö över färsk, hackad gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Torsdag middag 458 Kcal

    Italiensk kycklinggryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 6 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 3 tsk kycklingfond
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 6 st gröna oliver
    • 1 msk basilika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken och finhacka vitlöken.
    • Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek allt i några minuter.
    • Krydda med örtkryddor, salt och peppar.
    • Lägg över i en gryta.
    • Tillsätt pesto, kycklingfond, vatten och havregrädde.
    • Låt puttra på svag värme i ca 20 minuter.
    • Tillsätt oliver och hackad basilika.
    • Dekorera med färsk basilika

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 6 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 3 tsk kycklingfond
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 6 st gröna oliver
    • 1 msk basilika

    Torsdag mellanmål 101 Kcal

    Ägghalvor med skagenröra

    Ägghalvor med en klick skagenröra på fungerar både till festliga tillfällen eller bara till en förrätt innan en trevlig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 101 kcal

    Ingredienser

    16 portioner

    • 8 st ägg
    Skagenröra
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 5 msk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 3 tsk citronzest
    • 125 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda majonnäs och creme fraiche i en skål.
    • Finhacka rödlök, dill och räkor.
    • Blanda ner med majonnäsen och creme fraichen.
    • Riv skalet från 1 citron och blanda ner i röran.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Koka äggen hårdkokta.
    • Dela på mitten och fördela skagenröra på äggen.
    • Toppa med dill.

    Ingredienser

    16 portioner

    • 8 st ägg
    Skagenröra
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 5 msk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 3 tsk citronzest
    • 125 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag dessert 449 Kcal

    Pepparkaksmuffins

    Julens godaste pepparkaksmuffins med apelsin och kanel topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 449 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 100 g smör
    • 1 dl sukrin melis
    • 3 st ägg
    • 2.5 dl hasselnötsmjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk malen nejlika
    • 0.5 tsk malen ingefära
    Topping
    • 50 g mascarponeost
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 st apelsin
    • 1 tsk malen kanel

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa smör och sukrin luftigt i en bunke.
    • Vispa ner ägget ett i taget.
    • Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner i smörblandningen.
    • Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna.
    • Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter eller tills en provsticka kommer upp torr.
    • Låt svalna helt på ett galler.
    • Vispa mascarponeost och sukrin till en fluffig frosting.
    • Riv skalet från apelsinen och dela sedan apelsinen på hälften.
    • Pressa ut saften ur den ena halvan och vänd ner tillsammans med apelsinskal och kanel i frostingen.
    • Spritsa ut frosting på varje muffins.
    • Skala och skär klyftor av den andra apelsinhalvan.
    • Toppa muffinsarna med klyftorna och dofta eventuellt över lite kanel.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 100 g smör
    • 1 dl sukrin melis
    • 3 st ägg
    • 2.5 dl hasselnötsmjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk malen nejlika
    • 0.5 tsk malen ingefära
    Topping
    • 50 g mascarponeost
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 st apelsin
    • 1 tsk malen kanel
  • Fredag frukost 223 Kcal

    Plocktallrik

    Sugen på lite allt möjligt? Mixa ihop en plocktallrik med lite ost, frukt, bär och nötter. Fungerar till frukost, mellis och lördagsmyset framför tvn.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 1 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 30 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 2 skivor skinka
    • 1 st färsk jordgubbe
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg upp salladsblad på en tallrik.
    • Skiva äpplet och skär selleri i stavar.
    • Skiva osten och dela jordgubben.
    • Lägg på äpple, selleri, skinka, ost och dekorera med jordgubbe och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 1 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 30 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 2 skivor skinka
    • 1 st färsk jordgubbe
    • 1 msk valnötter

    Fredag lunch 387 Kcal

    Renskavsgryta med kantareller

    En god renskavsgryta med kantareller och lingon, strö över med persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 387 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 240 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 3 msk philadelphiaost
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 dl frysta lingon
    • 5 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Tina kantareller något.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kantarellerna några minuter.
    • Skala och hacka lök och skär palsternackan i tärningar.
    • Tillsätt en klick smör i stekpannan och lägg ner lök, palsternacka, vitlök och renskav.
    • Blanda om och stek några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt buljong och ost samt ketjap manis.
    • Låt koka ihop och lägg ner lingon.
    • Strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 240 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 3 msk philadelphiaost
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 dl frysta lingon
    • 5 msk bladpersilja

    Fredag middag 338 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en djup tallrik/skål.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Fredag mellanmål 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Fredag dessert 342 Kcal

    Lakritsmuffins

    Lättbakade lakritsmuffins med topping av salt citronlakrits från naturgodis hyllan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 342 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.75 dl agavesirap
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1.5 dl rismjöl
    • 100 g smör
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk lakritspulver
    Topping
    • 120 gram salt citronlakrits

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa ihop ägg och agavesirap.
    • Blanda ner de andra ingredienserna och vispa till en jämn smet. 
    • Fördela i muffinsformar.
    • Dela lakritsbitarna och fördela på muffinsarna.
    • Sätt in i ugnen i ca: 15 minuter. 

     

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.75 dl agavesirap
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1.5 dl rismjöl
    • 100 g smör
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk lakritspulver
    Topping
    • 120 gram salt citronlakrits
  • Lördag frukost 411 Kcal

    Chiagröt med kanel och apelsin

    Krämig chiagröt med kanel och en topping av apelsin och hackade pistagenötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl fryst mango
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk med salt, kanel, agave i en skål.
    • Skala och skär apelsin i bitar och blanda ner tillsammans med mango i chiagröten.
    • Låt stå i kylen i ca 1 timme eller gör i ordning kvällen innan.
    • Skala och filéa apelsin i klyftor.
    • Lägg klyftorna runt om gröten och toppa med hackade pistagenötter.
    • Pudra över lite kanel.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl fryst mango
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk pistagenötter

    Lördag lunch 569 Kcal

    Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Gör så här

    • Skär kycklingfilén i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök och skiva rödlök.
    • Skär paprika i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kyckling, vitlök och rödlök några minuter. Strö på örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten, grädde och lägg ner buljongtärningen. Låt koka ihop och tillsätt pesto och paprika.
    • Låt puttra några minuter och lägg ner tomater och basilika.
    • Strö på lite basilika blad och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Lördag middag 207 Kcal

    Grillad biff med guacamole och somrig sallad

    Vad passar inte bättre än en somrig sallad med färska jordgubbar, grapefrukt och granatäpple som serveras med en grillad biff och en klick guacamole. Bjud hem dina vänner på en fräsch lunch i solen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1 kruka krispsallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 100 g broccoli
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st granatäpple
    Guacamole 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 0.15 dl naturell yoghurt
    • 2 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt på grillen.
    • Gör först guacamolen.
    • Ta bort kärnan från avokadon.
    • Mosa fruktköttet och lägg i en skål.
    • Skala och pressa i en vitlök.
    • Tillsätt citronsaft, yoghurt och mynta.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör salladen genom att lägga salladsblad på ett fat.
    • Skiva jordgubbarna och lägg över.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en skål.
    • Skär bort skalet från grapefrukten och skär ut filéer och lägg över salladen.
    • Pressa den resterande saften från grapefrukten i skålen med broccoli.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Blanda om och lägg på salladen.
    • Ta ur kärnorna från granatäpplet och toppa salladen med.
    • Strö på salt och pepparmix på köttet.
    • Häll lite olja över och grilla några minuter per sida på grillen.
    • Lägg upp köttet vid sidan om salladen och servera med guacamole.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rostbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1 kruka krispsallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 100 g broccoli
    • 1 st grapefrukt
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st granatäpple
    Guacamole 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 0.15 dl naturell yoghurt
    • 2 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag mellanmål 274 Kcal

    Havreknäcke med vallmo

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 274 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3.5 dl vatten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl havremjöl
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl majsmjöl
    • 10 g pofiber
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk chiafrön
    • 2 msk sesamfrön
    • 2 msk brödsirap
    • 4 krm brödkrydda
    • 1 st ägg
    • 2 tsk vallmofrön

    Gör så här

    • Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt alla andra ingredienser. Blanda om och täck bunken med plast.
    • Låt jäsa i 2 timmar. Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje bit tunt på ett bakplåtsklätt papper.
    • Använd havremjöl till utbakningen. Gör rutor med en kruskavel. Pensla knäcket med ett uppvispat ägg och strö på vallmofrön.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter och skär sedan i rutor. Stäng av värmen och låt stå i ugnen ytterligare 10-15 minuter eller tills knäcket är torrt och knaprigt.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3.5 dl vatten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl havremjöl
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl majsmjöl
    • 10 g pofiber
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk chiafrön
    • 2 msk sesamfrön
    • 2 msk brödsirap
    • 4 krm brödkrydda
    • 1 st ägg
    • 2 tsk vallmofrön

    Lördag dessert 582 Kcal

    Saffranspannacotta med blåbärsmousse

    En gul och smakrik pannacotta smaksatt med saffran, toppad med en krämig blåbärsmousse och en kvist mynta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 61 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 582 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 2.5 dl vispgrädde
    • 0.5 paket saffran
    • 0.5 msk sötströ
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Blåbärsmousse
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 msk sötströ
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter.
    • Koka upp grädde, saffran och sötströ i en kastrull.
    • Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter.
    • Låt svalna och tillsätt vaniljpulver.
    • Häll upp i formar eller i glas.
    • Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
    • Vispa upp grädde tillsammans med frysta blåbär och sötströ.
    • Ställ in i kylen.
    • Garnera med blåbärsmousse och en kvist mynta och strö över lite blåbär.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 2.5 dl vispgrädde
    • 0.5 paket saffran
    • 0.5 msk sötströ
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Blåbärsmousse
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 msk sötströ
    • 1 st myntakvist
  • Söndag frukost 177 Kcal

    Filmjölkslimpa

    Filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, och aprikoser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 177 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
    • Fördela smeten jämnt i formen och strö över havregryn.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Söndag lunch 288 Kcal

    Champinjonomelett med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skiva champinjoner.
    • Skal och strimla rödlök och skär paprikan i mindre bitar.
    • Stek några minuter i lite smör.
    • Strö på salt och peppar.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Häll äggsmeten över grönsakerna och stek omeletten på medelvärme, ca 5 min.
    • Strö på persilja och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Söndag middag 879 Kcal

    Kåldolmar med blomkålsmos

    Ett recept för dig som gillar kåldolmar. Hemmagjorda kåldolmar som serveras tillsammans med en blomkålsmos, sås och lingonsylt. Laga en större portion och ha med till matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 879 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g vitkål
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 krm kryddpeppar
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk smör
    • 0.15 dl mörk sirap
    Sky/sås
    • 0.5 dl skyr
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och vitpeppar
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 msk lingonsylt
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg ner vitkålsbladen i 5 minuter.
    • Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
    • Riv blomkålen till ett ris.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn blomkål och lök några minuter.
    • Låt svalna.
    • Lägg färsen i en skål med salt och peppar.
    • Blanda ner riset, kryddpeppar, ägg, grädde och mjölk.
    • Forma till avlånga järpar och linda in i vitkålsbladen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kåldolmarna runt om några minuter.
    • Lägg på en ugnsfast liten form.
    • Ringla över sirap och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Gör under tiden blomkålsmoset genom att koka upp blomkålsbuketter i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa till en jämn smet och häll tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt grädde, salt och peppar och låt allt bli varmt.
    • Ta ut formen och ta bort kåldolmarna.
    • Vispa ut formen med lite vatten och sila ner i en kastrull.
    • Tillsätt grädde och lite ketjap manis och låt koka ihop till en sås.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera kåldolmarna med sås, blomkålsmos och lingonsylt.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g vitkål
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 krm kryddpeppar
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk smör
    • 0.15 dl mörk sirap
    Sky/sås
    • 0.5 dl skyr
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och vitpeppar
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 msk lingonsylt
    • 2 msk bladpersilja

    Söndag mellanmål 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Söndag dessert 315 Kcal

    Chokladmousse

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 1 st avokado
    • 3 msk kakaopulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 1 st skivad banan

    Gör så här

    • Skala banan och avokado och lägg i en matberedare tillsammans med kakao. Mixa till en jämn mousse och fördela i 2 dessertskålar.
    • Hacka mörk choklad och strössla över. Skiva en banan och lägg på moussen. Ställ kallt 1 timme innan servering

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 1 st avokado
    • 3 msk kakaopulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 1 st skivad banan
Frukt/grönt
  • 3 st dadlar (färska)
  • 4 tsk citronzest
  • 5.5 st avokado
  • 2 st rödlök
  • 100 g cocktailtomater
  • 6 st färsk jordgubbe
  • 0.5 st färsk lök
  • 6 st salladsblad
  • 7.5 g sockerärtor
  • 2.76 st citron
  • 5.75 st äpple
  • 2 st banan
  • 1 dl blåbär
  • 225 g sparris
  • 2 st citronklyfta
  • 10 st ramslöksblad
  • 300 g kantareller
  • 2 st gul lök
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 2 st morot
  • 2 st palsternacka
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 1 st lime
  • 3 st apelsin
  • 1.5 st grapefrukt
  • 2 dl rucola
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1.25 st granatäpple
  • 0.5 st squash
  • 1.25 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 0.5 st fänkål
  • 11 st champinjoner
  • 1 st rött äpple
  • 1 st selleristjälk
  • 1 dl frysta lingon
  • 1 st salladslök
  • 1 dl blandsallad
  • 25 g selleri
  • 0.25 st gurka
  • 0.5 dl fryst mango
  • 10 st cocktailtomat
  • 1 kruka krispsallad
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 100 g broccoli
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 500 g vitkål
  • 0.75 st blomkålshuvud
  • 1 st skivad banan
Kryddor/smaksättare
  • 5.1 tsk salt
  • 3.5 tsk kanel
  • 3.5 tsk malen kardemumma
  • 5.5 tsk vaniljpulver
  • 0.25 st kycklingbuljongtärning
  • 8 msk dill
  • 6 msk grön pesto
  • basilikablad
  • dillkvistar
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • färsk timjan
  • 4 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk torkade örter
  • 0.25 tsk paprikakrydda
  • chiliflakes
  • salt och citonpeppar
  • gräslök
  • 3 tsk kycklingfond
  • 1 msk basilika
  • 1.5 st hönsbuljongtärning
  • 1.5 msk ketjap manis
  • 8 msk bladpersilja
  • 0.5 msk curry
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 msk mynta
  • 4 krm brödkrydda
  • 0.5 paket saffran
  • 1 st myntakvist
  • 1 msk persilja
  • 0.5 krm kryddpeppar
Mejeri
  • 5.75 dl mandelmjölk
  • 8 dl grädde
  • 125 g mozarella
  • 1.5 dl havremjölk
  • 329 msk smör
  • 350 g mascarponeost
  • 0.65 dl naturell yoghurt
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 msk vaniljkesella
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 skiva ost
  • 1 dl havregrädde
  • 30 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
  • 3 msk philadelphiaost
  • 1 msk gräddfil
  • 10 g färsk jäst
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl filmjölk
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1200 g laxfilé
  • 200 g tonfisk i glasburk
  • 25.5 st ägg
  • 350 g entrecote
  • 150 g torskfile
  • 125 g varmrökt lax
  • 600 g kycklingfilé
  • 125 g handskalade räkor
  • 2 skivor skinka
  • 240 g renskav
  • 100 g färdiggrillad kyckling
  • 1 msk kaviar
  • 600 g rostbiff
  • 300 g nötfärs
Torrvaror
  • 4.5 msk valnötter
  • 7.5 tsk olivolja
  • 2 dl kaffe
  • 3.75 dl sukrin melis
  • 3 dl havregryn
  • 7 msk chiafrön
  • 1 tsk flytande honung
  • 5 dl hasselnötsmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 5 st valnöt
  • 1.75 dl agavesirap
  • 1.5 dl rismjöl
  • 1 msk pistagenötter
  • 3 dl havremjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 10 g pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.5 dl maizena
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 tsk vallmofrön
  • 1 dl dinkelsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 1.5 dl linfrön
  • 3 dl solrosfrön
  • 1 tsk bikarbonat
  • 8 st torkade aprikoser
  • 2 st torkade fikon
  • 3 msk kakaopulver
Övrigt
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 5.5 msk majonnäs
  • 165 g mörk choklad
  • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
  • 6 st gröna oliver
  • 150 gram kantareller (frysta)
  • 1 tsk lakritspulver
  • 120 gram salt citronlakrits
  • 2 msk brödsirap
  • 1 st gelatinblad
  • 1 msk sötströ
  • 2 msk ljus sirap
  • 0.15 dl mörk sirap
  • 0.5 dl skyr
  • 4 msk lingonsylt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!